Jump to content

Bulldozer FX Amd for games ??

ProHarris

Recommended Posts

Και ο A10-5800K είναι φρέσκος αλλά ο PHENOM 1090T του ρίχνει στα αυτιά ! Αυτό δεν λέει κάτι ... Αλλη τιμή ο ένας και άλλη ο άλλος ! Εγώ μιλάω για VFM και όχι με σαχλαμάρες.

Ναι χαντρικά σε καθημερινή χρήση την ίδια δουλειά κάνουν ! Σιγά τις τρομερές διαφορές που έχεις ...

Ωραιες αγαραπωλησιες κανεις εσυ:beer:

Αντε πας και βρω και γω κανενα τετοιο κοροιδο γκουχ γκουχ ανθρωπο ηθελα να πω, να μου αγορασει τον 2600κ οσο τον αγορασα και να παρω 3770κ χωρις να δωσω δεκαρα:hehe:

Από την στιγμή που πέτυχα να βγάλω ξεκλείδωτο X6 από X4 ναι μια χαρά αγοραπωλησία έκανα. Ας πάει να βρει αλλού αν θέλει ο οποιοασδήποτε. Με τις εγγυήσεις του και με τα όλα του τον έδωσα.

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply
Και ο A10-5800K είναι φράσκος αλλά ο PHENOM 1090T του ρίχνει στα αυτιά ! Αυτό δεν λέει κάτι ...

Μιλαμε για cpu οχι για "cpu"..

Συγκρνω ενα cpu της intel που εχει 2+χρονια στην αγορα (και δεν ηταν τοτε η τοπ cpu της) με τον δυνατοτερο σηνερινο cpu της amd και παλι δεν γινεται τιποτα?:hehe::hehe:

Αντε βγαλε εξω λοιπον τον fx σου να δουμε τις διαφορες που εχουν και ασε τα αυθεραιτα :jump:

Γιατί ποια ήταν η top CPU της ?

Μωρέ κάτι γίνεται... Εξαρτάται τι θα τρέξουμε.

Εγώ σου ξαναλέω πως βλέπω τεχνοοικονομικά το θέμα και όχι σε απόλυτες επιδόσεις 185€ cpu έχω όχι 300€ ... Η τιμή του μαζί με μιας ίδιου εξοπλισμού μητρικής είναι στα ίδια και κάτω από την τιμή αντίστοιχου 3470 ..

Μωρά κάτι γίνεται... Εξαρτάται τι θα τρέξουμε.

Γιατι φοβασαι τι θα τρεξουμε με τον καινουργιο cpu δακι σου?

Εχει εδω στο forum πολλα thread για cpu benches (p.x cinebench, super pi, cpu score sto 3d mark vantage, physics score στο 3d mark 11 κτλ.) ξεκινα εσυ με τον νεανια και ο παππους θα σε ακολουθησει:hehe:

Και γω τεχνοοικονιμικα εδω 300 ευρω πριν 2 χρονια και το μηχανακι ακομα και σημερα ξεπαστρεφει οποιοδηποτε συγχρονο amd cpu, παρολο που ειναι παππους:boxed:

Επειδή το θέλω πολύ και το ψάχνω καιρό !

Θέλω να μου τρέξεις ένα Sytester με 1 νήμα αρχικά και μετά με 8 νήματα σε 1M με gauss L. αλγόριθμο σε pi default και overclock.

Θα το κάνεις?

Επειδή το θέλω πολύ και το ψάχνω καιρό !

Θέλω να μου τρέξεις ένα Sytester με 8 νήματα 1M με gauss αλγόριθμο !

Πως ειπατε?

Ομιλειτε ελληνικα παρακαλω:hehe:

Ξεκινα ποσταρε στα καταλληλα νηματα του forum τα αβτιστοιχα benches και ακολουθω, ασε τα στριβειν δια του αραββωνος:hehe:

Θα το κάνεις?

Ανθρωπε μου δεν ξερω τι ειναι καν αυτο που λες δεν κανω πλακα, υπαρχουν ενω σωρο τεστ στο forum για να τεσταρουμε, δεν σου αρεσουν η φοβασαι οτι θα χασεις?:hehe:

Τι πηγες και ξεθαψες:hehe:

Το συγκεκριμένο κάνει παραλληλισμό όσων νημάτων του ζητήσεις και τους διανέμει σε κάθε core ξεχωριστά είτε φυσικούς είτε λογικούς μετρώντας χρόνο .

