Jump to content

Δυσάρεστη εμπειρία με παραγγελία από τα Public

DwS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή το thread που έκανε ο φίλος crmaris θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου από τα Public, έτσι για να μαζεύονται πολλά και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των αλυσίδων ηλεκτρικών στην Ελλάδα είναι για τον π**τσο.

Λοιπόν, πριν λίγο καιρό έψαχνα κάτι ηχειάκια για το σπίτι της κοπέλας μου και όπως έψαχνα στο skroutz, βλέπω ότι το public είχε την καλύτερη τιμή, γύρω στα 5€ χαμηλότερα από τους υπόλοιπους, συγκεκριμένα τα είχε στα 39,78€. Μάλιστα, παραξενεύτηκα που τα Public είχαν τόσο χαμηλή τιμή και, μάλιστα, η τιμή αναγραφόταν ως κανονική τιμή και όχι για παραγγελίες μέσω internet.

Τέλος πάντων, επειδή δεν ήθελα online παραγγελία, πάω στο Public Βόλου και ζητάω τα ηχεία. Μου λένε ότι δεν ξέρουν αν τα έχουν και ψάχνουν στην αποθήκη. Τελικά έρχεται ο υπάλληλος και μου λέει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο κατάστημα και ότι αν θέλω μπορούμε να τα παραγγείλουμε. Ωραία του λέω ας τα παραγγείλουμε, τι προκαταβολή χρειάζεται για να προχωρήσουμε στην παραγγελία και πότε να έρθω να τα παραλάβω. Μου λέει τουλάχιστον 5 ευρώ(εγώ δίνω 10) και μου λέει θα έρθουν το αργότερο την Παρασκευή το πρωί. (σημ. η παραγγελία έγινε την Τετάρτη).

Πάω, λοιπόν, Παρασκευή πρωί κατά τις 12 με την απόδειξη της προκαταβολής και ρωτάω στο ταμείο για την παραγγελία μου. Μου λέει η κοπέλα εκεί ότι δεν ξέρει και φωνάζει έναν υπάλληλο. Ψάχνει λίγο ο υπάλληλος και λέει δεν έχουν έρθει ακόμη, Σάββατο πρωί κατά πάσα πιθανότητα, αλλιώς από Δευτέρα.

Σάββατο πρωί βγαίνω για καφέ και περνάω να ρωτήσω αν ήρθαν, όντως σίγουρος πως δεν έχουν έρθει βέβαια.

Πάω, ρωτάω, επιβεβαιώνεται η υπόθεση μου, τα ηχεία δεν έχουν έρθει, Δευτέρα πρωί 100% μου λέει. Δεν λέω τίποτα και φεύγω.

Πάω Δεύτερα πρωί, τα ηχεία είχαν έρθει τελικά. Ρωτάω τι υπόλοιπο οφείλω, έχοντας δώσει 10€ προκαταβολή.

Μου λέει ο υπάλληλος 39,78€, του λέω αφού έχω δώσει 10€ προκαταβολή και τα ηχεία κοστίζουν 39,78€, πως γίνεται να οφείλω τόσα... :dots::dots:

Μου απαντάει ότι αυτή είναι η "internet-τιμή" και ότι στα καταστήματα κοστίζουν 49,78€.

Του λέω καπάκια με εκνευρισμένο ύφος, μπες τώρα στο site σου και βρες τα ηχεία. Μπαίνει στο site και όντως έγραφε τιμή Internet 39,78€ και τιμή στα καταστήματα 49,78.

Του λέω ωραία, κάτι που πρέπει να ξέρεις όμως είναι ότι την ημέρα που παρήγγειλα τα ηχεία στο site σας έγραφε μόνο μία τιμή, 39,78€ και παραξενεύομαι που δεν το θυμάσαι γιατί εσύ ο ίδιος μπήκες και τα είδες την Τετάρτη που ήρθα να τα παραγγείλω. Εκεί πέρα τα ψιλοχάνει και μου λέει είστε σίγουρος, μήπως είδατε κάποιο άλλο προϊόν και κάνετε λάθος και τέτοια.

Τέλος πάντως, την ψυλλιάζομαι ότι έγινε αλλαγή της τιμής στο site όλες αυτές τις μέρες που αργούσαν να έρθουν τα ηχεία, ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που άργησαν τόσο, ενώ ο υπάλληλος μου είχε πει ότι το πολύ σε 2 μέρες θα έχουν έρθει.

