Jump to content

Δυο Γραμμες dsl σε ενα ρουτερ

dancerman

Recommended Posts

Λοιπον εχω την τυχη να εχω δυο γραμμες και θελω να τις αξιοποιησω και τις δυο μαζι για να ανεβασω την ταχυτητα μου στο ιντερνετ κυριως μεγαλυτερη ταχυτητα κατεβασματος, παλιοτερα ειχα δει καποια τετοια ρουτερ που ειχανε τη δυνατοτητα να συνδεθουν πανω τους δυο γραμμες ιντερνετ, θλεω να μου πειτε αν η καλυτερη λυση ειναι αυτη ή πχ να στησω εναν υπλογιστη σαν σερβερ ο οποιος θα διαμοιραζει μεσω 3 ethenret το ιντερνετ 2 καρτες δικτυου για να δινει ιντερνετ και μια ακρτα για να περνει απο το ρουτερ. Τι θα προτινατε και αν υπαρχει κατι αλλο να κανω.

Η καλύτερη λύση είναι router με network balance νομίζω λέγετε, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Αλλά νομίζω το κόστος απόκτησης είναι αρκετά υψηλό.

Το setup η εγκατάσταση είναι πολύ μικρότερη, λιγότερη κατανάλωση γιατί δε καίει το ίδιο όσο ένα μηχάνημα και επίσης περισσότερο bug free.

Νομίζω κάποιο vigor κάνει αρκετά καλή δουλειά και δεν ξεφεύγει το κόστος του στον θεό.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Δες κι εδώ: http://www.google.com/m?hl=en&source=android-launcher-search&q=load+balancing+mikrotik

Τα router της mikrotik ξεκινάνε από χαμηλές τιμές και ανεβαίνουν ανάλογα με τις δυνατότητες, αλλά δεν έχουν τίποτα έτοιμο. Θα χρειαστεί να διαβάσεις αρκετά για να το στήσεις. Πιθανότητα υπάρχουν έτοιμα scripts για αυτό που θέλεις, αλλά θα πρέπει να τα προσαρμόσεις στα δεδομένα σου.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Λοιπον εχω την τυχη να εχω δυο γραμμες και θελω να τις αξιοποιησω και τις δυο μαζι για να ανεβασω την ταχυτητα μου στο ιντερνετ κυριως μεγαλυτερη ταχυτητα κατεβασματος, παλιοτερα ειχα δει καποια τετοια ρουτερ που ειχανε τη δυνατοτητα να συνδεθουν πανω τους δυο γραμμες ιντερνετ, θλεω να μου πειτε αν η καλυτερη λυση ειναι αυτη ή πχ να στησω εναν υπλογιστη σαν σερβερ ο οποιος θα διαμοιραζει μεσω 3 ethenret το ιντερνετ 2 καρτες δικτυου για να δινει ιντερνετ και μια ακρτα για να περνει απο το ρουτερ. Τι θα προτινατε και αν υπαρχει κατι αλλο να κανω.

Tα μοντεμάκια του ISP σου, έναν Cisco RV042 Dual WAN VPN Router - Cisco Systems και ένα access point αν θέλεις ασύρματο και καθάρισες.

Οι custom λύσεις έχουν πλεονεκτήματα, αλλά είναι πιο δύσκολα υλοποιήσιμες και χρειάζονται περισσότερες γνώσεις.

Ανέξοδη λύση, σε λειτουργικό Windows 7 είναι η εξής.

2 ethernet στο pc που θες να έχεις τις γραμμές, τα routerάκια που δίνει ο πάροχος, και το scriptάκι εδώ.

Κουμπώνεις και τα δύο router πάνω στο pc, παραμετροποιείς το scriptάκι ανάλογα με τα δικά σου δεδομένα, τρέχεις το scriptάκι από cmd σαν admin, και είσαι αρχηγός.

Το έχω δοκιμάσει και κάνει ότι υπόσχεται!

