Jump to content

Μετά το Windows Live Mesh τι;

vagsk

Recommended Posts

Ψάχνω για πρόγραμμα με αντίστοιχες λειτουργίες με το Windows Live Mesh. Το Mesh θα σταματήσει να λειτουργεί στα μέσα του άλλου μήνα και θα δώσει την σκυτάλη στο Skydrive. Ψάχνω λοιπόν για αντίστοιχο πρόγραμμα που να συγχρονίζει φακέλλους σε 2 ή 3 PCs ΧΩΡΙΣ όμως να κρατάει αντίγραφα ανεβάζοντας τα αρχεία μου σε cloud και να μπορεί να συγχρονίσει φακέλλους μέσω internet και όχι μόνο μέσω τοπικού δικτύου.

Το έχω διαβάσει το thread.

Επειδή ΔΕΝ πρέπει να ανεβαίνουν τα αρχεία σε cloud επειδή κάποια είναι εμπιστευτικά και αφορούν δουλειά αμέσως-αμέσως φεύγει το FreeFileSync, το AlwaysSync, το cubby, το Skydrive. Για το SyncToy δεν ξέρω. Θα πρέπει να κάνω μια δοκιμή. Υπάρχει κάποιο άλλο που μου έχει ξεφύγει;

ΕDIT: Εκτός και αν μου ξέφυγε κάτι λόγω κούρασης και το SyncToy το βλέπω για συγχρονισμό σε τοπικό δίκτυο και όχι over the internet.

1) Στηνεις VPN

2) κανεισ map τα δικτυακά folders για ευκολία.

3) Βάζεις έναν open source folder sync.

Δεν το έχω επιχειρήσει , αλλά η λογική λέει ότι θα δουλέψει...

Sent from my Samsung S3, using Tapatalk 2

Το έχω διαβάσει το thread.

Επειδή ΔΕΝ πρέπει να ανεβαίνουν τα αρχεία σε cloud επειδή κάποια είναι εμπιστευτικά και αφορούν δουλειά αμέσως-αμέσως φεύγει το FreeFileSync, το AlwaysSync, το cubby, το Skydrive. Για το SyncToy δεν ξέρω. Θα πρέπει να κάνω μια δοκιμή. Υπάρχει κάποιο άλλο που μου έχει ξεφύγει;

ΕDIT: Εκτός και αν μου ξέφυγε κάτι λόγω κούρασης και το SyncToy το βλέπω για συγχρονισμό σε τοπικό δίκτυο και όχι over the internet.

Μα τα περισσότερα που βγάζεις έξω (αμέσως-αμέσως :p) δίνουν δυνατότητα sync μεταξύ υπολογιστών (βλ. peer-to-peer) χωρίς να περνάνε ή να αποθηκεύονται στο cloud .

Το Cubby έτσι το έχω ρυθμίσει, ας πούμε.

Αν για κάποιους φακέλους σε βολεύει η αποθήκευση σε cloud αλλά θες να εξασφαλίσεις την εμπιστευτικότητα του περιεχομένου μπορείς να κρυπτογραφείς και να ανεβάζεις μετά.

Π.χ. φτιάξε ένα encrypted container με το TrueCrypt ή παίξε με Cloudfogger.

Το SyncToy, ναι, δουλεύει μόνο τοπικά.

To cubby υποστηρίζει peer to peer sync μόνο στην premium έκδοση του νομίζω. Έχω account στο cubby θα ρίξω μια πιο προσεχτική ματιά. Επίσης το google search προτείνει και GoodSync και SyncBackPro. Θα κάνω μια δοκιμή και αυτά να δούμε τι λένε.

To cubby υποστηρίζει peer to peer sync μόνο στην premium έκδοση του νομίζω. Έχω account στο cubby θα ρίξω μια πιο προσεχτική ματιά. Επίσης το google search προτείνει και GoodSync και SyncBackPro. Θα κάνω μια δοκιμή και αυτά να δούμε τι λένε.

Εγώ δεν έχω δώσει φράγκο πάντως στο Cubby. :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.