Jump to content

ΣΥΝΔΕΣΗ PC ΜΕ RECEIVER: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ ΑΠΟ , MOTHERBOARD ? SOUNDCARD H GPU!!!

Emmfay

Recommended Posts

Γεια σας αγορασα ενα Yamaha receiver κκ θελω να το συνδεσω με το pc μου. Ξερω οτι υπαρχουν 3 τροποι συνδεσης/ 1. MOTHERBOARD 2. GRAPHIC CARD 3. SOUNDCARD. Με την προ'υ' ποθεση οτι θα υπαρχουν ψηφιακοι εοσοδοι για 5.1 η 7.1.... Τωρα αυτο που δ πμορω να καταλαβω ειναι το εξης/ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΗΔΙΟΝ ΗΧΟ ΑΝ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ RECEIVER ΜΕ MOTHERBOARD ME SOUNDCARD ME GRAPHIC CARD Η ΘΑ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ??????:getlost: :getlost:

• 3 weeks later...
Με το SPDIF δε θα μπορείς να στείλεις ασυμπίεστο πολυκάναλο ήχο (5.1) στα ηχεία αλλά μονάχα bit-stream η ασυμπίεστο 2.0 (στέρεο).

Για ασυμπίεστο-πολυκάναλο ήχο μόνο HDMI καλώδιο.

Με optical δεν θα εχει ασυμπιεστο-πολυκαναλο ηχο? Γιατι εμενα με το hdmi μου αναγνωριζει τον ενισχυτη ως δευτρη οθονη και την περναει ως προεκταση της βασικης επιφανειας εργασιας και εχω θεματακια!

Με optical δεν θα εχει ασυμπιεστο-πολυκαναλο ηχο? Γιατι εμενα με το hdmi μου αναγνωριζει τον ενισχυτη ως δευτρη οθονη και την περναει ως προεκταση της βασικης επιφανειας εργασιας και εχω θεματακια!

όχι, το Bandwidth του SPDIF δεν επαρκεί για ασυμπίεστο πολυκάναλο.

Το PC θα στέλνει bit stream και ο Receiver θα αναλάβει να το αποκωδικοποιήσει.

H σύνδεση σου πως είναι; Laptop -> Receiver -> TV;

όχι, το Bandwidth του SPDIF δεν επαρκεί για ασυμπίεστο πολυκάναλο.

Το PC θα στέλνει bit stream και ο Receiver θα αναλάβει να το αποκωδικοποιήσει.

H σύνδεση σου πως είναι; Laptop -> Receiver -> TV;

Pc->οθονη με hdvi

Pc->ενισχυτης με hdmi

Αν το κανω οπως αναφερεις παραπανω, τοτε η ποιοτητα εικονας δεν ειναι πολυ καλη! + το οτι ειχα καλιμπραρει την οθονη με το spider 3 στην εξοδο hdvi και δεν ξερω πως να το μεταφερω στην εξοδο hdmi

Edit: καρτα ηχου εχω την onboard

παράξενο που δεν είναι καλή η εικόνα..εκτός και αν εννοείς ότι δεν είναι τόσο καλή όσο το καλιμπραρισμένο προφίλ που έχεις φτιάξει!

Ποιον ενισχυτή έχεις;

Επίσης αν πας στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στο εικονίδιο Ήχος, το εικονίδιο του HDMI λέει το όνομα του ενισχυτή ή της TV σου;

παράξενο που δεν είναι καλή η εικόνα..εκτός και αν εννοείς ότι δεν είναι τόσο καλή όσο το καλιμπραρισμένο προφίλ που έχεις φτιάξει!

Ποιον ενισχυτή έχεις;

Επίσης αν πας στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στο εικονίδιο Ήχος, το εικονίδιο του HDMI λέει το όνομα του ενισχυτή ή της TV σου;

Ενισχυτη εχω τον pionner vsx-821! Στο εικονιδιο του hdmi μου εμφανιζει το ονομα του ενισχυτη! Η συνδεση προς τον ενισχυτη γινεται με hdmi απο την καρτα γραφικων!

Δεν μπορείς απ΄τις ρυθμίσεις την nVidia να του πεις να μην χρησιμοποιεί επέκταση οθόνης; κ να βάλεις Default αυτή που έχεις ήδη;

Πάντως έτσι όπως το λες ο ήχος περνάει στον Receiver απ το HDMI οπότε έτσι κ αλλιώς δεν έχεις πρόβλημα.

Εγώ περνάω εικόνα μέσω του Receiver στην TV οπότε μάλλον δε μπορώ να σε βοηθήσω στο τι μπορεί να φταίει και στον βλέπει σαν ακόμα μια οθόνη...

Δεν μπορείς απ΄τις ρυθμίσεις την nVidia να του πεις να μην χρησιμοποιεί επέκταση οθόνης; κ να βάλεις Default αυτή που έχεις ήδη;

Πάντως έτσι όπως το λες ο ήχος περνάει στον Receiver απ το HDMI οπότε έτσι κ αλλιώς δεν έχεις πρόβλημα.

Εγώ περνάω εικόνα μέσω του Receiver στην TV οπότε μάλλον δε μπορώ να σε βοηθήσω στο τι μπορεί να φταίει και στον βλέπει σαν ακόμα μια οθόνη...

Εχω μιλησει και με nvidia γι'αυτο το θεμα αλλα δεν καταφεραμε τιποτα, ουτε και με τον custom driver που μου εστηλαν! Θα ποσταρω αργοτερα φωτο απο το control panel της nvidia!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.