johnhatvol Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2013 Καλησπέρα σε όλους! Εφτιαξα ενα νεο pc με 2 σκληρους δισκους, ssd με λειτουργικο windows 7 κι εναν WD 1tb caviar black. θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να εγκαταστησω στον 2ο σκληρο τα παιχνιδια μου και αν ναι πως?Ο 2ος δεν εχει λειτουργικο καθολου, θελω να προσθεσω εξτρα αρχεια για fsx και να βαζω εκει τα παιχνιδια για να μην γεμιζω τον Ssd.Σας ευχαριστω για την βοηθεια!
Predator_Crack Ιανουάριος 17, 2013 #2 Ιανουάριος 17, 2013 Καλησπέρα. Εφόσον δέν έχεις βάλει ακόμα κάτιστον BLACK 1TB θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής:- Δημιουργία ενός μεγάλου partition αποκλειστικά για εγκατάσταση των games. Ασπούμε 350GB+- ότι θές.- Ένα partition μεγάλο για data από φωτογραφίες,βίντεο, εργασίες και λοιπά αρχεία όπως fsx. Τέλος θα κρατήσεις τον απαραίτητο χώρο για να δημιουργήσεις μιά εικονα του SSD με την βοήθεια του acronis true image home Που είναι και εύκολο στην χρήση.
johnhatvol Ιανουάριος 17, 2013 Author #3 Ιανουάριος 17, 2013 Καλησπέρα. Εφόσον δέν έχεις βάλει ακόμα κάτιστον BLACK 1TB θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής:- Δημιουργία ενός μεγάλου partition αποκλειστικά για εγκατάσταση των games. Ασπούμε 350GB+- ότι θές.- Ένα partition μεγάλο για data από φωτογραφίες,βίντεο, εργασίες και λοιπά αρχεία όπως fsx. Τέλος θα κρατήσεις τον απαραίτητο χώρο για να δημιουργήσεις μιά εικονα του SSD με την βοήθεια του acronis true image home Που είναι και εύκολο στην χρήση. Εχω κανει partition. Πως κανω εγκατασταση των παιχνιδιων, προσπαθησα το fsx και κατι μου ελεγε για root. Εικονα του ssd θα κανω και στα 2 partitions?
Predator_Crack Ιανουάριος 17, 2013 #4 Ιανουάριος 17, 2013 Όσον αφορά την εικόνα του ssd θα την φτιάξεις στον BLACK μέσα στο προστατευμένο partition του Acronis (Acronis Secure Zone) ή απλά ώς αρχείο. Το θές μέσα στον Black ώστε άν κάτσει στραβή με τον SSD να μπορείς να επανέλθεις μπάμ μπάμ. Άν το βάλεις στον SSD είναι και 120άρης θα σου φάει και χώρο και θα μπλέξεις μετά.Όσον αφορά τα GAMES η λογική είναι να επιλέγεις το Installation Path από τον Installer του κάθε παιχνιδιού. Δέν δίνει επιλογή το FSX? Άν δέν το έχω μπροστά μου λίγο δύσκολο να σου πώ ακριβώς. Άν τώρα ασχοληθείς με games που θέλουν STEAM - ORIGIN τότε εγκατέστησε εξαρχής STEAM και ORIGIN ston BLACK και όλα θα πηγαίνουν στους φακέλους που θα δημιουγηθούν από αυτά τα 2. Updates και τα λοιπά.
kostis_pap22 Ιανουάριος 17, 2013 #5 Ιανουάριος 17, 2013 -Λίγο off topic αλλά μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι είναι το image του δίσκου και σε τι το χρησιμοποιούμε;
Predator_Crack Ιανουάριος 18, 2013 #6 Ιανουάριος 18, 2013 -Λίγο off topic αλλά μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι είναι το image του δίσκου και σε τι το χρησιμοποιούμε;Έχεις έναν σκληρό δίσκο με εγκτεστημένα τα windows XP 7 ή άλλο λειτουργικό. Θές να πάρεις BACKUP αλλά όχι απλά κάποιων αρχείων ΑΛΛΑ ολόκληρου του δίσκου ή ενός συγκεκριμένου Partition. Αυτό εννοούμε ώς image και στα ελληνικά ως εικόνα του δίσκου. Χρησιμεύει 100% άν μετά από στραβή στον σκληρό (μή αναστρέψιμη ακόμα και με RECOVERY και άλλα κόλπα π.χ) χρειαστεί FORMAT. Το format όπως είναι γνωστόν θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μια διαδικασία, να περάσεις drivers και μετά προγράμματα και τυχόν games.E λοιπόν το αποφεύγεις το από πάνω, δημιουργώντας εικόνα π.χ μιάς ολοκληρωμένης εγκατάστασης windows με τα updates, drivers και τα λοιπά.Προγράμματα γνωστά γι'αυτήν την δουλειά είναι το Norton Ghost, Acronis True Image Home και άλλλα....με ένα googleάρισμα θα βρείς άπειρες πληροφορίες και θα καταλάβεις στο τέλος ότι πλέον αυτά τα προγραμματάκια δέν κάνουν απλώς αυτό. Αυτόματα backup στο μενού και πολλά άλλα καλούδια.Αυτά.
