therock Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Επειδη θελω πανω-κατω να δω πως συγκρινοττηα τα διαφορα λαπτοπ και μηχαναμημτα που εχω, θεωρειται αξιοπιστο να κοιταζω την λιστα με τους ποντους που εχει η Passmark για να παρω μια ιδεα?Ας πουμε εβαλα της 5 καρτες γραφικων απο υπολογιστες και λαπτοπCard Points----- -------Intel GMA x3100 87Radeon HD3870 788Radeon HD5770 1652GT-555M 999GTX-275 1238Βαση του πινακα μπορω να πω πχ οτι η GTX275 ειναι 20% καλυτερη απο απο την 555M? Ή ειναι λαθος το σκεπτικο και η μεθοδος?Αντιστοιχα θελω να κανω και με τους επεξεργαστες.P.S. Παρεπιπτνωτος η GTX-275 δεν θα πρεπε να ειναι καλυτερη απο την 5770? Μηπως εχουν κανει λαθος για αυτην την καρτα? Περισοτερο τιμες 6770 θυμιζει...
Volrath Ιανουάριος 8, 2013 #2 Ιανουάριος 8, 2013 Είναι λάθος. Μπορείς να ισχυριστείς ότι η 275 είναι 20% πιο γρήγορη στο passmark από την 555Μ. Όχι 20% καλύτερη. Άσε που λόγω πλατφόρμας (laptop vs desktop) παίζουν και άλλοι παράγοντες μέσα (διαφορετικοί επεξεργαστές/chipsets), οπότε ούτε αυτό μπορεί να είναι ακριβές.Για παράδειγμα, η 555Μ έχει dx11 υποστήριξη, έχει ΠΟΛΥ λιγότερη κατανάλωση από την 275 κτλ, παράγοντες που για μερικούς ισοσταθμίζουν/υπερτερούν το 20% της απόδοσης σε ένα μετροπρόγραμμα. Για άλλους η απόδοση στο Χ παιχνίδι/πρόγραμμα υπερτερεί της κατανάλωσης οπότε η 275 είναι "πολύ" καλύτερη από την 555Μ.Για να μπορέσεις να ισχυριστείς ότι μία κάρτα είναι "καλύτερη" μιας άλλης, θα πρέπει να τρέξεις σωρεία μετροπρογραμμάτων που να καλύπτουν όλο το φάσμα της χρήσης τους, να αποδώσεις βαρύτητα στα διάφορα χαρακτηριστικά που έχουν που δεν λαμβάνονται υπ'όψιν στα μετροπρογράμματα κτλ.
therock Ιανουάριος 8, 2013 Author #3 Ιανουάριος 8, 2013 Ακομα και αν συγκρινεις λαπτοπ με λαπτοπ, και σταθερο με σταθερο η προσεγγιση αυτη ειναι λαθος? Βασικα ο λογος που τα ρωταω αυτα ειναι επειδη σκεφτομαι να παιρνα καινουριο λαπτοπ και θελω στο περιπου να εχω μια ιδεα ποσο καλυτερο και χειροτερο θα ειναι σε σχεση με τα συστηματα που εχω χρησιμοποιησει μεχρι στιχμης ωστε να ξερω τι να περιμενω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.