Jump to content

παύλες στην οθόνη

saradis1

Recommended Posts

Καλημέρα.

Έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω ένα laptop hp με win7. Απο προχτές, μετά απο λίγη ώρα αρχίζει και μου βγάζει διάφορες παύλες στην οθόνη. Περνώντας το mouse απο πάνω εξαφανίζονται και ξαναδημιουργούνται. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι οτι αν είμαι σε normal mode και όχι σε safe mode μετά απο λίγο ο υπολογιστής (αφού έχει γεμίσει σε όλη την οθόνη παύλες) κολάει και κάποιες φορές βγάζει και blue screen. Υπέθεσα λοιπόν οτι κάτι παίζει με τους drivers της κάρτας γραφικών. Έλα όμως που τις βγάζει και σε safe mode, ακόμα και σε dos περιβάλλον...

Έβγαλα τις μνήμες, τις άλλαξα θέση, άφησα την μία απο τις δύο αλλά τίποτα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε safe mode with networking και παλεύω να γράψω γρήγορα για να προλάβω να στείλω αυτό το μύνημα!! lol.

Ίσως έχει να κάνει με το πόση ώρα είναι ανοιχτός ο laptop διότι αν το έχω αφήσει το βράδυ ανοιχτό δεν το κάνει αμέσως ενώ αν κάνω πχ τώρα restart θα ξεκινήσει το πρόβλημα αμέσως.

Για πείτε ρε παιδιά καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει γιατί καιγόμαστε...

Θα προσπαθήσω αργότερα να ανεβάσω και καμιά φώτο.

post-1432-1416076991,9539_thumb.jpg

post-1432-1416076992,0331_thumb.jpg

post-1432-1416076992,1029_thumb.jpg

ακούγεται σαν να έχεις πρόβλημα στην vga (το blue screen το googlαρες?)

Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν φίλε μου.

Το blue screen δεν το έχω googlaρει γιατί δεν το πρόλαβα να το διαβάσω.

Αν όμως είναι θέμα της vga, δεν θα το είχε το πρόβλημα έτσι και αλλιώς ανεξάρτητα απο το πόση ώρα (πόσο ζεστός) είναι ο υπολογιστής? Σκέφτομαι οτι αν είχε θέμα η vga θα το έβγαζε μάλλον-ίσως απο την αρχή και ας είναι παγωμένο το laptop.

Αν μπορεις να το συνδεσεις σε μια αλλη οθονη να το σιγουρεψεις θα ηταν καλα.

Γιατι υπαρχει και μια πιθανοτητα ( δεν ξερω αν ειναι μεγαλη η μικρη) να επαθε και τιποτα το πανελ της οθονης.

Ποιό μοντέλο λάπτοπ είναι. Έχει έξοδο για εξωτερική οθόνη ? Άν ναι έχεις δοκιμάσει για αποτελέσματα ?

* H vga είναι κατα πάσα πιθανότητα

έχει έξοδο vga. Θα δοκιμάσω αν κάνει τα ίδια και σε εξ. οθόνη αλλά δεν νομίζω να είναι το panel της οθόνης. Θα το αποκλείσουμε όμως και αυτό.

Μάλλον όταν ζορίζεται-ζεσταίνεται η vga το κάνει τότε. Ξέρεις τι κάρτα φοράει ο φορητός;

απο το device manager βλέπω σαν display adapter οτι έχει vga την nvidia geforce 8400M GS

το laptop είναι hp pavilion dv9700t.

Επειδή δεν νομίζω οτι αν φταίει ι vga θα μπορώ να βρω να την αγοράσω πια (έχουν περάσει και τόσα χρόνια), στους laptop μπορείς να βάλεις άλλη κάρτα απο αυτη που δίνει ο κατασκευαστής? Αν ναι, πως να διαλέξω μια ανάλογη?

απο το device manager βλέπω σαν display adapter οτι έχει vga την nvidia geforce 8400M GS

το laptop είναι hp pavilion dv9700t.

Επειδή δεν νομίζω οτι αν φταίει ι vga θα μπορώ να βρω να την αγοράσω πια (έχουν περάσει και τόσα χρόνια), στους laptop μπορείς να βάλεις άλλη κάρτα απο αυτη που δίνει ο κατασκευαστής? Αν ναι, πως να διαλέξω μια ανάλογη?

Οι mobile σειρές της nVidia (7xxx, 8xxx, 9xxx) έχουν βγάλει κάποιο ελάττωμα και καίγονται. Δε μπορώ να γνωρίζω αν είναι προεόρτια, αλλά υπάρχει πιθανότητα. Στα περισσότερα laptops δεν αλλάζει η vga, είναι μέρος της μητρικής, καθιστώντας έτσι την αλλαγή ασύμφορη. Μίλα με τον [MENTION=301]Jumex[/MENTION] μήπως μπορεί να σε βοηθήσει, κάποιες επιδέχονται επισκευή.

δεν μπορείς να κάνεις τράμπες στα chip ακόμα και σε γειτονικές κάρτες

αν στην καλύτερη δεν έχει πρόβλημα το chip και είναι θέμα επαφών που είναι σύνηθες φαινόμενο είσαι τυχερός

αλλιώς πρέπει να πάρεις και άλλο chip και είναι διαδικασία μεγάλη

Άρα, αν κατάλαβα καλά. Μπορώ να αλλάξω την κάρτα γραφικών αν βρω μόνο μια ιδια.

Βρήκα αυτή Nvidia GeForce 8400M G / GS 128MB DDR2 MXM I UK for Acer upgrademonkey | eBay

Νομίζετε οτι είναι οκ για το λαπτοπ μου? (hp pavilion dv9700t)

ε πως θα γίνει η δουλεία ρε ψηλε?

ανοιξε το να δεις και μετά πέρνεις

ε ναι ρε ψηλέ συνάδελφε αλλά δεν είμαστε όλοι τεχνικοί υπολογιστών. Εντάξει, μπορώ μάλλον να τον λύσω αλλά θεωρώ οτι θα πρέπει ίσως να γίνεται απο εξουσιοδοτημένο τεχνικό...

Έγραψα το μοντέλο του laptop μήπως έρχεται μόνο με slot π.χ (δηλ είναι στάνταρ το τι φοράει).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.