Jump to content

Απόσυρση παλιού Hardware

johncsj

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες... αν το topic είναι σε λάθος μέρος, feel free to move it. :)

Λοιπόν έχουμε και λέμε... πριν καμιά βδομάδα έκανα ξεσκαρτάρισμα της αποθήκης, και μαζεύτηκε πολύ πράγμα από θέμα ηλεκτρονικών συσκευών (από μπαταρίες και κινητά... έως μητρικές εκτυπωτές κλπ κλπ).

Το θέμα είναι το εξής: Υπάρχει μαγαζί που να τα δέχεται για απόσυρση? Δε με ενδιαφέρει η αγορά καινούριου h/w ή περιφερειακών, απλά θέλω να τα ξεφορτωθώ αυτά γιατί πιάνουν αρκετό χώρο. :)

Αυτά...

Υγ: Έψαξα να βρω μήπως έχει γίνει ανάλογο thread εδώ στο forum, αλλά δε βρήκα κάτι. Αν παρ' όλα αυτά υπάρχει ευχαρίστως δώστε μου το link να το κοιτάξω. :)

ειχα ακουσει για ηλεκτρονικα διαφορα οτι δεχονταν καποια σουπερμαρκετ οποτε

αν δε σου κανει κοπο μπορεις να παρεις τις μεγαλες αλυσιδες και να τους ρωτησεις

για ανακυκλωση ηλεκτρονικων. Ο ιδιος δεν εχω κανει αλλα νομιζω δεχονται

ακομη.

Νόμος 2939/2001

Με βάση το Νόμο 2939/2001 (ΦΕΚ 179/6.8.2001) περί εναλλακτικής διαχείρισης των συσκευασιών και άλλων προιόντων όλες οι επιχειρήσεις που εισάγουν, παράγουν και διαθέτουν στην Ελληνική αγορά συσκευασμένα προιόντα καθώς και άλλα προιόντα όπως μπαταρίες, συσσωρευτές,ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελαστικά οχημάτων κλπ. είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για τη συλλογή και την ανακύκλωση τους.

Ως εναλλακτική διαχείριση προσδιορίζονται οι εργασίες συλλογής, μεταφοράς, μεταφόρτωσης, προσωρινής αποθήκευσης, επαναχρησιμοποίησης και αξιοποίησης των χρησιμοποιημένων προιόντων ώστε να επιστρέφουν στο ρεύμα της αγοράς.

Οι βασικές αρχές που διέπουν την εναλλακτική διαχείριση περιλαμβάνουν:

Α) Την αρχή της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με τη μείωση του συνολικού όγκου τους και των επικίνδυνων συστατικών τους καθώς και την επαναχρησιμοποίηση ή την ανάκτηση των υλικών που αποτελούνται.

Β) Την αρχή της ευθύνης του προσώπου που ρυπαίνει

Γ) Την αρχή της ευθύνης όλων των εμπλεκομένων οικονομικών παραγόντων, δημοσίων και ιδιωτικών.

Δ) Την αρχή της ενημέρωσης του χρήστη και καταναλωτή και την συμβολή του στα προγράμματα της εναλλακτικής διαχείρισης.

Sauce: -

[MENTION=14026]jiohkor3[/MENTION]: Ευχαριστώ για την πληροφορία... δεν το είχα ακούσει ποτέ αυτό οπότε ας πάρω ένα τηλ να δω. :)

[MENTION=4171]deninho[/MENTION]: Το γνωρίζω το thread φίλε deninho, το θέμα είναι ότι τα πράγματα αυτά δεν λειτουργούν, για αυτό και πιστεύω ότι μόνο για ανακύκλωση χρησιμεύουν. :(

[MENTION=7322]Frostbyte[/MENTION]: Δηλαδή εγώ πρέπει να επικοινωνήσω με τα μαγαζιά τα οποία τα είχα αγοράσει και να τα ρωτήσω αν τα δέχονται? :) Γιατί δεν πολυκατάλαβα να σου πω την αλήθεια. :p

Γιαννη οταν ερθεις αθηνα φερ'τα απο δω, συνεργαζομαστε με εταιρια ανακυκλωσης ;)

Okay m8... αλλά θα 'ρθεις να με πάρεις από Πειραιά (όταν με το καλό ανέβω :p ) γιατί είναι μισός τόνος πραμάτια!!! :hehe:

[MENTION=6199]SirDiman[/MENTION]: Εγώ πήγαινα συχνά στο κατάστημα του mall (είναι δίπλα στη σχολή μου γι' αυτό) και ομολογώ πως δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο. :...:

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως... τελικά πολλά πράγματα είναι κάτω από τη μύτη μας και δεν τα βλέπουμε τελικά. :) Αν δεν χρειαστούν κάποια από τα πράγματα στο Θωμά, έχω 2 εναλλακτικές δηλαδή. Θενκ γιουυυυυυυυυυυυυυ :big_boss:

νομίζω πως κάδους ανακύκλωσης μικροσυσκευών έχουν και τα carrefour. δεν είμαι σίγουρος όμως εάν δέχονται και ηλεκτρονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.