Jump to content

GeForce Titan coming end of February!?!?

Staba

Recommended Posts

H ATΙ δεν υπαρχει στον QUADRO και TESLA τομεα... πιο νεκρη και απο bulldozer...

Για τις Tesla το έγραψα για τις Quadro δεν ισχύει...

Έχουν ανταγωνισμό από την αρχή που βγήκαν - αν και συνήθως οι ATI ήταν πιο αργές αλλά και πιο φθηνές - και στο επόμενο test του Tom's hardware θα δούμε που θα κάτσει η AMD FirePro S10000 που μοιάζει αρκετά με την 7990 - είναι dual GPU και αυτή

Κάνε αλλαγή του Device ID της Titan σε αυτό της K20X και της Quadro K6000 και ξανακάνε τις μετρήσεις να δείς αν πάτωσε ( πληροφοριακά, κάνοντας αυτή την αλλαγή στο D.ID η κάρτα γίνεται μια κανονική Tesla K20X και Quadro K6000 με τις αντίστοιχες επιδόσεις, οι οποίες είναι απλησίαστες από οποιαδήποτε άλλη κάρτα στο 95% των tests )
Δεν είναι κομμένα, απλά θέλει να αλλάξεις το ID της κάρτας για αναγνωρίζεται ως K20X και vouala φούλ επιδόσεις σαν της K20X.

Θα σε στεναχωρήσω αλλά επειδή οφείλω να είμαι αντικειμενικός, αυτός είναι ένας αστικός μύθος που δεν ισχύει.

Η ιστορία έχει δείξει ότι σε γενικές γραμμές από άποψη Hardware, οι gaming cards είχαν πάντοτε λίγο καλύτερα specs από τις επαγγελματικές (σειρές Quadro και FirePro).

Παρόλα αυτά λόγω των drivers ή κάποιου άλλου πολύ καλά κρυμμένου μυστικού που κανένας δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα, οι επαγγελαμτικές κάρτες είναι έως και μια τάξη μεγέθους (δηλαδή περίπου 10 φορές ταχύτερη) στις επαγγελματικές εφαρμογές και τα αντίστοιχα benchmarks.

ΟΣΕΣ προσπάθειες έχουν γίνει με απλά κόλπα - όπως αυτά που αναφέρεις με αλλαγή του ID - να φτάσουν οι gaming cards αυτή την απόδοση, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν το έχουν καταφέρει.

Παρόλο δηλαδή που οι drivers των επαγγελματικών καρτών ξεγελιούνται και εγκαθίστανται κανονικά στις gaming cards, οι τελευταίες δεν φτάνουν σε απόδοση τις επαγγελματικές - απέχουν παρασάγκας ακόμα και με τους ίδιους drivers - στα περισσότερα, όχι σε όλα, τα επαγγελματικά benchmarks και επαγγελματικά applications. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εφαρμογές και benchmarks που ευνοούνται, αλλά είναι μειοψηφία.

Έχω πληθώρα benchmarks να σου το αποδείξω αυτό.

Δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να γλυτώσεις μερικές χιλιάδες € που κοστίζουν παραπάνω οι επαγγελματικές κάρτες, ακόμα και αν βάλεις τους ίδιους drivers στις gaming cards.

Επιστρέφοντας στην Titan, εγώ βλέπω δυστυχώς πως η αρχιτεκτονική Kepler πάνω στην οποία έχει βασιστεί, την χαντακώνει περισσότερο από όσο περίμενα.

Για όποιον ενδιαφέρεται σε μια πιο βαθιά αλλά σύντομη ανάλυση της Kepler στο Computing ας κοιτάξει εδώ:

Impressions of Kepler

Μπορείτε να δείτε ας πούμε και τα απολέσματα των benchmarks σε OpenCL από το CLBenchmark εδώ:

CLBenchmark - Graphics: Raytrace performance results

Η 7970 GE σαρώνει και την Titan και την K20 σχεδόν σε όλα.

