saxon_747 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2004 Ποιο ειναι το ιδανικο μεγεθος του page file σε ενα συστημα με 1gb μνημη και ποιο σε ενα με 512ΜΒ? Εχω ακουσει πολλα και οι αποψεις ειναι παντα διαφορετικες... Αν εχει πειραματιστει καποιος και εχει βγαλει καποια ακρη, ας ποσταρει...Προς το παρων εγω εχω αφησει το default μεγεθος των παραθυρων (1536) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 5, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Εντελώς ενημερωτικά έχω δουλέψει τα 512 και χωρίς pagefile, όντας προσεκτικός στο τι θα σηκώσω. Το μέγεθος εξαρτάται από εσένα και τι εφαρμογές σηκώνεις. Αν δεν είσαι σίγουρος άσε τα windows. Αν είσαι σίγουρος αυτό που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου είναι ότι οι επιδόσεις αυξάνονται αν το Pagefile είναι σταθερό και όχι range μεγέθους.Θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να ξεπεράσεις το 1GB μνήμης σήμερα. Τηρουμένης της λογικής χρήσης θα σου έλεγα να δώσεις 128MB και 512MB αντίστοιχα. Αν θες να πειραματιστείς άνοιξε τον task manager και παρακολούθα τη φυσική μνήμη κατά τη διάρκεια μίας συνηθισμένης μέρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Π.χ καποιος που χρησιμοποιει το pc για gaming,internet, office κτλ θα ειναι οκ με 128ΜΒ page file...? (Με 1Gb Ραμ) Εσυ ποσο το εχεις? (το page file εννοω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 5, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 512 το έχω (το pagefile εννοώ...)Παιχνίδια δεν πολυπαίζω, αλλά αν μου τη βιδώσει μπορεί να έχω ανοιχτό browser, word, powerpoint, Visual studio, dc++ , icq, winamp, cygwin, acrobat, outlook express, Folding@home, κάμποσα παράθυρα explorer και μερικά services στο background. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Μαλιστα... Τι ενδειξεις θα εχω αν ορισω πολυ μικρο page file? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Σεπτέμβριος 5, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Mε 1gb το εχω fixed στα 512Δοκιμασα κ χωρις page αλλα με πετουσε απο τα games..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 19:10] Mε 1gb το εχω fixed στα 512Δοκιμασα κ χωρις page αλλα με πετουσε απο τα games..... Αρα αμα ορισεις μικρο page file το καταλαβαινεις οταν πχ σε πεταει εξω στα παιχνιδια...Παρατηρησες καποια αυξηση στις επιδωσεις η καποιο προβλημα απο τοτε που εβαλες 512? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 5, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Κοίτα και εδώ, αλλά για να μη παιδεύεσαι σου λέω και γω ότι και με 128 page στο 1G δύσκολο θα σου πετάξει μήνυμα out of memory. εγώ στο 1G που το έχω page 1G τσάμπα καίει η λάμπα, αφού δεν το έχω δει ποτέ πάνω από 10% (και το παρακολουθώ συνέχεια λόγω monitoring always οn top. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Τοτε ρε endu γιατι το εχεις στο 1γιγα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 5, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 γιατί το έχω σε ξεχωριστώ partition 1G και απλά και να το κάνω 128 δε θα έχω τι να πετάξω μέσα εκεί ή και από βαρεμάρα κι όλα. Κάποια στιγμή αν βρω κανά βαρύ Prog θα το κόψω το page και θα κοτσάρω το prog δίπλα σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 5, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Εγω με 1GB Ram το εχω στα 1.5GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Σεπτέμβριος 5, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από saxon_747 Αρα αμα ορισεις μικρο page file το καταλαβαινεις οταν πχ σε πεταει εξω στα παιχνιδια...Παρατηρησες καποια αυξηση στις επιδωσεις η καποιο προβλημα απο τοτε που εβαλες 512? Kαμια διαφορα....Απλα ελευθερωσα 512ΜΒ στο σκληρο,θα δοκιμασω κ με 128 να δω τι παιζει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Δηλαδη, εφοσων δεν παιζει ρολο στις επιδωσεις, δεν υπαρχει νοημα να το ψαξει κανεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 5, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 να ξες ότι σημασία στο 1G mem δεν έχει πόσο θα βάλεις αλλά πως θα το στήσεις. Το ιδανικό είναι σε ξεχωριστό partition πρώτο πρώτο στο σκληρό ώστε να έχει καλύτερο transfer. Aν έχεις δε 2 σκληρούς το καλύτερο είναι να πετάξεις στο άλλο σκληρό που δεν είναι τα Win στο πρώτο partition το Page ώστε η μια κεφαλή να διαβάζει και η άλλη ανα γράφει. Έτσι μου φάνηκε σε αίσθηση (γιατί δε μπορείς να το benchάρεις) πιο γρήγορο απ όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Ναι αλλα αν σε εναν δισκο με 2 partitions , βαλεις το page στο 2 partition και τρεχεις ενα προγραμμα απο το πρωτο partition, δεν ταλαιπωρεις τον σκληρο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 5, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Γιατί να τον ταλαιπωρείς παραπάνω από ότι να το βάλεις το pagefile στο ίδιο partition;Το ίδιο θα ταλαιπωρείται ο σκληρός και στις 2 περιπτώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Σεπτέμβριος 6, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2004 Αν έχεις σκληρό μεγάλο δώστου..... Καλύτερα να περισεύει, παρά να μην φτάνει...... Το δικό μου με 512MB μνήμη....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Σεπτέμβριος 6, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2004 Απο χθες το εχω ορισει στα 512 (αναλογικα ιδιο με το δικο σου) και ειναι οκ. Δεν παρατηρησα καμμια διαφορα αλλα θα πειραματιστω λιγακι ακομα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 6, 2004 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2004 ’μα δε σηκώσεις όλα τα προγράμματα που έχει ο υπολογιστής σου δεν πρόκειται να δεις διαφορά. 1GB μνήμης είναι υπεραρκετό για home user. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos007 Σεπτέμβριος 7, 2004 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2004 Εγω θα ελεγα αν δεν εχεις προβλημα χωρου στον σκληρο αστω οπως ειναι. Οι οποιες διαφορες υπαρξουν απο την αλλαγη του μεγεθους του τις θεωρω ασημαντες και ουτε τις καταλαβαινω. Καποτε το ειχα απενεργεποιησει τελειως αλλα διαφορα δεν ειδα. Ισως με καποια benchmarks για HDD Speed να εδειχναν κατι αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο. Παντως καλα κανουμε ολοι και πειραματιζομαστε γιατι καπως ετσι βγαινουν τα καλα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.