Serial Killer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 Καλησπέρα παιδιά,έχω στα χέρια μου ένα Compaq CQ60-140ev με το οποίο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Στο CPU-Z δείχνει να έχει 1,3GB RAM στη κάρτα γραφικών ενώ στο GPU-Z δείχνει 64MB..........Τι γίνεται??? driver ο τελευταίος. στη διαχείρηση συσκευών έχει 2 κάρτες, μία κανονική και μία hidden. απενεργοποίησα τη μία από τις δύο, τίποτα, τα ίδια χάλια, απενεργοποιώ την άλλη, πέφτει η ανάλυση σε 800x600 και πάει μέχρι τα 1024x768. πάλι τίποτα δηλαδή.... Ξέρετε τι παίζει? Είμαι σε Windows 7 x64 και το aero παίζει κανονικά.Υπάρχει κάποια ρύθμιση να αλλάξω για να δει τα 1,3GB?Είναι απλά bug του CPU-Z και τελικά έχω μόνο 64MB? Το site της HP δινει δύο drivers γι αυτό το μοντέλο, έναν για το Intel chip και έναν για 9200M GE. Ο driver της nvidia δεν παίζει γιατί λέει πώς δεν βρίσκει το αντίστοιχο υλικό, τα ίδια λέει και το setup που κατέβασα από nvidia, οπότε υποθέτω πώς έβγαζαν δύο τύπους αυτού του μοντέλου, έναν με το intel chip και έναν με την nvidia..
vagsk Ιανουάριος 14, 2013 #2 Ιανουάριος 14, 2013 Η κάρτα γραφικών από intel δεν έχει δική της μνήμη(dedicated). Η μνήμη που χρησιμοποιεί είναι αυτή του συστήματος (shared). Συνήθως μέσα από το BIOS του υπολογιστή μπορείς να ορίσεις πόση μνήμη θες να χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών αλλά αν ο Η/Υ δεν έχει αρκετή μνήμη (π.χ. έχει 2GB μνήμης) πιθανώς να μην σε αφήνει να βάλεις στα settings το max (και δεν θα ήθελες κιόλας γιατί το σύστημα θα είχε λιγότερη διαθέσιμη μνήμη και θα σερνόταν, τυπικά κοντά στο 1GB μνήμης για κάρτα γραφικών είναι υπέρ-αρκετή για 1080p)
Serial Killer Ιανουάριος 14, 2013 Author #3 Ιανουάριος 14, 2013 Το laptop έχει 3GB DDR2 RAM. Μπήκα πριν λίγο BIOS αλλά δε βλέπω κάποια ρύθμιση για την μνήμη... Μήπως μέσα από Windows?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.