Jump to content

καρτα μητρικη και 12V παροχη CPU

Jean-Paul

Recommended Posts

παιδια καλημερα. ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ειναι απαραιτητη η 12V παροχη CPU στην μητρική για επεξεργαστη AMD FX-4100. η μητρική που θα βαλω ειναι ASUS M5A78L-M LX3. απλα εχω ενα δυνατο 550W τροφοδοτικο επωνυμο το οποιο ομως εχει παροχη 20pin και ενα 4pin 12v για μητρική. σκεφτομουν λοιπον να βαλω το 20pin στην μητρικη καθώς και το 4pin που εχει με πατεντα στην μητρικη, οποτε να συμπληρωσω την 24Pin παροχη μητρικης και να αφησω την παροχη 12V για το CPU αδεια.

παιζει αυτο που λεω ?

ευχαριστώ εκ των προτερων

Δεν παίζει αυτό που λες, η μητρική για να λειτουργήσει θέλει και το 4πινο για τον επεξεργαστή.

Αφενώς όμως μπορεί να παίξει έτσι:attachment.php?attachmentid=4952&d=1294011357

Aλλά για καλύτερα χρειάζεσαι ένα τέτοιο:0123_MED.jpg

Και να θελες, δε μπαίνει το 4pin εκεί. Εκτός άμα έκανες καμιά χαζομάρα με καλώδια ή κάτι τέτοιο.

20-24pin

UO

OU

4pin

OU

UO

Ο= τετράγωνο pin

U= εξάγωνο pin

Επίσης δεν έχουν καμία σχέση.

20-24pin

12

34

1=5V

2=COM

3=12V

4=3.3V

4pin

56

78

5=12V

6=12V

7=GRND

8=GRND

στην πρωτη περιπτωση δηλαδη που εχεις ποσταρει θ αεχω προβλημα σταθεροτητας ? και ευχαριστω για τις φωτο . πολυ κατατοπιστικες !!

εννοω στην 1η περιπτωση οπου βαζω το 20pin που εχω στην υποδοχη της μητρικης με τα 24pin σαν την 1η συννημενη φωτο θα εχω προβλημα ?

Πρόβλημα δεν θα έχεις αλλά καλύτερα να πάρεις έναν μετατροπέα όπως προτείνουμε.

ΑΚΟΜΑ καλύτερα όμως να πάρεις ένα επώνυμο μοντέρνο τροφοδοτικό.

Αυτό που έχεις, παρόλο που αναφέρεις ότι είναι επώνυμο, για να διαθέτει μόνο 20πινο βύσμα είναι πάρα πάρα πολύ παλιό...

μωρε παλιο ειναι αλλα το εχω αχρησιμοποιητο . ειναι thermaltake 580W με ρυθμιστες των fan κτλ. den exei δουλεψει.

το θεμα ειναι δεν βρισκω μετατροπεα εδω στα γνωστα μαγαζια. πλαισιο κτλ...

αυτος ο μετατροπεας φανταζομαι δεν ειναι μονο αισθητικος ετσι ? περναει τα ρευματα και οτι αλλο παραπανω χρειαζονται τα 4 αυτα pin , σωστα ?
αυτο το 1% με φοβιζει. εχω μια ταση στην γκαντεμια:hang2:

Αυτός ο μετατροπέας λειτουργεί πρακτικά, δεν είναι μόνο για ομορφιά (αισθητική). Όπως σου είπαν και πιο πάνω έχει μεγάλη πιθανότητα να λειτουργεί κανονικά και χωρίς αυτόν.

Όταν άλλαξε η παροχή στις μητρικές από 20 σε 24pin (πριν πολλά χρόνια) αρκετές δουλέψαν χωρίς πρόβλημα με τροφοδοτικά 20pin. Τώρα αν οι σημερινές έχουν θέμα, άγνωστον. Πλέον όλα τα τροφοδοτικά είναι με 24pin.

Για να σου φύγει η αμφιβολία βάλε ένα τέτοιο μετατροπέα και τέλος.

ξερω τι μου ειπατε αλλα εκτος του οτι δεν βρισκω πουθενα διαθεσιμο αυτον τον μετατροπεα βρηκα και το παρακατω αρθρο που λεει με λιγα λογια οτι το να βαλεις 20 σε 24Πin ανταπτορα δεν αλλαζει το γεγονος οτι μπορει να ζεσταθει και να καψει τα καλωδια αν ζητησει πολυ ρευμα το mb. στην ουσια δηλαδη συνδεει παραλληλα ας πουμε τα καλωδια που λειπουν που ετσι κ αλλιως τραβει το ρευμα απο τα υπαρχοντα οπου και μπορει να δημιουθγηθει υπερθερμανση καλωδιων. δηλαδη ή βαζεις το μετατροπεα δινεις μεν ρευμα που θελει η Mb αλλα και παλι κινδυνευεις να καουν, ή δεν της δινεις ρευμα παραπανω και βλεπεις πως πανε τα πραγματα ? ??

Compatibility issues for ATX power supplies and motherboards

2η παραγραφος

ξερω τι μου ειπατε αλλα εκτος του οτι δεν βρισκω πουθενα διαθεσιμο αυτον τον μετατροπεα βρηκα και το παρακατω αρθρο που λεει με λιγα λογια οτι το να βαλεις 20 σε 24Πin ανταπτορα δεν αλλαζει το γεγονος οτι μπορει να ζεσταθει και να καψει τα καλωδια αν ζητησει πολυ ρευμα το mb. στην ουσια δηλαδη συνδεει παραλληλα ας πουμε τα καλωδια που λειπουν που ετσι κ αλλιως τραβει το ρευμα απο τα υπαρχοντα οπου και μπορει να δημιουθγηθει υπερθερμανση καλωδιων. δηλαδη ή βαζεις το μετατροπεα δινεις μεν ρευμα που θελει η Mb αλλα και παλι κινδυνευεις να καουν, ή δεν της δινεις ρευμα παραπανω και βλεπεις πως πανε τα πραγματα ? ??

...

Ή βάζεις τον μετατροπέα και ΑΝ ζοριστεί κάτι θα είναι τα καλώδια του τροφοδοτικού ή δεν τον βάζεις και (αν) ζορίσεις τις γραμμές παροχής μέσα στην μητρική.

Αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ζημιάς σε αυτές τις περιπτώσεις τότε στην δεύτερη είναι μεγαλύτερος.

Αν και η λύση του μετατροπέα σε προβληματίζει, σίγουρη λύση είναι ένα νέο τροφοδοτικό.

• 3 weeks later...

εχω βαλει μετατροπεα τελικα. μεχρι στιγμης δεν μυριζει τιποτα ψημενο κοτοπουλο ή πατατες. οποτε καλα. και το μηχανηματακι μου πεταει. ειχα καιορο να παρω desktop. tsimphsa kai mia 22αρα οθονιτσα μιας kai glytvsa τρoφοδοτικο. τσαμπα τι:lock:ς ειχαν . αφου ελεγα να παρω 2 . χαχαχαχαχα

Άν η "τσάμπα" 22" οθόνη κόστιζε περίπου 50-60€ (προσωπικά πιστεύω παραπάνω). Τα 50-60€ της δεύτερης θα τα έδινες για νέο τροφοδοτικό και δεν θα είχες στεναχώριες για το 20pin. :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.