Από όλα τα extra της K20, το Hyper-Q, το Dynamic Parallelism και το Grid management (GPU Direct RDMA) που δίνουν την ώθηση στην K20 περισσότερο σε large scale multi-gpu setups όπως π.χ στον Titan Supercomputer, μόνο το Dynamic Parallelism υπάρχει στην Titan - αυτά είναι τα κομμένα που έλεγα.

Συμπέρασμα:

Η λάθος εμμονή της Nvidia να χαντακώνει τους OpenCL drivers τεχνητά και να κάνει Optimize μόνο τους CUDA drivers και η Kepler αρχιτεκτονική (κατά βάση gaming) , χαντακώνουν - σχετικά - μια φοβερή και τρομερή κάρτα στο GPGPU με θεωρητικό performance σε Single precision τα 4,5TFlops και σε double precision το απίστευτο 1,5TFlops.

Θυμίζω ότι η 7970 GE είναι στα 4,3TFlops και 1,08TFlops αντίστοιχα.

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=16174]NikosD[/MENTION]

Πιστευεις οτι υπαρχει εστω και ενας χρηστης που θα παρει titan , για κατι αλλο εκτος απο gaming?

Για αλλες δουλειες(που ουδεμια σχεση εχουν με το παρον νημα) υπαρχουν αλλες καρτες.

Η titan ειναι παιχνιδοκαρτα και σε αυτο τον τομεα θα κριθει σαν καρτα, αφου αυτος ειναι και ο λογος της υπαρξης της.

Το να "πετας" σε ενα thread που ονομαζεται "Nvidia GTX Titan: εντυπώσεις/μετρήσεις/απορίες/overclocking/issues κοκ"

οτι

"Πάτωσε ο Τιτάνας και έγινε Τατιάνας στα περισσότερα OpenGL και OpenCL tests.

H 7970 GE παίζει μόνη της. Σαν να είναι δύο γενιές μπροστά"

Ουτε το νοημα καταλαβαινω ουτε που αποσκοπει....

Αμα ο Τιτανας τα παρει στο κρανιο και απλωσει τη τσουτσου του θα απλωσει κοκκινο σουβλακι...

...δεν με προτιμαει κανεις, δεν υπαρχω πουθενα (γιατι πουθενα δεν ειναι η ΑΤΙ σε quadro και tesla αγορα, παιζει να εχει το 1% στην αγορα) αλλα ΝΑΙ ειμαι ο καλυτερος!

Ειναι λογικο ? :p

Τα flops της ΑΤΙ ειναι σαν της Sony και του playstation. Δυο tflops εσυ ? 4 tflops εγω! :p

Για τις Tesla το έγραψα για τις Quadro δεν ισχύει...

Έχουν ανταγωνισμό από την αρχή που βγήκαν - αν και συνήθως οι ATI ήταν πιο αργές αλλά και πιο φθηνές - και στο επόμενο test του Tom's hardware θα δούμε που θα κάτσει η AMD FirePro S10000 που μοιάζει αρκετά με την 7990 - είναι dual GPU και αυτή

Θα σε στεναχωρήσω αλλά επειδή οφείλω να είμαι αντικειμενικός, αυτός είναι ένας αστικός μύθος που δεν ισχύει.

Η ιστορία έχει δείξει ότι σε γενικές γραμμές από άποψη Hardware, οι gaming cards είχαν πάντοτε λίγο καλύτερα specs από τις επαγγελματικές (σειρές Quadro και FirePro).

Παρόλα αυτά λόγω των drivers ή κάποιου άλλου πολύ καλά κρυμμένου μυστικού που κανένας δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα, οι επαγγελαμτικές κάρτες είναι έως και μια τάξη μεγέθους (δηλαδή περίπου 10 φορές ταχύτερη) στις επαγγελματικές εφαρμογές και τα αντίστοιχα benchmarks.

