Jump to content

Περιεργη διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ Idle - Load

JOHNX2

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλημερα.

Το συστηματακι μετα απο πολλες δυσκολιες και αναποδιες εχει στηθει και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις του.

Παρατηρω ομως κατι που δε μου καθετε καλα...

Ο 3770K ψυχεται με το Waterblock Raystorm, ενα 3χ120 ψυγειο με 3 Fan (2100 Rpm), και μια αντλια (750Ltr/h) μαζι με radiator της XSPC (X2O 750 Dual). Μεταξυ επεξεργαστη και waterblock εχει τοποθετηθει παστα Artic Silver 5 απλωμενη τελεια και ομοιομορφα.

Το CPU ειναι σταθερα στα 4600MHz 24/7, η θερμοκρασια σε κατασταση απολυτης ηρεμιας (idle) ειναι σε καλα επιπεδα με θερμοκρασια δωματιου 20 βαθμους. Υπαρχει βεβαια μια διαφορα θερμοκρασιας 5 βαθμων του CORE 0 σε σχεση με του αλους πυρηνες αλλα θεωρω οτι 5 βαθμοι ειναι normal διαφορα.

Φωτογραφια απο Idle

ao01h4.jpg

Με το που τρεχω το Intel Burn Test V2.54 για να στρεσαρω το CPU κοιταξτε για τι διαφορα θερμοκρασιας μιλαμε.. Ολοι οι πυρηνες ανεβαινουν με την μια 30+ βαθμους πανω..... ειναι normal αυτο ? Τοσο μεγαλη διαφορα απο idle δε Stres ? Με τον Ε8400 που ειχα πριν, ειχα διαφορες 12-15 βαθμους μεταξυ Idle - Load...

Φωτογραφια απο Stress

2cp4zup.jpg

Κατι αλλο.... πολυ λιγα watt δεν καταναλωνει το CPU στα 4600MHz σε strees mode?

Μετραει σωστα την καταναλωση σε Watt το Core Temp ?

Ναι είναι φυσιολογική η διαφορά. Αν και βλέπω temps 78ρες, δε ξέρω κατά το πόσο σε ivy θα το ήθελες αυτό. Στη θέση σου θα έπαιζα λίγο με τα V, δε θα τον άφηνα να πάει πάνω από 70.

Για τα W όχι προφανώς, δε τα μετράει σωστά. Από 77W default στα 4.6 με κοντά στα 1.4V πάει 125+W.

Δε νομιζω να παθει κατι το CPU εαν λειτουργει στους 70+ βαθμους....

Το καλοκαιρακι που θα εχω 36-37 βαθμους στο δωματιο (μενω σε ρετιρε και η πλακα βραζειιιι) λογικα θα ψηνω καφε στο CPU..

αυτές τις θερμοκρασίες θα τις βλέπεις μόνο στο intel burn / prime και σε άλλα μετροπρογράμματα και πουθενά αλλού - σε αυτά που κάνεις καθημερινά στο pc σου δεν πρόκειται να ξεπεράσεις τους 55-60c ίσως λέω και πολλούς,δεν ξέρω πόσο καλή είναι η υδρόψυξη σου

οπότε μη σε ανησυχεί τίποτα όλα είναι φυσιολογικά

Δε νομιζω να παθει κατι το CPU εαν λειτουργει στους 70+ βαθμους....

Το καλοκαιρακι που θα εχω 36-37 βαθμους στο δωματιο (μενω σε ρετιρε και η πλακα βραζειιιι) λογικα θα ψηνω καφε στο CPU..

normal ειναι....

με 36-37 βαθμους στο δωματιο δε νομιζω να τρεχεις IBT

Επισης η as5 θελει χρονο για να αποδωσει μεγιστα.

Σημερα που ανοιξα το PC βλεπω τρομερη διαφορα στις θερμοκρασιες......

Σα να εγινε κατι.... (τιποτα δεν εχω πειραξει).

Το Waterblock της XSPC Raystorm παντως ειναι ισως η καλυτερη επιλογη...

Κοντεβει του 20 βαθμους το CPU, με χρονισμο στα 4600MHz.

17464p.jpg

Φιλε kom τα C states τα ανοιξα για να κερδισω λιγο σε επιδοσεις στον SSD, να τα εχω καλυτερα κλειστα ή ανοιχτα λες ? Ποια ειναι η διαφορα ?

Φιλε Rusty_Tool τα Volt του επεξεργαστη τα εχω Auto... δεν τα εχω πειραξει καν... μονο τον πολλαπλασιαστη ανεβασα στο 46 και bootara το συστημα με τη μια.

Νομίζω σε άλλο τοπικ αναφερθηκαν σε πτώση επιδόσεων με ανοιχτά c states σε ssd..

Όχι τραγικά πράγματα βέβαια

*S2

JOHNX2 , το ρεύμα του επεξεργαστή στο αυτόματο δεν είναι κ ό,τι καλύτερο γιατι κατα πάσα πιθανότητα κατά στιγμές θα ανεβαίνει πολύ , ίσως κ σε με επικίνδυνα για την ακεραιότητά του επεξεργαστή επίπεδα.

αν θες τρέξε κάποιο bench-test με ανοιχτό το AIDA να δούμε σε τι τιμές φτάνει.

Ειμαι στη δουλεια αυτη την στιγμη, το απογευματακι θα κανω τις μετρησεις και θα ποσταρω εικονες....

Ποσο ρευμα να δωσω αρχικα με το CPU στα 4600MHz ? 1.20v με 1.22v ειναι καλα για αρχη ?

Ειμαι στη δουλεια αυτη την στιγμη, το απογευματακι θα κανω τις μετρησεις και θα ποσταρω εικονες....

Ποσο ρευμα να δωσω αρχικα με το CPU στα 4600MHz ? 1.20v με 1.22v ειναι καλα για αρχη ?

δώσε 1.25 κ μετά όσο βλέπεις οτι είναι σταθερό το σύστημα χαμηλώνεις σιγά-σιγά.

θα δεις κ μεγάλη βελτίωση σε θερμοκρασίες ;)

Μετρησεις απο AIDA64 με τα Volt του επεξεργαστη στο Auto.

Ο επεξεργαστης Idle

29q0b2u.jpg

Ο επεξεργαστης τερμα γκαζια

25slgg8.jpg

Φυσιολογικοτατο σε βρίσκω, και γω ακομα πειραματίζομαι με τον Ivy αλλα τα νούμερα μας συμπίπτουν.

Βεβαια τοσο φυσιολογικο ειναι να βλεπεις τους sensores απο τους 68C full load, σε μενα με 1,26Vcore 1.9PLL@4.6Ghz, στους 19C ακαριαία μολις κλείσεις το Linx ειναι αλλη ιστορια :p

Mετα απο 2-3 δευτερόλεπτα επανέρχεται στα φυσιολογικα 23-24C idle παντως.

Γενικος εχω την αισθηση οτι δεν δουλευουν και με πολυ ακριβεια αλλα anyway, μπορει να φταιει και το mobo (Asus Z77 Sabretooth). :inlove:

C states on για την ωρα.

Αν θελω να δωσω τωρα απο το BIOS ρευμα σε τιμη manual, τι τιμη να δωσω ???

1.1 ή 1.25 Volt ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.