Jump to content

περίεργο πρόβλημα

psyber

Recommended Posts

παιδιά αντιμετωπίζω ενα περίεργο θέμα. κάποιες φορές το pc δεν ξεκινάει όταν πατάω το κουμπί. δοκίμασα να το ξεκινήσω με jump start και πάλι τα ίδια. αν βγαλω καμια μνήμη ή κάνω clear cmos μπορεί να πάρει μπροστά και όλα οκ. τι σας φαίνεται πιο πιθανό να φταιει; τροφοδοτικό ή μητρική; κάποιος μου είπε ότι για να ξεκινήσει το σύστημα πρέπει να πάρει εντολή από τους δίσκους, οποτε αν ένας έχει πρόβλημα το σύστημα δεν θα ξεκινήσει. εσεις τι εικασίες κάνετε και τι προτείνετε;

Δεν ξεκινάς με ένα memtest αφού είναι και το μόνο στοιχείο που δίνεις?

Ποιο τροφοδοτικό έχεις?

Αν μείνει έξω κάποια συγκεκριμένη μνήμη , πάντα ξεκινάει η όχι?

δεν είναι θέμα μνημών αφενός γιατί αμα ξεκινήσει το σύστημα είναι rock solid, αφετέρου γιατί το κάνει και χωρίς τις μνήμες καθόλου. το τροφοδοτικό μου είναι το ax850 της corsair το οποίο με άλλη μητρική δεν εκανε ανάλογο θέμα. εχω σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο να φταίει το κουμπί του κουτιού μου γιατί όταν πεισμώσει δεν ξεκινάει ούτε με jump start. κάνω ωστόσο κάποιες εικασίες (τις οποίες θέλω να ξέρω αν βρίσκετε βάσιμες) σχετικά με το αν φταίει το hot swap bay του κουτιού (obsidian 800d). Δυο φορες το σύστημα έχει παγώσει κατά ανεξήγητο τρόπο και δεν βλέπει τον ssd (ocz octane) και μετά επανέρχεται αφού πρώτα συνδέσω το δίσκο κατευθείαν στο mobo.

λοιπόν. αγόρασα καινούρια μπαταρία για τη μητρική και το πολύμετρο έβγαλε οτι είναι 3volt. μέτρησα και τη μαμά μπαταρία και έβγαλέ 4 volt. έκανα δοκιμαστικά power ons και πήρε κανονικά. είναι λογικό κάτι τέτοιο;θα το δοκιμάσω κάποιες μέρες ακόμα για να σας πω υπεύθυνα.

Tι εννοείς για να ξεκινήσει; Όταν πατάς το power δεν έχουν σχέση οι σκληροί.

το cmos αποθηκεύει κάποια δεδομένα σχετικά με τους σκληρούς του συστήματος σου. αν αλλοιωθεί είναι πιθανό το σύστημα να ξεκινήσει αλλά να μην μπουτάρει. ούτε εγώ το ήξερα αλλά το επιβεβαίωσα από διάφορες πηγές στο net.

η αλλαγή της μπαταρίας δεν έκανε κάτι τελικά. αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όταν το σύστημα δεν ξεκινάει με τίποτα, θα ξεκινήσει αν βγάλω και ξαναβάλω το 24πινο της μητρικής. κουλο;

έβαλα πάλι στο σύστημα το παλιό καλό μου Tagan (480 watt, αγορασμένο το 2004) και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. απορώ γιατί μπήκα στη διαδικασία να παρω ακριβό τροφοδοτικο....

έβαλα πάλι στο σύστημα το παλιό καλό μου Tagan (480 watt, αγορασμένο το 2004) και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. απορώ γιατί μπήκα στη διαδικασία να παρω ακριβό τροφοδοτικο....

To τροφοδοτικό που είχες ποιο ήταν και πόσα Watt;

Παλαιοτερα θυμαμε οτι υπηρχαν τροφοδοτικα τα οποια ειχαν προβλημα στην εκκινηση εαν ο υπολογιστης τραβουσε κατω απο ενα ορισμενο οριο watt.

