Jump to content

Αγορα PC-θελω γνωμες!

Pumbaa

Recommended Posts

Γεια σας,σκεφτομαι να αγορασω ενα pc για μενα,μιας και μου χαλασε το laptop που ειχα.Μου αρεσει πολυ να ασχολουμε με υπολογιστες σαν hobby αν και δεν εχω πολλες γνωσεις για αυτο θα ηθελα την γνωμη σας σε μια συνθεση που κατεληξα μετα απο αρκετο ψαξιμο.Τον υπολογιστη τον θελω για αρκετο web browsing,μπολικο διαβασμα,λιγο προγραμματισμο αλλα και photoshop στο μελλον.Με το gaming ασχολουμαι(οχι φανατικα) αν και δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις μιας και ο υπολογιστης που ειχα παντα δεν σηκωνε πολλα!Σκοπευω να τον αφηνω ανοικτο αρκετα(και βραδυα) και δεν ξερω ακομα ποσο θα ειναι το budjet μου ακριβως.Με το overcloaking δεν εχω ασχοληθει και δεν νομιζω να ασχοληθω αμεσα μιας και δεν σκοπευω να βαλω υδροψυξη ή κατι τετοιο.Τα εχω βαλει απο e-shop επειδη ειναι κοντα στο σπιτι μου και θελω την εξυπηρετηση και την εγγυηση!Τελος κοιταω την ημερομηνια παραδοσης γιατι το ψιλοβιαζομαι λογω εξεταστικης αλλα και τα χρονια εγγυησης και το βλεπω σαν επενδυση για το μελλον καθως δεν θελω να χρειαστει αλλαγες σε 2-3 χρονακια!συγκεκριμενα

κουτι-> COOLERMASTER RC-430-KWN1 ELITE 430 BLACK - - CASES - E-SHOP.GR 49.90 e

επεξεργαστης-> INTEL CORE I5-3470 3.20GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR 179 e (δεν εχω καταληξει αν θα παρω αυτον ή τον 3570(non k)

μητρηκη-> ASUS P8Z77-V LX - - E-SHOP.GR 112e

ram -> CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C8 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 CL8 DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR 60 e

καρτα γραφικων -> GIGABYTE GEFORCE GT430 GV-N430-2GI 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR 63 e (δεν ξερω για γραφικων τι χρειαζομαι γιατι δεν ξερω τι αποδοση θα μου επιφερει,η συγκεκριμενη εχει καλες κριτικες και θεωρειται καλο value for money)

σκληρος 1 -> SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 - - E-SHOP.GR 77 e

σκληρος 2 -> OCZ VTX4-25SAT3-128G VERTEX 4 2.5'' SSD 128GB SATA III - - E-SHOP.GR 115 e

Οθονη -> LG IPS234V-PN 23'' TFT - - E-SHOP.GR 174 e

τροφοδοτικο -> COOLERMASTER RS620-SPM2E3-EU SILENT PRO M2 620W - - E-SHOP.GR 97.90 e

μαζι με ολα τα υπολοιπα βγαινει 968 ευρω και λειτουργικο windows 7 ultimate 64bit που ειδη εχω!

Ακουω γνωμες!

Κάλη η σύνθεση αλλά κοιτα για ενα τροφοδοτικο πιο φθηνο.. όπως αυτο https://www.skroutz.gr/s/2591540/Corsair-Builder-Series-CX600-80Plus-Bronze.html δεν είναι modular αν θες modular https://www.skroutz.gr/s/2746875/Corsair-CX-Series-Modular-CX600M-600Watt-80-PLUS-Bronze.html είναι αυτο στα ίδια watt με μικρή διαφορά χρημάτων επίσης με αυτά τα λεφτά που θα εξοικονομησεις από το τροφοδοτικό μπορείς να κοιτάξεις για σκληρο Western Digital

Καλησπέρες φίλε Pumbaa. Δεν μας είπες πόσα λεφτά θα ήθελες να διαθέσεις για τον Η/Υ σου.