ΟΣΕΣ προσπάθειες έχουν γίνει με απλά κόλπα - όπως αυτά που αναφέρεις με αλλαγή του ID - να φτάσουν οι gaming cards αυτή την απόδοση, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν το έχουν καταφέρει.

Παρόλο δηλαδή που οι drivers των επαγγελματικών καρτών ξεγελιούνται και εγκαθίστανται κανονικά στις gaming cards, οι τελευταίες δεν φτάνουν σε απόδοση τις επαγγελματικές - απέχουν παρασάγκας ακόμα και με τους ίδιους drivers - στα περισσότερα, όχι σε όλα, τα επαγγελματικά benchmarks και επαγγελματικά applications. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εφαρμογές και benchmarks που ευνοούνται, αλλά είναι μειοψηφία.

Έχω πληθώρα benchmarks να σου το αποδείξω αυτό.

Δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να γλυτώσεις μερικές χιλιάδες € που κοστίζουν παραπάνω οι επαγγελματικές κάρτες, ακόμα και αν βάλεις τους ίδιους drivers στις gaming cards.

Επιστρέφοντας στην Titan, εγώ βλέπω δυστυχώς πως η αρχιτεκτονική Kepler πάνω στην οποία έχει βασιστεί, την χαντακώνει περισσότερο από όσο περίμενα.

Για όποιον ενδιαφέρεται σε μια πιο βαθιά αλλά σύντομη ανάλυση της Kepler στο Computing ας κοιτάξει εδώ:

Impressions of Kepler

Μπορείτε να δείτε ας πούμε και τα απολέσματα των benchmarks σε OpenCL από το CLBenchmark εδώ:

CLBenchmark - Graphics: Raytrace performance results

Η 7970 GE σαρώνει και την Titan και την K20 σχεδόν σε όλα.

Από όλα τα extra της K20, το Hyper-Q, το Dynamic Parallelism και το Grid management (GPU Direct RDMA) που δίνουν την ώθηση στην K20 περισσότερο σε large scale multi-gpu setups όπως π.χ στον Titan Supercomputer, μόνο το Dynamic Parallelism υπάρχει στην Titan - αυτά είναι τα κομμένα που έλεγα.

Συμπέρασμα:

Η λάθος εμμονή της Nvidia να χαντακώνει τους OpenCL drivers τεχνητά και να κάνει Optimize μόνο τους CUDA drivers και η Kepler αρχιτεκτονική (κατά βάση gaming) , χαντακώνουν - σχετικά - μια φοβερή και τρομερή κάρτα στο GPGPU με θεωρητικό performance σε Single precision τα 4,5TFlops και σε double precision το απίστευτο 1,5TFlops.

Θυμίζω ότι η 7970 GE είναι στα 4,3TFlops και 1,08TFlops αντίστοιχα.

Μην το παίζεις εξυπνάκιας αφού δεν το ξέρεις.

Δεν μιλάω για πείραγμα στο inf των drivers, αλλά physical mod στην κάρτα.

Αυτό το έχει κάνει override η nVIDIA από καιρό τώρα ( παλιότερα γινότανε fully fledged με soft mod, τώρα θες hard mod ).

Και το έχω κάνει προσωπικά και βγάζω ότι νούμερα βγάζει με κανονική Tesla K20X ένας reviewer από μεγάλο site του εξωτερικού που τυγχάνει να γνωριζόμαστε.

Παιδάκια καλό είναι να διαβάζουμε τα posts χωρίς χρώμα στα γυαλιά που φοράμε.

Κατ' αρχήν, εγώ έγραψα ένα post σε ένα thread με μετρήσεις benchmarks.

Δεν έγραφε πουθενά ότι είναι για gaming benchmarks.

Επίσης όποιος διαβάσει προσεκτικά τα posts μου, δεν γράφω εναντίον του Titan, απλά αναφέρω τις αδυναμίες του και τα προτερήματα του κατά το δυνατόν αντικειμενικά.