To τροφοδοτικό που είχες ποιο ήταν και πόσα Watt;

το τροφοδοτικό που παρουσίασε το πρόβλημα που περιγράφω είναι το corsair ax850. το παλιό καλό tagan είναι το TG480-U01

το τροφοδοτικό που παρουσίασε το πρόβλημα που περιγράφω είναι το corsair ax850. το παλιό καλό tagan είναι το TG480-U01

έχουμε το ίδιο τροφοδοτικό, το έχω κάνα 2μηνο τώρα, δεν μου έχει παρουσιάσει το πρόβλημα που αναφέρεις. 2600K εχω και maximus v formula μητρική.

Εγώ άμα είμουν στην θέση σου θα άφηνα για κάποιο καιρό το τροφοδοτικό σε άλλο PC να δώ αν μου το κάνει και εκεί έστω και 1 φορά.

ναι δεν είναι λογικό. Απλά με την δοκιμή σε άλλο PC θα ήσουν σίγουρος. Στείλτο για RMA απο εκεί που το πείρες να το δούν και αυτοί, αφού έχεις και άλλο να κάνεις την δουλειά σου για λίγο καιρό. Πάντως το ΑΧ850 είναι ένα εξαιρετικό τροφοδοτικό, έχω μείνει πολύ ικανοποιήμενος -προσωπικά. Αθόρυβο, δυνατό, κανονικές διαστάσεις, πολλά καλώδια,full modular, τρελό sleeving, και golden. :)

Δοκίμασε να "βραχυκυκλώσεις" το τροφοδοτικό.

- Κλείσε το τροφοδοτικό από τον διακόπτη του.

- Βάλε ένα συνδετήρα και ένωσε το πράσινο καλώδιο με οποιοδήποτε μαύρο.

- Άνοιξε το τροφοδοτικό από τον διακόπτη του.

- Παίρνει μπροστά;

Δοκίμασε το με όλα τα μαύρα καλώδια.

Ίσως σε κάποιο να μην πάρει μπροστά λόγω κακής επαφής ή γιατί τράβηξες την φύσσα με το χέρι.

Με την ανάλογη προσοχή πάντα.

Βγάλε την vga και δοκίμασε να μπουταρεις.Αν μπουταρει κανονικά τότε είναι το τροφοδοτικό.

Είχα και εγώ ένα 1000αρι και μου έκανε το ίδιο όταν το σύστημα είχε πάνω vga και χρειαζόταν περισσότερο ρεύμα.

Το είχα κάνει rma και οι τεχνικοί δεν έβρισκαν κάτι και μου είπαν ότι το σύστημα μου έχει πρόβλημα και να πάω να το πάρω πίσω.

Τους είπα λοιπόν να το φορτώσουν στην εκκίνησή και να με ξαναπάρουν.

Μετά που με πήραν μου ζητούσαν και συγνώμη,αφού όντως είχε πρόβλημα το τροφοδοτικό.

Στο λέω αυτό για να μην σου τύχει το ίδιο.

ναι δεν είναι λογικό. Απλά με την δοκιμή σε άλλο PC θα ήσουν σίγουρος. Στείλτο για RMA απο εκεί που το πείρες να το δούν και αυτοί, αφού έχεις και άλλο να κάνεις την δουλειά σου για λίγο καιρό. Πάντως το ΑΧ850 είναι ένα εξαιρετικό τροφοδοτικό, έχω μείνει πολύ ικανοποιήμενος -προσωπικά. Αθόρυβο, δυνατό, κανονικές διαστάσεις, πολλά καλώδια,full modular, τρελό sleeving, και golden. :)

και εγώ για όλους αυτούς τους λόγους το πήρα. ωστόσο το πρώτο που είχα παρουσίασε coil whine (υψίτονος θόρυβος όταν κάνεις scrolling σε browser ή pdf:hang2:) και τώρα έχω αυτό το θέμα. όσο αφορά τα καλώδια, δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερα απο του tagan. στο tagan σου δίνει 100% την αίσθηση ότι έχει κουμπώσει παρά τα χρόνια του.

jump start έχω κάνει αρκετές δοκιμές και δεν άναβε πάντα. λίγο δύσκολο να ευθύνεται το καλώδιο γιατί έχω 2 24πινα και μου παρουσίαζε και στα 2 το πρόβλημα. όσο αφορά την κάρτα γραφικών, όταν πεισμώσει και δε θέλει να ανάψει, δεν ανάβει ούτε χωρίς αυτή. anyway είμαι σε συνεννόηση με corsair για να αναλάβει αυτή τα μεταφορικά, γιατί το δικαιούται ο πελάτης σε δεύτερο και πανω RMA.

Είδωμεν!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.