Jump to content

Αγορα ηχειων 5.1 γυρω στα ~250 ευρω.

9000+rpm

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και τα τωρινα μου ηχεια εχουν αρχιζει και τα παιζουν (κατι creative του 2002 εχω, τα βγαλαν τα λεφτα τους:p) ειμαι σε αναζητηση καινουργιων ηχειων...

Βασικα ελεγα για τα Z-906 αλλα που μπηκε η ιδεα μηπως σε αυτα τα χρηματα θα ειναι καλυτερα να καταφυγω σε κανενα ετοιμο home cinema να συνδεθει και με το Pc και με την tv μου...

Η γνωμη σας πια ειναι?

Σε αυτο το Price range προς τα που να στραφω?

Κοντά στα 170-180€ έχεις επιλογή σε Edifier 5.1 και είναι τίμιο σύστημα για τα χρήματα που έχει.

Edifier DA5000 5.1 Pro | Skroutz.gr

Aυτα ειναι καλυτερα απο τα z-906?

Αυτα διαθετουν οπτικη ινα οπως τα z-906 η οχι?

Γενικα πιστευετα οτι στα 250 ευρω αντε 300 αυρω max ειναι προτιμοτερο να παρω ενα καλο σετ ηχειων για pc η να προτιμησω ενα home cinema?

Με ποια απο τις 2 λυσεις θα εχω καλυτερη αποδοση?

Αν θες να συνδέσεις και άλλες συσκευές επάνω να έχεις dts –Dolby digital θα πας σε z5500- Z906.Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά και απλά θα το έχεις συνδεδεμένο στο pc τότε μπορείς να κοιτάξεις τα Edifier τα οποία γενικά τα θεωρούν καλύτερα αν και πιστεύω ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι . Τώρα για έτυμο σύστημα home cinema σε αυτήν την τιμή τα θεωρώ χειρότερα από τις παραπάνω λύσεις θα πρέπει να δόσεις αρκετά μεγαλύτερο ποσό για να πάρεις κάτι αξιόλογο.

το home cinema θέλει το λιγότερο 220 ευρω που εχει ο πεντακαναλος!! τα ηχεια μαζεύονται σιγά-σιγά για αρχή χρησιμοποιείς τα παλιά εκτός από το sub

Tα edifier μπορει να ειναι οντως παρα πολυ καλα, αλλα αποριπτονται γιατι δεν εχουν optical input...

Πριν λιγο γυρισα απο media mark και ακουσα απο κοντα αυτο εδω το Phillips home cinema και μου αρεσε αρκετα Μπορω να πω...

Tα edifier μπορει να ειναι οντως παρα πολυ καλα, αλλα αποριπτονται γιατι δεν εχουν optical input...

Πριν λιγο γυρισα απο media mark και ακουσα απο κοντα αυτο εδω το Phillips home cinema και μου αρεσε αρκετα Μπορω να πω...

Πως είπατε, παρακαλώ?...

Τι να την κάνεις την οπτική, αν τα ηχεία είναι χρέπια? Τι να ακούσεις δλδ? Να είχες κανένα DAC να πω, ΟΚ, πιάνει τόπο η οπτική. Αλλά, όταν μιλάμε για 5.1 της οκάς (γιατί στην πραγματικότητα για τέτοια μιλάμε, κι ας κοστίζουν το λιγότερο 100-200€), δεν παίζει με την καμία να αξιοποιείται έστω και στο ελάχιστο το δυναμικό της οπτικής, εφόσον ο τελευταίος κρίκος της ηχητικής αλυσίδας πριν το αφτί σου είναι τόσο μέτριος (ηχεία Ζ906 πχ).

Τα Edi είναι έτη φωτός μπροστά σε γραμμικότητα, πιστότητα ήχου και φυσικότητα (aka μακριά από φρούδους εντυπωσιασμούς και εφφέ). Χωρίς να μέμφομαι κανένα προϊόν και καμία επιλογή, κάτι Z και κάτι γιαλαντζί ντεμέκ Phillips είναι απλώς για να είναι...

Πως είπατε, παρακαλώ?...

Τι να την κάνεις την οπτική, αν τα ηχεία είναι χρέπια? Τι να ακούσεις δλδ? Να είχες κανένα DAC να πω, ΟΚ, πιάνει τόπο η οπτική. Αλλά, όταν μιλάμε για 5.1 της οκάς (γιατί στην πραγματικότητα για τέτοια μιλάμε, κι ας κοστίζουν το λιγότερο 100-200€), δεν παίζει με την καμία να αξιοποιείται έστω και στο ελάχιστο το δυναμικό της οπτικής, εφόσον ο τελευταίος κρίκος της ηχητικής αλυσίδας πριν το αφτί σου είναι τόσο μέτριος (ηχεία Ζ906 πχ).

Τα Edi είναι έτη φωτός μπροστά σε γραμμικότητα, πιστότητα ήχου και φυσικότητα (aka μακριά από φρούδους εντυπωσιασμούς και εφφέ). Χωρίς να μέμφομαι κανένα προϊόν και καμία επιλογή, κάτι Z και κάτι γιαλαντζί ντεμέκ Phillips είναι απλώς για να είναι...

