LazyGreek Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Τώρα δεν έχει καμια ώρα που αρχισε και προσπαθώ να το λύσω..Εκανα Format και λέω δεν πάμε να βάλουμε και τα τελευταία..?Το μηχάνιμα ήταν Στοκ Z77 Sabertooth 3770K και δούλευαν όλα μια χαρα..Παώ στο Site της Asus Κατεβάζω το τελευταίο Bios (1708)Που κανονικά μέσα στο RAR σε όλα τα Bios που έχω βάλει υπάρχει μόνο το Bios CAP..Σε αυτό το RAR μέσα είχε ένα άλλο RAR με όνομα.. BRenamerl.exeκαι έχει και 1 Text και έλεγε αυτό..1.Put Bios file and Bios renamer in same folder2.Execute the Utility3.Use new Bios file for USB BIOS Flash back.εγώ δεν έδωσα σημασία και πέρασα το CAP με την μια στο USB και πήγα να Flashρω το Flash τελειωσε σε 2-3-5 δευτερόλεπτα που κανονικά κάνει και 1 λεπτό!Αφού Loggarω Windows ανοίγω το HWmonitor και οι θερμοκρασίες τρεμοπαιζαν ανα Melisecond!36/40/45/30 σε όλα τα Cores τι ΓΤΠ είναι αυτό λεω.. ανοίγω CPU-Z τα ρεύματα τρεμόπεζαν και αυτά... 0.988/1000/1023 και ούτε καθε εξής και ξαναλέω ανα δευτερόλεπτο.. ..! (Ακόμη και τώρα αυτό κάνει..)Επίσης έβαλα και καινούριοι Drivers Chipset αλλά δεν πιστεύω να παίζει ρόλο..Το γυρνάω πάλι στην προηγόυμενη 1616 πάλι τα ίδια.. μετά ξανακατεβάζω την 1708 αλλά την κάνω με το Quote τα Bios (εκτός του πρώτου) Flasharistiκαν στην "ώρα τους" Επίσης ο CPU Στοκ (F5) δουλεύει σε OFFSET MODE (+) και πραγματικά δεν θυμάμαι αν ήταν έτσι η AUTO αλλη επιλογή δεν έχει εκτός από OFFSET και Mannual..Το πήγα και στα 4.2 με 1.15 που είναι το στανταρ πάλι τρεμόπαιζε.. 1.49/1.51/1.48 το ίδο και τα Temps σε κλάσματα..Ξαναπήγα το έβαλα στοκ κλείνω Turbo πάλι τα ίδια! κλεινω Turbo και Hyperthreading πάλι τα ίδια!Τώρα θα δοκιμάσω να κάνω και 1 Clear Cmos μπας και αν και δεν το κόβω...Τι στο κάλο έπαθε πριν μια ώρα δούλευε OK και τα Temps και τα ρεύματα και όλα..C1 C6 στο Auto tα έκανα Enable και Disable τίποτα και από εκεί..Μπήκα Windows το έβαλα High performance τίποτα και απο εκει!!!S.O.S
billpeppas Ιανουάριος 8, 2013 #2 Ιανουάριος 8, 2013 Δεν έκανες κανένα λάθος.Το BRenamerl.exe είναι αν θες να περάσεις BIOS προγενέστερο αυτού που έχεις ( αν πας να βάλεις την προηγούμενη έκδοση BIOS θα δείς ότι δεν σε αφήνει αν δεν χρησιμοποιήσεις το BRenamerl.exe για να κάνεις αλλαγή στο BIOS για flashback to older version ).
