Jump to content

Αγορά Smartphone Android/WP8

tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονια!

Για τα Χριστούγεννα ο Αη Βασίλης δεν μου πήρε κάτι (αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια :p) οπότε θέλω να πάρω από μόνος μου στον εαυτό μου ένα δώρο.

Είμαι ήδη 2 χρόνια με το Galaxy S και μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος και από την συσκευή σαν απόδοση αλλά και από το Touchwiz και την επίσημη/ανεπίσημη υποστήριξη λογισμικού.

Θέλω λοιπόν να αγοράσω μία νέα συσκευή και μετά τα τόσα βίντεο που είδα για τα Nokia Lumia θα έδινα μια ευκαιρία και σε Windows Phones τα οποία θα έχουν την έκδοση 8 το λειτουργικού.

Τα χαρακτηριστικά που οπωσδήποτε θέλω να έχει η συσκευή είναι αυτά που έχουν όλα τα Smartphones πλέον (WiFi, 3G, GPS, κάμερα μπρος-πίσω, ραδιόφωνο, bluetooth αλλά και:

- Τουλάχιστον 2πύρηνο επεξεργαστή

- Τουλάχιστον 8GB εσωτερική μνήμη

- Υποδοχή για εξωτερική κάρτα αποθήκευσης (εκτός αν έχει αρκετή εσωτερική πχ 16GB)

Θα εκτιμηθεί αν έχει και NFC αλλά και αφαιρούμενη μπαταρία.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, ποια συσκευή Smarphone Android/WP μου προτείνετε;

Για Windows Phones δεν έχω ιδέα και ο [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] έχει εξαφανιστεί. Ο [MENTION=5186]GFFermari[/MENTION], μπορεί να μας πει την άποψη του για το Lumia 800 υποθέτω. Ποιος άλλος ξέρει; :p

Για τα Android Phones είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα προτείνετε το Note II αλλά:

- Νομίζω ότι είναι τεράστιο (πρέπει να το δω και από κοντά βέβαια)

- Είναι αρκετά ακριβό.

Άρα μήπως έχετε κάτι άλλο πριν φτάσουμε στο Note II;

Ευχαριστώ!

galaxy nexus

Ακυρο δε προσεξα το εξωτερικη αποθηκευση :Ρ

Όχι μια χαρά είναι η πρόταση σου, έκανα μια μικρή διόρθωση μιας και τα 16GB είναι αρκετά καλά νομίζω. Είναι μεν ένα αρνητικό, αλλά νομίζω στα υπόλοιπα με καλύπτει οπότε το έχω στην watchlist.

Το κακό είναι ότι δεν το βρίσκω πουθενά...

...μετα απο χρονια εγινα κ γω κατοχος smartphone. (κυκλοφορουσα με ενα Ν73 - η μπαταρια κρατουσε για 1 μερα αναμονη ή περιπου 2,5 λεπτα ομιλια - και ενα 1661 - η μπαταρια του φορτιστηκε το 2009 τελευταια φορα. Πριν ενα μηνα επεσε ενα κουτακι.)

Παρηγγειλα το Lumia 800, καθως ηταν (και ειναι) τρομακτικα φθηνο. Επιπλεον ηθελα οπωσδηποτε τις εφαρμογες Νοκια μαπς και ντραιβ. Το δουλεψα για 5-6 μερες.

Τρομερα ευκολο, γρηγορο και η μπαταρια του κρατουσε αρκετα.

Η οθονη του μαγικη, καθως εχει λιγες ιντσες κ καλη αναλυση.

Η καμερα του δε δουλεψε ποτε - δε ξερω τι φωτογραφιες βγαζει - οποτε αναγκαστικα το αλλαξα.

Για τα χρηματα που κοστιζει θα το ξαναγοραζα. Επισης ειναι πανεμορφο.

