Jump to content

Προβλημα με mini psu

pug_f_e

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα

Εχω μια μητρικη mini itx me ενα μινι psu

Κ ενα δισκο 2.5αρη πανω

Πλεον δεν αναβει..

Το βαζω στο ρευμα, αναβει το λαμπακι της μητρικης κ

Μολις παω να το ανοιξω σβηνει το λαμπακι κ τελος

Το τροφοδοτικακι το βραχυκυκλωσα και απο το μολεξ

Βγαζει σωστα ρευματα αλλα οταν το βαζω στη μητρικη κ παω να την ανοιξω, νεκρωνουν ολα

Να προσθεσω οτι δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο στη μινι itx kαι δουλεψε

Καμια ιδεα;

Λοιπον εκανα διαφορα τεστ κ παρατηρησα το εξης

Αν βαλω μονο το 20 πινο η μητρικη δουλευει

αν προσθεσω κ εναν ανεμιστηρα στο μολεξ επισης δουλευει

Αν βγαλω τον ανεμιστηρα η τον αφησω πανω και συνδεσω και με σατα εναν 2.5 αρη δεν ανοιγει

Οποτε τι σημαινει αυτο; Του καθεται βαρυς ο δισκος; :-)

Αφού το έβγαλες το συμπέρασμα και μόνος σου φίλε μου. Τροφοδοτικάκι είναι! Γιατί δεν το αλλάζεις? :)

Δυστυχως μαλλον πρεπει να οαραγγειλω αλλο.

Αλλα εχω μια απορια.

Επειδη χαλασε μονο το τροφοδοτικακι και οχι ο μετασχηματιστης εξω,

Λεω να παρω μονο το psu

Εγω θυμαμαι οτι και τα 2 ητανε 90 watt

Αλλα απ οτι βλεπω στο ebay πουλανε π.χ τροφοτικο 90 βατ και μετασχηματιστη 120

Δε θα πρεπε να συμβαδιζουν;

Ασε που πουθενα και στα 2 δε γραφει τιποτα απο watt

Δεν ειναι απαραιτητο να συμβαδιζουν.(απλα ο η καταναλωση σου δεν πρεπει να ξεπερναει το μικροτερο).

Μονο στα volt πρεπει και ειναι απαραιτητο.(12v και τα 2 ή 19 ή οτιδηποτε αλλο).

Βtw o δισκος στο βοοταρισμα τραβαει ρευμα..ΠΑνω κατω υπολογιζε κανενα 15αρι για 3.5".

Για 2.5 μηχανικος..δεν παιρνω και ορκο μιας και δεν το εχω δοκιμασει ....κανα 5αρι!?!8 μαξ.

Αν ελεγες και το υπολοιπο συστημα θα βλεπαμε αν το "ταλαιπωρουσες" τοσο καιρο το τροφοδοτικο.

Ατομ 1,6 διπυρηνο, 2 γιγα ραμ, 2.5 αρης δισκος, 1 12αρη ανεμιστηρα

Απλα βλεπω οτι περα απο τα watt εχουν διαφορα και τα αμπερ αναμεσα στα τροφοδοτικακια με διαφορετικα watt

Εφοσον διαφερουν στα watt...τα ampere ειναι διαφορετικα.(τα V πρεπει αναγκαστικα να ειναι ιδια).

Δεν εχει προβλημα παντως.

Αμπερ θα δωσουν και τα δυο οσα ζηταει το μηχανημα σου οποτε αν θες μετασχηματιστη παρε και μεγαλυτερο καλο ειναι -αν πιστευεις οτι θα χρειαστεις καποτε την εχτρα καταναλωση (με αλλο pico-psu βεβαια).

Οχι οτι με τον atom θα εχεις προβλημα ο,τι και να παρεις.

Ο μετασχηματιστης μου ειναι 90 watt( τουλαχιστον ετσι ελεγε κατα την αγορα του απο ebay)

Kai λεω να παρω κατι σαν κι αυτο

Pico PSU 12V 120W Car DC-DC MINI ITX ATX Power Supply | eBay

Παντως αυτο που κανει το δικο μου, δηλαδη μονο με τη μητρικη και εναν ανεμιστηρα να λειτουργει η μητρικη

αλλα μολις βαζω και εναν δισκο να πεθαινει, ειναι παραξενο

Στο bootarisma τραβαει παραπανω ρευμα και μαλλον η πλεον ελαττωματικη(!?!) τροφοδοσια δεν ειναι αρκετη

Να δεις αν το "τουβλακι" σου μονο ειναι 12volto.(ο μετασχηματιστης).

Δοκιμασε να μπεις bios χωρις δισκο κανε undervoltage, βαλε mutl 6x και δοκιμασε μετα με τον δισκο.ΠΑιζει να bootareis..

Υποθετω αναφερεσαι για εναν 2.5αρη ..και οχι για εναν ακομα εχτρα 3.5(πχ).

Επισης παιζει και το ενδεχομαι να φταιει ο μετασχηματιστης..χωρις να ξερω τι χαλαει συνηθως πρωτο.

Αμα ηταν χαλασμενος ο μετασχηματιστης κανονικα δε θα πρεπε να μη δουλευει καθολου το mini psu...?

Οσο για τα αλλα θα το κοιταξω αλλα γενικα απ οσο θυμαμαι δεν εχει και τις απιστευτες ρυθμισεις το bios απο τη συγκεκριμμενη μητρικη

Επισης αν τα κανω αυτα, πρεπει να το επαναφερω η θα δουλευει με τις αλλαγες;

Επισης ενημερωτικα τι ακριβως κανει αυτη η διαδικασια;

Θα χει καμια αλλη επιπτωση;

Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα ψοφαγε μια και εξω ο μετασχηματιστης.

Την διαδικασια την κανεις ωστε στο boot να μη τραβηξει πολλα watt ο επεξεργαστης.

Απο οπου μπορεις να κοψεις volt..κοψε.(και μνημες πχ)

Τον επαναφερεις -αν θες- μετα απο win μεσω καποιου προγραμματος.

Ετσι οπως τα περγραφεις εισαι οριακα για bootareis..5watt max να τραβαει ο δισκος κατα το bootαρισμα.Οχι οτι γλιτωνεις την αγορα.

Παντωσ σκεφτηκα μηπωσ φταιρι ο δισκοσ και το εβαλα με usb σε αλλο υπολογιστη

Με εναν converter apo sata/ ide σε usb

Μου ελιωσε το σατα καλωδιο κ εσκασε κ ο μετασχηματιστης οποτε λεω αρα ο διδκος μου κσνει τα κολπα

αλλα το θεωρησα τυχαιο γεγονος γιατι μετα του δωσα ρευμα απο κανονικο τροφοδοτικο κ τον αναγνωρισε και δουλευε κανονικα

Πολυ μπερδεμα :-(

:p

Mη καις αλλα πραματα..

Δες αλλο δισκο στο μηχανημα σου.

Γενικα αν υποπτευεσαι οτι κατι ειναι χαλασμενο ..δε το δοκιμαζεις αλλου.Απλα δοκιμαζεις κατι αλλο που να δουλευει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.