π.χ. αν έχεις 2 γραμμές των 24Mbit, θα αποκτήσεις 48Mbit!

Εγω εχω σπιτι 2 γραμμες. 1 CYTA και 1 OTENET. Τα modems Pirelli και Huawei αντιστοιχα.

Αυτα τα εχω συνδεσει με καλωδια δικτυου, κατευθειαν πανω σε ενα ALIX 2D3 board που τρεχει pfSense, το οποιο εχει δυνατοτητα load balancing (οχι bridging) των γραμμων μου.

(Εχει επισης 2 USB οπου μπορει να συνδεθει ειτε ενα 3G στικακι, ειτε μεσω ενος ανταπτορα usb<==>lan 1/2 ακομα modems !)

• 1 year later...

Να το ξεθάψω ολίγον τι το θέμα...

Έχω ήδη γραμμή 2play με 4net.

Ενδιαφέρομαι να βάλω και 2η γραμμή από οποιονδήποτε πάροχο. Την φτηνότερη/μικρότερη σε mbps που υπάρχει). Θα πρέπει στο σπίτι να γίνει εγκατάσταση νέας υποδομής; Ή χρησιμοποιούνται οι υπάρχουσες καλωδιώσεις; Δεν είναι δικό μου το σπίτι και ο ιδιοκτήτης έχει μαύρα μεσάνυχτα. Μπορώ να το διαπιστώσω εγώ με κάποιον τρόπο;

Δεν θέλω να τις ενώσω, να εξηγούμαστε.

Tα μοντεμάκια του ISP σου, έναν Cisco RV042 Dual WAN VPN Router - Cisco Systems και ένα access point αν θέλεις ασύρματο και καθάρισες.

Οι custom λύσεις έχουν πλεονεκτήματα, αλλά είναι πιο δύσκολα υλοποιήσιμες και χρειάζονται περισσότερες γνώσεις.

καλημερα εχω και εγω δυο γραμμες forthnet 24 και θελω να τις αξιοποιησω και τις δυο μαζι για να ανεβασω την ταχυτητα μου στο ιντερνετ κυριως μεγαλυτερη ταχυτητα κατεβασματος αλλα και στο upload για το game αν βαλω αυτο που λες θα ειμαι κομπλε Cisco RV042-EU | Skroutz.gr ? και πως σεταρω της δυο γραμμες ωστε να δινω στα αλλα pc στο σπιτι λεμε ταχυτητα 1 η 3 mbps σε 3 υπολογιστες και εγω να εχω την υπολοιπη ? δηλ η δυο γραμμες που εχω ειναι κοντα στα 14,500 mbps η καθε μια και εχω το δικο μου pc και αλλα 3 για τα ανηψια μου και ασυρματο ρουτερ για την γυναικα μου

αυτα που εχω tg788vn technikolor και αυτο war-200 linksys και αυτο Cisco-Linksys BEFSR41 EtherFast Cable/DSL Router with 4-Port 10/100 Switch

BEFSR41 Support | Etherfast® Cable/DSL Router with 4-Port Switch που ερχετε η γραμμη απο το κατω οροφο που εχω το αλλο ρουτερ και κουμπωνει εκει και απο εκει καλωδιο ethernet για το πανω οροφο στο 3pc

οποιο ξερει μια βοηθεια :giveup: ωστε να εκμεταλευτω και της 2 γραμμες ?

Cisco WAP200 Wireless-G Access Point: PoE/RangeBooster Cisco Small Business Access Points - Cisco

Ανέξοδη λύση, σε λειτουργικό Windows 7 είναι η εξής.

2 ethernet στο pc που θες να έχεις τις γραμμές, τα routerάκια που δίνει ο πάροχος, και το scriptάκι εδώ.

Κουμπώνεις και τα δύο router πάνω στο pc, παραμετροποιείς το scriptάκι ανάλογα με τα δικά σου δεδομένα, τρέχεις το scriptάκι από cmd σαν admin, και είσαι αρχηγός.

