Jump to content

Ερωτήσεις για μητρικές ...

rs3

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την μητρική της υπογραφής μου (Gigabyte GA-Z77X-D3H )και σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα καλούδια που της έχω πάνω (i7 3770k @4,5 Ghz, 16gb μνήμη κλπ) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Σκέφτομαι όμως να βάλω αυτή τη μητρική σε ένα νέο project (Nox media live 2) για το στήσιμο ενός Htpc και έτσι θέλω να πάω σε κάτι πιο καλό.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι:

1) Z77 , X79 ή κάτι άλλο και γιατί?

2) Πάνω σε κάποιες κάρτες έχω δει δυο θέσεις για lan και ασύρματο, αυτά μπορούν να δουλέψουν παράλληλα?

3) Θα χρειαστεί ξανά format? (Θα αλλάξω και ssd)

4) Προτάσεις...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Φίλε Στρατο ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης αλλά κι εγώ στην ουσία αυτό ρωτάω αν αξίζει από την Z77 που έχω τώρα να πάω στην X79 με τον ίδιο επεξεργαστή και αν η Z77 που έχω κανει στο νέο κουτί. Και ακόμα έχω απορίες με τα 2 & 3 και καμία πρόταση ευπρόσδεκτη. Και πάλι ευχαριστώ όμως...:mobile:

Δηλαδή ο 3770κ που έχω δεν κανει?

Οπότε μονόδρομος οι Ζ77 ε? Άρα να κράτησε αυτή που έχω αφού φαντάζομαι δεν θα κερδίσω και πολλά αν πάω σε λίγο πιο καλή και να πάρω μια άλλη για το άλλο συστηματάκι δηλ?...:confused:

Γιατί ανοίγεται ανούσια θέματα καθημερινά για το ποιο chipset είναι καλύτερο κλπ...???Διαφορές δεν υπάρχουν πια!!!!Και με H61 και τον 2500k πάνω πάλι δεν θα δεις διαφορές΅΅!!Διαφορά υπάρχει μόνο σε benchmarks αν ασχολείσαι!!Όσο για το φορμάτ ψάξε λίγο εδώHow to Migrate to a Solid-State Drive Without Reinstalling Windows αν και πρέπει να υπάρχει ανάλογο θέμα και στην κοινότητα μας οπότε αν το θέλεις στα ελληνικά ψάξτο εδώ!

Φίλε Άρη, δεν ξέρω αν το θέμα μου σου φαίνεται "ανούσιο", αλλά για μένα η ουσία είναι αυτή που προσφέρουν σελίδες όπως αυτή δηλ. η συζήτηση και η επίλυση αποριών απο άτομα με μεγαλύτερες γνώσεις - εμπειρίες που θέλουν να βοηθήσουν - μοιραστούν με κάποιους σαν εμένα που ΝΑΙ έχω απορίες και ΔΕΝ τα ξέρω όλα.

Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν γνώριζα πως οι μητρικές δεν μπορούν να πάρουν οποιονδήποτε

επεξεργαστή όσο αστείο και αν σου φαίνεται αυτό! (τους είχα χωρίσει απλά σε intel & amd)

Ακόμα, ενώ μου λύσατε την πρώτη απορία σχετικά με Z77 & X79 κανείς δεν μου είπε αν κερδίσω κάτι με το να πάω σε καλύτερη Ζ77 οπως ρωτάω ποιο πάνω, με τα 2 lan πάνω στην κάρτα μόνο ότι έχω βρεί απο το google, με το format το ίδιο και με τις προτάσεις για μητρική επίσης. Δεν ρωτάω εδώ για να με παραπέμπουν σε κάποια άλλη σελίδα (όχι πως δεν είναι κάτι ή πως είναι κακό) αλλά ρωτάω εδώ γιατί φαντάζομαι πως όλο και σε κάποιον άλλο θα έχει τύχει και θέλω απλά τη γνώμη - βοήθεια σας.

Αν παρ΄ όλα αυτά το θέμα σας φαίνεται "ανούσιο" ή σας κούρασα ζητώ συγνώμη και ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους...

