Jump to content

Αξίζει η αναβάθμιση;

johniem

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Εδώ και 3,5 χρόνια έχω την Saphire 5870 1gb. Η κάρτα ακόμα και σήμερα είναι τέρας και πραγματικά η ωμή δύναμη της ήταν και είναι εντυπωσιακή και μέχρι σήμερα είναι τα καλύτερα 370€ που έχω δώσει για αναβάθμιση.

Ήρθα η ώρα λοιπόν της αλλαγής και για την κάρτα γραφικών μου, αλλά βλέποντας συγκριτικά τεστ δεν βλέπω τεράστιες διαφορές που να δικαιολογούν την αναβάθμισή της ακόμα. Σίγουρα με 500€ αγοράζω μία νέα που θα μου δώσει παραπάνω επιδόσεις ακόμα και 30 fps αλλά στην κατηγορία των 350€ που είχα αγοράσει την 5870 δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με τις διαφορές.

Μετά σκέφτηκα να αγοράσω μια 2η μεταχειρισμένη 5870 στα 100€ αλλά έχω διαβάσει ότι το scaling δεν είναι καλό σε αυτές τις κάρτες ( το μεγαλύτερο ελάττωμά της ).

Οι αναλύσεις που παίζω μέχρι τώρα είναι κυρίως 1680χ1050 και μερικές φορές σε 1080p χωρίς τεράστια προβλήματα στις επιδόσεις.

Τελικά τι είναι προτιμότερο να κάνω. Να περιμένω λίγο ακόμα μέχρι την επόμενη γενιά; Θα έχει πολύ μεγάλες διαφορές από την τωρινή;

Να σημειώσω ότι ενδιαφέρομαι μόνο για AMD διότι το mobo μου υποστηρίζει μόνο CrossfireX σε PCIe 3.0 και θέλω να έχω την επιλογή αργότερα να προσθέσω άλλη μία.

Γνώμη μου κράτα αυτήν , εν ανάγκη κλοκαρε την .Για την ανάλυση που παίζεις πιστεύω σε καλύπτει , ακόμα και σε 1080 σε παίρνει...Αν σε τρώει η τσέπη σου να δώσεις για αναβάθμιση πάρε κάτι άλλο π.χ. SSD (αν δεν έχεις ήδη).

κι εγω δεν νομιζω να χρειαζεσαι ακομα αναβαθμιση...! εκτος και θες να πεταξεις λεφτα!

η 5870 μια χαρα κραταει ακομα και σε 1080p και βαλε..!!

Καλησπέρα σε όλους.

Η κάρτα ακόμα και σήμερα είναι τέρας και πραγματικά η ωμή δύναμη της ήταν και είναι εντυπωσιακή και μέχρι σήμερα.

Νομίζω απαντάς μόνος σου, αν σε ικανοποιεί στα games που παίζεις καλύτερα να το αναβάλεις για αργότερα που θα το έχεις μεγαλύτερη ανάγκη.

Σκέψου όμως και το overclocking ώστε να αξιοποιήσεις το 100% της κάρτας σου.

Από περιέργεια, μπορώ να μάθω και το υπόλοιπο σύστημα σου;

Οντας κατοχος 5870 cf δεν ειχα ποτε καποιο θεμα η τουλαχιστον το ματι μου δεν ειναι τοσο ''ευαισθητο''.Πολυ δυναμη οι καρτες και γνωμη μου ειναι οτι με 100 ευρα περιπου θα δεις αναβαθμιση.

Έχω ακριβώς την ίδια και πραγματικά δεν έχει δείξει να γερνάει. Παίζω σε 1080 και αντέχει ακόμα. Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει νομίζω.

Είναι αυτό το χαζό μικρόβιο που μας πιάνει ώρες ώρες για αναβάθμιση και πάμε και κάνουμε του κεφαλιού μας.

Πιο παλιά δεν θα το σκεφτόμουν και θα έβαζα μια καινούργια χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά επειδή τώρα πια είναι πιο δύσκολα τα πράματα οικονομικά το σκέφτομαι πολύ παραπάνω.

Θα περιμένω μέχρι την επόμενη γενιά.

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας.

Επίσης έχω προσπαθήσει να την κάνω oc όσο με αφήνει ο Catalyst αλλά έχω αρκετά σκουπίδια μέσα στα παιχνίδια.

@ Incredible. Το σύστημά μου έχει έναν i5-3570K (oc στα 4.10Ghz) , 8gb Kingston στα 1600, SSD now kingston v series 60 gb και mobo Gigabyte z68ap-d3 rev. 2 .

Σε 1680x1050 δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάρτα, γιατί η 5870 είναι τερατάκι και σε καλύπτει άνετα.

Σε 1920x1080 αν δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, το ίδιο.

Για να δεις διαφορά, αν τελικά αναβαθμίσεις, πάνε τουλάχιστον σε 660Ti ή 7950 ~270-300€. Είναι σαν 5870CF.

φιλε στη θεση σου, δεν θα εκανα αναβαθμιση .. τωρα αν ακομα το σκευτεσαι, θα εδινα την καρτα κανα 100-120 ευρο. και θα εβαζα αλλα τοσα και θα χτυπουσα μια 7870 ,σε αυτη τη περιπτωση πια θα ειναι τα κερδη σου..

χαμηλοτερη καταναλωση ρευματοσ..

καλυτερη υποστιριξη στουσ οδηγουσ.

χαμηλοτερεσ θερμοκρασιεσ..

Με μία δεύτερη 5870 θα δω τεράστιες διαφορές; Πχ. το crysis 2 με το high res pack εν έπιανα πάνω από 30fps με χαμηλότερο το 15 σε 1680χ1050 ανάλυση.

Ρωτάω διότι έχω διαβάσει ότι η σειρά 5000 δεν έκανε καλό scale σε cf.

Οχι γιατι βαζοντας texture packs,σε κοβει η vram της 5870. Σε αυτη την περιπτωση θες τουλαχιστον 2GB, οποτε η καλυτερη λυση ειναι να την αντικαταστησεις παρα να πας σε CF.

Κρατα την λιγο ακομα και παρε μια καινουργια nvidia η ati οταν με το καλο βγουνε.

Σε ο,τι χρειαζεται πανω απο το 1 γιγα της 5870 δεν θα δεις μεγαλες διαφορες.

Τωρα σε 1680x1050 που δεν ειναι πολλοι οι τιτλοι παιχνιδιων που χρειαζονται πανω απο 1 γιγα,θα δεις.

κράτα την, μια χαρά κάρτα είναι . Αν θες σώνει και καλά αναβάθμιση πήγαινε σε 670 , εκεί θα μιλάμε για πραγματική αναβάθμιση .Όλα τα άλλα τώρα τύπου 660 , 660ti ή και 666( αν υπήρχε ,λέμε τώρα ) είναι ημίμετρα .

κράτα την, μια χαρά κάρτα είναι . Αν θες σώνει και καλά αναβάθμιση πήγαινε σε 670 , εκεί θα μιλάμε για πραγματική αναβάθμιση .Όλα τα άλλα τώρα τύπου 660 , 660ti ή και 666( αν υπήρχε ,λέμε τώρα ) είναι ημίμετρα .

Ετσι αλλα αν τυχον κανεις αναβαθμιση μην παρεις την 670 που πηρα εγω στα ιδια λεφτα παιρνεις 7970 που ειναι σαφως πιο γρηγορη.:bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.