kostis_pap22 Ιανουάριος 18, 2013 #7 Ιανουάριος 18, 2013 -Είδες για να μην το ξέρω νωρίτερα;θα είχα γλιτώσει πολλάσ'ευχαριστώ predator για την απάντηση
johnhatvol Ιανουάριος 18, 2013 Author #8 Ιανουάριος 18, 2013 Όσον αφορά την εικόνα του ssd θα την φτιάξεις στον BLACK μέσα στο προστατευμένο partition του Acronis (Acronis Secure Zone) ή απλά ώς αρχείο. Το θές μέσα στον Black ώστε άν κάτσει στραβή με τον SSD να μπορείς να επανέλθεις μπάμ μπάμ. Άν το βάλεις στον SSD είναι και 120άρης θα σου φάει και χώρο και θα μπλέξεις μετά.Όσον αφορά τα GAMES η λογική είναι να επιλέγεις το Installation Path από τον Installer του κάθε παιχνιδιού. Δέν δίνει επιλογή το FSX? Άν δέν το έχω μπροστά μου λίγο δύσκολο να σου πώ ακριβώς. Άν τώρα ασχοληθείς με games που θέλουν STEAM - ORIGIN τότε εγκατέστησε εξαρχής STEAM και ORIGIN ston BLACK και όλα θα πηγαίνουν στους φακέλους που θα δημιουγηθούν από αυτά τα 2. Updates και τα λοιπά. Σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Μερικες ερωτησεις ακομη αν μπορεις να με βοηθησεις. Εκανα clone disk με το acronis στον WD και μετα εξαφανιστηκαν τα partitions και ο δισκος ηταν παλι σαν ενας. Αυτο ειναι φυσιολογικο? Αν ξαναδημιουργησω τα partitions δεν θα σβηστει το image του SSD που εχω δημιουργησει? Στο secure zone ποσο μεγεθος περιπου πρεπει να εχει ωστε να μην αχρηστεψω πολυ χωρο? Ευχαριστω και παλι!
Predator_Crack Ιανουάριος 18, 2013 #9 Ιανουάριος 18, 2013 Σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Μερικες ερωτησεις ακομη αν μπορεις να με βοηθησεις. Εκανα clone disk με το acronis στον WD και μετα εξαφανιστηκαν τα partitions και ο δισκος ηταν παλι σαν ενας. Αυτο ειναι φυσιολογικο? Αν ξαναδημιουργησω τα partitions δεν θα σβηστει το image του SSD που εχω δημιουργησει? Στο secure zone ποσο μεγεθος περιπου πρεπει να εχει ωστε να μην αχρηστεψω πολυ χωρο? Ευχαριστω και παλι!Καλησπέρα. Αυτό μάλλον έγινε γιατί είχες ορίσει ένα ενιαίο παρτίσιον στον BLACK και έγινε αντικατάσταση αυτού με το Secure Zone υποθέτω. Χοντρικά:Αφού έχεις ετοιμάσει τον SSD σου, βλέπεις πόσος χώρος χρησιμοποιείται από το συνολικό μέγεθος του. Άν έχεις 128GB SSD π.χ και χρησιμοποιείται 60GB θές τόσο χώρο για Secure Zone ή και λιγότερο. Λέω λιγότερο γιατί υπάρχει και η συμπίεση στο Acronis που ανάλογα το Compression Level ίσως να θέλει και τα μισά. Όπως και νάχει εσύ βλέπεις πόσο χρησιμοποιείται και υπολογίζεις +1 για Acronis Secure Zone. Άν είναι 60 βάζεις 61 άν είναι 35 βάζεις 36 ΚΟΚ.Πρίν ξεκινήσεις το οτιδήποτε στον BLACK, τον κάνεις πίτα από Partitions για να ξεκινήσεις την οργάνωση. Αφού είναι χωρίς Partitions, δημιουργείς την Secure Zone με το μέγεθος που θές. Η secure zone είναι ένα Partition που πέραν του απλού Recovery, άν έχεις ήδη εγκατεστημένο το Acronis θα μπορείς να κάνεις και BROWSE στα αρχεία. Εδώ είναι και ο λόγος που άν θές θέτεις και ΚΩΔΙΚΟ για την Secure Zone ώστε να μήν την αγγίζει κανένας ακόμα και άν βάλει δισκάκι acronis μέσα. (Aφού τελειώσεις με τα περί ACRONIS, δημιούργησε στον χώρο που μένει στον BLACK ότι Partitions έξτρα θές. Την επόμενη φορά που θα ξανακάνεις image με Acronis, θα χρησιμοποιείς πάντα την secure zone μόνο και θα κάνεις αντικατάσταση π.