overclocked Σεπτέμβριος 12, 2004 #41 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 ασχετο...και τι σχεση εχουν οι σπειρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Σεπτέμβριος 12, 2004 #42 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Για να κρυωνουν το παραφλου που θα κυκλοφορει σε cpu/vga Link to comment Share on other sites More sharing options...
overclocked Σεπτέμβριος 12, 2004 #43 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 ρε λολ το ξερω αυτοεγω θελω να μαθω πως τις εφτιαξε!!!και μου απαντησε με wd40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Σεπτέμβριος 12, 2004 #44 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Αντε αντε Κωστη να δεις και συ κανα -c ..... μπραβο παντος το ειπες και το κανες!!! Αντε και μετα σου εχω δουλεια και απο δω.....εχω εναν compressor στην αποθηκη εδω και καιρο ......good luck man!! ...Στελιο εννοει οτι τις τυλιξε σε αυτο...(σαν καλουπι το χρησιμοποιησε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #45 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από overclocked ρε λολ το ξερω αυτοεγω θελω να μαθω πως τις εφτιαξε!!!και μου απαντησε με wd40 !!! Καλά δεν κατάλαβες ότι τύλιγα τον σωλήνα 1/4" γύρω απο ένα WD40 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #46 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από mortisboy Αντε αντε Κωστη να δεις και συ κανα -c ..... μπραβο παντος το ειπες και το κανες!!! Αντε και μετα σου εχω δουλεια και απο δω.....εχω εναν compressor στην αποθηκη εδω και καιρο ......good luck man!! ...Στελιο εννοει οτι τις τυλιξε σε αυτο...(σαν καλουπι το χρησιμοποιησε) Σε ευχαριστώ ρε Κωστάρα... Αν δεν κάνει κανένα μπάμ θα σε βοηθήσω να φτιάξεις και το δικό σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #47 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 UPDATE!!! Μετά απο αρκετές ώρες πάνω στο Chiller κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα που έβγαλα και στην αρχή που το δούλεψα... O συμπιεστής δεν συμπιέζει σωστά και μάλλον γιαυτό τον έστειλαν αδιάβαστο Δεν μασάμε όμως ! Τα προβλήματα που έχω είναι τα ακόλουθα... Για να κατεβάσει στους 3-4 c 2.7λίτρα νερό θέλει πάνω απο 40 λεπτά ! Επίσης δέν ξέρω πόσο φρέον να βάλω ! Χτές που έβαλα λίγο πάγωνε σχετικά γρήγορα και κατέβαζε στους 4-5c σε κανένα 20άλεπτο... και στο 35άλεπτο είχε πάγο η κάτω κάτω σπήρα μέσα στο νερό Σήμερα που βρήκα και έκλεισα μια μικρή τριπούλα και ξαναγέμισα με Freon το παραέκανα μάλλον... Βασικά δεν μπορώ να έχω 2 μανόμετρα ταυτόχρονα σε υψηλή και χαμηλή (χρειάζομαι ένα λάστιχο ακόμα) και έτσι έβαλα μάλλον αρκετό αφού μετά απο 2 ώρες λειτουργίας το νερό λέει 3c και το μοτέρ στον πάτο είναι κρύο και στο καπάκι επάνω δροσερό. Ακόμα ο σωλήνας τις επιστροφής είναι αρκετά κρύος και έχει υγρασία αλλά δεν έχει πάγο(ακόμα) Το κακό είναι ότι ο discharge δεν ζεστένεται ρε παιδιά να κάει έχει περίπου 40c και μάλλον δεν συμπιέζει σωστά το μοτέρ... Λέω να πάρω ένα για 404 1/3 hp αλλά πήγα στον Σολδάτο και είχε μόνο Lunite με 92ε +φπα:wassat: αρκετά πάνω απο τον Electrolux που ήθελα να πάρω. Κανένας να προτείνει κάτι? Έλεγα για Danfoss αλλά μιλάω πάντα για 404 1/3hp και δεν ξέρω που θα βρώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #48 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Μετά απο κανένα 40άλεπτο λειτουργίας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #49 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Μία πλάγια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #50 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Το δοχείο με το νερό και την σπήρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #51 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Μετά απο καμία ώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #52 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Βλέπουμε τον πάγο που σχηματίστηκε...