Όποιος τσιτωνει με αυτά και δεν είναι στην μισθοδοσία της Nvidia ή της ATI έχει σοβαρό πρόβλημα fanboyισμού που πρέπει να το κοιταξει. Άμεσα.

Όσο για την τσουτσού του Τιτάνα στα συγκεκριμένα benchmarks έγινε γαριδακι. :p

Η 7970 GE τον ξεσκισε για τα καλά. ..θα κάνει να κάτσει σε καρεκλα κανα χρόνο, μέχρι να βγει ο Maxwell και βλέπουμε. ..:D

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION]

Μάλλον εσύ το παίζεις εξυπνακιας και τα γυρνάς τώρα.

Από την αλλαγή του ID πηγαμε στο physical mod ;

Δώσε λεπτομέρειες για το physical mod και αποτελέσματα benchmarks γιατί δεν μου αρέσει να κυνηγαω φίδια βραδιατικα.

Αλλά έτσι κι αλλιως σου ξαναγραφω οτι στα συγκεκριμένα OpenCL προγράμματα και benchmarks ούτε η K20X μπορεί να σταθεί.

Παιδάκια καλό είναι να διαβάζουμε τα posts χωρίς χρώμα στα γυαλιά που φοράμε.

Κατ' αρχήν, εγώ έγραψα ένα post σε ένα thread με μετρήσεις benchmarks.

Δεν έγραφε πουθενά ότι είναι για gaming benchmarks.

Επίσης όποιος διαβάσει προσεκτικά τα posts μου, δεν γράφω εναντίον του Titan, απλά αναφέρω τις αδυναμίες του και τα προτερήματα του κατά το δυνατόν αντικειμενικά.

Όποιος τσιτωνει με αυτά και δεν είναι στην μισθοδοσία της Nvidia ή της ATI έχει σοβαρό πρόβλημα fanboyισμού που πρέπει να το κοιταξει. Άμεσα.

Όσο για την τσουτσού του Τιτάνα στα συγκεκριμένα benchmarks έγινε γαριδακι. :p

Η 7970 GE τον ξεσκισε για τα καλά. ..θα κάνει να κάτσει σε καρεκλα κανα χρόνο, μέχρι να βγει ο Maxwell και βλέπουμε. ..:D

.

μου αρεσει που κανεις και μαθηματα περι πρασινων και κοκκινων γυαλιων:suicide::hehe::hehe:

Ένα απλό google σου βγάζει το 1 μέρος από αυτό που πρέπει να κάνεις για σωστή μετατροπή σε Tesla, και ημιτελής για Quadro ( θέλει και άλλα trick παρέα και με ένα software το οποίο δεν μπορώ να το δώσω γιατί θα με κυνηγάνε )

Hacking NVidia Cards into their Professional Counterparts - Page 1

απλα ο καθενας μπορει να καταλαβει που μπορει να σταματησει ο Τιτανας (τα παρακατω νουμερα χ2) σε Full quadro αποδοση οταν το Quadro K5000 (120 watt με core clock 700mhz) με specs:

QUADRO_K5000.jpg

μερικα bench:

catia 03

catia_03.jpg

ensight 04

ensight_04.jpg

lightwave 01

lightwave_01.jpg

maya 03

maya_03.jpg

Cinebench 11.5 OpenGL

cinebench_11_5_Open_GL.jpg

.....η ΑΤΙ δεν υπαρχει στην quadro & tesla αγορα! Tωρα εαν εχετε βαλθεί να ανασταίνεται νεκρους ειναι δικο σας θεμα και προβλημα!

We tested the K5000 in Armari’s Magnetar M32-AW750R, giving us a direct comparison with the AMD FirePro W9000 – which is a little more expensive but broadly comparable in the target market. The K5000 managed 87.36 in the OpenGL portion of Maxon Cinebench R11.5, compared with the W9000’s 74.19.

