Jump to content

Το peltier δεν δουλευει σωστα...HELP!!!

Virus

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Βρε άφαντε....πατάτα είναι αν το βάλεις κατευθείαν στη CPU...λόγω επιφάνειας που περνάει το νερό όμως από τα αυλάκια είναι πολύ καλό για TEC.

Βάλε την ευκολία τοποθέτησης, βάλε ότι είναι αρκετά ποιοτική κατασκευή, βάλε το βολικό cold plate....ε τι άλλο θες από ένα μπλοκ για TEC?

Όμως μόνο CPU είναι στον πάτο των επιδόσεων;)

@Unsee. Nαι αλλα του Μιχαλη ειναι με την κεντρικη εισοδο κ δεν βολευει τοσο!Εσυ νομιζω ειχες δοκιμασει ενα με 2 εξοδους σε ενα τεστ καποτε!Σωστα?

Τι διαφορες στις θερμοκρασιες ειχες με αυτα τα δυο?

Έχω ετοιμάσει ενα σαντουίτς με το crusader του 11 με την κεντρική είσοδο-226TEC-cold plate για την Ti4200 μου. Στις δοκιμές εκτός PC ήταν κυριλέ...instant ice.

Δεν το έχω βάλει όμως ακόμα πάνω για να δω πραγματικές επιδόσεις. Περιμένω 2 temp probes και ένα μεγάλο ψυγείο για να κρατήσει τα 2 TEC(cpu-gpu).

Πάντως πρέπει να μας φροντίσει ο Μιχάλης με ένα καλό TEC μπλοκ!! Επιβάλεται:T:

• 4 weeks later...

Λοιπον αλλαξα το plate γιατι ειχα την εντυπωση πως ηταν στραβο αλλα δεν ειδα τρελες διαφορες!

Στην ουσια παραμενει το ιδιο προβλημα απο 5 idle σε 50 load!!!

Σκεφτηκα μηπως φταιει αυτη η προεκταση που εχω κανει στο καλωδιο???

post-925-1416071289,3579_thumb.jpg

βάλε τανκ στο κύκλωμα του νερού και κάνε τεστ με πάγακια(του λίτρου)

έχει κάτι βολικά κυβακια στο μαρκετ πλαστικά με σαλάτες

διάλεξε μια τις αρεσκείας σου ξέσκισε τη και βγάλε 2-3 παγάκια

στα 6-8 λίτρα που έπαιζα εγώ κάθε κυβάκι έριχνα 3-5 βαθμούς φτάσε το νερό μέχρι -5 -8 απο την θερμοκρασία του δωματίου για να μην έχεις υγροποίηση και παρατήρησε διαφορές.

με τόσο ζεσό νερό ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι δεν μπορείς να απάγεις θερμότητα απο το TEC ΟΣΟ καλα και αν αυτο ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

να πάει που ρε μάστορα?

σκέψου το εξής απλό ψύχεις με νερό το πακέτο cpu-TEC και έχειςς μόλις +5 απο το νερό τι άλλο θες?

πόσο να πέσει?

Ειδες τελικα που δεν ειναι για πλακα...;)

Λοιπον εβγαλα κ την προεκταση εριξα κ παγακια κ παλι τζιφος..

Απο 0 βαθμους στους 40!!

Μπας κ φταιει το crusader?

Ρε παιδια ποιος εχει κανενα 226pelt δανεικο κ σε περιπτωση που παθει κατι αναλαμβανω πληρως τις ευθηνες...:T:

Πολυ πιθανο ........Δεν ειναι σχεδιασμένο για τετοια χρήση Η σχεδίαση του δεν παρέχει το εύρος ψύξης που απαιτει ενα τεκ 225w με επιφάνεια 50χ50 Επισης και το πάχος του πάτου ειναι μικρό σε σχέση με το φορτιό . Παντως απο τα λεγόμενα του αφαντου για τις δοκιμές με τα αλλα μπλοκ δεν νομιζω να φταίει 100% το μπλοκ

Μια δοκιμή με άλλο μπλοκ νομίζω θα μας διαφωτίσει Στο θέμα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει και ο digital aspirin μια που και αυτος θα δοκίμαζε ενα crusader αλλα με χοντροτερο πάτο αλλα δυστυχως δεν έχω νέα του

Φίλε Virus να σε ρωτήσω...πόσα βολτ δίνεις στο TEC?

Το Crusader είναι το τελευταίο απο τα προβλήματα σου. Όταν φτιάξεις όλα τα υπόλοιπα ασχολήσαι με αυτό.

Αρχικά πέτα τα μολεξ γιατί αργά η γρήγορα θα λιώσουν. Κολλήσεις στα καλώδια απευθείας. Έχω 2 θρεντς που περιγράφουν πως το έστησα εγω, τι προβλήματα αντιμετώπισα και πως τα έλυσα.

Όσο για τη μεγάλη διαφορα στις θερμοκρασίες...σου εξήγησα στην 1η μου απάντηση γιατι βλέπεις τόσο μεγάλη.Θα στο ξαναπω όμως...νο προβλεμ...

Όταν λοιπόν τα watt θερμότητας του επεξεργαστή σου φτάσουν και ξεπεράσουν τα ΜΙΣΑ watt του TEC σου...τότε θα έχεις άνοδο της θερμοκρασίας.

Αυτό που συμβαίνει δηλαδή σε σένα είναι ότι σε idle τα watt θερμότητας του επεξεργαστή σου είναι αρκετά λιγότερα από τα ΜΙΣΑ TEC σου. Σε Load όμως τα ξεπερνούν οπότε η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Το ιδανικό είναι τα watt του TEC σου να είναι τα 3πλάσια από αυτό που εκλύει ο επεξεργαστής σου.

