Jump to content

Samsung 840pro 128

Night

Recommended Posts

ο marvell φταιει. και ειλικρινα μην το παλεψεις περισσλότερο με τον συγκεκριμενο δε θα δεις καμια διαφορα. και εγω τον εχω δοκιμασει τον συγκεκριμενο και με firmware update και με latest drivers δεν αλλαζει κατι

Αν τον βάλεις πάνω στον controller του motherboard σου πόσο πιό κάτω θα είναι οι επιδόσεις;

Σκέφτομαι να πάρω και εγώ τoν 840 pro στα 256GB για να περάσω Windows8 και να τον βάλω πάνω στον controller του motherboard της υπογραφής μου...

Τα 4Κ σε νοιάζουν κυρίως , βάλε τον δίσκο πάνω στον intel.

Λογικά θα έχεις ίδια 4K reads και μεγαλύτερα 4K writes αλλά τα seqs θα πέσουν στα άνω όρια του Sata 2.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Τα 4Κ σε νοιάζουν κυρίως , βάλε τον δίσκο πάνω στον intel.

Λογικά θα έχεις ίδια 4K reads και μεγαλύτερα 4K writes αλλά τα seqs θα πέσουν στα άνω όρια του Sata 2.

Sequential που υπάρχει περίπτωση να έχω εκτός από τα benches;

Κοίτα αυτό παίζει ρόλο σε μεταφορά μεγάλων αρχείων κτλ.

Σε δίσκο με λειτουργικό επάνω προσωπικά δεν μεταφέρω μεγάλα αρχεία. Έχω και έναν δεύτερο μηχανικό για αποθήκη οπότε πρακτικά δεν με απασχολεί.

Στα random 4Κ παίζει να είναι πιο πάνω από 30 στον Intel Sata II....Writes επίσης πιο πάνω από ότι στον Marvell..

Τα sequential reads θα είναι χαμηλότερα μεν, αλλά δεν θα το καταλάβεις

Στο web βρήκα μια αλλαγή που πρέπει να κάνω στη registry μετά reboot , bios αλλαγή mode σε AHCI και μετά μπαίνω κανονικά στα Windows 7 Ultimate 64bit (Ιf you want to change windows 7 from IDE to AHCI, all you need to do before you change the BIOS setting is look in the registry at HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci and change the 'Start' key to 0. (If an AHCI driver has never run on this machine it's probably 3.) The first time the machine boots in an AHCI controller mode it should load the default AHCI driver properly and prompt for a reboot).

Ισχύει αυτό;

Έκανα τη διαδικασία και ενεργοποίησα το AHCI στον controller αλλά μετά την επανεκίνηση μου βλέπει τον controller σαν Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller. Πριν αν θυμάμαι καλά μου έλεγε κανονικά την μάρκα του χωρίς AHCI δηλαδή Intel ICH10R. Ξέρει κανείς κανένα link να κατεβάσω από την Intel drivers για ICH10R που να υποστηρίζουν AHCI ή δεν αξίζει να ασχοληθώ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.