serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2013 laptop ACER 5513Το πρόβλημα που ήθελα να λύσω ήταν ότι στην εκκίνηση των XP η wired ethernet κάρτα ήταν disabled στο device manager, και ήταν enabled η wireless, ενώ εγώ ήθελα το αντίστροφο. Τελικά, η λύση ήταν ότι μέσα απ' το ACER ePerformance Management ορίζεις ποιά κάρτα θέλεις να είναι ενεργοποιημένη στην εκκίνηση. Το οποίο και έκανα και έφερα την κατάσταση που ήθελα.Δυστυχώς, το σκέφτηκα αργά. Έκανα κάτι άλλο πριν, το οποίο νόμιζα ότι είναι η λύση, και το οποίο μου δημιούργησε άλλο πρόβλημα. Τί έκανα;Ακολούθησα τις παρακάτω οδηγίες:pen the properties for your ethernet card in the Device Manager, select the tab that provides driver details and copy the driver name. For Example, mine is >> dm9pci5.sys (for a CNet card). Now run regedit and navigate to the following key >> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services Do a "Find" for the driver name for your card. In the right pane where this is found you will see a "start" type -- this is "manual" by default (at least it is for mine). Try either setting it to "automatic", or "boot". Change Value data to the wanted state: 0 = Boot 1 = System 2 = Automatic 3 = Manual 4 = DisabledΗ δική μου ethernet κάρτα στο device manager ήταν στο "3".Την έκανα στην αρχή "2":δε δούλεψε.Στη συνέχεια την έκανα "0", και πάλi δε δούλεψε.Τελικά, αφού δε δούλεψε με "0" και "2" την επανέφερα στο "3".Το πρόβλημα που έχω τώρα:όταν είμαι στο internet είτε με ethernet, είτε με wi-fi, έχω internet κανονικά. Κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι, εάν κάνω διπλό click στο "My Network Places", το βελάκι του mouse γίνεται κλεψύδρα (σαν να φορτώνει κάτι). Περιμένεις 5-10 λεπτά, μέχρι να σε βάλει στο ΚΕΝΟ "My Network Places". Σαν να κολλάει το laptop. Στην πραγματικότητα δεν κολλάει. Περιμένει να μπει στο "My Network Places" πολλή ώρα. Ούτε, βέβαια, μπορείς να κάνεις κάτι άλλο μέχρι να μπεις. Αν π.χ. πας να ανοίξεις ένα .txt, θα περιμένεις να ανοίξει αμέσως μόλις μπει "My Network Places". Το μόνο που κουνιέται είναι το mouse. Πρέπει να περιμένεις.Κανονικά:α. Και δεν πρέπει να περιμένεις τόσο πολύ να μπεις "My Network Places"β. Και δεν πρέπει το "My Network Places" που μπαίνεις να είναι κενό. Κανονικά πρέπει να μπορείς να κάνεις browsing άλλους υπολογιστές και κοινόχρηστους φακέλους άλλων υπολογιστών του δικτύου.Μία παροδική λύση να γλιτώνω την αναμονή είναι, αν είμαι στο internet είτε με καλώδιο στην ethernet κάρτα είτε wi-fi, και πατήσω να μπω "My Network Places", αν βγάλω το καλώδιο απ' την ethernet κάρτα ή αν κλείσω την ασύρματη κάρτα δικτύου τότε μπαίνει αμέσως στο "My Network Places".Όλα αυτά, πριν κάνω αυτό με το μητρώο, δεν συνέβαιναν. Δούλευαν όλα κανονικά. Αλλά, απ' την άλλη, τη μόνη αλλαγή που έκανα sστο μητρώο (μία και μόνο τιμή) την επανέφερα. Μπορεί μετά την επαναφορά να παραμένει το πρόβλημα;;; Πολύ παράξενο μου φαίνεται... Κάπου αλλού, πιστεύω, ότι είναι το πρόβλημα, και όχι στο μητρώο.Οι ιδέες σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 16, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2013 Μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα που έκανες ανάποδα; έχεις πάρει μπακαπ του μητρώου; Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 16, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2013 backup του μητρώου, δυστυχώς, δεν έχω πάρει.Αυτό που έκανα είναι αυτό που προτείνεις:ακολούθησα τα βήματα προς τα πίσω, αλλά δε δούλεψε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 16, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2013 Δοκίμασες να απεγκαταστήσεις την κάρτα δικτύου και να την εγκαταστήσεις πάλι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 16, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2013 Όχι, αυτό δεν το έχω κάνει ακόμη. Προσπαθώ για την ώρα να βρω μία λύση εκτός system restore και uninstall/install driver.Αλλά, αν τελικά δεν τα καταφέρω, θα είναι μέσα στις λύσεις ο driver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 17, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 Ευρέθη λύση !!!Στα XP, όταν κάνεις double-click στο "My Network Places", ανοίγει ένα παράθυρο που δείχνει συντομεύσεις σε κοινόχρηστους φακέλους άλλων υπολογιστών του δικτύου. Έτσι, σιγά σιγά, δημιουργείται μία λίστα που μεγαλώνει. Αυτό το παράθυρο σε μένα, όπως είπα παραπάνω, ήταν κενό. Κάποια στιγμή, περιμένοντας αυτά τα 8 min περίπου, μπήκα σ' αυτό το παράθυρο, αλλά δεν ήταν κενό. Έδειξε τους κοινόχρηστους φακέλους. Η λύση ήταν να διαγράψω αυτά τα shortcuts σε αυτούς τους φακέλους, και τώρα όλα δουλεύουν όπως πριν.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.