Volrath Φεβρουάριος 12, 2013 #301 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Overclocked τον άφησες τον δικό σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 12, 2013 #302 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 διαφορά €183Μπορεί στην περίπτωσή σου να είναι όντως έτσι, αλλά αυτό είναι λίγο-πολύ παραπλανητικό.Δεν χρειάζεται να πάρει κάποιος μητρική των 230 ευρώ ακόμα κι αν σκοπεύει σε O/c. Και με 100 ευρώ λιγότερα κάνει την ίδια δουλειά. μου την έσπασε πολύ όταν η mobo μου στοίχησε €230 και έχω μόνο 2 sata3 και η mobo των €81 έχει 5Χωρίς να λέω απαραίτητα ότι είναι εντελώς άχρηστα, πως θα αξιοποιούσες περισσότερα από 2 sata3? η μαμά ψύκτρα της amd είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη της intel και το καλύτερο την παίρνεις και την βάζεις σε άλλα amd sockets Εδώ υπάρχει γενικά πολύ διαφορετική άποψη όπου και να ψάξεις. Για την ψύκτρα της amd λέγεται παντού ότιείναι εξαιρετικά θορυβώδης. το amd σύστημα μου φάνηκε πιο γρήγορο στο περιβάλλον windowsΑυτό λέγεται αυθυποβολή. Το ίδιο θα σου έλεγα αν ισχυριζόσουν και το αντίθετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 12, 2013 #303 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Χωρίς να λέω απαραίτητα ότι είναι εντελώς άχρηστα, πως θα αξιοποιούσες περισσότερα από 2 sata3? 4ΧSATA3 SSD σε RAID10. Ταχύτητα και αξιοπιστία και αν ο ένας SSD την ακούσει δεν χάνεις τα δεδομένα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 12, 2013 #304 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 4ΧSATA3 SSD σε RAID10. Ταχύτητα και αξιοπιστία και αν ο ένας SSD την ακούσει δεν χάνεις τα δεδομένα σου. Μάλιστα. Trim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 12, 2013 #305 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Χεχ, trim από τον ενσωματωμένο controller των SSD, αν θυμάμαι καλά δηλαδή. Αν και στο RAID δεν πολυχρειάζεται το TRIM λόγω του τρόπου λειτουργίας του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 12, 2013 #306 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Πάντως αυτή η benchmark suite δε μου φαίνεται της προκοπής. Ο 3570k σου να χάνει στα πάντα από έναν i7 3820qm στα 2.6...είναι λίγο άκυρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 12, 2013 #307 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό. Έχεις κάποιο λινκ? Αυτό που ξέρω είναι ότι η μοναδική περίπτωση να έχεις trim σε οποιαδήποτεσυστοιχία raid είναι να έχεις z77 + win 8 + τον τελευταίο rst driver της intel. Δεν ξέρω, μπορεί να άλλαξε αυτό βέβαια. Μέχρι πριν λίγο καιρό ίσχυε σίγουρα. Θα μου πεις βέβαια ότι το trim δεν είναι σημαντικό και κάποιος θα ανταπαντήσειότι ούτε το 4xssd είναι. Άρα που καταλήγουμε? Υπάρχουν κάθε φορά διαφορετικέςανάγκες και πρέπει να εκτιμώνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 12, 2013 #308 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Μια ερώτηση έκανες, μια απάντηση έδωσα. Πάντως τώρα μόλις το έψαξα το θέμα και καταλήγω σε αυτό που είδα σε όλα τα sites: "Το TRIM δεν είναι τόσο σημαντικό αρκεί να αφήνεις μια στο τόσο τον υπολογιστή σε κατάσταση ηρεμίας ώστε να δουλέψει ο garbage collector του ενσωματωμένου ελεγκτή του SSD και να έχεις πάντα κάποιον χώρο ελεύθερο στην συστοιχία (να μην την τιγκάρεις δηλαδή)." Στους καλούς καιρούς πάντως είχα κάνει RAID10 4 WD caviar blue. 240MB/s sequential. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 12, 2013 #309 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 Ναι, σε ρωτάω αν το διάβασες κάπου για να το διασταυρώσω. Όσο τώρα για τη σημασία του trim, ήταν αναμενόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 12, 2013 #310 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2013 είχα σήμερα την δυνατότητα να τραβήξω ένα δύο screenshots από μια πρόχειρη μέτρηση που έκανα με performance test με έναν 8350 πάνω στην asrock 970 extreme 3 έτσι για να μου φύγουν μερικά ερωτηματικά και να έχω δική μου άποψηδυστυχώς το pc το έστησα για πελάτη και δεν είχα την πολυτέλεια χρόνου να το "κάψω" αρκετά με διάφορα άλλα μετροπρογράμματα όπως και να έχει η σύγκριση έγινε με το δικό μου pc ( αυτό της υπογραφής μου ) και έτρεξα δύο φορές στο κάθε pc το bench και πήρα φώτο από την δεύτερη μέτρηση 3570κ vga - ram - ssd ακριβώς τα ίδια - win 7 sp1 64 και τα δύο amd mobo €81 cpu €181 σύνολο €262 intel mobo €230 cpu €215 σύνολο €445 euro