Αρα τι έχεις...ενα υποτροφοδοτούμενο TEC σίγουρα. Όταν θα λύσεις το πρόβλημα της τροφοδοσίας του TEC τότε θα δεις πως στέκεται το κύκλωμα του νερού σου και αν χρειάζεται βελτιώσεις.

Υπολόγισε ότι το 226watt TEC τα βγάζει αυτά στα 16volt. Εσύ σίγουρα του δίνεις γύρω στα 11.80 οπότε υπολόγισε πόσα watt είναι το TEC σου ουσιαστικά. (υποθέτω ότι το τροφοδοτείς απο PSU υπολογιστή)

Εγώ σταδιακά άρχισα από τα 12volt καθαρά στο δικό μου(τώρα που άφησα μόνο αυτό στη CPU) και έφτασα στα 15volt που είμαι τώρα. Σταθερα έβλεπα τη θερμοκρασία του idle και του Load να πεφτει αντίστοιχα με τις καλύτερες τιμές τώρα στα 15v. Όλα αυτά όχι μέσα σε μια μέρα βέβαια. Εγώ όμως χρησιμοποιώ dedicated τροφοδοτικό ρυθμιζόμενο απο 5-15v και έιχα την "πολυτέλεια" να μπορώ να δοκιμάσω τα βολτ.

Μάλλον πολλά έγραψα πρωι πρωι...ότι χρειαστείς με ρωτάς. Έχω και TEC να σου δώσω να δοκιμάσεις. Μπορείς επίσης να έρθεις από το σπίτι να δεις τι παίζει με τα βολτ στο TEC.:hi:

Δεν εχεις αδικο για το τροφοδοτικο γιατι η 12 πεφτει στα 10.99 πολυμετρημενη!!

Επισης το Qtec λεει 21A στην +12 αλλα peak!Kανονικα δινει 14A!!

Παρολαυτα το δοκιμασα κ με το tagan αλλα παλι τα ιδια μ κανει...

Τι αλλο να κανω??Τι τροφοδοτικο να χρησιμοποιησω???

Επισης ενα προβλημα που ισως υπαρξει ειναι τα watt του επεξεργστη!Το sandra στα 4ghz με 1,62v μου δινει 120w!!!

Αρα αν εγω πες οτι το θελω γυρω στα 4,4ghz με 1,67 θα βγαζει 140w...Δηλαδη στην χειροτερη θα χρειαστω peltier 280w(2x140w)????:cry:

Που θα βρω κατι τετοιο καλε...

AAA κ το Qtec ειναι αποκλειστικα για το TEC

με περίπου 15Amps στην 12άρα είσαι καλα. Δυστυχώς τα βολτ είναι που σου λείπουν. Και λύση με τροφοδοτικό απο υπολογιστή έτοιμη δεν υπάρχει. Είτε 12βολτ δώσεις, είτε 11βολτ δώσεις...το γεγονός ότι υποτροφοδοτείς το TEC παραμένει.

’ρα 2 ορατές λύσεισ βλέπω.

1. Παίρνεις-φτιάχνεις custom τροφοδοτικό να σου δίνει μέχρι 15βολτ

2. Πάιρνεις μεγαλύτερο TEC ώστε υποτροφοδοτημένο στα 12βολτ να σου βγάζει αρκετά βατ.

Η 2η λύση παρουσιάζει ένα πρόβλημα όμως.Τα μεγαλύτερα TEC από 226 είναι και μεγαλύτερα στις διαστάσεις από 50x50mm. ’ρα παίζει πρόβλημα στο μπλοκ μετα. Δεν θα μπορεις να τα καλύψεις με τίποτα.

Υπάρχει ένα μπλοκ που έρχεται πακετο με 360βατ TEC αλλά πωλέιται πανάκριβα.Δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά του. Καλύτερα να πάρεις MachII η κάτι τέτοιο.

Μπορείς να βρεις TEC μεγαλύτερο αλλα 8α είναι 63x63mm περίπου. Δηλαδή "δεν χωρά πουθενα" ένα πράμα!

Εκτός αν μας κανονίσει ο Μιχάλης με ένα μπλοκ για TEC μέχρι 63x63mm μέγεθος. Αυτό θα ήταν τζάμι!

Κατι ετοιμαζουμε με το Μιχαλη για TEC...Απο εκει κ περα το 226w θα με καλυψει ομως στα 140w του επεξεργαστη δηλαδη σε full να εχω γυρω στους 10c max??

Τροφοδοτικο που θα βρω ομως??Φτιαχνει κανεις?

Με μια Α σιγουριά.....στα 170w περίπου που θα δουλεύει το 226 στα 12v....ΟΧΙ!

Ότι παθαίνεις τώρα με το idle και load θα παθαίνεις και τότε. Ανεξάρτητα από το μπλοκ.

Αν όμως αυτό που ετοιμάζετε όπως λες...μπορεί να σταγάσει μεγαλύτερο TEC....63x63mm ας πούμε...τότε ναι έχεις...και έχουμε όλοι ελπίδες για καλύτερη ψύξη με TEC.

Υπάρχει TEC που μπορούμε να βρούμε στα 270w με διαστάσεις 62x62mm στα 15.4v....άρα στα 12v θα σου βγάζει περίπου 210w....κοιτάς δηλαδή γύρω στους 30c load περίπου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.