Ωραια αφου λοιπον ολα τα ηχεια σε αυτο το price range ειναι χρεπια και της οκας οπως λες εσυ, λοιπον πια θεωρεις καλα και ποσα πρεπει να πληρωσει καποιος για να παρει για σενα αξιοπρεπη ηχεια?

Αληθεια εσυ σπιτι σου τι εχεις?:hmm:

χωρις να εχω να προτεινω κατι , οποτε μπορει να θεωρηθει το ποστ μου περιττο.

παντως για 2.1 ηχεια,

αναμεσα σε edifier s530 και z623 (ιδιο price range) τα edifier ειναι αρκετα καλυτερα

εγω παντως εχω τα ζ906 και τα εχω κατευχαριστηθει! αν δεν εχεις πολυ εκλεπτισμενο αυτι θα ειναι μια χαρα.

Μια απο τα ιδια!

Ζ906 υπερευχαριστημενος και σε ταινιες(με DTS και λοιπες "σαλτσες" )

και σε παιχνιδια!

Εγώ θα σου πρότεινα τα edifier s550 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=gCh6aFYSDSU]Edifier Vs Logitech z-5500 - The Test We All Wanted To See - YouTube[/ame]

Κοστίζουν παραπάνω, αλλά κελαϊδάνε.

Έχω τα z5500 και δε μπορώ να πω πως μου γεμίζουν τα αυτιά. Πάντα κάτι με ενοχλεί και προσπαθώ να το φτιάξω απο την κάρτα ήχου αλλά μάταια. Μπορεί τα z5500 να είναι δυνατά αλλά τι να το κάνεις αν ο ήχος είναι θολός και παραμορφωμένος, τα πήρα μόνο και μόνο γιατί τα βρήκα μεταχειρισμένα σε καλή τιμή. Άλλη φάση η ξύλινη καμπίνα (όχι η ξευτοξυλέ των περισσότερον home cinema) και η μαγνητική θωράκιση. Τα Ψευτοπλαστικά της logitech δεν είναι για πολλά πολλά:hang2:

Τα Logi είναι εντυπωσιακά, αλλά πολύ μακριά από αυτό που λέμε πιστότητα. Τα πλαστικά ηχειάκια τους με τα κουκουρούκου wideband midrange δεν μπορούν εξ ορισμού να καταφέρουν κάτι καλύτερο. Όποιος συνειδητά τα αγοράζει και τα ακούει, έχει την κατανόησή μου. Όποιος όμως το κάνει, πιστεύοντας ότι έχει "και γαμώ τους ήχους" (λέγε με αχαλίνωτο boomy-bass και τσίκι-τσίκι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα), είναι μακριά νυχτωμένος.

Από κει και πάρα, τα Edi οπως και να το κάνουμε διαθέτουν πραγματικά ηχεία, φτιαγμένα από κάποιο ξύλο τέλος πάντων και οπλισμένα με αξιολογότατες μονάδες mid και tweeter, συνοδεία μάλιστα passive crossover. Οπότε, βάσει specs και μόνο είναι μπροστά. ΑΝ προσθέσει κάποιος τον σχεδόν hi-end, ελεγχόμενο, ρυθμικό και αρκούντως δυνατό ήχο του σαμπ (ειδικά οι εκδόσεις με τον παθητικό ακτινοβολητή) είναι για Oscar. Τηρουμένων των αναλογιών, κοντράρουν ακόμη και ώριμα/ψαγμένα, μεγάλα συστήματα 5.1! Θα έλεγα ελαφρά τη καρδία, ότι στο χώρο των pc-speakers είναι τα λιγότερο χρέπια, ίσως μάλιστα κάποιοι να τα τοποθετήσουν και πιο πάνω (και δεν τους αδικώ!).

Προσωπικά, μετά από χρόνια ενασχόλησης με τον ήχο (οικιακό και car-audio), έχω εξοστρακίσει 4 life τα φτηνά 5.1 και έχω αράξει τα τελευταία χρόνια στο μεστό ήχο ενός καλού στερεοφωνικού με πραγματικά ηχεία. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι η ιδιοκατασκευή ηχείων με υλικά car-audio τα οποία θα τρέχουν πάνω σε πραγματικό στερεοφωνικό ενισχυτή.

Επειδή είχα την τύχη/"ατυχία" να ακούσω ένα οικιακό σύστημα 5.1 αξιώσεων (όχι απαραιτήτως πανάκριβο, αλλά σίγουρα συνολικά πρέπει να ξεπερνά το 1000άρικο...) και κατάλαβα τι εστί βερύκοκκο, σενάριο "αυτοπαραμυθιάσματος" 5.1 μπροστά στην οθονίτσα του pc με μένα στην καρεκλίτσα μου να πασχίζω να βρω χώρο για το κεντρικό ηχείο ή να μην "κάθονται" ποτέ σωστά οι γωνίες των υπολοίπων ηχείων ΔΕ θα ξαναπαίξει. ΠΑΝΤΩΣ, αν έπρεπε σώνει και καλά να πάω σε κάποιο pc-5.1 και είχα τη δυνατότητα να τα στήσω όπως πρέπει, σίγουρα θα ήταν κάποιο μεγάλο σετ της Edifier.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.