Το έχω δοκιμάσει και κάνει ότι υπόσχεται!

π.χ. αν έχεις 2 γραμμές των 24Mbit, θα αποκτήσεις 48Mbit!

Έχω την εντύπωση πως αυτό το script απλά εκμεταλλεύεται και τις 2 γραμμές για διαφορετικά downloads, ας πούμε.

Δηλαδή στο video βλέπω οτι όταν βάζει στο Jdownloader και 2ο αρχείο να κατεβαίνει, τότε ενεργοποιεί και τη 2η γραμμή. Για το ίδιο αρχείο όμως δε γίνεται. Δηλαδή δε μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να κατεβάσει ένα αρχείο και με τις 2 γραμμές.

Εξάλλου αυτό λέγεται bonding και όχι load balancing από το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει στο παρελθόν.

Εδω στην Ελλαδα, κανένας ISP δεν παρεχει bonding, ακομα και αν εχεις στον ιδιο 2 a/vDSL.

Ο λογος ειναι οτι οταν κατεβαζεις μεμονομενο αρχειο, τα πακετα ερχονται στην IP οπου εγινε το request. Καποια hardware router αλλα και Software (pfSense, routerOS) εχουν καποιες λειτουργιες για load balancing , αλλα οχι Bonding.

Για φθηνότερη λύση από cisco (που και να το βρεις φθηνό το ρημάδι, θα σου πάρουν το κεφάλι για τις addon ethernet) μια καλή και δοκιμασμένη λύση είναι τα Peplink

Δείτε και το interactive demo για να δείτε το gui.

Πας στην κεντρικη μπριζα του σπιτιου και βλεπεις ποσα ζευγαρακια χαλκινου ανεβαινουν απο το κουτι κατω...

Αν ειναι μονο ενα ζευγος, δεν γινεται...

Να υποθέσω ότι είμαστε ΟΚ;

4u9sls.jpg

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] τα ζευγαρια χαλκού που έρχονται από το κουτί θα πρέπει να είναι αναγκαστικά στην κεντρική θύρα η απλά μπορεί να μην είναι τραβηγμένα μέχρι εκεί?

Η λογική λέει ότι πρέπει να έρχεται ένα (η δύο) , ζευγάρια μέχρι την κεντρική μπριζα. Μετά τα κάνεις/πας όπου θες.

[MENTION=1143]Snips[/MENTION] για να είσαι και 100% σίγουρος θα πρέπει να συνδέσεις μια γεννήτρια σήματος σε ένα από τα χάλκινα που ΔΕΝ χρησιμοποιείς και μετά να πας στο κουτί της πολυκατοικιας και να δεις αν αντιστοιχεί κάποιο.

Για σκέψου να νομίζεις ότι έχεις και δεύτερη γραμμή, να κάνεις αίτηση κλπ, κλπ να μην έχεις χάλκινο ζεύγος...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Η λογική λέει ότι πρέπει να έρχεται ένα (η δύο) , ζευγάρια μέχρι την κεντρική μπριζα. Μετά τα κάνεις/πας όπου θες.

[MENTION=1143]Snips[/MENTION] για να είσαι και 100% σίγουρος θα πρέπει να συνδέσεις μια γεννήτρια σήματος σε ένα από τα χάλκινα που ΔΕΝ χρησιμοποιείς και μετά να πας στο κουτί της πολυκατοικιας και να δεις αν αντιστοιχεί κάποιο.

Για σκέψου να νομίζεις ότι έχεις και δεύτερη γραμμή, να κάνεις αίτηση κλπ, κλπ να μην έχεις χάλκινο ζεύγος...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Το αυτο.

Μπορει να εχουν ριξει τετρακλωνο καλωδιο (σαν υποδομη) και "κατω" να ειναι συνδεμενα μονο τα 2.

Μπορει να τα γεφυρωσει τα 2 που δεν χρησιμοποιεί και να κοιταξει αν κανουν κυκλωμα με το πολυμετρο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.