Το αλλαξα με το Lumia 820. Το ιδιο ευκολο, ακομα πιο γρηγορο αλλα η μπαταρια του δε κραταει τοσο. Με νορμαλ χρηση 3 μερες βγαζει. Ισως και 4. Με εντονη χρηση ιντερνετ, εφαρμογες, παιχνιδια, φωτογραφιες κλπ εχω την εντυπωση πως μια 1-1,5 μερα θα βγαλει.

Η καμερα του δε ξερω αν ειναι καλη επειδη δεν εχω δειγμα απο αλλα κινητα. Οριστε δειγμα απο 820 κ συγκρινετε:

wp20121211003.jpg

fiat1j.th.jpg

Η οθονη του αν και 4,3 ιντσες και αναλυση απο Lumia 800 ειναι ωραια. Ισως μονο με αμεση συγκριση με μια 720p να φανουν διαφορες.

Παντως ειναι ακριβα τα Νοκια και σε σχεση με τα HTC χανουν λιγο.

Τελος να σημειωθει πως το Lumia 800 ειναι ομορφοτερο απο ολα τα κινητα εκει εξω. Ουτε 820 ουτε 920 ουτε Samsung ουτε μηλα.

Αν σκεφτεσαι για WP, παρε HTC 8X.

Συμφωνώ απόλυτα με GFFermari το Lumia 800 είναι και πολύ όμορφο αλλά και άνετο στο χέρι και ήταν μια από της επιλογές μου και μάλλον θα το πάρω για τον πατέρα μου που θέλει κάτι εύκολο, ανθεκτικό με GPS.

Από την άλλη το Lumia 920 ήταν η πρώτη μου επιλογή μεχρί που είδα την τιμή του που δεν είναι για την τσέπη μου.

Τελικά κατέληξα στο Xperia P αρχικά λόγο τιμή συν ότι ήθελα microHDMI και την εφοργμογή Formula 1. Με ένα καλώδιο HDMI και ένα usb HUB έχεις ένα μικρό υπολογιστή παντού.

Θοδωρή συγνώμη αν σου χαλάω το θέμα.

Ρε παίδες W8 δεν έχω δουλέψει. Λέει όμως; Έχει αρκετές εφαρμογές δωρεάν;

Θείος παίζει;

Σκέφτομαι να πάρω στην γυναίκα. Απο android σε Lumia 800.

Facebook, viber, skype φωτο κάνει χρήση κυρίως

Δεν μας ριπές όμως χρήματα..Πιστεύω οτι galaxy s2 ή galaxy nexus (νομιζω το πλαισιο το εχει προσφορα 299)είναι αρκετά καλά για μέχρι 350ευρω..Τώρα απο wp δεν έχω ιδέα..

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION]

Μια που δεν αναφέρεις οροφή και ρίχνεις και στο τραπέζι note II, θα έλεγα ότι με κλειστά μάτια, μπορείς να αγοράσεις το galaxy S3, το οποίο imo είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, σύμφωνα με τα specs που θέλεις. Σε skroutz-ομάγαζα θα το βρεις και σε καλή τιμή σε σχέση με την αρχική που είχε όταν κυκλοφόρησε...

[MENTION=24834]Andrewk[/MENTION] δεν αναφέρω χρήματα για να μην σας περιορίσω. Προφανώς πάντα ζητάω το value for money, αλλά θα ήθελα να δω πχ τα επικρατέστερα από κάθε κατηγορία και να επιλέξω. Το πιθανότερο πάντως είναι να κάνω την αγορά από την Cosmote απ'ευθείας μιας και έχω μια επιδότηση από εκεί...

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] ναι το έχω δει και το Galaxy S III, αυτό που με χαλάει είναι το design του μόνο. Κοιτάω και εδώ μια σύγκρισή τους. Ξέρουμε πότε θα βγει το επόμενο Note; Για το Galaxy S III θα βγει αντικαταστάτης σε 2-3 μήνες; Θεωρείς ότι από άποψη λογισμικού και υποστήριξη από την Samsung θα έχει περισσότερη ή ίδια από το Note II;

Θοδωρή συγνώμη αν σου χαλάω το θέμα.

