Jean-Paul Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 παιδια καλημερα. ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ειναι απαραιτητη η 12V παροχη CPU στην μητρική για επεξεργαστη AMD FX-4100. η μητρική που θα βαλω ειναι ASUS M5A78L-M LX3. απλα εχω ενα δυνατο 550W τροφοδοτικο επωνυμο το οποιο ομως εχει παροχη 20pin και ενα 4pin 12v για μητρική. σκεφτομουν λοιπον να βαλω το 20pin στην μητρικη καθώς και το 4pin που εχει με πατεντα στην μητρικη, οποτε να συμπληρωσω την 24Pin παροχη μητρικης και να αφησω την παροχη 12V για το CPU αδεια. παιζει αυτο που λεω ?ευχαριστώ εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Δεν παίζει αυτό που λες, η μητρική για να λειτουργήσει θέλει και το 4πινο για τον επεξεργαστή. Αφενώς όμως μπορεί να παίξει έτσι: Aλλά για καλύτερα χρειάζεσαι ένα τέτοιο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 13, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 στην πρωτη περιπτωση δηλαδη που εχεις ποσταρει θ αεχω προβλημα σταθεροτητας ? και ευχαριστω για τις φωτο . πολυ κατατοπιστικες !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Και να θελες, δε μπαίνει το 4pin εκεί. Εκτός άμα έκανες καμιά χαζομάρα με καλώδια ή κάτι τέτοιο.20-24pinUOOU4pinOUUOΟ= τετράγωνο pinU= εξάγωνο pinΕπίσης δεν έχουν καμία σχέση.20-24pin12341=5V2=COM3=12V4=3.3V4pin56785=12V6=12V7=GRND8=GRND Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 13, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 στην πρωτη περιπτωση δηλαδη που εχεις ποσταρει θ αεχω προβλημα σταθεροτητας ? και ευχαριστω για τις φωτο . πολυ κατατοπιστικες !!εννοω στην 1η περιπτωση οπου βαζω το 20pin που εχω στην υποδοχη της μητρικης με τα 24pin σαν την 1η συννημενη φωτο θα εχω προβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 13, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 [MENTION=854]Jean-Paul[/MENTION]Πάρε ένα μετατροπέα 20 pin --> 24 pin.Μη σκέφτεσαι άλλες "λύσεις".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 13, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Πρόβλημα δεν θα έχεις αλλά καλύτερα να πάρεις έναν μετατροπέα όπως προτείνουμε.ΑΚΟΜΑ καλύτερα όμως να πάρεις ένα επώνυμο μοντέρνο τροφοδοτικό.Αυτό που έχεις, παρόλο που αναφέρεις ότι είναι επώνυμο, για να διαθέτει μόνο 20πινο βύσμα είναι πάρα πάρα πολύ παλιό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 13, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 μωρε παλιο ειναι αλλα το εχω αχρησιμοποιητο . ειναι thermaltake 580W με ρυθμιστες των fan κτλ. den exei δουλεψει. το θεμα ειναι δεν βρισκω μετατροπεα εδω στα γνωστα μαγαζια. πλαισιο κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 13, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Μετατροπέας ΑΤΧ 20pin σε 24pin [759] - €3.90 : Easy Technology eshop, προϊόντα τεχνολογίας. Εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.CABLE :: Manhattan Adapter 20 Female / 24 Male pins - Visionstudio.grΣίγουρα υπάρχουν και άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 13, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 αυτος ο μετατροπεας φανταζομαι δεν ειναι μονο αισθητικος ετσι ? περναει τα ρευματα και οτι αλλο παραπανω χρειαζονται τα 4 αυτα pin , σωστα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 13, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Κατά 99% θα είσαι ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 13, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 αυτο το 1% με φοβιζει. εχω μια ταση στην γκαντεμια:hang2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 14, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 αυτος ο μετατροπεας φανταζομαι δεν ειναι μονο αισθητικος ετσι ? περναει τα ρευματα και οτι αλλο παραπανω χρειαζονται τα 4 αυτα pin , σωστα ?