Παρακάτω μια σύνθεση που νομίζω πως θα υπερκαλύψει τις ανάγκες σου.

14-1-20133-05-36mumu_zps564bc626.png

Φυσικά αυτή είναι ενδεικτική, δεν ξέρουμε ακριβώς το budget σου για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο. Μολαταύτα, έχε το νου σου στα εξής σημεία:

1. Δώσε το μεγαλύτερο βάρος σε οθόνη, κουτί και τροφοδοτικό. Σε αντίθεση με τα άλλα απάρτια ενός υπολογιστή, αυτά έχουν ανελαστική σχέση αξίας/χρόνου και θα σου κρατήσουν και για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Μην τσιγκουνευτείς σε αυτό το σημείο, και ειδικά στο θέμα οθόνη. Ενδεικτικές προδιαγραφές:

α. Οθόνη. Θα ήταν καλό να πάρεις ένα IPS panel σε ανάλυση 1920x1200 μιας και προτίθεσαι να ρίξεις πολύ browsing και διάβασμα στον υπολογιστή σου. Την συγκεκριμένη dell σου την προτείνω ανεπιφύλακτα, μιας και τον ένα περίπου χρόνο που την έχω με έχει αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πριν από αυτή είχα ΤΝ οθόνες σε 22' (1680Χ1050) και 24' (1920Χ1080), και μπορώ εύκολα να σου πω πως η αναβάθμιση έκανε πολύ καλό στα μάτια μου. Επίσης αν μπορείς, απέφυγε οθόνες με ανάλυση 1920Χ1080 και μέγεθος μικρότερο ή ίσο των 22'. Το dot pitch μικραίνει αρκετά, με αποτέλεσμα να κουράζεσαι περισσότερο στην οθόνη.

Ενδεικτικό budget για οθόνη: έως 300€

β. Πάρε ένα καλό κουτί που θα σου μείνει και για το μέλλον. Κοίτα να καλύπτει τις ανάγκες που έχεις για επεκτασιμότητα στο μέλλον (μέγεθος καρτών που χωράνε στην περιοχή της mobo, αριθμός σκληρών δίσκων και θέσεων 5,25'), θορύβου και ψύξης (θέση και αριθμός ανεμιστήρων, σημείο τοποθέτησης τροφοδοτικού, ψύξη σκληρών δίσκων) και ποιότητας κατασκευής (στιβαρότητα, υλικά κατασκευής, tool less δυνατότητες κτλ). Σου πρότεινα παραπάνω το συγκεκριμένο κουτί και πάλι από προσωπική εμπειρία. Το έχω από το 2009 περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα τα σημεία που θέτω παραπάνω. Ρίξε μια ματιά και σε υλοποιήσεις από Coolermaster, Corsair και Fractal Design.

Ενδεικτικό budget για κουτί: έως 100€

γ. Κοίτα να βάλεις ένα ποιοτικό τροφοδοτικό το οποίο και θα προστατεύσει το σύστημά σου από την μοβόρα ΔΕΗ, ενώ θα καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες τροφοδοσίας που έχεις για το μέλλον. Εδώ κοιτάμε να έχουμε ήσυχη λειτουργία, σταθερά ρεύματα και αρκετή ισχύ για να καλύψει και μελλοντικές αναβαθμίσεις σου. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχεις, ένα τροφοδοτικό 400-550w είναι υπεραρκετό. Αν μπορείς να πληρώσεις το premium για ένα modular μοντέλο, ακόμα καλύτερα. Ρίξε μια ματιά σε εταιρίες όπως την Corsair, την Seasonic, την Antec και την Be Quiet!, έχουν αρκετές υλοποιήσεις που θα σε καλύψουν πάραυτα.

Ενδεικτικό budget για τροφοδοτικό: έως 100€

Για τα υπόλοιπα, η σύνθεση που έχεις είναι καλή. Καλωσόρισες στο λάμπι μας....:daisy:

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τον χρονο που αφιερωνετε :)

@ typakos για corshair ειχα στραφει και εγω αλλα επειδη δεν εχει ετοιμοπαραδοτο το e-shop πηγα σε κατι αλλο.

