Jump to content



Το peltier δεν δουλευει σωστα...HELP!!!


Virus

Recommended Posts

Εχω ενα 226w peltier με ενα block του 11(crusader με κεντρικη εισοδο)!Επισης το τροφοδοτικο που παιρνει ρευμα το πελτιερ ειναι το qtec 550w gold!

Αφου εστησα το ολο project κ ανοιγω τον υπολογιστη ολα ωραια ολα καλα στα windows βλεπω 8c με τον p4 στα 4ghz k 1,6v!Mε το που βαζω μονο prime να τρεξει αμεσως ποιανει 40c k φτανει μεχρι 55c!

Το εχω βγαλει κ το εχω ξαναστησει πανω απο 4 φορες κ ολα δειχνουν οκ!Δηλαδη το πελτιερ παταει κ στο block κ στο cold plate αρκετα καλα οπως φαινεται!

Τι αλλο μπορει να φταει???

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Το peltier στα πόσα volt είναι rated?

Το peltier το τροφοδοτείς από δικό του τροφοδοτικό? Αν ναι, έχεις μετρήσει την 12αρα του τροφοδοτικού εν ώρα λειτουργίας να δεις πόσο πέφτει?

Link to comment
Share on other sites

Ανεμιστηρες εχω δυο οχταρηδες στα 12v αλλα δεν κανουν κ τρομερη δουλεια!Τωρα το πελτιερ δουλευει απο 12-15,4!Το τροφοδοτικο δουλευει αποκλειστηκα για το πελτιερ κ η 12 πεφτει στα 11.04!Παρολαυτα δοκιμασα κ με το tagan 480w μηπως φταιει που πεφτει τοσο πολυ η 12 αλλα τιποτα!Εχω καποιες υποψιες οτι δεν παταει τοσο καλα οσο νομιζω το cold plate με τον επεξεργαστη,με αποτελεσμα οταν ο επεξεργαστης ειναι idle να ειναι στους 8c αλλα μολις παει full load λογω οτι δεν εφαπτει καλα τοτε ανεβαζει αποτομα!!!Τι λετε?

Φωτογραφιες δυστηχως δεν μπορω να τραβηξω!

Link to comment
Share on other sites

ποσα cold plate εχεις και σε τι διαστασεις;

http://www.kryotherm.ru/soft.htm

κοιτα το λινκ, κατεβασε το, για να δεις ποσο ρολο παιζει η μονωση. δεν εχει βεβαια 226 βατ, αλλα μπορεις να βγαλεις χρησιμα συμπερασματα.

Link to comment
Share on other sites

που πας βρε καημενε με 45 βαθμους νερο.... κανε να ειναι το νερο γυρω στους 30. Ενδεικτικα σου λεω οτι με νερο γυρω στους 30 ειχα -15 idle στα 3820. Υστερα ελεγξε κατα ποσο παταει καλα το μπλοκ.

Link to comment
Share on other sites

Με όσα έχω δει σχετικά με τα TEC τον τελευταιο καιρό, έχω να σου πω 2 πραγματάκια να κοιτάξεις.

1ον και κυριοτερο είναι πως το τροφοδοτικό δεν "φτάνει" για να τροφοδοτήσει τις ανάγκες του TEC σου.

Ουσιαστικά αυτό που γίνεται στην περιπτωση σου είναι ότι το θερμικό φορτίο σου ξεπερνά τα μισά watt που βγάζει το TEC σου στα 11volt οπότε η ζυγαριά "γερνει" προς τη ζέστη.

Για να μείνεις χαμηλά σε θερμοκρασίες πρέπει οπωσδήποτε το TEC να βγάζει τα υπερδιπλάσια watt σε κρύο από ότι η CPU σου σε ζέστη! Υπερδιπλασια στην κυριολεξία με το ιδεατό να είναι 3 φορες τα watt της cpu.

’ρα κοίτα για τροφοδοτικό.

Τα υπόλοιπα λίγο πολύ στα είπαν ήδη. Θερμοκρασία νερού έχω να επισημάνω όπως και το κατάλληλο μπλοκ.

Του 11 το μπλοκ είναι περίπου 45mm σε πλάτος οπότε δεν καλύπτει ακριβώς το 50x50mm TEC. Συν το γεγονός ότι έχει λεπτό πάτο για να ευνοεί direct CPU απαγωγή θερμότητας.Είναι πάρα πολυ καλό για τη δουλειά που φτιάχτηκε, αλλά για TEC υστερεί.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι η ταση το προβλημα σου, κατα την ταπεινη μου γνωμη. λογικα θελεις 2 πλακες χαλκου, μια για το μπλοκ του μιχαλη που εχει λεπτο πατο, και μια αλλη για το τεκ, το οποιο πρεπει να ειναι λιγο πιο μεγαλο απο το Ρ4. πολυ καλη μονωση, γιατι εχει μεγαλες απωλειες και σωστη ψυξη, που με τους 2 80ρηδες δεν υπαρχει.

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα που είπα τα παιδιά παραπάνω είναι πολύ σωστά .Αν υποψιαάζεσαι οτι η χαλκινη πλάκα ειναι στραβή μπορείς να την ελέγξεις βάζοντας πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια και πατώντας το στις γωνίες

Δοκίμασε και 2χ120 funs για να βοηθήσεις λίγο το σύστημα

Για το μπλόκ σιγουρα δεν είναι κατάληλο για τέτοια δουλεία αλλα και πάλι τόσο μεγάλη διαφορά δεν νομίζω να ειναι απο κει μαι που εχω δοκιμασει κατι σχετικό Ισως κατι με χοντρότερο πατο εχει καλύτερα αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.