Jump to content

Από που να ξεκινήσω;

Makam

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, έχω επεξεργαστή τον 2500k και είχα την AMD6870. Λέω είχα γιατί την πούλησα χωρίς να βγάλω τους οδηγούς της κάρτας, γιατί πάλι AMD θα πάρω. Την πρώτη φορά μπήκε στα 7 (64)αλλά μετά από μισή ώρα περίπου έσβησε ξαφνικά ενώ σέρφαρα (όχι παιχνίδι).

Στη συνέχεια δεν άναβε καθόλου!

Κλείνω το τροφοδοτικό(650w0 από το κουμπί του και μετά από 5 λεπτά άνοιξε αλλά,

φτάνει μέχρι τη στιγμή που αναγράφει τον επεξεργαστή και μόνο (χωρίς τους σκληρούς), κάτω τα γνωστά DEL, F8, F12 και μένει εκεί, χωρίς να "ακούει" τα προαναφερθέντα πλήκτρα.

Έχω παραγγείλει κάρτα και περιμένω.

Οι ερωτήσεις:

α)όταν βάλω την κάρτα θα ξεκινήσει κανονικά άραγε ή τζάμπα περιμένω;

β)υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να συνέλθει και να μπω στο λειτουργικό με τη κάρτα του επεξεργαστή;

Μητρική: Gigabyte Z68.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους τολμηρούς που θα ασχοληθούν!

με τζαμπερακι, αλλα πιο ευκολο ειναι να βγαλεις μπαταρια και να πατήσεις το power ειναι το ιδιο. (εκτος ρευματος το case)

• 2 weeks later...

Λοιπόν, επανέρχομαι.

Ήρθε η 7870, τοποθετήθηκε και μετά την εγκατάσταση των οδηγών όλα καλά αλλά,

όταν πατάω τερματισμό, ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση!

Τι στο καλό συμβαίνει;

Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι αναβάθμιση του Bios της μητρικής, το οποίο θα γίνει άμεσα.

Υπάρχει άλλη πρόταση;

Λογικά λίγο πριν κάνει τερματισμό σκάει μπλε οθόνη και κάνει επανεκκίνηση. Πρέπει να απενεργοποιήσεις την επανεκκίνηση στην μπλε οθόνη από τις ρυθμίσεις για να δεις τι γράφει.

Αν θυμάμαι καλά είναι Δεξί κλικ στον "Υπολογιστής μου" > Ιδιότητες > Καρτέλα για προχώ > Εκκίνηση και Επαναφορά ρυθμίσεις > Απότσεκάρεις την επιλογή "Αυτόματη επανεκκίνηση".

Το έκανα και θα το ελέγξω το βράδυ που θα κλείσω τον υπολογιστή (τώρα θέλω να παίξω!).

Λοιπόν, έκανα όπως είπε ο [MENTION=4676]tragikos[/MENTION] αλλά ούτε μπλε οθόνη είδα, ούτε άλλαξε η συμπεριφορά.

Δεν είναι τόσο ενοχλητικό αλλά σίγουρα είναι άξιο απορίας.

Άλλη πρόταση;

[MENTION=21298]Makam[/MENTION] πρέπει να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να έβαλες την νέα κάρτα γραφικών σε άλλη PCI από αυτήν που είχες την προηγούμενη;

[MENTION=21298]Makam[/MENTION] πρέπει να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να έβαλες την νέα κάρτα γραφικών σε άλλη PCI από αυτήν που είχες την προηγούμενη;

Δεν νομίζω γιατί δεν έχω βγάλει τα άλλα "λαμάκια" και τα καλώδια του τροφοδοτικού φτάνουν ακριβώς όπως και πριν.

Καρτ'αρχήν νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω αν είναι θέμα εξαρτημάτων του υπολογιστή ή θέμα λειτουργικού για να στρέψω εκεί την προσοχή μου. Τι λέτε;

Αφού δεν άλλαξες θέση, τότε εγώ ψηφίζω ότι είναι θέμα software. Στην θέση σου θα ξεκινούσα από ένα τέτοιο search. Δυστυχώς είναι πάρα πολλές διαφορετικές περιπτώσεις για να αρχίσω να αριθμώ :p

Για την ιστορία και και για όσους αντιμετωπίσουν ίδια κατάσταση, η αναβάθμιση του Bios από το F11 στο F13 φαίνεται να έλυσε το πρόβλημα, οπότε τολμώ να θεωρήσω το θέμα λήξαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.