syban Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Καλησπέρα, έχω ένα συστηματάκη παλιό που πρόσφατα άλλαξα vga και από τότε μου έχει κάνει 3 φόρες επανεκκίνηση μόνο του. (δεν άλλαξα drivers μετά την αλλαγή της κάρτας), την πρώτη φορά στο rating που κάνουν τα windows 7 και άλλες δυο φορές χτες στο wow, full graphics και ταυτόχρονα copy από ext hdd σε ext hdd με δικια τους τροφοδοσία.500watt psu της πλάκας, όπως και το case που τα έχω και χωρίς extra ανεμιστηράκια,4gb ram ddr2, Dual core E8200, 1hdd 250gb wd, 1dvdrw, m/b gigabyte P35 S3GHd 6850 1gb πριν, Hd 6970 2gb μετά,Είμαι έτυμος να πάρω new case και τροφοδοτικό 650watt επώνυμα. Ποια είναι η γνώμη σας ;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 8, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 Νομίζω ότι με 500watt της πλάκας και 6970 δεν κάνεις δουλειά. Βάλε ένα επώνυμο τροφοδοτικό της προκοπής όπως λες.Πέραν αυτού, έχεις συνδέσει τις τροφοδοσίες της κάρτας; Θέλει ένα 8pin και ένα 6pin αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 8, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 ναι, με τους ανταπτορες που ειχε η καρτα, για μενα δυο ειναι τα τινα, η δεν περνει το ρευμα που χρειαζεται, η θερμοκρασιες γιατι παιζει στους 80 + οταν ειμαι wow με το που γυρναω desktop πεφτει 40 (catalyst control center) οποτε προχωραω στην αγορα. Msystems.gr - Προϊόντα - Corsair Carbide Series 300R Windowed Compact PC Gaming Case & Msystems.gr - Προϊόντα - Corsair HX Series 650WΥ.Γ. θα ανεβασω και φωτογραφια απο παλιο τροφοδοτικο & κουτί το βραδυ, για να εχετε μια καλυτερη εικονα. ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιανουάριος 8, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 πρόσφατα άλλαξα vga και από τότε μου έχει κάνει 3 φόρες επανεκκίνηση μόνο του. (δεν άλλαξα drivers μετά την αλλαγή της κάρτας)Φιλε δουλευεις αναποδα την ατοπο απαγωγη.Πρωτα βγαλε & βαλε νεους drivers που ειναι ανεξοδο (και επρεπε να το ειχες δοκιμασει πριν καν ανοιξεις το thread) και μετα κοιτας για νεες αγορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 8, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 ήμουν βέβαιος ότι δεν χρειαζεται μιας και ειναι ο ιδιος, θα το δοκιμασω ομως εχεις δικιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιανουάριος 8, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 Μπορει οντως να μην χρειαζεται, αλλα αφου υπαρχει προβλημα , τουλαχιστον να αποκλεισεις το να ειναι απο software πριν χαλασεις χρηματα.Σκεψου να κανεις αγορα του 100αρικου για νεο psu και επειτα να ανακαλυψεις οτι δεν εφταιγε αυτο.Επειτα, η νεα καρτα ειναι used ή new;Aν ειναι used & στον προηγουμενο δουλευε απροβληματιστα, οκ.Αν ομως ειναι new μπορει να ειναι και απλα θεμα της καρτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Ιανουάριος 8, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 Όταν δοκιμάσεις την αλλαγή driver που σου προτάθηκε, κατέβασε και εγκατέστησε το hwmonitor. Κατόπιν άνοιξε το, τρέξε κάνα game ή τίποτα βαρύ, και τσέκαρε τις max θερμοκρασίες. Αν μπορείς μάλιστα, ανέβασε το screenshot εδώ. Πολύ πιθανό να υπερθερμαίνεται ο cpu και να επανεκκινεί το σύστημα. (Πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις την ψύκτρα? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 8, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2013 οριστε και το τροφοδοτικο μου η καρτουλα ειναι used αλλα απο συμφορουμιτη και απο τα λιγα που ξερω δεν δειχνει να εχει θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skfn Ιανουάριος 9, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 Σα φωτογράφος καριέρα ..δεν κάνεις! Δεν είναι καθολου κακη ιδέα να το αλλαξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimiR Ιανουάριος 9, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 Από την εμπειρία μου, το σύστημα κρεμάει λόγω παροχής ρεύματος.Και τις τρεις φορές που έκλεισε ήταν σε load η κάρτα. Πάντως έχουν δίκιο οι από πάνω. Πρώτα εγκατάσταση τελευταίων drivers και μετά κοιτάς το PSU.(Αφού είσαι και Περιστέρι μπορώ να σου δανείσω τροφοδοτικό 650W για να δοκιμάσεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 9, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2013 Μόλις κατάφερα να βρώ χρόνο για να αλλάξω driver (uninstall- install) και κάνω τεστ. 55-57 cpu temp 77-80 vga. με το hwmonitor που πρότεινε ο φίλος απο πάνω. δεν έχω φάει restart ακόμα.. ιδομεν. Δεν άργησε τελικά το restart 2 ωρίτσες path of exile ήθελε... Κάνω λάθος που θεωρώ δεδομένο με την αλλαγή κουτιου και καλα funάκια, οτι θα πέσει η θερμοκρασία της vga ? :daisy: Υ.Γ. ίσως τελικά μαζί με όλα κάνω και μια αναβάθμιση cpu ram m/b (i think i need it) Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 10, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Ιανουάριος 11, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Από θερμοκρασία cpu καλά είσαι.Για την vga ισχύουν τα εξής:Idle, around 40c. Load, no more than 80c. Max safe, 85c. Max temp in general, 95c. Temp limit 100c before system shutdown.Εκτός αν βαράει 100άρα δεν κλείνει...Οπότε πας για τροφοδοτικό.Άλλαξε και καμμιά παστούλα στην κάρτα!Αν πιάνει χειμωνιάτικα 80+, το καλοκαίρι τί θα κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 11, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ όλους, βρήκα αυτό το site eXtreme Power Supply Calculatorγιατί ήθελα να ειμαι σίγουρος οτι θα με φτάσει το 650watt που λέω να παραγγείλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skfn Ιανουάριος 13, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Επώνυμο τροφοδοτικό, μη μείνεις στην ονομαστική ισχύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Ιανουάριος 29, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2013 Μετά από αλλαγή κουτιού και τροφοδοτικού δεν έχει κάνει restart το pc και οι θερμοκρασίες πέσανε -10c από 85 που έπαιζε η κάρτα πριν τώρα πάει max 70-72 σε παιχνίδια.:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.