Του λέω φώναξε τον υπεύθυνο του καταστήματος, φωνάζει έναν τυπά που άραζε έξω απ' το μαγαζί πίνοντας καφέ και καπνίζοντας και μόνο για υπεύθυνος σοβαρού καταστήματος δεν έκανε και του λέει ο κύριος εδώ έχει κάποιο πρόβλημα με μία παραγγελία. Του λέω τι έχει παιχτεί και ότι πιστεύω πως είναι απαράδεκτοι που πήγαν να μου πουλήσουν τα ηχεία με την νέα τιμή και ότι αν ήταν σωστοί επαγγελματίες θα μου τα έδιναν στην τιμή που τα παρήγγειλα. Άρχισε και αυτός να τα χάνει και να τα ψιλομασάει στο ίδιο στυλ με τον υπάλληλο, ότι και καλά κάνω εγώ λάθος και ότι ίσως δεν είδα καλά και σχεδόν υπαινίχθηκε ότι προσπαθώ να γλιτώσω το 10άρικο με όλο αυτό. Επειδή δεν είχα όρεξη να κάθομαι να ακούω τις φθηνές δικαιολογίες του, ούτε να κάνω φασαρία και τα σχετικά, συν το ότι βιαζόμουν κιόλας, το άφησα έτσι το θέμα, πλήρωσα και την κοπάνησα, καθώς χρειαζόμουν άμεσα τα ηχεία και απλά υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπατήσω πότε σε αυτό το μαγαζί.

Και ρωτώ, λοιπόν, εσάς μάγκες... Τι θα μπορούσα να είχα κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Ξέρω ότι το να αφήσω έτσι ήταν μεγάλο λάθος, απλά εκείνες τις μέρες δεν είχα χρόνο ούτε για να κατουρήσω. :o

Και επίσης γιατί νομίζετε ότι έγινε αυτή η ανατίμηση; Είχαν ξεχάσει να γράψουν στο site ξεχωριστή τιμή για internet και για καταστήματα, πράγμα που έγινε με αφορμή την παραγγελία μου ή ξέρω 'γω η κεντρική τους αποθήκη είχε ξεμείνει από τα συγκεκριμένα ηχεία και κάναν νέα παραγγελία από την logitech και εξ' ού η ανατίμηση και η καθυστέρηση;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχω προβλήματα όρασης ούτε είδα κάποιο άλλο προϊόν ! :hehe:

Μέχρι στιγμής δύο φορές έχω ασχοληθεί με τα public, και η εμπειρία μου ήταν καλή (Θεσσαλονίκη).

Για το θέμα σου, δε νομίζω ότι με βάση την δικιά σου παραγγελία έγινε ανατίμηση. Οι τιμές στο σάιτ αλλάζονται κεντρικά, και έχω την εντύπωση πως ο διαχειριστής δεν έχει υπόψη τους τις παραγγελίες. (λόγω ότι πρόκειται για αλυσίδα). Αν ήταν κανένα προσωπικό μαγαζί με σάιτ, ίσως το έκανε.

Και ρωτώ, λοιπόν, εσάς μάγκες... Τι θα μπορούσα να είχα κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Ξέρω ότι το να αφήσω έτσι ήταν μεγάλο λάθος, απλά εκείνες τις μέρες δεν είχα χρόνο ούτε για να κατουρήσω. :o

Στην απόδειξη προτακαβολής δεν έλεγε τελικό ποσό των ηχείων;

Στη θέση σου θα έπαιρνα την προκαταβολή πίσω και θα έφευγα. Κανονικά αυτό έπρεπε να κάνεις. Από τη μια δε σε σέβονται ως πελάτη και από την άλλη, ηχεία είναι, δεν είναι και τρελή ανάγκη.

Καιεγώ θα έπαιρνα την προκαταβολή και θα έφευγα.

Βέβαια εξαρτάται απ το πόσο ανάγκη είχες τα ηχεία.

Πάντως η αλλαγή να έγινε με βάση την παραγγελία σου είναι δύσκολο έως απίθανο.

SGII™

Αμα έβλεπα οτι δεν μου τα έδιναν στην τιμή που τα είχα παραγγειλει ,θα ξεπερνά την ωραία μου προκαταβολή και θα έφευγα όσο και αν χρειαζομουν τα ηχεία..

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

όταν έκανε την παραγγελία ο υπάλληλος για να σου φέρει τα ηχεία την έκανε ονομαστικά στο ονομά σου, δηλαδή μέσα απο το σύστημα ως παραγγελία, ή απλά την έκανε ως κατάστημα για να του έρθει απόθεμα?? Απο την στιγμή που το παρήγγειλε και ο υπάλληλος και δεν το πείρες άμεσα, έπρεπε να κάνεις εσύ ο ίδιος την παραγγελία απο το Internet. Η τιμή θα καταχωρούνταν απο το σύστημα στο ονομα σου και δεν πρόκειται να άλλαζε ότι και αν γινόταν.