Επειδή είδα μια συμπεριφορά Α από τον 8350 σε σχέση με τον phenom θέλω να δω πως πάει σε αυτό τον τομέα ο I7.

Πάρτο σαν SUPER PI για πολυπύρηνους.

Το συγκεκριμένο κάνει παραλληλισμό όσων νημάτων του ζητήσεις και τους διανέμει σε κάθε core ξεχωριστά μετρώντας χρόνο .

Επειδή είδα μια συμπεριφορά Α από τον 8350 σε σχέση με τον phenom θέλω να δω πως πάει σε αυτό τον τομέα ο I7.

Υπεκφευγεις man....

Καθόλου. Ετσι κι αλλιώς γνωρίζουμε και οι δυο προκαταβολικά τα αποτελέσματα στα παραπάνω tests !

Τι θές να τρέξω superpi ή cinebench που είναι χτισμένο για intel ?

Μπας και υπεκφεύγεις εσύ ?

Εγώ δεν θα ποστάρω κάν systester απλά σου ζητώ να το τρέξεις μια φορά σε 1 νήμα και 1 σε 8 να δω πως συμπεριφέρεται σε multitask.

Είναι ανοικτού κώδικα benchάκι και δεν ευνοεί κανέναν !

Θέλω να δω λειτουργία CMT vs HyperThread. Πόσο ρίχνει την απόδοση το ένα και πόσο το άλλο. Στους phenoms η απόδοση δεν έπεφτε καθόλου!

Βασικά για μένα το όλο σκηνικό είναι λάθος, test θα πρέπει να κάναμε ανα κατηγoρία τιμής, px 8350 vs i5 3570k, 8320 vs i5 3330 και ίσως τον ακριβότερο i5 3470, και i3 3xxx με fx 8120/6300 με τις cpu oced, στην κατηγορία i7 η intel δεν έχει αντίπαλο και γενικά σε cpu πάνω απο τα 250Ε. Aλλά σε όλες τις άλλες κατηγορίες νομίζω πως η αγορά ενός i3-i5 και κάτω που δεν είναι ξεκλείδωτος είναι ανούσια.

Δεν σου ανέλυσα το σκεπτικό μου ? Από την στιγμή που έκαναν 2& 3xsli & 2& 3x crossfire είναι δεδομένο πως παίζουν με τις υλοποιήσεις των plx σε Z77, P67 κ.λ.π.

Τι ήθελαν να δείξουν ??? Την διαφορά δεν ήθελαν να δείξουν και για αυτό δεν ήταν η συζήτηση ή κάνω λάθος ??? Σύγκριση μεταξύ δυο καταστάσεων έκαναν V2.0 vs V3.0 !

Για αυτό έγραψα πως έκαναν βλακεία. Είπα κι όλας πως αν θέλει ο φίλος να το εξηγήσω παραπάνω θα το κάνω όπως και το έκανα.

Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ?

Εγώ θα έπαιρνα 2 μητρικές χωρίς plx επάνω πουθενά και θα έβαζα 1 διπύρηνη κάρτα επάνω αν ήθελα να πουσάρω παραπάνω. Μόνο έτσι θα είχα native lanes και στις δυο καταστάσεις χωρίς να μπαίνει τρίτος παράγοντας στην μέση.

Άααααντε πάλι, να στο εξηγήσω.

1)Κάποιος κάνει review πορτοκάλια vs μανταρίνια.

HARDOCP - Introduction - PCI Express 2.0 vs 3.0 GPU Gaming Performance Review

2)Λες ότι τα πορτοκάλια δεν είναι καλά, και ότι λένε λαμακίες.

Nvidia 2&3-Way SLI και AMD 2&3-Way CrossFireX σε Z77 CHIPάκι ???

Μέγα σφάλμα ! Με 16 LANES συνολικά από το northbridge δεν τους έκοβε η ταχύτητα των PCI-E V2 αλλά περισσότερο η υλοποίηση με τα PLX chip !

Για όποιον δεν γνωρίζει να εξηγηθώ !;);)

3)Σου αποδεικνείω ότι τα πορτοκάλια είναι καλά.

Άσε να το κάνω εγώ για σένα.

H "καθυστέρηση" τoυ PLX έρχεται σε 2 μορφές. Overhead και το γεγονός ότι όταν στέλνει δεδομένα max bandwidth και στις Χ κάρτες, η μεταφορά περιορίζεται στα 16Lanes/X bandwidth σε κάθε GPU.

