tsakali Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 λοιπόν εχω ένα στικ το οποίο είναι το λειτουργικό ubuntu, πωσ μπορώ να το αντιγραψω σε άλλο κ να είναι πάλι εκτελεσιμο? για να γλύτωσω τις ενημερώσεις κ όλα αυτα?Στάλθηκε από το GT-I9100 μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgman Ιανουάριος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Καλησπέρα,αν τα 2 stick έχουν το ίδιο μέγεθος (ή το δεύτερο είναι μεγαλύτερο) θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την dd ή την ddrescue για να κάνεις clone ολόκληρο το stick.dd if=/dev/sdX of=/dev/sdY bs=4096ddrescue -v /dev/sdΧ /dev/sdΥόπου sdX είναι το stick που περιέχει το ubuntu και το sdY είναι το stick που θες να φτιάξεις.Υπάρχουν και άλλες πολλές παράμετροι που μπορείς να περάσεις στη dd και ddrescue.Στη περίπτωση που το δεύτερο stick είναι μεγαλύτερο τότε οι παραπάνω εντολές θα δημιουργήσουνένα μικρότερο partition (όσο μέγεθος έχει το πρώτο stick). Με το gparted μπορείς να μεγαλώσειςτο partition ώστε να πιάσει όλο το χώρο του stick.Αν το δεύτερο stick είναι μικρότερο απο το πρώτο τότε μπορείς να κάνεις copy-paste το partition(s) με το gparted (αφού πρώτα μειώσεις το partition στο πρώτο stick ώστε να χωράει στο δεύτερο)και μετά θα πρέπει να εγκαταστήσεις το boot-loader (grub/grub2/lilo) και στο δεύτερο stick.(*) Γενικά 2 stick που έχουν την ίδια ονομαστική χωρητικότητα δεν έχουν ακριβώς τον ίδιο μέγεθος.Τρέχοντας την fdisk -l /dev/sdX /dev/sdY θα πρέπει να έχουν τον ίδιο συνολικό αριθμό sectors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakali Ιανουάριος 13, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 μου φάνηκαν λίγο κινέζικα αν τα βάλω κ τα 2 στο pc με τα windows δεν γίνετε με κάποιον ποιο εύκολο τρόπο! το usb με το λειτουργικό είναι 8 κ το άλλο 16! Στάλθηκε από το GT-I9100 μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 14, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 Υπάρχει και στα win το dd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.