επρεπε να παρεις πισω την προκαταβολη και να κανεις αμεσα επιτοπου παραγγελια μεσω ιντερνετ. Αυτοι σκοτιστηκαν αν εσυ τσαντιστηκες. Ισα ισα που αγορασες και τα ηχεια στην τιμη που σου ειπανε αυτοι

επρεπε να παρεις πισω την προκαταβολη και να κανεις αμεσα επιτοπου παραγγελια μεσω ιντερνετ. Αυτοι σκοτιστηκαν αν εσυ τσαντιστηκες. Ισα ισα που αγορασες και τα ηχεια στην τιμη που σου ειπανε αυτοι

Όντως φίλε, τρέλο σπάσιμο θα ήταν αυτό και θα μένανε μακάκες ο υπεύθυνος με τον υπάλληλο! έτσι, τρελίτσα θέλει σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Θα το είχαν και στο κατάστημα το προιόν και θα τους έλεγες ότι μόλις το παράγγειλες Online μπορώ να το πάρω τώρα στην τιμή internet ?:hehe:

Αν επέμενες θα στα εδιναν 39.xx με λιγη φασαρια.

Αλλα αφου τα βιαζοσουν οκ.

Το να μην ξαναπας στα public ή οπουδήποτε δεν εχει νοημα. Κοινως αυτοί χέστηκαν

Κοιτας τιμες και την επομενη να σου γράψουν καπου ποσο υπόλοιπο εχεις.

Αν η τιμη στα public την επομενη ειναι φτηνότερη γιατι να μην τα πάρεις απο εκει; Εσυ χανεις. Αυτοί οχι. Θα τα πουλησουν αλλου

Εμένα μου αρέσει που ήθελαν και προκαταβολή.

Αυτοί προκαταβάλουνε την εφορία τους ?

Κακώς τα πήρες από τα λαμόγια, έπρεπε να πάρεις τα φράγκα σου πίσω και να φύγεις και να μην ξαναπεράσεις ούτε απ' έξω από το μαγαζί με το κόκκινο φαναράκι.

Αν επέμενες θα στα εδιναν 39.xx με λιγη φασαρια.

Αλλα αφου τα βιαζοσουν οκ.

Το να μην ξαναπας στα public ή οπουδήποτε δεν εχει νοημα. Κοινως αυτοί χέστηκαν

Κοιτας τιμες και την επομενη να σου γράψουν καπου ποσο υπόλοιπο εχεις.

Αν η τιμη στα public την επομενη ειναι φτηνότερη γιατι να μην τα πάρεις απο εκει; Εσυ χανεις. Αυτοί οχι. Θα τα πουλησουν αλλου

Δλδ πρεπει να γινει φασαρια για τα αυτονοητα;

Και εννοειται πως εχει σημασια το αν θα ξαναπατησεις μετα απο τετοια συμπεριφορα.

Οσο δεχεσαι τετοιες λαμογιες τοσο στηριζεις αυτο το συστημα.

Μετα απο τετοια σκηνικα τετοια μαγαζια τρωνε απο εμενα ενα μεγαλο Χ.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Προσωπικα ζηταω παντα ιντερνετικη τιμη αλλιως φευγω. Δε φτανει που παω μεχρι το μαγαζι δηλαδη να πληρωσω και παραπανω; Στην τελικη αμα στα μασαγανε τοσο πολυ, τσιμπας τα ηχεια και τα επιστρεφεις την αλλη μερα.

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο ρε παιδιά!

Γιατί η τιμή του μαγαζιού είναι μεγαλύτερη από ότι το Internet?

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο ρε παιδιά!

Γιατί η τιμή του μαγαζιού είναι μεγαλύτερη από ότι το Internet?

Δεν γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ την απάντηση αλλά δέν συμβαίνει αποκλειστικά στο public. Άλλο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ είναι το YOU.

[MENTION=12834]Predator_Crack[/MENTION] Στα περισσότερα είναι έτσι ρε!

Πλαισο / Public / You..

Απλά το λέω γιατί εδώ πάνω δεν παίζει κάτι τέτοιο αυτή είναι η τιμη πάει και τελειωσε ούτε Internet ούτε τίποτα..

Και το μόνο που μου κάνει στο μυαλό για την μεγαλύτερη τιμή είναι ότι "και καλα" είναι άμεσα διαθέσημο δηλαδή θα πας στο μαγαζί και θα πας να το πάρεις.. ενώ Internet θα περάσουν αυτές οι μέρεις μέχρι να έρθει σε σένα..

