NIKOSE1416003376 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2013 Πηρα μια 7970 απο εναν φιλο παραλαβη απο rma ητανε, σφραγισμενη. Βγαζω την GTX 295 που ειχα πανω, την κουμπωνω και start. Eμφανιζει αμεσως 2 χοντρες καθετες λευκες γραμμες στην οθονη. Συνεχιζει ετσι μεχρι που μπαινει windows και στο desktop οι γραμμες γινονται οριζοντιες,μικρες αλλα παρα παρα πολλες. Βγαζω καρτα, καθαριζω pci-e θυρα τσεκαρω κουμπωματα, ρευματα, καλωδια, τα παντα. Κανενα αποτελεσμα.Παω την καρτα πισω στον πωλητη, και λεει αυτος ας την δοκιμασουμε πριν την στειλουμε πισω. Η ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΠΙΣΙ ΤΟΥ. Εβγαλε 3DMark06. Ουφ λεω παλι καλα γλυτωσαμε την ταλαιπωρια με το Πλαισιο. Αφου λαμβανω οδηγια να ρυθμισω το bios της Gene στο gen2 (καποια ρυθμιση μεσα στο bios για την pci-e θυρα), παω σπιτι και ξεκιναω απ την αρχη. Καθαρισματα, ελεγχο καλωδιων, κουμπωματα ολα.Η καρτα κανει τα ιδια. Θα προσπαθησω λεω να τις βαλω drivers μηπως μπορεσω και την συνδεσω με hdmi αντι dvi μηπως εχω κανενα θεμα εκει. Περναω drivers και στο restart η καρτα δεν μπαινει windows. Κολλαει σε μια παραξενη γαλαζια οθονη. Αρα ουτε με hdmi μπορω να δοκιμασω. Τι γινεται?? Tι να κανω?? Εχετε ξανακουσει ασυμβατοτητα 7970 με maximus Gene???. Α να πω οτι αλλαξα δυο τρια bios στην μητρικη και δεν αλλαξε τιποτα. Ειμαι με το τελευταιο τωρα το 1604. Περιττο να πω οτι αλλες καρτες δουλευουν μια χαρα.
HellhammeR Ιανουάριος 18, 2013 #2 Ιανουάριος 18, 2013 Κούμπωσε, αν έχεις, ένα άλλο τροφοδοτικό πάνω στο PC σου να δείς μήπως αλλάξει τίποτα.
NIKOSE1416003376 Ιανουάριος 18, 2013 Author #3 Ιανουάριος 18, 2013 Μια gtx 295 που εχω πανω τωρα παιζει μια χαρα. Παραπανω απο την ΑΤΙ δεν τραβαει??
venom7 Ιανουάριος 18, 2013 #4 Ιανουάριος 18, 2013 Πριν βγάλεις την nvidia έκανες απεγκατάσταση των drivers της???
NIKOSE1416003376 Ιανουάριος 19, 2013 Author #5 Ιανουάριος 19, 2013 Πριν βγάλεις την nvidia έκανες απεγκατάσταση των drivers της??? Βγαζω την GTX 295 που ειχα πανω, την κουμπωνω και start. Eμφανιζει αμεσως 2 χοντρες καθετες λευκες γραμμες στην οθονηΚαμια σχεση οι drivers.
HellhammeR Ιανουάριος 19, 2013 #6 Ιανουάριος 19, 2013 με την δοκιμή της κάρτας σε άλλο υπολογιστή, έχει αποκλίσει σχεδόν τα πάντα. Δηλαδή μνήμες, τροφοδοτικό, καλώδια, ρεύμα, οθόνη, dvi, hdmi κτλπ., έκανες και bios update. Εγώ θα έβαζα πάντως και άλλο τροφοδοτικό να δοκίμαζα με την 7970 πάνω στην Gene, έτσι για να μου φύγει η απορία, και ας έπαιζε με την 295 που είναι ποιο ενεργοβόρα.
Aias Ιανουάριος 19, 2013 #8 Ιανουάριος 19, 2013 Βγαλε την καρτα και φυσα την και στο pci express slot δυνατα και την καρτα απο κατω στις επαφες.Κουμπωσε την .Η καρτα θελει 2 connectors,Βεβαιωσου οτι εβαλες και τα 2.Επισης μην βιδωσεις την καρτα στο κουτι μηπως βραχυκυκλωνει καπου με το σασι .Δοκιμασε μονος σου σε pc φιλου σου και αν ειναι οκ,στησε το pc εξω απο το κουτι σου (οντως παραξενο θα ελεγα) Power Consumption (Max TDP)Radeon HD 7970 250 WattsGeForce GTX 295 289 WattsΕπισης (αν δεν κανω λαθος) και η μητρικη και η καρτα υποστιριζουν pci express 3.0 .Aν ειναι ετσι δες μηπως εχει καπου να το βαλεις σε 2.0 (δεν ξερω πως λειτουργει αυτο απλα το αναφερω αν εχει κατι τετοιο)
NIKOSE1416003376 Ιανουάριος 19, 2013 Author #10 Ιανουάριος 19, 2013 Για εναν παραξενο και ανεξηγητο λογο η καρτα δεν τα βρισκει με το τροφοδοτικο. Ξηλωθηκε το συστημα οπως ειναι (μητρικη,cpu,μνημες,7970) και κουμπωθηκαν πανω σε αλλο τροφοδοτικο. Δουλεψαν ολα ρολοι. Με το enermax revolution 850 η καρτα εχει θεμα. Η 295 επαιζε (και παιζει ακομα) μια χαρα παντως. Παμε για νεο PSU λοιπον.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.