διαφορά €183 μου την έσπασε πολύ όταν η mobo μου στοίχησε €230 και έχω μόνο 2 sata3 και η mobo των €81 έχει 5 η μαμά ψύκτρα της amd είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη της intel και το καλύτερο την παίρνεις και την βάζεις σε άλλα amd sockets το amd σύστημα μου φάνηκε πιο γρήγορο στο περιβάλλον windows δεν έβαλα games μιας και ο πελάτης δεν το έχει για παιχνίδια αλλά το αν έβλεπα διαφορά 10-15 frames δεν θα μου έκανε εντύπωση για μια πλατφόρμα η οποία δεν υποστηρίζεται πλήρως ακόμα Εγώ θα σου πω πως σου έχει βγάλει χαμηλά αποτελέσματα σε ότι αφορά τον AMD ! Δεν ξέρω τον λόγο, ίσως να είναι θέμα μνημών ή και θέμα HT που στο 970 CHIP δουλεύει λίγο χαμηλότερα default ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 13, 2013 #311 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2013 Ναι, σε ρωτάω αν το διάβασες κάπου για να το διασταυρώσω.Όσο τώρα για τη σημασία του trim, ήταν αναμενόμενο. Κάνε μια αναζήτηση για "SSD RAID and TRIM support" και θα σου βγάλει ένα κάρο αποτελέσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 13, 2013 #312 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2013 Τα είδα, τελικά δεν άλλαξε κάτι. Μόνο σε z77 δουλεύει το τριμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 13, 2013 #313 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2013 Και πάλι δεν είναι σίγουρο. Το TRIM δεν θα δουλέψει αλλά θα δουλέψει ο collector του δίσκου που είναι σχεδόν το ίδιο. Στάλθηκε από το κινητό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 20, 2013 #314 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 Το πρώτο παιχνίδι με υποστήριξη πολύ-πολυπύρηνων ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 21, 2013 #315 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 Το πρώτο παιχνίδι με υποστήριξη πολύ-πολυπύρηνων ! Και πολυ κακο coding οσον αφορα το hyperthreading Ι smell patch! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 21, 2013 #316 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 Εμένα μου φαίνεται περίεργο που δεν είναι capped οι intel όπως είναι οι fx. Λες να βγήκε παιχνίδι που να είναι καλύτερα optimized για AMD από ότι για intel; Πάω να δω άμα ο φούρνος της γειτονιάς μου είναι ακόμα όρθιος ή γκρεμίστηκε.*Τι εννοώ: Άμα δεις τους amd έχουν cpu loads% >90%. Ενώ κανένας πυρήνας του 2600k δε περνάει τα 85%. Παίζει να είναι το ΗΤ βέβαια, θα ήταν λίγο καλύτερο να βλέπαμε %load non HT intel (3570/2500). Source για το γράφημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 21, 2013 #317 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 Και πολυ κακο coding οσον αφορα το hyperthreadingΙ smell patch!To hyperthreading θα σου δουλέψει όταν τα cores έχουν χαμηλό usage ... Δεν νομίζω πως έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα στα games. Μην σου πω πως τα κάνει χειρότερα κρατώντας τους καθαρούς πυρήνες σε χαμηλό load .Αυτό που βλέπω είναι πως το παιχνίδια θέλει cache μάλλον μεγάλη ... για αυτό και η διαφορά μεταξύ I7/I5 ?Επίσης ενώ βλέπω χρήση όλων των πυρήνων του FX 8350 βλέπω πως υπάρχει γενικά ανισοκατανομή στην χρήση . Θα ήθελα να δω τι γίνεται με μια μεγαλύτερη κάρτα επάνω ή με 2 κάρτες , αν θα μαξάρουν όλα τα cores . Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 21, 2013 #318 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 Το BF3 μια χαρα δουλευει το HT μετα τα τελευταια patch. Ολα ειναι θεμα προγραμματισμου Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 21, 2013 #319 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 Το BF3 μια χαρα δουλευει το HT μετα τα τελευταια patch. Ολα ειναι θεμα προγραμματισμουΔηλαδή εσύ στο bf3 έχεις 2 από τους 4 λογικούς πυρήνες σε υψηλό load με ταυτόχρονα τους φυσικούς τερματισμένους ?Το load των cores όταν μπλέκεται το HT δεν είναι αντιπροσωπευτικό ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 21, 2013 #320 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 Δηλαδή εσύ στο bf3 έχεις 2 από τους 4 λογικούς πυρήνες σε υψηλό load με ταυτόχρονα τους φυσικούς τερματισμένους ?Το load των cores όταν μπλέκεται το HT δεν είναι αντιπροσωπευτικό !Οχι, εχω load καπου στο 60%-80% (αν θυμαμαι ορθα) στους 4 πραγματικους και αλλο 40%-50% στους λογικους. Το θεμα ειναι οτι το παιχνιδι ειναι σωστα προγραμματισμενο και εκμεταλλευεται το ΗΤ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.