Δινω βαση στο τροφοδοτικο γιατι θελω να μενει αρκετες ωρες ανοικτος χωρις παρατραγουδα και με οσο το δυνατον λιγοτερο θορυβο για να κοιμαμαι :p Ακομα για τον σκληρο που λες τυχαια εβαλα αυτον,ισως παρω τον wd blue

[MENTION=4311]dante[/MENTION] Δεν ειπα budjet γιατι δεν εξαρταται πληρως απο μενα οποτε δεν ξερω ακομα ποσο αλλα δεν θελω να ξεπερασω τα 1000.Συμφωνω για αυτα που λες για την οθονη αλλα βγαινει too much for me παροτι η οθονη που εχεις βαλει φαινεται απιστευτη και ψαχνω για κατι 150-200 ευρω.Για τα κουτια δεν εχω ψαχτει πολυ οποτε δεν εχω να πω κατι,θα λαβω υποψιν μου το κουτι που μου προτεινες και επισης συμφωνω σε οσα ειπες για τα τροφοδοτικα,επελεξα αυτο γιατι εχει μεγαλη εγγυηση αλλα θα κοιταξω και τις εταιριες που μου ειπες!

Σας ευχαριστω και παλι,καλως σας βρηκα:thank_you2:

@dante Δεν ειπα budjet γιατι δεν εξαρταται πληρως απο μενα οποτε δεν ξερω ακομα ποσο αλλα δεν θελω να ξεπερασω τα 1000.Συμφωνω για αυτα που λες για την οθονη αλλα βγαινει too much for me παροτι η οθονη που εχεις βαλει φαινεται απιστευτη και ψαχνω για κατι 150-200 ευρω.Για τα κουτια δεν εχω ψαχτει πολυ οποτε δεν εχω να πω κατι,θα λαβω υποψιν μου το κουτι που μου προτεινες και επισης συμφωνω σε οσα ειπες για τα τροφοδοτικα,επελεξα αυτο γιατι εχει μεγαλη εγγυηση αλλα θα κοιταξω και τις εταιριες που μου ειπες!

Σας ευχαριστω και παλι,καλως σας βρηκα:thank_you2:

Θα ήθελα να επιμείνω στο θέμα οθόνη (δεν μιλάω για το μοντέλο αλλά για IPS panel γενικά), αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω καθώς θα το πάρεις πίσω διπλά και τρίδιπλα στο μέλλον. Το περίεργο το θέματος δε, είναι πως δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, εκτός και αν περάσεις από ΤΝ σε IPS και συγκρίνεις ένα e-book για παράδειγμα.

Στην περίπτωση πάντως που το budget σου είναι πραγματικά το πρόβλημα και πρέπει να συμβιβαστείς, τότε η γνώμη μου είναι να δώσεις όσο το δυνατότερο λιγότερα λεφτά γίνεται για ένα LED TN panel. Όσα λιγότερα δώσεις τώρα, τόσο περισσότερα θα κερδίσεις όταν θα αναβαθμίσεις στο μέλλον σε IPS, οπότε σε συμφέρει να είσαι είτε του ύψους, είτε του βάθους...

Ένα παράδειγμα προσφοράς που βγαίνει τώρα....:whip:

SAMSUNG S22B300B 22'' LED MONITOR DVI BLACK 111€

ΠΕρι οθονης παντως εξαρχης ΙPS ειχε επιλεξει...

Kαι ~100Ε διαφορα δε τα λες και λιγα..

Επισης ..

"Τον υπολογιστη τον θελω για αρκετο web browsing,μπολικο διαβασμα,λιγο προγραμματισμο αλλα και photoshop στο μελλον.Με το gaming ασχολουμαι(οχι φανατικα) αν και δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις μιας και ο υπολογιστης που ειχα παντα δεν σηκωνε πολλα!"

