therock Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 Απ την μια σκεφτομαι ειτε να παρω ενα λαπτοπ εως 400 ευρω, επειδη αυτο που εχω τωρα ειναι αρχαιο και δεν το αντεχω αλλο, απο την αλλη λεω ομως μηπως περιμενω, αλλα μαλλον θα πρεπει να περιμενω καμποσο διαστημα για να παρω καποιο gaming tablet οταν και εφοσον κυκλοφορησουν. Δεν ξερω ομως ακριβως τι και ποτε γιατι ολο μας πλυμμηριζουν με ανακοινωσεις αλλα μια στανταρ τιμη και ενα δεδομενο χρονικο διαστημα δεν δινουν. Αναλυτικα οι επιλογες μου ειναι:Scenario 1:Καποιο λαπτοπακι μικρων διαστασεων για να ειναι σουπερ φορητο δηλαδη διαστασεων 10-11.6-13.3 το πολυ, με core i3 ή AMD E350/450/Ε2-1800 και 4GB Ram. Καρτα γραφικων δεν με νοιαζει. Γιατι Αν παρω κατι τετοιο σε αυτο δεν θα παιζω παιχνιδια, απλα το θελω για να το κουβαλαω απο το σπιτι εως το γραφειο για χρηση office εφαρμογων πολυ ιντερνετ και hdmi για ταινιες στην τηλεοραση.Scenario 2:Απο την αλλη με εχουν ψησει κατι συσκευες υψηλοτερου κοστου οι οποιες ομως αργουνε, τυπου Acer Aspire S7, Dell XPS 12 (Αυτο με την διπλη περιστρεφομενη touch οθονη) Razer Project Fiona (Edge), κτλ, οπου με 10-12 ιντσες εχεις touch οθονη core i5-i7 4-8gb ram και ssd δισκους.Δεν ξερω ομως τι να κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Ιανουάριος 14, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 Καταρχήν ξεκαθάρισε το μυαλό σου. Ποιες είναι οι ανάγκες σου; Με βάση αυτές θέσε τις προτεραιότητες σου.Θέλεις ένα μηχάνημα για εφαρμογές γραφείου; Τότε θες ένα laptop (δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει τόσο μικρό μέγεθος οθόνης για αυτή την δουλειά)Τώρα αν θέλεις κάτι υπερφορητό, με πολύ μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, για browsing και προβολές στην τηλεόραση πολύ εύκολα καλύπτεις τις ανάγκες σου με ένα tablet και ένα καλώδιο για HDMI-out.Gaming tablet με 400€ δεν πρόκειται να δεις στην αγορά. Το fiona της Razer κοστολογείται γύρω στα $1000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Ιανουάριος 14, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 Οχι ενταξει τις ξερω τις αναγκες μου. Τις μεταβλητοτες της αγορας δεν ξερω.Δλδ... Το gaming ερχεται δευτερο, αλλα αν αυτες οι συσκευες που αναφερω υπηρχαν σημερα, θα εδινα το κατι παραπανω για να τις αποκτησω. Ας πουμε 700-800 ευρω, αντι για 400 για ενα απλο λαπτοπ εργασιας. Αλλα αμα ειναι να βγουν τελος '13 με αρχες '14 δεν μπορω να πειρμενω τοσο πολυ και λεω να παρω ενα απλο λαπτοπ.Η μικρη οθονη δεν με ενοχλει. Στο γραφειο εχω μια 15αρα VGA, που μπορω να εχω σαν εξωτερικη βοηθητικη για τις εφαρμογες και την κυρια οθονη να την εχω για web browser.Tablet δεν με βολευει λογω λειτουργικου. Τιποτα δεν ειναι τοσο παραγωγικο οσα τα windows. Ενταξει καλα τα Android σαν ελευθερο λειτουργικο για χρηση στο δρομο μια εφαρμογουλα εδω και μια εκει, αλλα δεν με εχει βολεψει για πολλα-πολλα.Ξαναλεω, θελω να καλω καλη επιλογη δεδομενης της χρονικης στιγμης του τωρα και του μελλοντικου. Δεν θελω πχ να παρω με 450 ενα λαπτοπ σαν και αυτο που λεω και σε 2-3 μηνες να βγει το Dell XPS12 και με 200 ευρω παραπανω να το εχω χασει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Ιανουάριος 14, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 Κοίτα, από την μια σκέφτεσαι να δώσεις τώρα 400€ για ένα οικονομικό laptop, και από την άλλη λες ότι θα διέθετες περισσότερα χρήματα για ένα ανώτερο μηχάνημα. Εφόσον ένα tablet δεν σε καλύπτει κάνε αυτό. Ψάξε και βρες ένα οικονομικό laptop, καινούργιο ή μεταχειρισμένο με καλή μεταπωλητική αξία για να κάνεις την δουλειά σου αυτή την εποχή. Και μόλις δεις κάτι καλύτερο που σε ενδιαφέρει, πούλησε το με , μια απώλεια της τάξεως του 5-10% και πάρε αυτό που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Ιανουάριος 15, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 Δυστυχως δεν βολευει ετσι. Με το ρυθμος μεταβολης της τεχνολογιας ολα χανουν αμεσως την αξια τους. Αν παρω κατι θα δεσμευτω. Δεν γινεται να παρω κατι να το πουλησω και μετα να παρω το επομενο. Αν γινει αυτο θα πρεπει να το χαρισω Παρεπιπτωντος στο λαπτοπ που ζηταω τωρα δεν βρισψκω κατι καλο. Απο 450-500 ξεκινανε και ειναι τυπου Lenovo τα περισσοτερο και μετα σκαει ενα Toshiba Και Vaio. Ειναι υπερτιτμημενα για αυτα που προσφερουν συν οτι με τις κυκλοφοριες που αναμενονται θα χασουν αμεσα την αξια τους. Μαλλον με βλεπω να πρεπει να κανω υπομονη για καποιο διαστημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.