Gi0 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2004 Με λιγα λογια δεν μπορω να κανω boot απο floppy disk..Ειτε απο boot up disk,ουτε απο την δισκεττα του norton ghost,ουτε απο boot up disk windows 98(εχω windows xp sp2)...To floppy λειτουργει κανονικα μεσα στα windows..Καμια ιδεα? Α,και κατι που μπορει να μην εχει σχεση αλλα το αναφερω:Οταν εκανα εγκατασταση το suse 9.1 pro και ενω ειχα επιλεξει να κανει εγκασταση το lilo στο σκληρο-και υποθετω πως το εκανε-,εμπαινε κατευθειαν windows.. Εχω δοκιμασει να διορθωσω τον mbr απο την recovery console και ενω το διορθωνει,συνεχιζει να μην κανει boot απο disk..(Εννοειται πως εχω δωσει στο bios να ξεκιναει απο floppy).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 4, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2004 το boot loader δε σχετίζεται με την προτεραιότητα των boot συσκευών όπου ορίζεται από το BIOS. Μέσα στο BIOS έχεις ορίσει ως πρώτη συσκευή το Floppy για boot? Σχετικά με το lilo μήπως χρησιμοποιείς δεύτερο σκληρό και κατά την διάρκεια της εγκατάστασης δεν ήταν παρών ο πρώτος (που έχει και τα Win)?Edit: τώρα είδα την παρένθεση, κοίτα τις άλλες επιλογές σχετικά με το floppy όπως το seek during boot ή κάτι τέτοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gi0 Σεπτέμβριος 4, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2004 Σχετικα με το lilo:Οντως εχω δυο σκληρους και η εγκατασταση του suse ηταν σε διαφορετικο σκληρο απο τα xp,αλλα ηταν και οι δυο συνδεδεμενοι κατα την εγκατασταση και το lilo εγκαταστηθηκε στο σκληρο με τα xp(...δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια για το ποσο σωστα εκανα την εγκατασταση του lilo,αλλα πιστευω πως ηταν οκ) Καμια αλλη ιδεα για το boot απο floppy disk? Τhanx για την γρηγορη απαντηση enduracell! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 4, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2004 κοίτα αν θες να βλέπει το lilo στο boot και όχι το Boot manager των XP τότε δοκίμασε να αντιστρέψεις τους σκληρούς μέσα από το BIOS, πιθανών το lilo να είναι στον άλλo. Έτσι θα μπορέσεις να διαλέγεις πιο OS θέλεις χωρίς πολλά πολλά. Σχετικά με το floppy δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο από το να κοιτάξεις στο BIOS ότι αφορά Floppy. αν είσαι σε notebook παίζει επιλογή για boot protection περιφερειακών, όπως το floppy, κοίτα να την απενεργοποιήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gi0 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Ok για το lilo,αυτο πρεπει να ειναι το προβλημα! Με το αλλο τι θα κανωωωωω?(οχι δεν ειμαι σε notebook)..Ενα update στο bios θελω να κανω(μπορω και απο windows,το ξερω,αλλα προτιμω τον πατροπαραδοτο τροπο..)και ενα ghost να μπορω να περασω στον σκληρο...Ουφ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 5, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 δε ξέρω παίζει να είναι και bug του BIOS. Δοκίμασε να βγάλεις όλα τα device εκτός από το Floppy και δες τι κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gi0 Σεπτέμβριος 5, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2004 Αυτο ακριβως που ηθελα να αποφυγω...ουφ!Υστατη λυση λοιπον..(Τουλαχιστον να πιασει!) Τhanx για τις ιδεες και παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.