ναι θα τους κανουμε τη μουρη κρεας

Ξερω πολυ χειροτερα να λειτουργουν 20+ χρονια

Αν σε συμφερει η τιμη ξαναπας.

I rest my case...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά πρέπει να ξέρεις πως να το διαχειριστείς. Συνήθως την πατάς και μετά μαθαίνεις, εκτός αν έχεις ψαχτεί για το τι παίζει σε κάποιο forum και πας ενήμερος για κάθε περίπτωση. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι "αλυσίδες" δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά από τους ψαγμένους αλλά από τους άσχετους, οι οποίοι παρεπιπτόντως είναι οι 8-9/10 που μπαίνουν στα καταστήματά τους.

Τώρα όσον αφορά την ιντερνετική τιμή και την τιμή καταστήματος, η απάντηση είναι ότι στο κατάστημα πληρώνουν 15-20 υπαλλήλους για να σε εξυπηρετήσουν, ρεύμα, νοίκι κτλπ και επίσης υπάρχει διαθέσιμο για να το πάρεις εκείνη τη στιγμή (όχι πάντα βέβαια λόγω αποθέματος). Οπότε είναι λογικό να θέλουν να βγάλουν κάτι παραπάνω από την πώληση στο κατάστημα. Από την άλλη, όταν κάνεις παραγγελία μέσω ίντερνετ, η παραγγελία αυτή φτάνει σε ένα PC (στα κεντρικά) που το επιβλέπει 1 τύπος και αυτός προωθεί την παραγγελία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το public είναι γνωστό ότι έχει τιμολογιακή πολιτική με τη χρήση τιμής ίντερνετ και τιμής στο κατάστημα. Ο λόγος είναι απλός, για να αποσυμφορίσει τα καταστήματα και να μειώσει το λειτουργικό κόστος.

Τώρα στο θέμα μας. Κάποιες ερωτήσεις.

- Είσαι σίγουρος ότι η τιμή που είδες στο δικτυακό τόπο του Public ήταν τιμή καταστήματος και όχι τιμή ιντερνετ;

Προσωπικα ζηταω παντα ιντερνετικη τιμη αλλιως φευγω. Δε φτανει που παω μεχρι το μαγαζι δηλαδη να πληρωσω και παραπανω; Στην τελικη αμα στα μασαγανε τοσο πολυ, τσιμπας τα ηχεια και τα επιστρεφεις την αλλη μερα.

Πρόβλημά σου. Ο επιχειρηματίας έχει κάνει ένα πλάνο με σκοπό την μακροπρόθεσμη μείωση των λειτουργικών εξόδων, δεν τον ενδιαφέρει και με τα χέρια να πήγες στο κατάστημα. Δεν είναι λογική αυτή.

- Όταν έκανες την παραγγελία στο κατάστημα, δε σου έκοψαν δελτίο παραγγελίας; Δεν έκανες συμφωνητικό αγοράς στο οποίο αναγράφεται η τιμή αγοράς;

Πρόβλημά σου. Ο επιχειρηματίας έχει κάνει ένα πλάνο με σκοπό την μακροπρόθεσμη μείωση των λειτουργικών εξόδων, δεν τον ενδιαφέρει και με τα χέρια να πήγες στο κατάστημα. Δεν είναι λογική αυτή.

- Όταν έκανες την παραγγελία στο κατάστημα, δε σου έκοψαν δελτίο παραγγελίας; Δεν έκανες συμφωνητικό αγοράς στο οποίο αναγράφεται η τιμή αγοράς;

δε το λεω με κακια ουτε βιτσιοζος ειμαι να βλεπω τιμες στο νετ και μετα να πηγαινω στο καταστημα για να το παιξω καπως. Απλα επειδη στο 99% των περιπτωσεων το προιον το τσεκαρουν απ το site τους ζηταω την τιμη ιντερνετ. Αν αρνηθουν απλα δεν αγοραζω, ηρεμα κ ωραια. Δεν εχει χρειαστει ποτε καθως παντα μου κοβουν τιμη ιντερνετ.

Στο χαρτακι/καρτα/whatever απλα περνανε μια εκπτωση και ετσι οταν παω στο ταμειο δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Γιατί δεν κάνεις παραγγελεία online και παραλαβή (και πληρωμή) στο το κατάστημα; Στην περίπτωση αυτή ισχύει κανονικά η τιμή internet (στα περισσότερα μαγαζιά που το έχω κάνει τουλάχιστον, δε ξέρω στο συγκεκριμένο). Στο Πλαισιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος μου είπε πως αν θέλω μπορει να κάνει την παραγγελεία αυτός και να το παραλάβω την επόμενη μέρα σε τιμή internet...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.