LazyGreek Ιανουάριος 8, 2013 Author #3 Ιανουάριος 8, 2013 Δεν έκανες κανένα λάθος.Το BRenamerl.exe είναι αν θες να περάσεις BIOS προγενέστερο αυτού που έχεις ( αν πας να βάλεις την προηγούμενη έκδοση BIOS θα δείς ότι δεν σε αφήνει αν δεν χρησιμοποιήσεις το BRenamerl.exe για να κάνεις αλλαγή στο BIOS για flashback to older version ).Κάτσε ρε Bill σε λέω βάζω την 1708 στο φλασακι και τίποτα άλλο.. και την εκανε Complete σε 1 δευτερόλεπτο..Τες πα λεώ..Επειδή πάντα ανοίγω HWmonitor κατα την εκίνηση έβλεπε επαίζαν η τιμές.. Εκανα Restart και F5 και τίποτα τα ίδια!Ωραια λεω το Βιος τα κλασε..Περναω μόνο το CAP 1616..Χωρις το Exe και τέτοια.. Το πέρασε..Με τον χρόνο που κάνει τελος πάντων.. λεω οκ ελπιζω να φτιάξει τίποτα..Μετα διαβάζω αυτό το Text (Quote που ήταν μεσα στο 1708) το κάνω μέσα στο φλασάκι οκ λεει έγινε το περνάω όλα και εκεί με τον συνιθισμένο χρόνο όχι σε 1 SEC..[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ol2W9j0pCbU]VID 20130108 0316401 - YouTube[/ame]Και 1 βιντεο και δες CPU Z + Temps
LazyGreek Ιανουάριος 8, 2013 Author #4 Ιανουάριος 8, 2013 Πάμε και άλλο 1 γιατι το 1ο παρά ήταν ήρεμο..[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xxYyldT1avY]VID 20130108 0336431 - YouTube[/ame]Κανονικά 3 ώρες πριν λέμε τώρα αυτά τα πράγματα δεν κουνιόντουσαν καθόλου..
zomg Ιανουάριος 8, 2013 #5 Ιανουάριος 8, 2013 Και σε 'μενα έτσι είναι με 1304 BIOS. (δεν το έχω αναβαθμίσει ποτέ)Να ανησυχώ; :nada:
LazyGreek Ιανουάριος 8, 2013 Author #6 Ιανουάριος 8, 2013 Και σε 'μενα έτσι είναι με 1304 BIOS. (δεν το έχω αναβαθμίσει ποτέ)Να ανησυχώ; :nada:Πρέπει! Και δεν μπορώ να καταλάβω πως στο καλό έγινε.. Τι το προκάλεσε!Πριν ήταν Solid! Μόνο τα Temps ανέβαίναν αλλά όχι σκαμπανευάσματα σαν για αυτά του δευτερολέπτου!Ακόμα και μέσα UFEI κάνει το ίδιο πράμα ανα δευτερόλεπτο 30/31/30/31/30/31/30/32/30/31!!!!!!!!!!!Και το άλλο είναι τα ρεύματα..! πάντα ήταν σταθερά τώρα τι παίζουν έτσι δεν μπορώ να κατάλαβω..!εχω κάνει τα πάντα δεν έχω βρει λύση..!Το μηχανιμα είναι Stable αλλά αυτό δεν είναι σωστό..Εκανα Foramt όλα ήταν μια χαρά 1 Βιος έβαλα που δεν έπρεπε κιόλας μαι χαρά ήταν γμτ έχουμε τέτοια τώρα!
billpeppas Ιανουάριος 8, 2013 #7 Ιανουάριος 8, 2013 Μπορεί στο νέο BIOS να αύξησαν το polling rate ( ο ρυθμός με τον οποίο οι σένσορες δίνουνε τις μετρήσεις τάσεων και θερμοκρασιών ).Ή μπορεί και να έχουνε κάνει κάποια γκάφα στο νέο BIOS.
LazyGreek Ιανουάριος 8, 2013 Author #8 Ιανουάριος 8, 2013 Αφού το γυρισα στο παλιο το BIOS και πάλι κάνει το ίδιο..Και εκτος αφτού φαίνετε ότι δεν έιναι σταθερό ο CPU για παράδειγμα τώρα μένει στα 4.2 έχω ανοίξει όλα C1 κτλπ στα 1600 δεν πάει ποτέ!Οι πυρήνες πάντως μια χαρά δουλεύουν δεν έχουν σκαμπανευάσματα..Θα αρχίσω να περνάω παλια BIOS μπας και αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως ξεκινησε και γιατί.. και αποκλειετε ASUS τώρα τέτοιο BIOS 9 έχουν βγάλει όλα κιολα τώρα στο τελευταιο το χαλάσανε? Και δεν ξέρω αμα φταιει και το Chipset γιατι και εκεί εκανα UPDATE..
billpeppas Ιανουάριος 8, 2013 #9 Ιανουάριος 8, 2013 Ουκ ολίγες φορές έχει κάνει είτε απλή πατατιά είτε ολκής η Asus με τα BIOS ( βλέπε P5Q3, Striker II Extreme, Maximus IV Gene-Z/Gen3 ) κλπ.
