Volrath Μάϊος 31, 2013 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Ή αυτό που λέει ο GoMaR, ή έχεις τις ταινίες 2 φορές, ή έχει πολλαπλά parts/cd η ταινία και το xbmc τα βλέπει σαν ξεχωριστές ταινίες το κάθε ένα.Αυτό που λέει ο GoMaR φτιάχνετε ως εξής: Απλά σβήσε όλο το library (Clear Library από τα settings/library) και ξανακάνε scan. Μπορείς και να τις αφαιρέσεις 1-1 από το xbmc άμα δε θες να κάνεις clear ("c" με επιλεγμένη την ταινία =>remove item from library). Άμα έχεις διπλές ταινίες, απλά σβήσε τις διπλές. Μετά είτε αφαίρεσε τις manually από το xbmc είτε κάνε clear library και scan από την αρχή.Άμα είναι multi-part ταινίες (π.χ. movie_cd1.avi movie_cd2.avi κτλ) ενεργοποίησε το file stacking. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Oblivion Μάϊος 31, 2013 Author #22 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Ή αυτό που λέει ο GoMaR, ή έχεις τις ταινίες 2 φορές, ή έχει πολλαπλά parts/cd η ταινία και το xbmc τα βλέπει σαν ξεχωριστές ταινίες το κάθε ένα.Αυτό που λέει ο GoMaR φτιάχνετε ως εξής: Απλά σβήσε όλο το library (Clear Library από τα settings/library) και ξανακάνε scan. Μπορείς και να τις αφαιρέσεις 1-1 από το xbmc άμα δε θες να κάνεις clear ("c" με επιλεγμένη την ταινία =>remove item from library). Άμα έχεις διπλές ταινίες, απλά σβήσε τις διπλές. Μετά είτε αφαίρεσε τις manually από το xbmc είτε κάνε clear library και scan από την αρχή.Άμα είναι multi-part ταινίες (π.χ. movie_cd1.avi movie_cd2.avi κτλ) ενεργοποίησε το file stacking.Καταρχην σας ευχαριστω για την βοηθεια... Τελικα μαλλον ηταν τα 'samples' που αναγνωριζε σαν δευτερη ιδια ταινια.Εσβησα ολη την συλλογη και την ξανασκαναρα. Εχω 'νεο' θεματακι.α. Εχω το alien vs predator και το alien vs predator 2. Μου βρηκε μονο το 2 για να βαλει εξωφυλλο,ενω στο παλιοσκαναρισμα ειχε εξωφυλλο και το ενα. (αρα πολλες ταινιες μπορει να μην τις βλεπω καν οτι υπαρχουν)β. Στην ταινια The Gray ,μου εβαλε εξωφυλλο Documenting the Grey Man. Αυτο γιατι γινεται και πως επιδιορθωνεται? Και πως ξερω ποιες αλλες ταινιες ειναι λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 31, 2013 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Καταρχην σας ευχαριστω για την βοηθεια... Τελικα μαλλον ηταν τα 'samples' που αναγνωριζε σαν δευτερη ιδια ταινια.Εσβησα ολη την συλλογη και την ξανασκαναρα. Εχω 'νεο' θεματακι.α. Εχω το alien vs predator και το alien vs predator 2. Μου βρηκε μονο το 2 για να βαλει εξωφυλλο,ενω στο παλιοσκαναρισμα ειχε εξωφυλλο και το ενα. (αρα πολλες ταινιες μπορει να μην τις βλεπω καν οτι υπαρχουν)β. Στην ταινια The Gray ,μου εβαλε εξωφυλλο Documenting the Grey Man. Αυτο γιατι γινεται και πως επιδιορθωνεται? Και πως ξερω ποιες αλλες ταινιες ειναι λαθος?Και στις 2 περιπτώσεις δεν έχει βρει σωστά την ταινία.Επέλεξε την ταινία, πάτα "i" => Refresh. Δες άμα υπάρχει παραπάνω από μία ταινία με το ίδιο όνομα και διάλεξε την "σωστή". Άμα δεν υπάρχει, τότε δεν είναι ονομασμένη σωστά. Έχει ένα κουμπάκι που λέει "manual" (όταν πατήσεις "i"). To πατάς, και γράφεις τον ακριβή τίτλο και επιλέγεις τη σωστή ταινία.