Ρε παίδες W8 δεν έχω δουλέψει. Λέει όμως; Έχει αρκετές εφαρμογές δωρεάν;

Θείος παίζει;

Σκέφτομαι να πάρω στην γυναίκα. Απο android σε Lumia 800.

Facebook, viber, skype φωτο κάνει χρήση κυρίως

Εχει πιο πολλες. Πραγματικα δε ξερω τι ακριβως εφαρμογες ψαχνετε που δεν υπαρχουν σε WP.

Εκτος αν κανετε δικες σας εφαρμογες σε android/iOS και δε μπορειτε να τις κανετε για WP.

Εγω περα απο τις δωρεαν εφαρμογες της Νοκια (βασικα δεν ειναι ακριβως εφαρμογες αλλα προσθετα στοιχεια πχ το πανοραμα στη καμερα κ.α.), δε περασα καποια αλλη γιατι δε μου χρειαζεται. Εκτος αν θεωρειται το Εορτολογιο και το ανγκρι μπερντς απαραιτητες εφαρμογες για ενα σμαρτφοουν. Η το ερτικετς και το παμεδιακοπες. Οπως κ να χει τετοιες εφαρμογες εγω δε βαζω αλλα ακομα κ αυτες υπαρχουν διαθεσιμες σε WP και δεν ειναι αποκλειστικοτητα των Android και iOS.

Aσχετο με το θεμα αλλα δε μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος υπαρξης πολλων εφαρμογων τυπου sport24/contra/in.gr κλπ απο τη στιγμη που απαιτουν ιντερνετ για να παιξουν και συγχρονως οταν εχεις συνδεση σε αυτο μπορεις να μπεις κανονικα απο browser κ να περιηγηθεις. Πραγμα που σε Lumia 800/820/920 ή HTC 8S/8X ειναι τρομακτικα ευκολο κ ευχαριστο. (σε Note 2 θα ναι καλυτερα ομως...:p)

Για το Galaxy S III θα βγει αντικαταστάτης σε 2-3 μήνες; Θεωρείς ότι από άποψη λογισμικού και υποστήριξη από την Samsung θα έχει περισσότερη ή ίδια από το Note II;

Για τον αντικαταστάτη του S3, μόνο φήμες ακούγονται, αλλά τίποτα σίγουρο. Με την αναβάθμιση στην τελευταία Jelly Bean πάντως, το S3 αποκτά τις περισσότερες δυνατότητες του Note II. Από κει και πέρα, είναι θέμα μεγέθους, μπαταρίας, τιμής κτλ που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις. Εγώ πάντως ψηφίζω S3 δαγκωτό διότι πρόκειται για το απόλυτο κινητό και με το hardware που φοράει δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε καλύψει για τα επόμενα 2 χρόνια.

Πάντως οι τιμές της cosmote (και όλων των providers) δεν λένε με τίποτα. Κοίτα μήπως το αγοράσεις από σκρουτζομάγαζο και εκμεταλλευτείς την επιδότηση για έκπτωση στο πάγιο. Οικονομικά πιστεύω σε συμφέρει κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά τα WP. θα έλεγα να μείνεις μακριά. Η πλατφόρμα imo δεν έχει κανένα μέλλον, οι εφαρμογές είναι απείρως λιγότερες σε σχέση με το android και κινδυνεύεις να μείνεις με το smartphone στο χέρι σε λίγο χρονικό διάστημα αν τελικά το OS πάει άπατο (όπως και διαφαίνεται). Αντίθετα με android λύση (και ειδικά το S3) θα έχεις και άπειρες εφαρμογές και τρελό support από XDA κτλ. για να περνάς πάντα το τελευταίο android, ακόμα και όταν η samsung σταματήσει να δίνει αναβαθμίσεις.