Για την 2ρη περίπτωση: pcie3 16 Lanes = pcie2 32 Lanes όσον αφορά το bandwidth. Με λίγα λόγια, μία 16pcie3 lanes για 8x/8x sli/cf έχει τουλάχιστον το ίδιο bandwidth με μία μητρική με 32 pcie2 lanes για 16x/16x CF/SLI. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο στην περίπτωση που φοράει pcie3 switch (π.χ.PLX 8747) και όχι τις μ@λ@κίες που έκαναν με τα υποτιθέμενα gen3 p67. Και αυτή είναι η χειρότερη δυνατή περίπτωση. Γιατί το switching δίνει από minimum 8x/8x pcie3 σε maximum 16x/16x pcie3, οπότε κάποιος θα μπορούσε να πεί ότι βρίσκεται ενδιάμεσα.

Για την πρώτη περίπτωση (overhead) είναι η τυπική καθυστέρηση που εισέρχεται λόγω της χρήσης του switch. Υπολογίζουν ότι είναι κοντα στα 10ns. Ποιο είναι το θέμα; Ότι όλα σχεδόν τα cf/sli boards ακόμα και μία μόνο 16ρα pcie να χρησιμοποιείται περνάει από το plx. Το overhead αυτό το τρώς, είτε το θες είτε όχι.

1-8256.jpg

TL: DR δεν ισχύει αυτό που λες. Θα ίσχυε άμα σύγκρινες μητρικές με pcie3.0 32/48 lanes με μητρικές με 16 pcie3.0 lanes και είχαμε κορέσει ήδη τα 8GB/s -16GB/s του διαύλου v2.

4)Μετά λες ότι έχεις δίκιο στο 2), γιατί δε μπορείς να συγκρίνεις πορτοκάλια με μανταρίνια.

Δεν χρειάζεται το κάνω και μόνο μου ! Και βέβαια έχω απόλυτο δίκιο ...

H μια φοράει PLX 8747 η άλλη ΝF200 που είναι πολύ χειρότερο !

Δεν μπορείς να πάρεις μετρήσεις έτσι από την στιγμή που αυτά τα δυο έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά !

Βάζεις στην μέση και τρίτο παράγοντα που εμπεριέχει και ενδυναμώνει το στατιστικό λάθος !

Θυμάμαι πως σε 1156 socket οι μητρικές με 2x8 lanes native έτρεχαν καλύτερα από τις 2x 16 με PLX .. στο ίδιο chip και με τις ίδιες κάρτες....

Αυτό λέω! Αν θες να κοιτάξεις διαφορές μεταξύ v2 & v3 πας σε native συγκρίσεις έστω και με διπύρηνη κάρτα με plx (το ίδιο) επάνω της σε X16 θύρα V2 και V3 , αν νομίζεις πως δεν θα βρεις διαφορά με μονοπύρηνη κάρτα.

Ιδιες παπ@ρι€ς έκαναν και στην SABERTOOTH 990FX Gen3 για να πουν πως και καλά τρέχουν σε V3.0 ...

Θα μπορούσες να πεις, έχεις δίκιο, το

"Με 16 LANES συνολικά από το northbridge δεν τους έκοβε η ταχύτητα των PCI-E V2 αλλά περισσότερο η υλοποίηση με τα PLX chip !"
, δεν είναι σωστό, αυτό που εννοούσα ήταν ότι δεν έπρεπε να συγκρίνουν το nf200 με το plx.

Αλλά προτίμησες να πεις όχι "έχω δίκιο, γιατί εννοούσα άλλο πράγμα από αυτό που είπα."

Κατάλαβες;

Γράφω επίσης :

Nvidia 2&3-Way SLI και AMD 2&3-Way CrossFireX σε Z77 ? = Εννοείται πως μπαίνει ο παράγων εκάστοτε υλοποίησης με PLX .. και γράφντας plx εννοώ οτιδήποτε κάνει διπλασιασμό και δεν είναι native.

Για όποιον δεν γνωρίζει να εξηγηθώ !

Είδες πουθενά στο review να κάνει λόγο για την απόδοση του εκάστοτε crossfire/sli στο συγκεκριμένο chip (socket καλύτερα) σε σχέση με τον ανταγωνισμό ?

Το θέμα ποιο ήταν ? Η απόδοση του Z77 ? ΟΧΙ

Mην με τρελάίνεις κι όλας !

Εξάλου δεν μπορεί να μετρηθεί η απόδοση του Z77 σαν chip (του north της cpu) από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλο cpu ίδιας απόδοσης για το ίδιο socket με παραπάνω lanes ... από την intel.... για να το έχεις σαν συγκριτικό στοιχείο.

