Jump to content

Σύνδεση-απόδοση TV σαν Μόνιτορ

anty2313

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλή σας μέρα και καλή χρονιά σε όλους μας...........(σαν χλωμό μου φαίνεται αυτό ....:weep:)

Μόλις αγόρασα μια τηλεόραση SAMSUNG 6030 LED / 32'' /3D 1920/1080p στα 200 Hz με σκοπό να την χρησιμοποιήσω σαν δεύτερο monitor του υπολογιστή. Η κάρτα γραφικών μου είναι ATI 5850 και έχει δύο εξόδους DVI και μία HDMI.

Στις δοκιμές που έκανα οι δύο οθόνες συνδέονται και συνεργάζονται κανονικά αλλά τα μεν γράμματα παρουσιάζονται χάλια, σχεδόν δεν διαβάζονται και στην καλύτερη περίπτωση (μετά από διάφορες ρυθμίσεις - της τηλεόρασης και της κάρτας - καταφέρνω να εμφανίζονται περίπου όπως είναι πριν ενεργοποιήσουμε το clear type, η δε εικόνα πολύ απέχει από την καθαρή, κρυστάλινη εικόνα ου περίμενα:weep:

H σύνδεση τους με τον υπολογιστή μπορεί να είναι ή DVI to HDMI ή HDMI to HDMI αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσω στις διάφορες ρυθμίσεις τα 60Ηz, αυτό απλώς το αναφέρω.(Άρα τα 200Hz θα παραμείνουν αναξιοποίητα;)

Υπάρχει άραγε κάποια λύση να μπορώ να έχω κανονική, ποιοτική απόδοση και να μην χαλάσουν και τα μάτια μου ;;;;:yu:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αντώνης Σ.

WIN 7 Ultimate 64bit

i5-3570K 3.40 GHz

8GB RAM DDR3

ATI RADEON HD5850

Samsung S27A350H 27'' LED Full HD TV

Samsung UA32EH6030E 32'' LED Full HD 3D TV

Τα ΧΧΧ Ηz που αναφέρουν οι τηλεοράσεις είναι "εσωτερικά". 60Hz σύνδεση έχουν όλες.

Πρέπει να ενεργοποιήσεις το pc input ή πώς λέγεται. Το πιο πιθανό, ο λόγος που τα βλέπεις τόσο χάλια είναι οι διάφοροι μηχανισμοί που έχουν οι τηλεοράσεις για να "βελτιώνουν" την απεικόνιση. Απενεργοποίησε οτιδήποτε επεξεργάζεται την εικόνα (clearmotion-movie modes-color enchancers κτλ). Θες όσο γίνεται το σήμα να περνάει αναλλοίωτο από το pc στην tv.

παραπανω απο 60hz δε παει.

game mode εχει αυτη? Δοκιμασε μηπως δεις διαφορα και κλεισε οτι εξτρα εχει οπως λεει ο Volrath.

Δεν ξέρω γτ σου συμβένει αυτό

εγώ που πήγα τις προάλες και έκανα δοκιμή με αυτό το μοντέλο σε 40" έπαθα ζημιά

πολύ καλή ποίοτητα και πολύ καθαρή εικόνα

κάναμε δοκιμές και στο motion plus ενεργό και clear type ή όπως λέγετε δεν θυμάμε

μπορεί να φτένε και οι "

γτ λένε ότι από 32 σε 40 είναι η μέρα με τη νύχτα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει:cry:

Παίξε με το Sharpness (από το μενού της TV σου)

Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα όταν συνδεσα και γω την δικιά μου (UE40D6000) με το PC

Το καλύτερο βεβαία θα ήταν να της τραβήξεις και ένα calibrarisma. Μιλάμε για χαοτικές διαφορες

Καλησπερα να σε ρωτησω ρυθμισες την θυρα hdmi που εχεις να ειναι σε pc mode ?

sto τηλεκοντρολ πατας -source - hdmi (ή η θυρα που εχει συνδεσειτ ο πισι)- τοοls - edit name καi επιλεγεις pc

Για pc mode είναι μόνο η vga σύνδεση που έχει η κάθε tv,εκτός και αν έχει και κάποια άλλη θύρα που δεν το νομίζω.

Αυτό που λες είναι απλή μετονομασία της hdmi,δεν θα αλλάξει κάτι!

Αν είναι η σύνδεση οκ τότε ας παίξει λίγο με την οξύτητα και την αντίθεση όπως είπε και ο BloodMage.