SPECviewperf 11 results were even more impressive, with the K5000 managing 77.33 in catia-03 compared with 21.14; 75.41 in ensight-04 compared with 55.11; 72.06 in lightwave-01 compared with 51.97; and 118.17 in maya-03 compared with 53.19. So the K5000 beats the W9000 across the board, and by significant quantities in the all-important 3D modelling viewsets lightwave-01 and maya-03.

AMD FirePro W8000, W9000 Challenge Nvidia's Quadro - HotHardware

epic fail!

...και πολυ ασχοληθήκαμε bill, ο Τιτανας δεν θελει υποστηριξη! Οι επιδοσεις του τοσο σαν Κ20Χ και σαν gaming card μιλανε απο μονες τους!

oλοι στην Quαdro και Computing αγορα περνουν NVIDIA, αυτοι δεν ξερουν ? Τσαμπα πετανε τα χρηματα τους :p

epic fail!

καλα δεν περιμενα και κατι αλλο! ΑMD ειναι αυτη :p, ουραγος!

Αν δεν υπηρχε η ΑΤΙ να δω ποσο θα αγοραζες τις καρτες της Nvidia.

Εδω λιγο πισω εμεινε και αμεσως κυκλοφορησε τη Titan στο χιλιαρικο.

Αν δεν υπηρχε η ΑΤΙ να δω ποσο θα αγοραζες τις καρτες της Nvidia.

Εδω λιγο πισω εμεινε και αμεσως κυκλοφορησε τη Titan στο χιλιαρικο.

Τα high end Nvidia τοσο θα εχουν γιατι δεν υπαρχει ανταγωνισμός...να το συνηθίσετε!

Η ΑΤΙ τωρα ασχολείται με κονσόλες!

Εχει μεινει λιγο πισω ? Σοβαρα μιλαμε τωρα! 9-12 μηνες καθυστέρησε η nvidia το λανσάρισμα των high end καρτων της (project Τιταns).... δηλαδη τι αλλο να κανει! Που θα μπορούσε απο Σεπτέμβριο να τις κατεβάσει στην αγορά εαν δεν εδινε μερικες χιλιαδες καρτες πρωτα σε Tesla market!

1 χρόνο μετα προσπαθεί με χίλια ζόρια να βγάλει μια Dual Core Vga η ATI στα 400 watt :p

Στο μελλον δεν την βλεπω την ΑΤΙ στο high end κομματι...

Μας συμφερει να υπαρχει ανταγωνισμος ασχετα με το ποια εταιρεια προτιμαμε.

Αλλιως οι τιμες θα ηταν στα υψη και θα βλεπαμε καινουρια προιοντα μία φορα στα

πεντε χρονια, και αν.

Νvidiaκιας ειμαι αλλα τη θελω την ΑΤΙ στο παιχνιδι.

Αλλιως μονοπωλιο nvidia και τιμες στα υψη.

Μας συμφερει να υπαρχει ανταγωνισμος ασχετα με το ποια εταιρεια προτιμαμε.

Αλλιως οι τιμες θα ηταν στα υψη και θα βλεπαμε καινουρια προιοντα μία φορα στα

πεντε χρονια, και αν.

Νvidiaκιας ειμαι αλλα τη θελω την ΑΤΙ στο παιχνιδι.

Αλλιως μονοπωλιο nvidia και τιμες στα υψη.

Mα αυτα εννοούνται... απλα δεν βλεπω πια ζεστη την ΑΤΙ!

Αλλαζει η πορεια της εταιρείας...

Mα αυτα εννοούνται... απλα δεν βλεπω πια ζεστη την ΑΤΙ!

Αλλαζει η πορεια της εταιρείας...

