Jump to content

Αναβάθμιση μνήμης σε HP dv6 και BSOD

forwardS

Recommended Posts

Είμαι κάτοχος ενός HP dv6 το οποίο μέχρι τώρα λειτουργούσε με 2Χ2GB RAM χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα αγόρασα δύο stick των 4gb από την corsair ([ame=http://www.amazon.com/Corsair-1x4GB-Laptop-Memory-CMSO4GX3M1A1333C9/dp/B002YU83YO]Amazon.com: Corsair 4GB (1x4GB) DDR3 1333 MHz (PC3 10666) Laptop Memory (CMSO4GX3M1A1333C9): Electronics[/ame]) που πλην της διαφοράς χωρητικότητας έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τη μαμίσια μνήμη. Δυστυχώς όμως με τις καινούργιες μνήμες το σύστημα παρουσιάζει αστάθεια με BSOD και επανεκινήσεις.

Το memtest (το οποίο έτρεξα από το DOS) έβγαλε κάθε μία από τις μνήμες καθαρές (10-11 pass), ενώ όταν τις έβαλα μαζί μου έβγαλε ένα error μόνο στο 7o pass. To bios είναι αναβαθμισμένο στο πιο πρόσφατο, ενώ δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια επιλογή να πειράξω το voltage, αλλά ούτε και modded bios που να το επιτρέπει.

Υπάρχει καμία ελπίδα να δουλέψουνε μαζί τα δύο sticks? Επειδή δε μου βγάλανε και errors δεν ξέρω αν μπορώ και να τις επιστρέψω κιόλας...

Καμία ιδέα?

Είσαι σίγουρος ότι οι μνήμες που έβαλες έχουν τα ίδια specs με τις μαμίσιες; (volt, timings κτλ). Υποψιάζομαι πως όχι.

Όσο για RMA θα μπορούσες να τις επιστρέψεις επικαλούμενος πρόβλημα όταν παίζουν μαζί (να επισυνάψεις screenshot) και να ελπίζεις για το καλύτερο...

Αυτές αγόρασα [ame]http://www.amazon.com/Corsair-1x4GB-Laptop-Memory-CMSO4GX3M1A1333C9/dp/B002YU83YO/[/ame]

Αυτές είναι οι μαμίσιες OWC M471B5673FH0-CH9 2.0GB Samsung PC3-10600 DDR3... in stock at OWC

1333MHz Unbuffered CL 9 SODIMM Memory 9-9-9-24 1.5V και οι δύο. Απλά οι μαμίσιες είναι Samusung 2x2 GB ενώ οι καινούργιες είναι Corsair 2x4GB...

Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα 2 modules να έχει πρόβλημα, απλά θέλει πιο πολλές ώρες memtest για να φανεί. Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις τις μνήμες σε άλλο laptop? Το memtest που έτρεξες παίζει στα win ή είναι bootable?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.