Π.χ.To the gray δε στο βρίσκει, γιατί δεν είναι έτσι ο τίτλος. Είναι "The Grey". Επέλεξε τη ταινία, πάτας "i", πατάς manual και γράφεις "the grey" αυτή τη φορά.Προσωπικά εχώ φτιάχνω τους τίτλους σωστά, για να μην έχω τέτοια μπλεξίματα. Ακολουθώ τον εξής τρόπο:directory:The Movie (1995)που περιέχει τα the_movie_otinanai_demenoiazei.avi και the_movie_otinanai_demenoiazei.srt Και όταν προσθέτω καταλόγους στο xbmc (εκεί που διαλέγεις scraper) επιλέγω "Movies are in seperate folder..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Oblivion Μάϊος 31, 2013 Author #24 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Και στις 2 περιπτώσεις δεν έχει βρει σωστά την ταινία.Επέλεξε την ταινία, πάτα "i" => Refresh. Δες άμα υπάρχει παραπάνω από μία ταινία με το ίδιο όνομα και διάλεξε την "σωστή". Άμα δεν υπάρχει, τότε δεν είναι ονομασμένη σωστά. Έχει ένα κουμπάκι που λέει "manual" (όταν πατήσεις "i"). To πατάς, και γράφεις τον ακριβή τίτλο και επιλέγεις τη σωστή ταινία.Π.χ.To the gray δε στο βρίσκει, γιατί δεν είναι έτσι ο τίτλος. Είναι "The Grey". Επέλεξε τη ταινία, πάτας "i", πατάς manual και γράφεις "the grey" αυτή τη φορά.Προσωπικά εχώ φτιάχνω τους τίτλους σωστά, για να μην έχω τέτοια μπλεξίματα. Ακολουθώ τον εξής τρόπο:directory:The Movie (1995)που περιέχει τα the_movie_otinanai_demenoiazei.avi και the_movie_otinanai_demenoiazei.srt Και όταν προσθέτω καταλόγους στο xbmc (εκεί που διαλέγεις tracker) επιλέγω "Movies are in seperate folder..."Στη περιπτωση του The Grey μαλλον οντως ειναι λαθος ο τιτλος.Στην περιπτωση του Alien vs predator ομως? Την μια να εχει εξωφυλλο και την αλλη οχι? Και οντως ειχα αλλους φακελους με τις ταινιες... και τωρα πια μεσα στο φακελο 'movies' τις εχω ολες ανα φακελο και μονο τιτλο και ημερομηνια μεσα σε παρενθεση, αλλα απο οτι φαινεται και παλι γινοντε λαθη ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 31, 2013 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Στη περιπτωση του The Grey μαλλον οντως ειναι λαθος ο τιτλος.Στην περιπτωση του Alien vs predator ομως? Την μια να εχει εξωφυλλο και την αλλη οχι? Και οντως ειχα αλλους φακελους με τις ταινιες... και τωρα πια μεσα στο φακελο 'movies' τις εχω ολες ανα φακελο και μονο τιτλο και ημερομηνια μεσα σε παρενθεση, αλλα απο οτι φαινεται και παλι γινοντε λαθη ε?Δε κάνει "λάθη" όχι.Απλά θα βγήκε κάποια ταινία/κάτι που θα είναι πιο πάνω από την κανονική ταινία στον scraper. Για παράδειγμα, ο "κανονικός" τίτλος της ταινίας είναι AVP: Alien vs Predator. Μπορεί να υπάρχει κάποια ταινία/κάτι που να είναι πιο κοντά στον σκέτο τίτλο "Alien vs predator" και να μην έχει εξώφυλλο. Δες π.χ. στην ταινία που έχει βάλει (που δεν έχει εξώφυλλο) άμα ο σκηνοθέτης είναι ο "Paul W.S. Anderson". Άμα δεν είναι τότε προφανώς έχει βάλει άλλη ταινία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Oblivion Μάϊος 31, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Δε κάνει "λάθη" όχι.