LazyGreek Ιανουάριος 8, 2013 Author #10 Ιανουάριος 8, 2013 Λοίπον ότι και να έχω κάνει στα σωστά και στα παλίά που ήταν πριν 1 24 ωρο περιπου δεν γίνεται για κανένα λόγο.. Και δεν ξέρω τι να κάνω να το αφήσω έτσι?Μεχρι στιγμής είναι Stable δεν μου έχει βγεί το παραμικρό πρόβλημα.. ούτε σε Games ούτε πουθενά αλλου.. τα Temps είναι σωστά το μόνο κακο είναι τα σκαμπανευάσματα και στα Temps αλλα και στα ρεύματα.. τω΄ρα άμα τα ρευματα είναι σωστά ή όχι δεν ξέρω στοκ είναι αλλά τα Temps είναι σωστά..
zpaf Ιανουάριος 9, 2013 #11 Ιανουάριος 9, 2013 Κάτσε ρε Bill σε λέω βάζω την 1708 στο φλασακι και τίποτα άλλο.. και την εκανε Complete σε 1 δευτερόλεπτο..Τες πα λεώ.. Ειπες τεσπα ;;; ASUSTeK Computer Inc. -Support- FAQ Rampage IV Extreme
LazyGreek Ιανουάριος 9, 2013 Author #12 Ιανουάριος 9, 2013 Ειπες τεσπα ;;; ASUSTeK Computer Inc. -Support- FAQ Rampage IV Extreme Μπαμπα! Όταν λεω την εκάνε σε 1 δευτερόλεπτο την Flasharα εγω! Μπηκα Bios EZ Flash κτλπ αλλά την έκανα σε 1-3 sec οχι το συνηθισμένο λεπτό που τρώει.. To Link άκυρο.. αυτό είναι άλλο πράγμα.. που ούτε η TUF το έχει..
zpaf Ιανουάριος 9, 2013 #13 Ιανουάριος 9, 2013 Μπαμπα! Όταν λεω την εκάνε σε 1 δευτερόλεπτο την Flasharα εγω! Μπηκα Bios EZ Flash κτλπ αλλά την έκανα σε 1-3 sec οχι το συνηθισμένο λεπτό που τρώει..To Link άκυρο.. αυτό είναι άλλο πράγμα.. που ούτε η TUF το έχει.. Υιε μου. To link δεν ειναι ακυρο δεν ειναι αλλο πραγμα και η TUF το εχει. USB BIOS Flashback Simple Plug & Press - Hardware-based BIOS Flashback A truly revolutionary hardware-based update solution. USB BIOS Flashback offers the most convenient way ever to update the BIOS! It allows users to update new UEFI BIOS versions even without hardware such as a CPU or DRAM installed into the motherboard. Just plug in a USB flash drive containing the BIOS file, and press the BIOS Flashback button for 3 seconds with the power supply connected. The UEFI BIOS will then automatically update without requiring further interaction. With its new, complementary Windows application, users can regularly check for UEFI BIOS updates and download the latest BIOS automatically. Hassle-free updating for the ultimate convenience! ASUS - Motherboards- ASUS SABERTOOTH Z77 Η διαδικασια αυτη προτεινεται και σε προβληματικες Bios EZ Flash περιπτωσεις.
LazyGreek Ιανουάριος 9, 2013 Author #14 Ιανουάριος 9, 2013 Τίποτα το έκανα και αυτό πάλι τα ίδια.. το έκλεισα το PC για αυτό υπάρχει αυτό rar για να το κανεις Rename και να μπορείς να κάνεις Flashback.. αλλά τες πα το έκανα το έκλεισα το PC 1 λεπτάκι έκανε... Loggarω ανόιγω HWMONITOR πάλι παίζουν η τιμες το ίδιο και στο CPU-Z τα HZ κτλπ..
LazyGreek Ιανουάριος 9, 2013 Author #15 Ιανουάριος 9, 2013 Έχω αλλάξει 15 Bios με το Rename και τα σχετικά μέχρι και στο αρχικό πήγα τίποτα..Θα το αφήσω έτσι δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!
LazyGreek Ιανουάριος 9, 2013 Author #16 Ιανουάριος 9, 2013 [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] θέλω να μου κάνεις μια χάρη!Να πας τον CPU βάλε 3.7 3.8 3.9 με Auto Ρευμα.. αλλά τα C1/C6 και όλα αυτά τα 5-6 που έχει εκεί στο TAB να τα κάνεις Disable και να μας πεις τα Temps πηγαίνει στα 30-35 σε Temps?Γιατί η μόνη λογική είναι ότι ενώ δουλεύει σωστά.. να τα έχουν παίξει οι Sensors και ενώ να δουλεύει σωστά να δείχνει αλλά ντάλων..Δεν έχω και άλλο Mobo παναθεμάμαι να δω!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.