Θα μπορούσαν να κάνουν 2way crossfire με και χωρίς plx στο Z77 με 2x8 και 2x16 σε plx, αν ήθελαν να δουν αν επηρεάζει και αν βοηθά. Αυτό θα ήταν άλλο review ...

Εγώ όμως την απάντηση την έδωσα για το review που μιλάμε και όχι για κανένα άλλο...

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως αν βάλεις πάνω από 2 κάρτες σε crossfire με plx πάνω σε 16lanes προς το northbridge θα σε κόβει κάπως σε σχέση με το να έχεις τα σωστά ! Το θέμα είναι πόσο ? Μπορεί δηλαδή να σε κόβει από εκεί αλλά να σου δίνει από κάπου αλλού πχ. cpu σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αν αυτό θες να ακούσεις.

Αυτά είναι θεωρητικά ζητήματα και δεν μπορούν να αποδεικτούν εύκολα. Δηλαδή τι θα γινόταν αν .... κ.λ.π.

Άνθρωπε του Θεού και της Παναγίας, το:

Nvidia 2&3-Way SLI και AMD 2&3-Way CrossFireX σε Z77 CHIPάκι ???

Μέγα σφάλμα ! Με 16 LANES συνολικά από το northbridge δεν τους έκοβε η ταχύτητα των PCI-E V2 αλλά περισσότερο η υλοποίηση με τα PLX chip !

Για όποιον δεν γνωρίζει να εξηγηθώ !;);)

είναι σωστό ή λάθος;

Μην αρχίζεις εννοείται/μπαίνουν παράγοντες και η γιαγιά μου που είχε πατίνια. Σε "Nvidia 2&3-Way SLI και AMD 2&3-Way CrossFireX σε Ζ77" με " Με 16 LANES συνολικά από το northbridge" το "PCI-E V2" κόβει περισσότερο ταχύτητα" ή "η υλοποίηση με τα PLX chip";

Σωστό είναι ! Το θες μασημένο ?

Σε "Nvidia 2&3-Way SLI και AMD 2&3-Way CrossFireX σε Ζ77" CHIP? Μέγα σφάλμα ! Με 16lanes συνολικά από το north (που συνεπάγεται πως τοποθετούνται plx chips διαφόρων υλοποιήσεων) ΔΕΝ τους έκοβε η ταχύτητα του PCI-E V2, αλλά περισσότερο η εκάστοτε υλοποίηση με τα PLX chip (που είναι διαφορετική) !

Δεν μπορείς να έχεις μια μητρική που ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να αλλάζεις τον διακόπτη και να σου δίνει την μια PCI-E V2 και την άλλη στιγμή PCI-E V3.0 ......... Μιλάμε σίγουρα για διαφορετική υλοποίηση και διαφορετικό PLX ... Επίσης δεν υπάρχει μητρική στο 1155 που να κάνει 3-way χωρίς την ύπαρξη PLX ..... Σκέψη θέλει ?

Εκτός και αν είσαι κανένας μάγος, οπότε να σε στήλουμε να αλλάξεις τις παλαιές μητρικές των κατόχων από v2 σε v3........

Αρα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως μιλώ για διαφορετικά μοντέλα άρα και διαφορετικά plx! Είναι δεδομένο πως μιλώ για διαφορά V2 με V3.0 βάση του συγκριτικού λέγοντας πως δεν τους έκοβε τόσο η v2 αλλά το plx !

Ξέρεις κανένα plx που να είναι ίδιο σε v2 και v3 μητρικές ? ΟΧΙ

Και λέω παρακάτω για να μην γράφω από την αρχή περισσότερα, αν θέλετε να εξηγηθώ...

Και αυτό που έγραψα παραπάνω ξανά :

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως αν βάλεις πάνω από 2 κάρτες σε crossfire με plx πάνω σε 16lanes προς το northbridge θα σε κόβει κάπως σε σχέση με το να έχεις τα σωστά ! Το θέμα είναι πόσο ? Μπορεί δηλαδή να σε κόβει από εκεί αλλά να σου δίνει από κάπου αλλού πχ. cpu σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αν αυτό θες να ακούσεις.

Αυτά είναι θεωρητικά ζητήματα και δεν μπορούν να αποδεικτούν εύκολα. Δηλαδή τι θα γινόταν αν .... κ.λ.π. από την στιγμή που δεν έχουμε υλοποίηση του αν...

