nickgrserifos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Καλήσπερα στην παρέα. Απο χθές το βραδυ σταμάτησε να λειτουργεί η οθόνη μου (lg flatron w2241s). Το λαμπάκι της οθόνης δεν λειτουργεί και το πιο προφανές ειναι να "πέθανε" το τροφοδοτικό. Έτσι πιστεύω δηλαδή. Γι'αυτό και θέλω τα φώτα σας. Ειπναι όντως το τροφοδοτικό; Αξίζει να την επισκεύασω; Κι αν ναι, πόσο πάει το μαλλί για την επισκευή της σε περίπτωση που είναι τροφοδοτικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickgrserifos Ιανουάριος 19, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2013 Καμιά βοήθεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 19, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2013 Συνήθως είναι πλακέτα τροφοδοσίας, της οποίας τα πυκνωτάκια έχουν σκάσει. Η αντικατάστασή τους κοστίζει ελάχιστα (10€ - 15€ για όλα τα πυκνωτάκια) αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις κολλητήρι. Αν όχι, την πας σε ηλεκτρονικό (όχι αντιπροσωπεία) και με 30-60€ (ανάλογα πού θα το πας) τα αντικαθιστάς. Το δύσκολο σενάριο είναι να έχει καεί το inverter της πλακέτας τροφοδοσίας, οπότε νομίζω ότι δεν αξίζει η επισκευή της.Από περιέργεια, πόσο καιρό έχει λήξει η εγγύηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickgrserifos Ιανουάριος 19, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2013 Ευχαριστώ για την βοήθεια. Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι οι πυκνωτες ή το inverter; Οσο για την εγγυηση δεν γνωριζω, μιας και ειχα παρει "πακεταρισμενο" pc και οχι κομματι-κομματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Ιανουάριος 19, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2013 ...Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι οι πυκνωτες ή το inverter;... Αν δε βάλεις χέρι δε μπορείς να εντοπίσεις με μαντεψιές που είναι το πρόβλημα με βεβαιότητα. Αν σκοπεύεις να την ανοίξεις, πιθανοί σκασμένοι πυκνωτές εντοπίζονται εύκολα από το φούσκωμα ή το υγρό που έχει διαρρεύσει. Αλλιώς αναλαμβάνει όργανο μετρήσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2013 Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι οι πυκνωτες ή το inverter;Πρέπει να ανοίξεις το Monitor και να δεις την πλακέτα. Αν το επιχειρήσεις θα χρειαστείς κάποιο guide ή repair manual. Συνήθως τα πυκνωτάκια που χρήζουν αντικατάστασης είναι φουσκωμένα ή και σκασμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kper Ιανουάριος 31, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2013 Καλησπέρα, στο παρακάτω link εχω ανεβάσει το service manual του συγκεκριμένου μοντέλου.Download W2241S BFT rarΑν την λύσεις και χρειάζεσαι βοήθεια ή οδηγιές για το τι να κάνεις μετά μπορώ να βοηθήσω.Αν η ζημιά εντοπίζεται οπτικά συνήθως είναι γρήγρορη και οικονομική η επισκευή της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.