(διάφανος μέσα στο νερό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #53 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #54 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Και κάτι που ξέχασα να πώ. Χτές που λέγαμε ότι κατέβαζε γρηγορότερα την θερμοκρασία ο τριχοειδής σχημάτιζε πάγο μέσα σε 5 λεπτά ενώ σήμερα όχι ακόμα και μετά απο 3 ώρες λειτουργίας !!! Τι σημαίνει αυτό ξέρει κανείς ?:wassat: Ακόμα μήπως θα ήταν καλύτερα να μεγαλώσω την σπήρα παραπάνω γιατί και δεν κατεβάζει γρήγορα το νερό λογικά τώρα που είναι μικρή (3μέτρα 1/4) και το λέω αυτό γιατί βλέπω μερικούς στο Xtreme και έχουν 5μετρα και ένας σε ένα άλλο site είχε 17 μέτρα !!! http://www.cooling-masters.com/systeme.php?id=1 Ακόμα τι θα λέγατε για χρήση βαλβίδας αντί για τριχοειδή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Σεπτέμβριος 14, 2004 #55 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 ποσο τριχοειδη εβαλες? εγω παλι νομιζω οτι καλα ειναι αυτη η σπειρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #56 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Έβαλα περίπου 2.80μ μαζί με τον εναλλάκτη θερμότητας... Γιατί λες να πάγωνε ο τριχοειδής ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Σεπτέμβριος 14, 2004 #57 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Χρηση βαλβιδας αντι για τριχοειδη...Με μια λεξη οχι. Με δυο-τρεις: Απο οτι διαβασα κι εγω που το κοιταζα η χρηση βαλβιδας που θα αυξομειωνει το φρεον στο evap ειναι δεν συνισταται γιατι ειναι πολυ λιγα τα watt που μας ενδιαφερουν εμας για τη χρηση τους. Ακομα και με το μικροτερο orifice (δεν ξερω το ελληνικο ονομα) εχει προβληματα. Με δυο λογια ο τριχοειδης ειναι οκ. Μετα, ο τριχοειδης σε συνθηκες full load και σωστη ποσοτητα φρεον μεσα στο συστημα δεν πρεπει να παγωνει. Σκεψου οτι αυτο σημαινει οτι το φρεον εξατμιζεται πιο γρηγορα απο οτι πρεπει (και μενα μου το ειπανε δεν το ξερα). τον τριχοειδη μην τον μεγαλωσεις. 2.80 που το εχεις τωρα ειναι επαρκης για 215 watt περιπου δεδομενου οτι χρησιμοποιεις 0.031". Κατι αλλο που προτεινω ειναι αντι να αφησεις μια απλη σπειρα μεσα στο res ετσι ανοιξε την ετσι ωστε να καλυπτει οσο μεγαλυτερη επιφανεια γινεται. Θα ριξει πιστευω τους χρονους που χρειαζεται το νερα να φτασει σε χαμηλες θερμοκρασιες. L'unite Hermetique Aez2415 για r404 χαμηλων θερμοκρασιων 65-70 ευρω απο ΕΨΕΜ. Το ιδιο ειχα και εγω στο project. Οι danfoss θα ειναι 2χ-3χ της τιμης αυτης. Καλα πας. συνεχισε. :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 14, 2004 Author #58 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2004 Με δυο λογια ο τριχοειδης ειναι οκ ’ρα το ξεχνάω μιά και καλή Μετα, ο τριχοειδης σε συνθηκες full load και σωστη ποσοτητα φρεον μεσα στο συστημα δεν πρεπει να παγωνει. Σκεψου οτι αυτο σημαινει οτι το φρεον εξατμιζεται πιο γρηγορα απο οτι πρεπει (και μενα μου το ειπανε δεν το ξερα). τον τριχοειδη μην τον μεγαλωσεις. 2.80 που το εχεις τωρα ειναι επαρκης για 215 watt περιπου δεδομενου οτι χρησιμοποιεις 0.031". 0.75 είναι αυτός που έχω δεν ξέρω πόσο είναι σε " ΛΟΛ. Και κάτι άλλο.. η επιστροφή δεν πρέπει να σχηματίζει πάγο μόνο σε full load η και χωρίς φορτίο(με απλό νερό...)/B] Κατι αλλο που προτεινω ειναι αντι να αφησεις μια απλη σπειρα μεσα στο res ετσι ανοιξε την ετσι ωστε να καλυπτει οσο μεγαλυτερη επιφανεια γινεται. Θα ριξει πιστευω τους χρονους που χρειαζεται το νερα να φτασει σε χαμηλες θερμοκρασιες. Λέω να προσθέσω ακόμα και να κάνω μία μικρή και μια μεγάλη έτσι που να καλύπτω μεγάλη επιφάνεια! Τώρα έχω 3 μέτρα και λέω να τα κάνω 6. Εσύ στο τελικό σου project πόσο είχες ? L'unite Hermetique Aez2415 για r404 χαμηλων θερμοκρασιων 65-70 ευρω απο ΕΨΕΜ. Το ιδιο ειχα και εγω στο project. Οι danfoss θα ειναι 2χ-3χ της τιμης αυτης. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ’υριο θα κάνω έρευνα αγοράς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 18, 2004 Author #59 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Λοιπόν όπως έγραψα και στο Topic του φίλου Whitewolf πήρα έναν Electrolux MP12FB 3/8 hp R404 για νέο Chiller και SubZero Temps ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Σεπτέμβριος 18, 2004 Author #60 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.