Κοιτα μόνο μην βγαλει η ΑΤΙ την σειρα 8χχχ και στησει κανα τσιπακι καινουργιο στα 550 ευρουλακια και δεις μετα τον Τιτανα να τον κλαινε οι ρεγγες!!:bye:

Λεω εγω τωρα.

Κοιτα μόνο μην βγαλει η ΑΤΙ την σειρα 8χχχ και στησει κανα τσιπακι καινουργιο στα 550 ευρουλακια και δεις μετα τον Τιτανα να τον κλαινε οι ρεγγες!!:bye:

Λεω εγω τωρα.

όνειρα θερινής νυκτός Τάκη...

....και απαντω κατσε μην βγαλει η 3dfx τη Νεα Voodoo 1203040 και σουβλίσει Πασχαλιάτικα τον Τιτάνα!

...το ξερεις οτι δεν γινονται αυτα!

Το μόνο που μπορεί να γίνει να λανσάρει χαμηλά το 7990 για να κατεβάσει λιγο τις τιμες του Τιτανα και του 690GTX.

7990 στα 650 ευρω θα ηταν μια καλη περιπτωση για να πεσουν λιγο οι τιμες...

Τακη καλα ειναι τα ψέματα και οι ευσεβείς πόθοι αλλα το ξέρεις, το ξερω, και το ξερουν, οτι την πρασινη ζαχαρώνουν! ;)

[MENTION=478]sebastian[/MENTION] Ναι ρε φιλε και εγω μαζι σου ειμαι ειπα αμαν και πως να διωξω την 7970, αλλα σε μια κουβεντα που ειχα με τους extreme overclockers (ξερεις ποιους λεω), ελεγαν οτι καλυτερη καρτα αυτη την στιγμη για πολλα κολπα ειναι η ares της AMD (εκει θυμηθηκα τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] που το ελεγε).

Το εξηγησαν λεγοντας οτι ο Τιτανας δεν ειναι για πολλα κολπα λογω 4 (μονο) φασεων ρευματος ενω η ares παιζει στα 24.

Εγω βεβαια σαν ασχετος δεν τα ξερω αυτα, αλλα ειναι πραγματικοτητα.

[MENTION=478]sebastian[/MENTION] Ναι ρε φιλε και εγω μαζι σου ειμαι ειπα αμαν και πως να διωξω την 7970, αλλα σε μια κουβεντα που ειχα με τους extreme overclockers (ξερεις ποιους λεω), ελεγαν οτι καλυτερη καρτα αυτη την στιγμη για πολλα κολπα ειναι η ares της AMD (εκει θυμηθηκα τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] που το ελεγε).

Το εξηγησαν λεγοντας οτι ο Τιτανας δεν ειναι για πολλα κολπα λογω 4 (μονο) φασεων ρευματος ενω η ares παιζει στα 24.

Εγω βεβαια σαν ασχετος δεν τα ξερω αυτα, αλλα ειναι πραγματικοτητα.

Τάκη η Ares είναι η custom της customias δεν συμβαδίζει με το όλο θέμα...

Εγω εχω ενα να πω αν η ατι δεν υποστηριξει τις καρτες της με οδηγους, αν δεν σκασει μαρούλι στους δηνιουργους παιχνιδιων οπως κανει η πρασινη εδω και χρονια οτι καρτα και να βγαλει στο θεμα games θα ειναι εκει που ειναι και τωρα πισω απο την πρασινη.Τωρα σε αλλους τομεις δεν ξερω τι κανει και δεν με νοιαζει σαν απλο χρήστη οπως και τους περισσοτερους απο δω μεσα.ο λογος επειδη πιστεύω οτι περισσότεροι αγοραζουμε καρτα για παιχνίδι και κανα benchmark.Δεν σνομπαρω την Ατι σε καμια περιπτωση γιατι ειχα και μπορει στο μέλλον να ξαναπαρω αν αξιζει αλλα επιτέλους να υποστηρίξει τα προιοντα της και τους αγοραστες τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.