ΚΟΣΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Καλησπερα σας μαστορια μου. Εχω ενα λαπτοπ το Sony Vaio VPCEC1M1E. Eδω και 3 μηνες τωρα αναμοσβηνε ενα μικρο μαυρο στιγμα απανω στην οθονη(πανω αριστερα). Στην αρχη μια εμφανιζοταν, μια εφευγε μονο του.Τωρα πλεον εχει γινει βασιμο. Οταν ειναι κλειστη η οθονη δε φενεται τιποτα κανα σημαδι. Σκεφτηκα οτι ισως ειναι backlight.To ανοιξα να δω μηπως ειναι τιποτα απο πισω αλλα δεν...Μια χαρα φενεται.Και το φως γυρω γυρω κανονικα φεγγει.Δειτε την παρακατω εικονα και θα καταλαβετε.... ΤΑ φωτα σας !!
Andrewk Ιανουάριος 5, 2013 #2 Ιανουάριος 5, 2013 Και μια παλιά tft μου ακριβως το ίδιο πρόβλημα έχει..Για ριξτε καμια ιδέα..Εγγύηση δεν έχει το λαπτοπακι;Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
rory Ιανουάριος 5, 2013 #3 Ιανουάριος 5, 2013 Μήπως παίζει το ίδιο πρόβλημα που είχε το παλικάρι στην τηλεόραση του εδώ;Δεν το ξανανοίγεις να το τσεκάρεις;
ΚΟΣΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑ Ιανουάριος 5, 2013 Author #4 Ιανουάριος 5, 2013 Λοιπον με βαλατε σε πειρασμο πρωινιατικα.Το ξανα ανοιξα...και....μαπα το καρπουζι.Δε βρηκα τπτ που να με τραβηξε τη προσοχη.Εβγαλα και ξαναβαλα τη φυσα.Κουνησα λιγο το πανελ της οθονης.Το ταρακουνησα,μουρθε να το σπασω απτα νευρα μου....χμ τεσπα.Δε βρηκα κατι.Ινβερτερ δεν εχει διοτι ειναι με led η οθονη.Εβγαλα μερικες φωτο να δειτε λιγο το εσωτερικο. Κατι αλλο...Καμια φορα καθομαι αφηρημενα και κοιταω το μαυρο το "στιγμα" αυτο και τρεμοπαιζει ανα 10 δευτερολεπτα.Δηλαδη φενεται σα να αναβοσβηνει σε κλασμα δευτερολεπτου.Σα να θελει να φυγει το μαυρο και ο διαολος δε τ'αφηνει...
rory Ιανουάριος 5, 2013 #5 Ιανουάριος 5, 2013 Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιο led από τα πολλά που έχει για το φωτισμό της η οθόνη άφησε χρόνους σιγά σιγά.Αν έχει ακόμα εγγύηση να το πας και κατά πάσα πιθανότητα θα σου αλλάξουν την οθόνη.Αν δεν έχει εγγύηση ίσως βρεις κάποιο μικρο μαγαζί που μπορεί να βάλει χέρι στην οθόνη και να σου αλλάξει μόνο το led που έχει καεί,αλλά και πάλι δεν ξέρω αν συμφέρει αυτό απ'το να βάλεις μια καινούρια επάνω.
ΚΟΣΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑ Ιανουάριος 6, 2013 Author #6 Ιανουάριος 6, 2013 ποσο να εχει πανω κατω αυτην η ledοταινια ;;τωρα ενα led αποτι ξερω εχει κοστος γυρω στο μισο ευρω...Μπορω και γω να ασχοληθω να το αλλαξω.αλλα το θεμα ειναι μη παρω ασκοπα λεντοταινια (και αμα στιχοιζει κανα 50αρι),τη κουμπωσω απανω και μου βγαζει το ιδιο...
rory Ιανουάριος 6, 2013 #7 Ιανουάριος 6, 2013 Δεν νομίζω πως θα χρειάζεται αλλαγή όλη η ταινία.Το led που έχει καεί αν αλλαχτεί θα είναι οκ!Από ότι κατάλαβα δεν παίζει εγγύηση,οπότε αξίζει να κάνεις μόνος μια προσπάθεια.
ΚΟΣΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑ Ιανουάριος 6, 2013 Author #8 Ιανουάριος 6, 2013 Axα καταλαβα.Αυτο τι ειδος led ειναι ;Σαν τα μικρα αυτα led-διοδος με 1,5v-2v ?Πως θα το ζητησω δηλαδη;Ειναι ειδικο για οθονες;
rory Ιανουάριος 6, 2013 #9 Ιανουάριος 6, 2013 Δεν γνωρίζω για αυτό σου είπα να το ανοίξεις να δεις.Το πιο πιθανό είναι να είναι έτσι οπότε πρέπει να είναι στάνταρ η ταινία αυτή μαζί με την σύνδεση της! Αν το ψάξεις και είναι φτηνή καλύτερα να αλλαχτεί ολόκληρη. εντιτ: Ρίξε μια ματιά εδω και θα δεις ακριβώς πως είναι η ταινία και πως γίνεται η αλλαγή. Πάντως από τις τιμές που είδα στο site καλύτερα να αλλάξεις μόνιτορ παρά την ταινία! Αν βρεις κάποιο ledακι και μπορείς να κάνεις την αλλαγή ακόμα καλύτερα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.