Jump to content

Βοήθεια σχετικά με οθόνη. (Μάλλον τροφοδοτικό)

nickgrserifos

Recommended Posts

Καλήσπερα στην παρέα. Απο χθές το βραδυ σταμάτησε να λειτουργεί η οθόνη μου (lg flatron w2241s). Το λαμπάκι της οθόνης δεν λειτουργεί και το πιο προφανές ειναι να "πέθανε" το τροφοδοτικό. Έτσι πιστεύω δηλαδή. Γι'αυτό και θέλω τα φώτα σας. Ειπναι όντως το τροφοδοτικό; Αξίζει να την επισκεύασω; Κι αν ναι, πόσο πάει το μαλλί για την επισκευή της σε περίπτωση που είναι τροφοδοτικό;

Συνήθως είναι πλακέτα τροφοδοσίας, της οποίας τα πυκνωτάκια έχουν σκάσει. Η αντικατάστασή τους κοστίζει ελάχιστα (10€ - 15€ για όλα τα πυκνωτάκια) αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις κολλητήρι. Αν όχι, την πας σε ηλεκτρονικό (όχι αντιπροσωπεία) και με 30-60€ (ανάλογα πού θα το πας) τα αντικαθιστάς. Το δύσκολο σενάριο είναι να έχει καεί το inverter της πλακέτας τροφοδοσίας, οπότε νομίζω ότι δεν αξίζει η επισκευή της.

Από περιέργεια, πόσο καιρό έχει λήξει η εγγύηση;

Ευχαριστώ για την βοήθεια. :) Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι οι πυκνωτες ή το inverter; Οσο για την εγγυηση δεν γνωριζω, μιας και ειχα παρει "πακεταρισμενο" pc και οχι κομματι-κομματι.

...Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι οι πυκνωτες ή το inverter;...

Αν δε βάλεις χέρι δε μπορείς να εντοπίσεις με μαντεψιές που είναι το πρόβλημα με βεβαιότητα.

Αν σκοπεύεις να την ανοίξεις, πιθανοί σκασμένοι πυκνωτές εντοπίζονται εύκολα από το φούσκωμα ή το υγρό που έχει διαρρεύσει.

Αλλιώς αναλαμβάνει όργανο μετρήσεων :cool:

Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι οι πυκνωτες ή το inverter;

Πρέπει να ανοίξεις το Monitor και να δεις την πλακέτα. Αν το επιχειρήσεις θα χρειαστείς κάποιο guide ή repair manual. Συνήθως τα πυκνωτάκια που χρήζουν αντικατάστασης είναι φουσκωμένα ή και σκασμένα.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα, στο παρακάτω link εχω ανεβάσει το service manual του συγκεκριμένου μοντέλου.

Download W2241S BFT rar

Αν την λύσεις και χρειάζεσαι βοήθεια ή οδηγιές για το τι να κάνεις μετά μπορώ να βοηθήσω.

Αν η ζημιά εντοπίζεται οπτικά συνήθως είναι γρήγρορη και οικονομική η επισκευή της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.