Απλά θα βγήκε κάποια ταινία/κάτι που θα είναι πιο πάνω από την κανονική ταινία στον scraper. Για παράδειγμα, ο "κανονικός" τίτλος της ταινίας είναι AVP: Alien vs Predator. Μπορεί να υπάρχει κάποια ταινία/κάτι που να είναι πιο κοντά στον σκέτο τίτλο "Alien vs predator" και να μην έχει εξώφυλλο. Δες π.χ. στην ταινία που έχει βάλει (που δεν έχει εξώφυλλο) άμα ο σκηνοθέτης είναι ο "Paul W.S. Anderson". Άμα δεν είναι τότε προφανώς έχει βάλει άλλη ταινία.Ειμαι περιεργος ομως γιατι σε προηγουμενα σκαναρισματα τις εβρισκε... ας πουμε τις τελευταιες 2 ωρες 'πολεμαω' με το XBMC. Σβηνω την βιβλιοθηκη και την ξανασκαναρω. Πριν μου βρηκε εξωφυλλα για την τριλογια των 'Πειρατες της Καραιβικης'. Στο νεο σκαναρισμα σε καμια. Δεν ειναι περιεργο? Κατι ακομα, στους scrapers εχω διαλεξει το moviedatabase και το imdb. Να εγκατασθησω κανεναν αλλον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 31, 2013 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Ειμαι περιεργος ομως γιατι σε προηγουμενα σκαναρισματα τις εβρισκε... ας πουμε τις τελευταιες 2 ωρες 'πολεμαω' με το XBMC. Σβηνω την βιβλιοθηκη και την ξανασκαναρω. Πριν μου βρηκε εξωφυλλα για την τριλογια των 'Πειρατες της Καραιβικης'. Στο νεο σκαναρισμα σε καμια. Δεν ειναι περιεργο? Κατι ακομα, στους scrapers εχω διαλεξει το moviedatabase και το imdb. Να εγκατασθησω κανεναν αλλον?Εγώ μόνο με moviedb.net κάνω δουλειά και είναι μια χαρά. Σπάνια έχω προβλήματα. Κάνε το εξής:Πήγαινε στον κατάλογο που έχεις όλες τις ταινίες. Είσαι π.χ. στο e:\movies που εκει μέσα τις έχεις όλες. (π.χ. e:\movies\Alien vs predator , e:\movies\The Grey κτλ)Άνοιξε command line.Γράψε dir /ad /b >movies.txtΑυτό που θα κάνει είναι θα σου γράψει όλα τα ονόματα των folders (ταινίες) και θα τις γράψει στο movies.txt Άνοιξε το αρχείο movies.txt, τράβα στον browser σου και πήγαινε στον scraper που βάζεις συνήθως. Εγώ βάζω το moviedb.net και ξεκίνα να ψάχνεις τις ταινίες (copy paste από το αρχείο). Άμα τις βγάζει 1η στα results είσαι οκ. Αλλιώς πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Oblivion Μάϊος 31, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Εγώ μόνο με moviedb.net κάνω δουλειά και είναι μια χαρά. Σπάνια έχω προβλήματα. Κάνε το εξής: Πήγαινε στον κατάλογο που έχεις όλες τις ταινίες. Είσαι π.χ. στο e:\movies που εκει μέσα τις έχεις όλες. (π.χ. e:\movies\Alien vs predator , e:\movies\The Grey κτλ) Άνοιξε command line. Γράψε dir /ad /b >movies.txt Αυτό που θα κάνει είναι θα σου γράψει όλα τα ονόματα των folders (ταινίες) και θα τις γράψει στο movies.txt Άνοιξε το αρχείο movies.txt, τράβα στον browser σου και πήγαινε στον scraper που βάζεις συνήθως. Εγώ βάζω το moviedb.net και ξεκίνα να ψάχνεις τις ταινίες (copy paste από το αρχείο). Άμα τις βγάζει 1η στα results είσαι οκ. Αλλιώς πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο. Εγω ειχα/ω το moviedb.org . Μεχρι να μου απαντησεις εκανα κατι αλλο. Εγκατεστησα το Universal Movie Scraper που παιρνει απο 3-4 πληροφοριες. Και στο σκαναρισμα μου βρηκε το πρωτο Alien vs Predator ,μου βρηκε τους πειτατες... και στο The Grey εβαλε το κανονικο εξωφυλλο χωρις να πειραξω τιποτα. Αρα δεν εφταιγε ο τιτλος ,αρα ο scraper ηταν 'σκραπας' :P , και σε 3-4 δεν εβαλε εξωφυλλο απλα τις δειχνει με screenshots. Αρα αυτο ειναι καλητερο ετσι? Και μαλλον δεν χρειαζομαι την διαδικασια που ειπες?? (αν και σε ευχαριστω για τον κοπο σου!