Θα μπορουσες να δεις τον i3-3225.Miα χαρα και με το παραπανω τα κανει ολα αυτα που θες.Ειναι και ενα 50αρι κατω...

Δεν αγοραζεις εξαρχης καρτα γραφικων ,μενεις με την HD4000..που μαλλον ειναι καλυτερη απο οτι εχεις τωρα και αν ποτε θελησεις να παιξεις καποιο game ξεκινας με 150Ε στη τσεπη απο το αρχικο budget να παρεις καποια εκεινη τη στιγμη.

Αν εχεις προβλημα με τους ποσους πυρηνες θες να εχει το συστημα σου δες απο amd τον Α10-5800Κ παλι στα 120λιγα ευρω.

Και παλι για να αποφυγεις το εξτρα κοστος της καρτας γραφικων μιας και δεν πολυπαιζεις.

Mαζι με μια καλη μητρικη fm2 Α75-A85 γλιτωνεις ενα 80αρι περιπου.

Απο τη στιγμη που πας σε ζ77 μνημες παρε 2133 .Δε θα σου κανουν τη διαφορα..που αν ασχοληθεις θα στη κανουν -οσο μπορουν..ενα 5-10%- αλλα για ιδια-παραπλησια τιμη προτιμησε τες.

y.g

Aν ειναι να αγορασεις εξαρχης καρτα γραφικων ξεκινας απο 7770 που ειπωθηκε και πιο πανω...(αντε και 7750)

[MENTION=4311]dante[/MENTION]r ναι φιλε μου εχεις δικιο για τις ips ολοι αυτο λενε οποτε κατι θα ξερετε αν και εγω δεν εχω δει απο κοντα

@NTG φιλε με εμπλεξες:p

1) εχω βαλει αυτον τον επεξεργαστη γιατι παροτι το πιστευω και εγω οτι μου αρκει ο i3 το βλεπω σαν επενδυση για το μελλον,να μου κρατησει οσο περισσοτερο γινετε πριν χρειαστει αλλαγη.

2)Αυτο για την γραφικων που λες το ειχα σκεφτει να το κανω αλλα ακουσα οτι ειναι για κλαμματα η αποδωση των γραφικων της intel και οτι ειναι για video και ταινιες αντε και κανα παλιοοο παιχνιδι.Δηλαδη δεν λεει να δωσω λεφτα για αυτην που εχω εκει εε?Δεν εχω ασχοληθει και πολυ με τις γραφικων,και πιστευα το οτι ειναι 2 gb θα αρκουσε σε εναν softcore gamer σαν εμενα

3) για τις ραμ λογιακ εννοεις για την ταχυτητα διαυλου,σηκωνει πανω απο 1600 το συστημα?

ευχαριστω για τις απαντησεις σας:thank_you2:

1) Επεξεργαστής δυπήρηνος στο σωτήριο έτος 2013 δε θεωρείται σε καμία περίπτωση "επένδυση για το μέλλον".

Αν το βλέπεις έτσι δώσε κάτι παραπάνω για έναν οποιονδήποτε i5 socket 1155,

αλλιώς πήγαινε σε amd.

2) Δεν έχει νόημα να δώσεις λεφτά για ξεχωριστή κάρτα γραφικών που έχει παραπλήσιες επιδόσεις με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

Καλύτερα να μην πάρεις καθόλου και όταν έχεις να διαθέσεις κοντά στα 140€ και πάνω, επενδύεις.

Για gaming σε 1920Χ1080 κυττάς από 7770 ή 650ti και πάνω. Αλλιώς κάτι σε μεταχειρισμένη.

3) Ασε τις μνήμες >1600 και δώσε τα παραπάνω χρήματα για επεξεργαστή.-

Για ιντερνετ διαβασμα και photoshop δεν θες πολλους πυρηνες.

Σε μερικα παιχνιδια παει και ερχεται ...αλλα δεν εισαι φανατικος.