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] δύο θέματα θέλω να θίξω με αφορμή το κείμενο σου:

1. Είδα ένα χαρακτηριστικό στο Note II που μου άρεσε, συγκεκριμένα το split screen. Με την νέα έκδοση που λες προστίθεται και αυτό;

2. Ποια από τις δύο συσκευές θεωρείς ότι θα έχει την περισσότερη υποστήριξη στο XDA; Το Galaxy S πάντως είχε τρομερή υποστήριξη εκεί...

Επίσης να υποθέσω ότι η Samsung δεν έχει αντίπαλο στα Android Phones; Δεν βλέπω προτάσεις από άλλες εταιρείες...

1) Ναι. Το s3 αποκτά multiview με το τελευταίο upgrade. http://www.gsmarena.com/galaxy_s_iii_gets_android_412_update_brings_note_ii_experience-news-5166.php

2) Και οι δυο συσκευές θα έχουν εξαιρετική υποστήριξη. Προσωπική άποψη : Το S3 ίσως λίγο περισσότερο λόγω του ότι έχει μεγαλύτερο user base.

3) Υπάρχουν και smartphones άλλων εταιρειών με παρόμοια χαρακτηριστικά (και συνεχώς κυκλοφορούν νέα μοντέλα), αλλά πιστεύω ότι το S3 θεωρείται η ναυαρχίδα της κατηγορίας και συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες στα reviews (+ απολαμβάνει μεγαλύτερης υποστήριξης από xda λόγω μεγάλου αριθμού πωλήσεων). Εφόσον λοιπόν τιμολογιακά οι άλλες εταιρείες δεν προσφέρουν φθηνότερες λύσεις με ίδια χαρακτηριστικά, το S3 φαντάζει μονόδρομος.

Ωραία, άρα μένει να πάω να δω Galaxy SIII και Note II από κοντά να παίξω λίγο μαζί τους.

Αν πούμε ότι το budget μου περιορίζεται πιο χαμηλά στα 400€ max, τότε καλύτερα να πάω στο Galaxy Nexus ή υπάρχει κάτι άλλο από τις υπόλοιπες εταιρείες που αξίζει να κοιτάξω;

Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα:

Πάντως εχθές που πέρασα από 2 καταστήματα Γερμανός, ένα ΠΛΑΙΣΙΟ και ένα της Wind δεν το βρήκα πουθενά για να παίξω μαζί του.

Βρήκα το Note I και έπαιξα πάντως και δεν μου φάνηκε τραγικά μεγάλο όπως ανησυχούσα.

Επίσης βρήκα και ένα dummy Note II το οποίο επίσης δεν μου φάνηκε τεράστιο.

Μένει τώρα να βρω και ένα κανονικό demo να ασχοληθώ κάνα 20λεπτο μαζί του να δω και τη γενική αίσθηση...

Είδα όμως και άλλα μοντέλα και αυτό που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν το Lumia 800. Έχει νομίζω το ιδανικό μέγεθος για τηλέφωνο, η οθόνη του μου άρεσε πολύ καθώς και η υφή του στο χέρι. Επίσης μπορώ να πω με σιγουριά ότι η πλοήγηση στα μενού, φωτογραφίες, εφαρμογές ήταν πραγματικά πολύ ομαλή, σε εντυπωσιακό βαθμό. Βέβαια δεν ήξερα και πολλά να δοκιμάσω μιας και μόνο το Android έχω χρησιμοποιήσει, οπότε ίσως πρέπει κάποιος που γνωρίζει να μου δείξει σε πραγματική χρήση τις δυνατότητες του.

Αυτό που δεν γνωρίζω με τα WP είναι τι διαφορά έχει η 7.8 έκδοση από την 8 και αν δεν αξίζει να κοιτάζω καν οτιδήποτε δεν θα βάλει την 8.

Μέχρι να δω το Note II λοιπόν σίγουρα θα έχω το Lumia 800 στην λίστα.

Όσον αφορά το Galaxy Nexus, το τυπάκι στο ΠΛΑΙΣΙΟ μου είπε ότι δεν θα ξαναέρθει. Τώρα αν ισχύει αυτό δεν το ξέρω με σιγουριά.

