pug_f_e Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2013 Γεια χαραΕχω μια μητρικη mini itx me ενα μινι psuΚ ενα δισκο 2.5αρη πανωΠλεον δεν αναβει..Το βαζω στο ρευμα, αναβει το λαμπακι της μητρικης κΜολις παω να το ανοιξω σβηνει το λαμπακι κ τελοςΤο τροφοδοτικακι το βραχυκυκλωσα και απο το μολεξΒγαζει σωστα ρευματα αλλα οταν το βαζω στη μητρικη κ παω να την ανοιξω, νεκρωνουν ολαΝα προσθεσω οτι δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο στη μινι itx kαι δουλεψεΚαμια ιδεα;
pug_f_e Ιανουάριος 9, 2013 Author #2 Ιανουάριος 9, 2013 Λοιπον εκανα διαφορα τεστ κ παρατηρησα το εξηςΑν βαλω μονο το 20 πινο η μητρικη δουλευειαν προσθεσω κ εναν ανεμιστηρα στο μολεξ επισης δουλευειΑν βγαλω τον ανεμιστηρα η τον αφησω πανω και συνδεσω και με σατα εναν 2.5 αρη δεν ανοιγειΟποτε τι σημαινει αυτο; Του καθεται βαρυς ο δισκος; :-)
pug_f_e Ιανουάριος 9, 2013 Author #3 Ιανουάριος 9, 2013 Εκατσα και μετρησα ολα τα ρευματα απο το 20 πινοειναι ολα οκ εκτος απο το -5v που μου δειχνει 0 και ενα απο τα +12v βγαζει 13,33Συμφωνα με αυτο το σχεδιο τα μετρησαatx diagram power supply - Αναζήτηση GoogleΜπορει καποιος να βοηθησει;
Serial Killer Ιανουάριος 9, 2013 #4 Ιανουάριος 9, 2013 Αφού το έβγαλες το συμπέρασμα και μόνος σου φίλε μου. Τροφοδοτικάκι είναι! Γιατί δεν το αλλάζεις?
pug_f_e Ιανουάριος 10, 2013 Author #5 Ιανουάριος 10, 2013 Δυστυχως μαλλον πρεπει να οαραγγειλω αλλο.Αλλα εχω μια απορια.Επειδη χαλασε μονο το τροφοδοτικακι και οχι ο μετασχηματιστης εξω,Λεω να παρω μονο το psuΕγω θυμαμαι οτι και τα 2 ητανε 90 wattΑλλα απ οτι βλεπω στο ebay πουλανε π.χ τροφοτικο 90 βατ και μετασχηματιστη 120Δε θα πρεπε να συμβαδιζουν;Ασε που πουθενα και στα 2 δε γραφει τιποτα απο watt
ΝTG Ιανουάριος 10, 2013 #6 Ιανουάριος 10, 2013 Δεν ειναι απαραιτητο να συμβαδιζουν.(απλα ο η καταναλωση σου δεν πρεπει να ξεπερναει το μικροτερο).Μονο στα volt πρεπει και ειναι απαραιτητο.(12v και τα 2 ή 19 ή οτιδηποτε αλλο).Βtw o δισκος στο βοοταρισμα τραβαει ρευμα..ΠΑνω κατω υπολογιζε κανενα 15αρι για 3.5".Για 2.5 μηχανικος..δεν παιρνω και ορκο μιας και δεν το εχω δοκιμασει ....κανα 5αρι!?!8 μαξ.Αν ελεγες και το υπολοιπο συστημα θα βλεπαμε αν το "ταλαιπωρουσες" τοσο καιρο το τροφοδοτικο.
pug_f_e Ιανουάριος 10, 2013 Author #7 Ιανουάριος 10, 2013 Ατομ 1,6 διπυρηνο, 2 γιγα ραμ, 2.5 αρης δισκος, 1 12αρη ανεμιστηραΑπλα βλεπω οτι περα απο τα watt εχουν διαφορα και τα αμπερ αναμεσα στα τροφοδοτικακια με διαφορετικα watt
ΝTG Ιανουάριος 10, 2013 #8 Ιανουάριος 10, 2013 Εφοσον διαφερουν στα watt...τα ampere ειναι διαφορετικα.(τα V πρεπει αναγκαστικα να ειναι ιδια).Δεν εχει προβλημα παντως.Αμπερ θα δωσουν και τα δυο οσα ζηταει το μηχανημα σου οποτε αν θες μετασχηματιστη παρε και μεγαλυτερο καλο ειναι -αν πιστευεις οτι θα χρειαστεις καποτε την εχτρα καταναλωση (με αλλο pico-psu βεβαια).Οχι οτι με τον atom θα εχεις προβλημα ο,τι και να παρεις.