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 31, 2013 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Εγω ειχα/ω το moviedb.org . Μεχρι να μου απαντησεις εκανα κατι αλλο. Εγκατεστησα το Universal Movie Scraper που παιρνει απο 3-4 πληροφοριες. Και στο σκαναρισμα μου βρηκε το πρωτο Alien vs Predator ,μου βρηκε τους πειτατες... και στο The Grey εβαλε το κανονικο εξωφυλλο χωρις να πειραξω τιποτα. Αρα δεν εφταιγε ο τιτλος ,αρα ο scraper ηταν 'σκραπας' :P , και σε 3-4 δεν εβαλε εξωφυλλο απλα τις δειχνει με screenshots. Αρα αυτο ειναι καλητερο ετσι? Και μαλλον δεν χρειαζομαι την διαδικασια που ειπες?? (αν και σε ευχαριστω για τον κοπο σου!!!) Όχι, δε χρειάζεται. Άμα σου κάνει δουλειά ο scraper έτσι είσαι κυριλέ. Αυτό με το text αρχείο πάντως εμένα με βοήθησε πολύ. Ιδιαίτερα άμα έχεις πολλαπλούς δίσκους και δε ξέρεις που έχεις τι - για διπλές ταινίες κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nighthunter Μάϊος 31, 2013 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2013 Ένα εργαλείο που μου έχει λύσει τα χέρια όσον αφορά το xbmc και για ταινίες και για σειρές είναι το filebot.Και τσεκάρει τους τίτλους και κάνει rename τα αρχεία με βάση τους όρους που θα του θέσεις.Φανταστικό προγραμματάκι, έφτιαξα όλη τη συλλογή μου πανεύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Oblivion Ιούνιος 1, 2013 Author #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Ένα εργαλείο που μου έχει λύσει τα χέρια όσον αφορά το xbmc και για ταινίες και για σειρές είναι το filebot.Και τσεκάρει τους τίτλους και κάνει rename τα αρχεία με βάση τους όρους που θα του θέσεις.Φανταστικό προγραμματάκι, έφτιαξα όλη τη συλλογή μου πανεύκολα.Tο κατεβαζεις μεσω t@rr3nt? Και μετα απλα setup? Η λειτουργει σαν plug-in στο XBMC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nighthunter Ιούνιος 1, 2013 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Θα το κατεβάσεις από το site που δίνω παραπάνω κάνοντας κλικ στο download και διαλέγεις αυτό που θες (εγώ έχω περάσει το Windows installer). Είναι ξεχωριστό software, όχι plu-in του xbmc. Διάβασε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα και στο φόρουμ τους. Όταν το σετάρεις όπως θες (με τη σύνταξη που θες) είναι πολύ χρήσιμο.Δες κι αυτό[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zcSFKiwFLZw]FileBot TV Renamer Tutorial - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιούνιος 1, 2013 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Άρα δεν κάνει για το standalone ΧΒΜC... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Oblivion Ιούνιος 1, 2013 Author #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Όχι, δε χρειάζεται. Άμα σου κάνει δουλειά ο scraper έτσι είσαι κυριλέ. Αυτό με το text αρχείο πάντως εμένα με βοήθησε πολύ. Ιδιαίτερα άμα έχεις πολλαπλούς δίσκους και δε ξέρεις που έχεις τι - για διπλές ταινίες κτλ. Καλησπερα και παλι... σημερα εκανα μαζικη αρχειοθετηση τις ταινιες στο σκληρο. Ειναι τελικα 486 ,αλλα το XBMC βρισκει 452. Μαλλον θα φταινε οι τιτλοι παλι ε? Μια ερωτηση σε ενα νεο θεματακαι που εχω. Εχω το Independence day ,το εχει βρει κανονικα αλλα επειδη μεσα εχει ενα φακελο με Audio 2 channel (κατι τετοιο) ,στις ταινιες μου εβαλε χωρις εξωφυλλο και σαν τιτλο ταινιας απο κατω Adieu ma cherie. Τι ειναι παλι αυτο? Να σβησω τους υποφακελους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Ιούλιος 15, 2013 #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2013 λοιπον παιδες θελω μια βοηθεια, σαν media server χρησιμοποιω τον serviio αλλα σε για να βλεπεις ταινιες κτλ σε android πρεπει να εχεις την premium εκδοση στο pc, οποτε αποφασισα να βαλω xbmc, κατεβασα και στο tabler xbmc remote official αλλά εγω δε θελω να χειριζομαι τη library στον υπολογιστη μεσω του ταβlet, θελω να βλεπω ταινιες μεσω xbmc στο ταβλετ αυτο δε γινεται ή κανω κατι λαθος εγω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timos1416003210 Ιούλιος 15, 2013 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2013 Μπαινεις εδω : XBMCκαι κατεβαζεις την εκδοση για android γιατι δεν υπαρχει στο μαρκετ.απλα απ οσο ξερω για να στριμαρεις πρεπει να εχεις ανοιχτο και στο pc το xbmc την ωρα που θα βλεπεις απο το tablet.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Ιούλιος 16, 2013 #37 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2013 eισαι αρχοντας, το εκανα οκ...αυτο εψαχνα αλλα απορω γτ δεν υπαρχει στο μαρκετ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Ιούλιος 31, 2013 #38 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 σορρυ για double post...τελικά κατεβασα μια πειραγμενη εκδοση του xbmc απτο xbmchub για τη συγκεκριμενη συσκευη μου που το εχουν ετοιμο να δουλευει με MXplayer...αλλά ενώ ολα στο xbmc παιζει τα παντα με τον external player 1080p κτλ κτλ, δεν εχω υποτιτλους αλλά μονο στο streaming, αν περασω μια ταινια στο tablet και τη δω αποκει δειχνει κανονικα υποτιτλους...κατι εχει φαει κοκομπλοκο και δε μπορω να το βρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Αύγουστος 24, 2013 #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 3rd post ftw τελικά με κανενα προγραμμα δεν εχω καταφερει οταν streaμαρω απο pc στο tablet να εχω και υπότιτλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Αύγουστος 24, 2013 #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 το mediahouse ειναι πολύ καλό , κανει streaming από upnp/dlna συσκευή (και το xbmc) αλλα εχει θεμα με τους υποτιτλους και αυτό. Μπορεις να εχεις τους υποτιτλους τοπικά στο tablet και να τους φορτώνεις απ΄το mxplayer :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.