RootX Ιανουάριος 12, 2005 #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 Δεν είναι όλα μικρά, σε μένα τουλάχιστον μια χαρά δείχνουν για το μέγεθος της οθόνης.Ευχαριστημένος είμαι, αλλά ίσως και να είναι υποκειμενικό αυτό.Σε 1280x1024 την δούλεψα σε ένα pc που έφτειαξα με την αναλογική σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 13, 2005 #62 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Αρα σε dvi δεν πάει 1280χ1024? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 13, 2005 #63 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2005 Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα σου πω στα σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 14, 2005 #64 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 OK RootX!Περιμένω νέα σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 14, 2005 #65 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Μια χαρά δουλεύει και με το dvi, απλά όλα είναι μεγάλα, λογικό για αυτή την ανάλυση σε 20άρα οθόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 14, 2005 #66 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 το ερώτημα είναι:1. Αν κάνει καλό scaling2. (όχι τόσο σημαντικό): αν έχει επιλογή να μην κάνει scaling (δηλ. να μην χρησιμοποιεί όλη την επιφάνεις της οθόνης σε αναλύσεις <1600*1200) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 14, 2005 #67 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Ρε παιδια λιγο οφ τοπικ αλλα μια που πιασατε την κουβεντα με τα 1280χ1024.Οι οθονες αυτες ειναι 4:3 σωστα??Το 1280χ1024 ΔΕΝ ειναι 4:3 αλλα 5:4. το 1280χ968 ειναι η σωστη αναλυση. Μπαινει λοιπν η 4:3 αναλυση σε αυτες τις TFT οθονες και αφου δεν ειναι η native τους αναλυση τι επιπτωσεις εχει. Γινεται σωστο interpolation για να πετυχουν την αναλυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 14, 2005 #68 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 09:54] Μια χαρά δουλεύει και με το dvi, απλά όλα είναι μεγάλα, λογικό για αυτή την ανάλυση σε 20άρα οθόνη. Ευχαριστώ!Ρωτάω διότι είμαι λίγο στραβός (αστιγματισμός κλπ).Είμαι μεταξύ dell και eizo(νέα μοντέλα με PVA 12ms).Οπότε θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή η dell, έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 14, 2005 #69 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi Ευχαριστώ!Ρωτάω διότι είμαι λίγο στραβός (αστιγματισμός κλπ).Είμαι μεταξύ dell και eizo(νέα μοντέλα με PVA 12ms).Οπότε θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή η dell, έτσι δεν είναι; Eίναι πολλά τα χρήματα για να σου πω με κλειστά μάτια "πάρτην". Καλύτερα να κοιτάξεις τις αντίστοιχες LG(ίδιο panel) και τις Eizo που σε ενδιαφέρει και να αποφασίσεις μόνος σου αν και ποια σου ταιριάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 14, 2005 #70 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Ρε παιδια λιγο οφ τοπικ αλλα μια που πιασατε την κουβεντα με τα 1280χ1024. Οι οθονες αυτες ειναι 4:3 σωστα?? Το 1280χ1024 ΔΕΝ ειναι 4:3 αλλα 5:4. το 1280χ968 ειναι η σωστη αναλυση. Μπαινει λοιπν η 4:3 αναλυση σε αυτες τις TFT οθονες και αφου δεν ειναι η native τους αναλυση τι επιπτωσεις εχει. Γινεται σωστο interpolation για να πετυχουν την αναλυση? το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αναλυτικά (στην ψιλοείπα κιόλας ) ναι, 1280*1024 ΔΕΝ είναι 4:3 αλλά ΕΙΝΑΙ η native ανάλυση των οθονών TFT 17-19 (που ΕΙΝΑΙ 4:3) τώρα μην ρωτάς το πως και το γιατί έχει καθιερωθεί σαν ανάλυση (είναι όπως η διάταξη QWERTY στα πληκτρολόγια που αρχικά είχε δημιουργηθεί για την ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ της πληκτρολόγησης στις γραφομηχανές - για να μην κολλάνε τα μηχανικά τους μέρη - αλλά τελικά παγιώθηκε με τον χρόνο....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 14, 2005 #71 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Η ερωτηση ειναι πιο συγκεκριμενη ρε. δεν το ειπα φιλολογικα για να ανοιξει κουβεντα. Στην Dell η native ειναι 1600Χ1200 δηλαδη 4:3. Για να κανει ψηφιακο interpolation με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες πρεπει να διατηρηθει το aspect ratio. Αρα ρωτησα πως τα παει η συγκεκριμενη 20" σε ghosting /streaking οταν της χαλας το aspect ratio. Ισως δεν καταλαβες την ερωτηση μου γιατι εψαχνες να βρεις κανα ορθογραφικο λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 14, 2005 #72 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Η ερωτηση ειναι πιο συγκεκριμενη ρε. δεν το ειπα φιλολογικα για να ανοιξει κουβεντα. Στην Dell η native ειναι 1600Χ1200 δηλαδη 4:3. Για να κανει ψηφιακο interpolation με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες πρεπει να διατηρηθει το aspect ratio. Αρα ρωτησα πως τα παει η συγκεκριμενη 20" σε ghosting /streaking οταν της χαλας το aspect ratio. Ισως δεν καταλαβες την ερωτηση μου γιατι εψαχνες να βρεις κανα ορθογραφικο λάθος Ρε; !!!! Καταρχήν φίλε μου δεν σου επιτρέπω να μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο! :hehe: Κατάλαβα τι εννοείς. Το θέμα είναι ότι από την στιγμή που κάνει scaling από 1600 σε μικρότερη ανάλυση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον το aspect ratio. Το θέμα είναι γενικά το πως κάνει scaling (πως δηλαδή θα γεμίσει τον ''κενό'' χώρο και όχι τόσο η αναλογία του χώρου αυτού). Φυσικά τα πάντα είναι θέμα αλγορίθμου, οπότε υπεισερχόμαστε σε τεχνικές λεπτομέρειες μάλλον άγνωστες σε εμάς. Αυτά τα ολίγα ΡΕ Σόλωνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 14, 2005 #73 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Θεωρητικά ναι.Πρακτικά το scaling που κάνει είναι καλό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 14, 2005 #74 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Oooops... Πεσαμε σε ευθικτο ανθρωπο... Σορρυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 14, 2005 #75 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Oooops... Πεσαμε σε ευθικτο ανθρωπο... Σορρυ τώρα, ποιος κάνει πλάκα σε ποιον; (όπως πάντως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Root, είμαι πολύ ευαίσθητος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 14, 2005 #76 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2005 Συμφωνάω είμαι σίγουρος ότι μόλις επιστρέψει σπίτι θα βάλει στον προβολέα μία μπαλάντα της Britney και θα πνίξει τους λυγμούς του σε ένα Chivas 18άρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.