Jump to content

Επιλογη 4πλου ψυγειου...

Dark Oblivion

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.

Μαζευω τα κομματια για να στησω επιτελους υδροψυξη.

Στην λιστα μου σαν επιλογη εχω σε φαση κατι οικονομικο και 'καινουριο' το G-changer 480 της Phobya.

Τωρα τελευταια εχω δει σε μεταχειρισμενα κανα δυο Gtx 480.Και τωρα ειδα ενα της ek μεταχειρισμενο.

Θελω να μου πειτε την γνωμη σας... σε αυτα πιο και γιατι ειναι καλυτερο? Με τι κριτηρια?

Η αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο που να μην ξεφευγουμε πολυ σε τιμη?!

• 2 weeks later...

GTX 480 + 4 Gentle Typhoon 1850rpm push και μπορεις να ψυξεις cpu + 2xGPU. Θες μια D5 τουλαχιστον ομως γιατι ειναι λιγο περιοριστικο στην ροη.

Και εγω ειμαι στην φαση του rebuild και θα βαλω GTX480 και ενα λεπτο 3πλο για CPU+5970+chipset block αν και μου ειπαν οτι το 480 τα σηκωνει ανετα.

GTX 480 + 4 Gentle Typhoon 1850rpm push και μπορεις να ψυξεις cpu + 2xGPU. Θες μια D5 τουλαχιστον ομως γιατι ειναι λιγο περιοριστικο στην ροη.

Και εγω ειμαι στην φαση του rebuild και θα βαλω GTX480 και ενα λεπτο 3πλο για CPU+5970+chipset block αν και μου ειπαν οτι το 480 τα σηκωνει ανετα.

Το 480 απο οτι το εψαξα τουλαχιστον στην πρωτη version ηθελε ελικοπτερα για ανεμιστηρες για να κανει δουλεια.

Με την version 2 το παλευει και με χαμηλοστροφους.

Με βαση αυτο ομως υπαρχει και καλυτερο, για χαμηλοστροφους που συνεπαγεται και 'κυριολεκτικα' αθορυβο κυκλωμα υδροψυξης. :)

REVIEW: Quadradiator Roundup - 11 Models tested - techPowerUp! Forums

Aν έχεις σκοπό να παίζεις με νορμάλ στροφές για να μη σου παίρνει τ' αυτιά πάρε το Phobya.

Ή ακομή καλύτερα για μένα Alphacool NexXxos XT45/UT60.

Να ξέρεις τα πολύ χοντρά στις χαμηλές στροφές (<1500) δεν έχουν καμιά ουσιαστική διαφορά.

Το 480 απο οτι το εψαξα τουλαχιστον στην πρωτη version ηθελε ελικοπτερα για ανεμιστηρες για να κανει δουλεια.

Με την version 2 το παλευει και με χαμηλοστροφους.

Με βαση αυτο ομως υπαρχει και καλυτερο, για χαμηλοστροφους που συνεπαγεται και 'κυριολεκτικα' αθορυβο κυκλωμα υδροψυξης. :)

REVIEW: Quadradiator Roundup - 11 Models tested - techPowerUp! Forums

Επειδη κι εγω τα ιδια διαβαζα... να πω την real life εμπειρια, ουτε για καλο, ουτε για κακο με το GTX480 και 4 ψοφιομαστερ με μπλε led για 5 μηνες και 4 noctua σε φαν controller@lowest setting για κανα χρονο τωρα...

cpu 3820 default 3.6-3.8 + 6990 full block

cpu στους 50idle καλοκαιριατικα (35-40 βαθμους ανευ ac) και 35 τωρα.

καπου 40-60 και η 6990

load vale 15-20 βαθμους πανω.

Γενικα εβλεπα ενα delta στις θερμοκρασιες ~20βαθμων σε σχεση με το περιβαλλον

Είμαι με το gtx480 version 2 και με push-pull και έχω δοκιμάσει αρκετά ακόμη και μπορώ να πω ότι έχω μείνει και θα παραμείνω σε αυτό.

Η καλύτερη λύση...

gtx 480 ver2 + push δυνατά πάνω σε fan controller.

Και όποτε παίζεις και benchάρεις τα ανεβάζεις και είσαι άρχοντας!

Αυτό έχω κάνει αλλά με push pull όπως προανέφερα.Η διαφορά του push-pull με το push μόνο όταν και στις δύο περιπτώσεις είναι τα φαν ίδια είτε δυνατά είτα χαμηλά, είναι 2 περίπου με 3 βαθμούς.Οπότε δεν αξίζει ιδιαίτερα το push-pull όταν μπαίνει και fan controller.Δλδ θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο.

Αν δε θες controller, τότε παίζεις με 1500άρια+ σε στροφές (70cfm+) για να είσαι πένα.

Βασικα στο GTX δεν ειναι θεμα στροφών ή cmf αλλα static pressure γι' αυτο ειπα για Gentle Typhoon. Επειδη ειναι πυκνο ψυγειο θελει ανεμιστηρες με δυνατη διαπερατότητα (εξ' ου και το static pressure thingy)

o [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μπορει να μας διαφωτησει περισσοτερο με real life πειρα

Γιατί βάζετε τους ανεμιστήρες σε push ρε παιδιά; Δεν μιλάω για push pull αλλα για τους μίσους ανεμιστήρες.

Αναλογα το ποσο πυκνα fins εχει το ψυγειο. Σε GTX πανε push σε μικροτερα fpi pull

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.