pug_f_e Ιανουάριος 10, 2013 Author #9 Ιανουάριος 10, 2013 Ο μετασχηματιστης μου ειναι 90 watt( τουλαχιστον ετσι ελεγε κατα την αγορα του απο ebay)Kai λεω να παρω κατι σαν κι αυτοPico PSU 12V 120W Car DC-DC MINI ITX ATX Power Supply | eBayΠαντως αυτο που κανει το δικο μου, δηλαδη μονο με τη μητρικη και εναν ανεμιστηρα να λειτουργει η μητρικηαλλα μολις βαζω και εναν δισκο να πεθαινει, ειναι παραξενο
ΝTG Ιανουάριος 10, 2013 #10 Ιανουάριος 10, 2013 Στο bootarisma τραβαει παραπανω ρευμα και μαλλον η πλεον ελαττωματικη(!?!) τροφοδοσια δεν ειναι αρκετηΝα δεις αν το "τουβλακι" σου μονο ειναι 12volto.(ο μετασχηματιστης). Δοκιμασε να μπεις bios χωρις δισκο κανε undervoltage, βαλε mutl 6x και δοκιμασε μετα με τον δισκο.ΠΑιζει να bootareis..Υποθετω αναφερεσαι για εναν 2.5αρη ..και οχι για εναν ακομα εχτρα 3.5(πχ). Επισης παιζει και το ενδεχομαι να φταιει ο μετασχηματιστης..χωρις να ξερω τι χαλαει συνηθως πρωτο.
pug_f_e Ιανουάριος 10, 2013 Author #11 Ιανουάριος 10, 2013 Αμα ηταν χαλασμενος ο μετασχηματιστης κανονικα δε θα πρεπε να μη δουλευει καθολου το mini psu...?Οσο για τα αλλα θα το κοιταξω αλλα γενικα απ οσο θυμαμαι δεν εχει και τις απιστευτες ρυθμισεις το bios απο τη συγκεκριμμενη μητρικηΕπισης αν τα κανω αυτα, πρεπει να το επαναφερω η θα δουλευει με τις αλλαγες;Επισης ενημερωτικα τι ακριβως κανει αυτη η διαδικασια;Θα χει καμια αλλη επιπτωση;
ΝTG Ιανουάριος 10, 2013 #12 Ιανουάριος 10, 2013 Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα ψοφαγε μια και εξω ο μετασχηματιστης.Την διαδικασια την κανεις ωστε στο boot να μη τραβηξει πολλα watt ο επεξεργαστης.Απο οπου μπορεις να κοψεις volt..κοψε.(και μνημες πχ)Τον επαναφερεις -αν θες- μετα απο win μεσω καποιου προγραμματος.Ετσι οπως τα περγραφεις εισαι οριακα για bootareis..5watt max να τραβαει ο δισκος κατα το bootαρισμα.Οχι οτι γλιτωνεις την αγορα.
pug_f_e Ιανουάριος 10, 2013 Author #13 Ιανουάριος 10, 2013 Παντωσ σκεφτηκα μηπωσ φταιρι ο δισκοσ και το εβαλα με usb σε αλλο υπολογιστηΜε εναν converter apo sata/ ide σε usbΜου ελιωσε το σατα καλωδιο κ εσκασε κ ο μετασχηματιστης οποτε λεω αρα ο διδκος μου κσνει τα κολπααλλα το θεωρησα τυχαιο γεγονος γιατι μετα του δωσα ρευμα απο κανονικο τροφοδοτικο κ τον αναγνωρισε και δουλευε κανονικαΠολυ μπερδεμα :-(
ΝTG Ιανουάριος 10, 2013 #14 Ιανουάριος 10, 2013 Mη καις αλλα πραματα.. Δες αλλο δισκο στο μηχανημα σου. Γενικα αν υποπτευεσαι οτι κατι ειναι χαλασμενο ..δε το δοκιμαζεις αλλου.Απλα δοκιμαζεις κατι αλλο που να δουλευει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.