Το θέμα είναι πως για να καταλάβεις τι γράφει ο άλλος πολλές φορές και σε τι απευθύνεται πρέπει να δεις και σε τι πράγμα απαντά ! Αν πάρεις μια φράση του αποσπασματικά μπορεί να καταλάβεις κάτι εντελώς διαφορετικό ! Αυτό κάνεις εσύ τώρα. ......

Είναι σαν να μου πει κάποιος πως έχει AM3+ μητρική με phenom II x4 και να με ρωτήσει ποιο cpu είναι καλύτερο να βάλει . Τον 6100 ή τον 6300 ?

Να του απαντήσω μονολεκτικά 6300 και να πεταχτείς εσύ και να πεις ΟΧΙ τον 3330 να βάλεις ........

Σωστό είναι ! Το θες μασημένο ?

Σε "Nvidia 2&3-Way SLI και AMD 2&3-Way CrossFireX σε Ζ77" CHIP? Μέγα σφάλμα ! Με 16lanes συνολικά από το north (που συνεπάγεται πως τοποθετούνται plx chips διαφόρων υλοποιήσεων) ΔΕΝ τους έκοβε η ταχύτητα του PCI-E V2, αλλά περισσότερο η εκάστοτε υλοποίηση με τα PLX chip (που είναι διαφορετική) !

Δεν μπορείς να έχεις μια μητρική που ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να αλλάζεις τον διακόπτη και να σου δίνει την μια PCI-E V2 και την άλλη στιγμή PCI-E V3.0 ......... Μιλάμε σίγουρα για διαφορετική υλοποίηση και διαφορετικό PLX ... Επίσης δεν υπάρχει μητρική στο 1155 που να κάνει 3-way χωρίς την ύπαρξη PLX ..... Σκέψη θέλει ?

Εκτός και αν είσαι κανένας μάγος, οπότε να σε στήλουμε να αλλάξεις τις παλαιές μητρικές των κατόχων από v2 σε v3........

Αρα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως μιλώ για διαφορετικά μοντέλα άρα και διαφορετικά plx! Είναι δεδομένο πως μιλώ για διαφορά V2 με V3.0 βάση του συγκριτικού λέγοντας πως δεν τους έκοβε τόσο η v2

Και λέω παρακάτω για να μην γράφω από την αρχή περισσότερα, αν θέλετε να εξηγηθώ...

Και αυτό που έγραψα παραπάνω ξανά :

Το θέμα είναι πως για να καταλάβεις τι γράφει ο άλλος πολλές φορές και σε τι απευθύνεται πρέπει να δεις και σε τι πράγμα απαντά ! Αν πάρεις μια φράση του αποσπασματικά μπορεί να καταλάβεις κάτι εντελώς διαφορετικό ! Αυτό κάνεις εσύ τώρα. ......

Είναι σαν να μου πει κάποιος πως έχει AM3+ μητρική με phenom II x4 και να με ρωτήσει ποιο cpu είναι καλύτερο να βάλει . Τον 6100 ή τον 6300 ?

Να του απαντήσω μονολεκτικά 6300 και να πεταχτείς εσύ και να πεις ΟΧΙ τον 3330 να βάλεις ........

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, αυτό που εννοείς δηλαδή είναι:

Δε τους κόβει τόσο το bandwidth των pcie2 όσο το εκάστοτε plx;

και γω σου λέω είναι ΛΑΘΟΣ

AnandTech - Four Multi-GPU Z77 Boards from $280-$350 - PLX PEX 8747 featuring Gigabyte, ASRock, ECS and EVGA

Η μόνη μητρική από τις 4 που ΔΕΝ χρησιμοποιεί PLX είναι η EVGA, που προτιμά να μείνει με 8x pcie3.0 αντί για 16x pcie3.0 με plx.

ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ.

Ποιο είναι το λάθος στην απάντηση που έδωσα ?

Είδες σε κανένα συγκριτικό που μιλούσαμε μητρική χωρίς plx ?

Είδες καμιά μητρική που να φοράει ίδιο plx για V2 και V3 ?

Εχεις καμιά μητρική που να κάνει native sli /crossfire με 2X 16 V3.0 για να δεις αν κόβουν τα plx 8747 στο annand ?

Και η EVGA plx φοράει αλλά με διαφορετική διαχείριση και μάλλον την σωστότερη για μονή κάρτα γραφικών. Το αν χάνει σε κάποια μπορεί να οφείλεται σε χίλιους άλλους δυο παράγοντες .

Και η SABERTOOTH μου χάνει λίγο από την UD7 αλλά χωρίς plx κ.λ.π. και με native τα πάντα αλλά είναι θέμα υλοποίησης . Δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.