Και με τις καρτες που κοιτας αν σε ενδιεφερε το gaming καλυτερα να το εριχνες στην καρτα το extra budget παρα σε πυρηνες.Απο 7770 σε 7850 ειναι μια καλη αλλαγη πχ...

Η hd4000 που εχουν καποια μοντελα της Intel ειναι μια χαρα μαλλον για αυτο που θες.

Ακομα καλυτερα και η 7660D που εχει ο 5800Κ/5700 της αμδ.

Συν οτι δεν καταργεις την ιδεα της καρτας γραφικων απλα την μεταθετεις υστεροτερα και αν χρειαστει.

Δεν υπαρχει επενδυση στους υπολογιστες.Ποσο μαλλον οταν προς πασχα μερια ερχονται νεα πραματα.Παρε κατι κατι απλα να (ΥΠΕΡ)καλυψεις τις αναγκες σου τωρα και οποτε μπορεσεις σε 1-2-3 χρονια αναβαθμιζεις εφοσον πιστευεις οτι με το νεο θα σου δωσει κατι που σου λειπει.

[MENTION=925]Virus[/MENTION] οταν μιλουσα για επενδυση πιο πανω εννοουσα τον επεξεργαστη που εχω επιλεξει δηλαδη τον i5 3470 ή 3570 και νομιζω οτι αυτοι οι επεξεργαστες δεχονται ram μεχρι 1600 οποτε δεν σκεφτομαι να παω παραπανω

@NTG Μαλλον αυτο θα κανω λοιπον,ή θα παρω μια καλυτερη σαν αυτες που λες ή θα το αφησω για πιο μετα αν χρειαστει,γιατι μου το εχουν ξαναπει οτι τα γραφικα οτι αντιστοιχουν σε 50-60 ευρω γραφικων,αν και για τους επεξεργαστες που λεω να βαλω εχω το hd 2500 και οχι το 4000 που απ οτι βλεπω με λιγο ψαξιμο τα 2α εχουν διπλασια αποδωση στα γραφικα απο τα πρωτα,μηπως λοιπον να στραφω στο πιο φθηνο επεξεραστη που εχει hd4000 που ειναι ο ι5 3570Κ?

Αυτη την στιγμη στελνω απο υπολογιστη που πριν 3 χρονια ο επεξεργαστης του ηταν σφαιρα αλλα τωρα εχει αρχισει να ζοριζεται ενω εχω φιλο με επεξεργαστη 7-8 χρονων ο οποιος παραμενει ακομα φωτια λογω της "επενδυσης" που ειχε κανει τοτε,αυτο εννοω!

ευχαριστω:thank_you2:

Για αλλο λογο ζοριζεται ο επεξεργαστης σου ..οχι επειδη περασαν 3 χρονια.

Προ 3ετιας επαιζε χ58 και 920..το οποιο αν το ειχες δεν χρειαζεται να αλλαξεις μηχανημα (πλην ολιγων εξαιρεσεων).

ΠΑρολαυτα αν εξαιρεσουμε hardcore πολυπηρυνες εφαρμογες (και οχι winrar..που οκ ειναι αλλα δε το τρεχεις ολη μερα) ο ι3-3225 του ριχνει κατιτιτις.(στα ιδια ρολογια ειναι ενα χονδρικα 5% καλυτερο ο 3225..ποσο μαλλον αν βαλεις και τα ~600μηζ που τους χωριζουν).

Αν εχεις δδρ3 στο τωρινο μηχανημα..παρε μνημη ,βαλε και εναν ssd και δες αν χρειαζεσαι και καρτα.

Ουτως η αλλως οτι παρεις απο τα πραπανω σου μενουν για το επομενο μηχανημα (δδρ3,σσδ ,καρτα).

ΠΕρι μνημες...επισημα υποστηριζονται μεχρι 1600...αλλα μπορεις να τις εχεις και παραπανω.

Oποτε αν πλησιασεις το 50ευρω(100 για 16) δες και αυτες

http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?from=catspan&keyphrase=2133

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.