χ το παλιό image:))Σχετικά με τις επιλογές. Για το cloning, partition backup θα δείς ότι έχει επιλογές του τύπου backup scheme> incremental, single version και άλλα μαζί με τις λοιπές επιλογές για συμπίεση, επιδόσεις και τα λοιπά. Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι, να δημιουργήσεις το Bootcd του acronis και μετά αφού μπουτάρεις από αυτό, να κάνεις το cloning του partition χωρίς να είσαι μέσα στα windows με ενεργοποιημένη την επιλογή SINGLE VERSION BACKUP SCHEME. Αυτό ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το Acronis σου σε περίπτωση που είσαι σε trial. Σε αυτή την περίπτωση στείλε μου ένα πμ.
johnhatvol Ιανουάριος 18, 2013 Author #10 Ιανουάριος 18, 2013 :worship:Καλησπέρα. Αυτό μάλλον έγινε γιατί είχες ορίσει ένα ενιαίο παρτίσιον στον BLACK και έγινε αντικατάσταση αυτού με το Secure Zone υποθέτω. Χοντρικά:Αφού έχεις ετοιμάσει τον SSD σου, βλέπεις πόσος χώρος χρησιμοποιείται από το συνολικό μέγεθος του. Άν έχεις 128GB SSD π.χ και χρησιμοποιείται 60GB θές τόσο χώρο για Secure Zone ή και λιγότερο. Λέω λιγότερο γιατί υπάρχει και η συμπίεση στο Acronis που ανάλογα το Compression Level ίσως να θέλει και τα μισά. Όπως και νάχει εσύ βλέπεις πόσο χρησιμοποιείται και υπολογίζεις +1 για Acronis Secure Zone. Άν είναι 60 βάζεις 61 άν είναι 35 βάζεις 36 ΚΟΚ.Πρίν ξεκινήσεις το οτιδήποτε στον BLACK, τον κάνεις πίτα από Partitions για να ξεκινήσεις την οργάνωση. Αφού είναι χωρίς Partitions, δημιουργείς την Secure Zone με το μέγεθος που θές. Η secure zone είναι ένα Partition που πέραν του απλού Recovery, άν έχεις ήδη εγκατεστημένο το Acronis θα μπορείς να κάνεις και BROWSE στα αρχεία. Εδώ είναι και ο λόγος που άν θές θέτεις και ΚΩΔΙΚΟ για την Secure Zone ώστε να μήν την αγγίζει κανένας ακόμα και άν βάλει δισκάκι acronis μέσα. (Aφού τελειώσεις με τα περί ACRONIS, δημιούργησε στον χώρο που μένει στον BLACK ότι Partitions έξτρα θές. Την επόμενη φορά που θα ξανακάνεις image με Acronis, θα χρησιμοποιείς πάντα την secure zone μόνο και θα κάνεις αντικατάσταση π.χ το παλιό image:))Σχετικά με τις επιλογές. Για το cloning, partition backup θα δείς ότι έχει επιλογές του τύπου backup scheme> incremental, single version και άλλα μαζί με τις λοιπές επιλογές για συμπίεση, επιδόσεις και τα λοιπά. Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι, να δημιουργήσεις το Bootcd του acronis και μετά αφού μπουτάρεις από αυτό, να κάνεις το cloning του partition χωρίς να είσαι μέσα στα windows με ενεργοποιημένη την επιλογή SINGLE VERSION BACKUP SCHEME. Αυτό ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το Acronis σου σε περίπτωση που είσαι σε trial. Σε αυτή την περίπτωση στείλε μου ένα πμ.Σ' ευχαριστω παρα πολυ γιατις πληροφοριες!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.