Για pc mode είναι μόνο η vga σύνδεση που έχει η κάθε tv,εκτός και αν έχει και κάποια άλλη θύρα που δεν το νομίζω.

Αν είναι η σύνδεση οκ τότε ας παίξει λίγο με την οξύτητα και την αντίθεση όπως είπε και ο BloodMage.

Στην Samsung που έχω (40") από τις 3 θύρες HDMI που έχει, το manual αναφέρει πως η HDMI 2 είναι για PC.

Φυσικά τις έχω δοκιμάσει και στις άλλες, χωρίς διαφορά.

Εμένα πάντως μια χαρά τα δείχνει και τα γράμματα και όλα.

Δοκίμασε να έχεις συνδεδεμένη μόνο την TV στο PC σου, χωρίς την άλλη οθόνη.

[MENTION=1823]Aligator21[/MENTION] Ίσως να έχει στην συγκεκριμένη θυρα κανάλι επιστροφής ήχου.Μονο αυτό,άλλες διαφορές δεν έχουν οι θύρες μεταξύ τους.

φιλε μου το δοκιμασες εγω στο λεω αυτο γιατι το ιδιο προβλημα ειχα και το χα ψαξει σe forum και μου το χαν προτεινει (Rename HDMI input to "PC" to eliminate subsampling and enable 4:4:4 capability) μολις το κανα το κειμενο και γενικα η εικονα αλλαξε

Κανεις λαθος ο,TheoV εχει δικαιο...

Το ιδιο εχω κανει και γω στον δικη μου TV που χρησιμοποιω σαν μονιτορ(βλεπε υπογραφη) και η εικονα αλλαξα αρδην προς το καλυτερο, τεραστια διαφορα...

Πριν απο αυτο μεχρι και backlight bleeding ειχα στις γραμματοσειρες, μετα την αλλαγη ομως του label της hdmi που ειναι συνδεμενο το pc και τον ορισμο του σαν εισοδο pc ολα αυτα εξαφανιστηκαν και πλεον η εικονα εμφανιζεται τελεια και σωστα, οπως πρεπει να ειναι...

ετσι ακριβως ειναι.

μετονομαζοντας την θυρα σε "PC", αυτοματα αλλαζει mode η τηλεοραση και λειτουργει σαν καθαρη εισοδο σηματος, χωρις lags και διαφορες αλλες επεξεργασιες!!

απλα με την μετονομασια, οσο κι αν σε καποιους φαινεται περιεργο..!!

Οκ... επειδή το άκουσα και πρώτη φορά και το έψαξα λίγο,αυτό το κάνουν οι Samsung επειδή έχουν ενεργοποιημένο το overscan .

Αν έχει η Tv επιλογή για να κλείνεις το overscan mode τότε είναι το ίδιο πράγμα!

Οκ... επειδή το άκουσα και πρώτη φορά και το έψαξα λίγο,αυτό το κάνουν οι Samsung επειδή έχουν ενεργοποιημένο το overscan .

Αν έχει η Tv επιλογή για να κλείνεις το overscan mode τότε είναι το ίδιο πράγμα!

Eγω δεν εχω samsung εχω lg και με με την μετονομασια της θυρας που ειναι συνδεμενο το pc υπαρχει μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα απεικονησεις οπως ειπα και πιο πανω...

Αν την την αφησω χωρις να αλλαξω το label σε "εισοδο pc" τα παντα φαινονται σκ@τ@, οι γραμματοσειρες σου βγαινουν τα ματια για να της διαβασεις...

Με το που οριζει την θυρα ως εισοδο Pc αλλα αυτο τα προβληματα εξαφανιζονται....

Και εχω συνδεσει το Pc σε 3 διαφορετικες τηλεορασεις μεχρι τωρα και στις 3 το ιδιο πραμα...

Απο το να καθομαστε να συζηταμε ολοι ασκοπα δεν ειναι καλυτερα ο Topic starter να αφιερωσει μερικα δευτερολεπτα και να κανει αυτο που του λεμε εδω και τοση ωρα και να μας πει αν ειδε η οχι διαφορα προς το καλυτερο?:hmm:

ρε παιδιά γίνεται η μετανομασία αυτή και σε lg?

Εννοειτε, τι γραφω τοση ωρα πιο πανω:p

ναι, γινεται. εγω εχω και LG και Samsung συνδεδεμενες στα 2 μου πισι (LG+Htpc, Sammy+main PC) και στις 2 εκανα το ιδιο πραγμα (μετονομασια) για να αποκρινονται σωστα, σαν monitors..!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.