αυτο το 1% με φοβιζει. εχω μια ταση στην γκαντεμια:hang2:Αυτός ο μετατροπέας λειτουργεί πρακτικά, δεν είναι μόνο για ομορφιά (αισθητική). Όπως σου είπαν και πιο πάνω έχει μεγάλη πιθανότητα να λειτουργεί κανονικά και χωρίς αυτόν. Όταν άλλαξε η παροχή στις μητρικές από 20 σε 24pin (πριν πολλά χρόνια) αρκετές δουλέψαν χωρίς πρόβλημα με τροφοδοτικά 20pin. Τώρα αν οι σημερινές έχουν θέμα, άγνωστον. Πλέον όλα τα τροφοδοτικά είναι με 24pin.Για να σου φύγει η αμφιβολία βάλε ένα τέτοιο μετατροπέα και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 15, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 ξερω τι μου ειπατε αλλα εκτος του οτι δεν βρισκω πουθενα διαθεσιμο αυτον τον μετατροπεα βρηκα και το παρακατω αρθρο που λεει με λιγα λογια οτι το να βαλεις 20 σε 24Πin ανταπτορα δεν αλλαζει το γεγονος οτι μπορει να ζεσταθει και να καψει τα καλωδια αν ζητησει πολυ ρευμα το mb. στην ουσια δηλαδη συνδεει παραλληλα ας πουμε τα καλωδια που λειπουν που ετσι κ αλλιως τραβει το ρευμα απο τα υπαρχοντα οπου και μπορει να δημιουθγηθει υπερθερμανση καλωδιων. δηλαδη ή βαζεις το μετατροπεα δινεις μεν ρευμα που θελει η Mb αλλα και παλι κινδυνευεις να καουν, ή δεν της δινεις ρευμα παραπανω και βλεπεις πως πανε τα πραγματα ? ??Compatibility issues for ATX power supplies and motherboards2η παραγραφος Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 15, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 Πάντως δούλευα για αρκετά χρόνια 2 συστήματα με μετατροπέα 20-->24pin και δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 15, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 δεν υπαρχει πουθενα αυτος ο μετατροπεας΄. ημαρτον δηλαδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Ιανουάριος 15, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 20pin 24pin Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 15, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 ξερω τι μου ειπατε αλλα εκτος του οτι δεν βρισκω πουθενα διαθεσιμο αυτον τον μετατροπεα βρηκα και το παρακατω αρθρο που λεει με λιγα λογια οτι το να βαλεις 20 σε 24Πin ανταπτορα δεν αλλαζει το γεγονος οτι μπορει να ζεσταθει και να καψει τα καλωδια αν ζητησει πολυ ρευμα το mb. στην ουσια δηλαδη συνδεει παραλληλα ας πουμε τα καλωδια που λειπουν που ετσι κ αλλιως τραβει το ρευμα απο τα υπαρχοντα οπου και μπορει να δημιουθγηθει υπερθερμανση καλωδιων. δηλαδη ή βαζεις το μετατροπεα δινεις μεν ρευμα που θελει η Mb αλλα και παλι κινδυνευεις να καουν, ή δεν της δινεις ρευμα παραπανω και βλεπεις πως πανε τα πραγματα ? ??...Ή βάζεις τον μετατροπέα και ΑΝ ζοριστεί κάτι θα είναι τα καλώδια του τροφοδοτικού ή δεν τον βάζεις και (αν) ζορίσεις τις γραμμές παροχής μέσα στην μητρική.Αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ζημιάς σε αυτές τις περιπτώσεις τότε στην δεύτερη είναι μεγαλύτερος.Αν και η λύση του μετατροπέα σε προβληματίζει, σίγουρη λύση είναι ένα νέο τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Paul Ιανουάριος 30, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2013 εχω βαλει μετατροπεα τελικα. μεχρι στιγμης δεν μυριζει τιποτα ψημενο κοτοπουλο ή πατατες. οποτε καλα. και το μηχανηματακι μου πεταει. ειχα καιορο να παρω desktop. tsimphsa kai mia 22αρα οθονιτσα μιας kai glytvsa τρoφοδοτικο. τσαμπα τι:lock:ς ειχαν . αφου ελεγα να παρω 2 . χαχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 31, 2013 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2013 Άν η "τσάμπα" 22" οθόνη κόστιζε περίπου 50-60€ (προσωπικά πιστεύω παραπάνω). Τα 50-60€ της δεύτερης θα τα έδινες για νέο τροφοδοτικό και δεν θα είχες στεναχώριες για το 20pin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.