Να ομολογήσω πάντως ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, με ψήνει αρκετά η αγορά ενός Windows Tablet, πχ του Windows Surface Pro αν έχει καλές κριτικές και όχι τραγικά υψηλή τιμή, γιαυτό και ακόμα κοιτάω το ενδεχόμενο αγοράς ενός μη-tablet-o-φωνου...

edit: επίσης θυμήθηκα ότι έπιασα στα χέρια μου το Galaxy Beam. Εφετζίδικο δεν μπορώ να πω... :p

Θοδωρή είχα galaxy s μέχρι χτες κ σήμερα nexus. Η κύληση καμια σχέση ανα τηλεφωνο. Λίγο μεγαλο κιν για τα γούστα μου αλλά tabletoκινητο και τα κανεις όλα.

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Θοδωρή είχα galaxy s μέχρι χτες κ σήμερα nexus. Η κύληση καμια σχέση ανα τηλεφωνο. Λίγο μεγαλο κιν για τα γούστα μου αλλά tabletoκινητο και τα κανεις όλα.

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Απλά δεν βλέπω πουθενά το Galaxy Nexus πλέον και αν ισχύει αυτό που είπε το ΠΛΑΙΣΙΟπαιδο, δεν το βλέπω να ξαναέρχεται τώρα που θα έρθει το Nexus 4. Το ίδιο και με το Galaxy SII...

Με σειρα προτίμησης (προσωπικη εκτιμηση μετα απο ΧΡΗΣΗ των συσκευων και οχι νομιζω οτι μπλα μπλα) χωρις χρηματικο νταβανι

1. Lumia 920

Plus: Smooth smooth smooth! Εκπληκρικη καμερα low light καταστάσεις, οθονη για φίλημα, χρηση με γαντια, με στυλο (κανονικο) με οτι θες (ιδανικο για κρυο), απιστευτη ποιοτητα κατασκευης και συναρμογης

Minus: Δεν προσφέρει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μεγαλες διαφορες στο λειτουργικο ακομα απο τα φθηνοτερα WP7.8. Στο μελλον λογικα θα αλλαξει. Ηχειο χμμμ. Overexposure σε ηλιοφάνεια, μπαταρια μη αφαιρουμενη με χμμμ διαρκεια, βαρος, τιμη

2. HTC One X

Plus: Ευκρίνεια οθονης και τελεια χρωματα, με JB παει σφαίρα, πολη καλη σχεδίαση και αισθηση γυμνο

Minus: Αθλια μπαταρια με stock ROM, Sense (ακρως υποκειμενικο), λιγη αποθηκευτικη μπνημη

3. Galaxy Nexus

Plus: Google software, αφαιρουμενη μπαταρια, σχετικα καλη τιμη (ειδικα 2ο χερι), κεκλημενη οθονη (ναι βολευει)

Minus: SAmoled Pentile (ακρως υποκειμενικο αλλα με χαλαει το χρωμα), χαμηλη φωτεινοτητα σε εξωτερικους χωρους, αθλια κάμερα, αθλιο σημα (ειδικα αμα κυκλοφορεις)

4. Note II

Plus: Εργαλειο με τα ολα του, εκπληκτικη (για SAmoled) οθονη, S-Pen (ναι αμα το χρησιμοποιεις τα σπαει), ΜΠΑΤΑΡΙΑ, SD Card, Σχετικα ποιοτικο ηχειο

Minus: Φακινγ 5.3", χαμηλη φωτεινοτητα (οχι τοσο ενοχλητικο λογο εξτρα λευκου subpixel, αλλα δεν εχει δυναμη LCD), σημα meh

hope it helps [MENTION=4676]tragikos[/MENTION]

[MENTION=14120]narta[/MENTION] αν δεν κάνω λάθος εσύ έχεις WP. Μπορείς να μου πεις τι χάνει κάποιος αν έχει την έκδοση 7.8 αντί για την 8; Επίσης εσύ για το Lumia 800 έχεις κάποια προσωπική άποψη ή γενικά για κάποιο low value (<400€) WP;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.