Rage Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2013 Καλημερα σε ολους. Σημερα μαζευονται ολα τα parts και ειμαι ετοιμος για λυσιμο του παλιου pc ωστε να παρω το κουτι και στησιμο του νεου. Εχω ηδη διαβασει τα 2 τοπικ με τις παρουσιασεις των παιδιων αλλα δεν μου λυθηκαν ολες οι αποριες. Το setup εχει ως εξης: TOWER: Thermaltake Armor (το παλιο full tower MOBO: Asus p9x79 deluxe (lga 2011) CPU: i7 3820 RAM: Corsair 2*4Gb 2000mhz GPU: Ati Firepro V4900 SSD : Samsung 840pro 128gb CPU cooling: Thermalright Silver Arrow sb-e extreme Το λοιπον 1- Δεδομενου οτι η 3820 ειναι μεγαλυτερος σε μεγεθος θα χρειαστει επιπλεον μιας σταγονας παστα? Μηπως θα ηταν καλυτερα να την κανω σε ''γραμμη'' ή ''Χ'' ωστε να καλυψει μεγαλυτερη επιφανεια στο κεντρο? Συμφωνα με αυτα που διαβασα στο review θα χρησημοποιησω την παρεχομενη παστα. 2- Κανωντας το πρωτο boot...(αν παρει μπροστα :suicide2:) θα μπω στο bios να τσεκαρω θερμοκρασιες. Ισχυει το οτι μπαινοντας στο bios δεν ειμαστε idle και θα βλεπουμε επιπλεον θερμοκρασια και αν ναι ποσο? 3- Οσον αφορα το στατικο ηλεκτρισμο να παρω αγκαλια καποιο καλοριφερ απο πριν (παιζει να ζηλεψει η γυναικα ) 4- Επιφυλασσομαι για την πορεια... Στησιμο pc εχω ξανακανει μια φορα στο παρελθον. Σας ευχαριστω για τη βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Ιανουάριος 9, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 LuLz Τράβα το σε video θέλω να το δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rage Ιανουάριος 9, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 LuLz Τράβα το σε video θέλω να το δω. Τι να δεις? Το μπαμ που θα κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 1. Σου λέει στην συσκευασία. Άσε τις γραμμές κτλ, βάλε το τυπικό μία σταγόνα στη μέση και μη σε ανησυχεί το "εχτρα" μέγεθος".2. Δε θα καταλάβεις διαφορά, ακόμα και αν ισχύει αυτό. Απλά βεβαιώσου ότι οι θερμοκρασίες είναι λογικές. 3. Ακούμπα ένα καλοριφέρ πριν. Βγάλε την μητρική, άστην σε ενα τραπέζι. Βγάλε τη βλακεία που έχει στο σοκετ (αυτοκόλλητο ή whatever). Βάλε τον επεξεργαστή. Βάλε τα μπρακετς/ιστορίες της ψύκτρας. Βάλε τις μνήμες (άμα είναι γομάρι η ψύκτρα). Βάλε μια σταγόνα πάστα στη μέση, κότσαρε - σύμφωνα με τις οδηγίες - την ψύκτρα. Σύνδεσε τα καλώδια της ψύκτρας με τη μητρική. Κότσαρε την μητρική στο κουτί. PSU=>VGA=>Δίσκοι/dvds, κάνε προσευχή σε ότι πιστεύεις και πάτα το κουμπί.Καλοδούλευτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rage Ιανουάριος 9, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 1. Σου λέει στην συσκευασία. Άσε τις γραμμές κτλ, βάλε το τυπικό μία σταγόνα στη μέση και μη σε ανησυχεί το "εχτρα" μέγεθος".2. Δε θα καταλάβεις διαφορά, ακόμα και αν ισχύει αυτό. Απλά βεβαιώσου ότι οι θερμοκρασίες είναι λογικές. 3. Ακούμπα ένα καλοριφέρ πριν. Βγάλε την μητρική, άστην σε ενα τραπέζι. Βγάλε τη βλακεία που έχει στο σοκετ (αυτοκόλλητο ή whatever). Βάλε τον επεξεργαστή. Βάλε τα μπρακετς/ιστορίες της ψύκτρας. Βάλε τις μνήμες (άμα είναι γομάρι η ψύκτρα). Βάλε μια σταγόνα πάστα στη μέση, κότσαρε - σύμφωνα με τις οδηγίες - την ψύκτρα. Σύνδεσε τα καλώδια της ψύκτρας με τη μητρική. Κότσαρε την μητρική στο κουτί. PSU=>VGA=>Δίσκοι/dvds, κάνε προσευχή σε ότι πιστεύεις και πάτα το κουμπί.Καλοδούλευτο.Οκ... ολα καλα μεχρι εδω.Κατι σημαντικο...Κοιταω το pdf της ψυκτρας και λεει 40-70 lbs πιεση... Τι διαολο, θα βαλω δυναμοκλειδο στο pc? Mεχρι τωρα στο αμαξι εβαζα.Πως να το τσεκαρω οτι το εχω σφιξει σωστα?Aκυρο... μισο τεταρτημοριο ειναι 10lbs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 Μην άγχεσαι ρε συ. Άμα αναφέρεσαι σε "βίδες", απλά στρίψε τις μέχρι να σταματήσουν. Μη τις ζορίσεις περισσότερο αλλά να μην είναι και χαλαρές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rage Ιανουάριος 9, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 Μην άγχεσαι ρε συ. Άμα αναφέρεσαι σε "βίδες", απλά στρίψε τις μέχρι να σταματήσουν. Μη τις ζορίσεις περισσότερο αλλά να μην είναι και χαλαρές.Απλα φοβαμαι μη κανω το cpu καμια ζημια... Συμφωνα με αυτο :Thermalright Ultimate CPU Cooling Solutions! USAκαταλαβαινω πως μετα το σφηξιμο με το χερι θελει απλα ενα ''τι'' που λεμε για να κλειδωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skfn Ιανουάριος 9, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 A.. και μη ξεχάσεις να βγάλεις και το αυτοκόλλητο από την ...ψύκτρα. Είναι λεπτό , διάφανο και τη έχουν πατήσει ...ουκ ολίγοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rage Ιανουάριος 9, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 A.. και μη ξεχάσεις να βγάλεις και το αυτοκόλλητο από την ...ψύκτρα. Είναι λεπτό , διάφανο και τη έχουν πατήσει ...ουκ ολίγοι!Το εχω ηδη δει στα reviews skfn (γενικως κοιταω review για οσα πραγματα πηρα).Ευχαριστω για την επισημανση. :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rage Ιανουάριος 10, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2013 Ενταξει... δουλεψε με τη πρωτη το εργαλειο. :triniti: Ελπιζω με την silver arrow να μη εκανα πατατια στο σφηξιμο. Οι οδηγιες δεν ηταν πολυ σαφεις και στη σελιδα τους. :fist: Παντως μεσα στο bios γυρω στο 10λεπτο που το αφησα εβλεπα την cpu στους 30-31 με τα φουρ φουρ στο low. Ο SSD θελει κατι ιδιαιτερο πριν του εγκαταστησω λειτουργικο η προχωραω οπως εκανα παντα με τους hdd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 10, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2013 Βεβαιώσου ότι ειναι ενεργοποιοημένο το AHCI πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rage Ιανουάριος 10, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2013 Βεβαιώσου ότι ειναι ενεργοποιοημένο το AHCI πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση.Δεν το ηξερα. Googlara και ειδα που ειναι. Υπερ'ευχαριστω.Για τις μνημες θα χρειαστει να τις πειραξω απο το bios η να κανω memOK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.