Φίλε Άρη, δεν ξέρω αν το θέμα μου σου φαίνεται "ανούσιο", αλλά για μένα η ουσία είναι αυτή που προσφέρουν σελίδες όπως αυτή δηλ. η συζήτηση και η επίλυση αποριών απο άτομα με μεγαλύτερες γνώσεις - εμπειρίες που θέλουν να βοηθήσουν - μοιραστούν με κάποιους σαν εμένα που ΝΑΙ έχω απορίες και ΔΕΝ τα ξέρω όλα.

Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν γνώριζα πως οι μητρικές δεν μπορούν να πάρουν οποιονδήποτε

επεξεργαστή όσο αστείο και αν σου φαίνεται αυτό! (τους είχα χωρίσει απλά σε intel & amd)

Ακόμα, ενώ μου λύσατε την πρώτη απορία σχετικά με Z77 & X79 κανείς δεν μου είπε αν κερδίσω κάτι με το να πάω σε καλύτερη Ζ77 οπως ρωτάω ποιο πάνω, με τα 2 lan πάνω στην κάρτα μόνο ότι έχω βρεί απο το google, με το format το ίδιο και με τις προτάσεις για μητρική επίσης. Δεν ρωτάω εδώ για να με παραπέμπουν σε κάποια άλλη σελίδα (όχι πως δεν είναι κάτι ή πως είναι κακό) αλλά ρωτάω εδώ γιατί φαντάζομαι πως όλο και σε κάποιον άλλο θα έχει τύχει και θέλω απλά τη γνώμη - βοήθεια σας.

Αν παρ΄ όλα αυτά το θέμα σας φαίνεται "ανούσιο" ή σας κούρασα ζητώ συγνώμη και ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Δεν έχει νόημα να αλλάξεις μητρική αν δεν αλλάξεις πλατφόρμα. OC κλπ υποθέτω δε σε ενδιαφέρουν σε extreme καταστάσεις, άρα είσαι καλυμένος. Η μητρική σου είναι μια χαρά και μπορείς να κάνεις και overclock άνετα.

Θα σου πρότεινα στο HTPC σου να βάλεις μια miniITX mobo και έναν 1155socket cpu. Ποια ειδικά για HTPC είναι ανούσια τα μεγάλα πράγματα.

Εντάξει μάλλον ήμουν λίγο απότομος αλλά είδα την υπογραφή σου και την ανάλυση του συστήματός σου και λέω πλάκα μας κάνει...εγώ συγνώμη και καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και τύχη!!!Το hobby μας έρχεται σε 2η μοίρα.Προσωπικά έφτιαξα πρόσφατα htpc με έναν pentium 640(2πύρηνος sandy bridge socket 1155) με μητρική h61 και 2 gb ram και ταινίες εφαρμογές κλπ τα τρέχει σφαίρα.Αυτό που μετράει πάντα βέβαια είναι και η ταχύτητα του δίσκου.Έχω πάνω έναν ssd 32gb και δουλεύει τέλεια.Οπότε ότι κι αν φτιάξεις να φροντίσεις να έχεις γρήγορο δίσκο τουλάχιστον για το λειτουργικό!:)

Εγώ πάντως αντί για HTPC αγόρασα media player και τελείωσα και με boot και με όλα... και μου βγήκε και στο 1/5 και παίζει τα πάντα. ακόμα και radio μέσω live streaming.

[MENTION=3441]Aris137[/MENTION] φίλε μου κανένα πρόβλημα. Τελικά αγόρασα την Gigabyte Z77X UD5H και τον OCZ VERTEX 3 240GB που θα αντικαταστήσω στο δικό μου σύστημα και θα σας πω εντυπώσεις γρήγορα...

Πεταγμένα λεφτά για μένα. Η ud5 με ud3 έχει ελάχιστες διάφορες.

Έως καμια.

*Nexus*

vertex 4 δεν βρήκα πουθενά όλοι απο τέλος του μήνα και να δούμε και τώρα δεν έχω την ud3 αλλά GA-Z77X-D3H που απ όσο διάβασα έχουν πολλές διαφορές και σε ποιότητα κατασκευής αλλά και σε ταχύτητα (λίγο αλλά...) και σε εξοπλισμό ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.