Jump to content

Repeater ~ 40ε

Tomahawk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και αγοράστηκε 42αρα Smart TV λέω να αγοράσω ένα repeater ώστε και να επεκτείνω-δυναμώσω

το δίκτυο στο σπίτι και να συνδέσω πάνω στο repeater την TV μέσω την ethernet θύρας.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποια repeaters υποστηρίζουν σύνδεση μέσω της ethernet θύρας που έχουν

και δεν τη χρησιμοποιούν μόνο για ρύθμιση του δικτύου...

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Θα αγοραστεί σίγουρα κάποιο πολύ απλό tp-link για το σπίτι της αδελφής μου στο οποίο μόνο επέκταση θέλουμε να γίνει χωρίς χρήση της ethernet του repeater.

Ξέρουμε αν τα tg585 μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ωστε να λειτουργήσουν σαν repeater;

Καλημερα bro,

Αγορασα προχθες αυτο για ακριβως την ιδια δουλεια. Το δουλευω ως client και στην ethernet του εβαλα ενα φτηνο switch ωστε να συνδεσω και την tv και ενα mp.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Access-Points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm

Μια χαρα κανει την δουλεια και μαλιστα λιγοτερο απο 40 και τα δυο μαζι.

Εναλλακτικα σκεφτομουνα για λυση μεσω ρευματος αλλα αυτο βγηκε πιο οικονομικο.

Το πλαισιο το εβαλα ενδεικτικα μιας και το πηρα απο καταστημα τους. Νομιζω online βρισκεις το ιδιο και απο αλλου φτηνοτερα

Κι εγώ σκεφτόμουν να βάλω switch πάνω στο repeater στην ethernet θύρα αλλα είχα αμφιβολίες κατα πόσον θα δουλεύει εφόσον η ethernet θύρα απο μόνη της είναι μόνο για ρυθμίσεις!!

Πολύ καλή φάση τότε, μάλλον γι αυτό θα πάω!!

:T:

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο..Ας πούμε οτι εχεις δυορωφο σπίτι..Στον πανω οροφο εχεις το modem σου το οποίο έχει και wifi,μπορείς να συνδέσεις το tp link που αναφέρεται πανω ασύρματα και να το τοποθετησεις στον κάτω όροφο ώστε να εχεις καλύτερο σήμα;

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ναι!

Μπορεις να δωσεις ενσυρματα, η ασυρματα ιντερνετ σε αλλο οροφο.

Ισως να χρειασυεις ομως το μοντελο με τις δυο κεραιες για πιο δυνατη εμβελεια...

Εγώ για παρόμοια περίτπωση χρησιμοποίησα αυτό: Netgear Wireless Extender/Bridge N 300Mbps WN2000RPT - Ασύρματα Access Point - plaisio.gr

Έδωσα από το μπροστινό μέρος του πρώτου ορόφου σήμα στο πίσω μέρος του ισογείου και έπαιξε μια χαρά.

Εϊναι γελοιωδώς απλό στο στήσιμο του...

Καλή φάση φαίνεται και το Netgear, με χαλάει λίγο το οτι χάνει τις ρυθμίσεις αν υπάρξει διακοπή ρεύματος και το οτι δεν έχει κεραίες αλλα ok...

Θα δω, αν δε βρω το switch που είχα παω γα το Netgear αν το βρω μάλλον για το TP-Link!

μονο που αυτο ειναι μοντεμ-ρουτερ και οχι ριπιτερ :o

ναι αλλά μπορεί να το κάνει :p και έχει και 1gb lanς πάνω

εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι !

θέλετε να κάνετε ασύρματο με ασύρματο ?

εγώ καλώδιο lan του έχω βάλει και μετά αυτό φτιάχνεις νέο δικτυακι !

Καλή φάση φαίνεται και το Netgear, με χαλάει λίγο το οτι χάνει τις ρυθμίσεις αν υπάρξει διακοπή ρεύματος και το οτι δεν έχει κεραίες αλλα ok...

Πού το είδες ότι χάνει τις ρυθμίσεις σε διακοπή ρεύματος ;;;:nada:

Eμείς το σετάραμε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το βγάλαμε από την μπρίζα 3-4 φορές για να το δοκιμάσουμε σε διάφορες θέσεις μέσα στο σπίοτι και στον κάτω όροφο και δεν έπαθε τίποτα...

μονο που αυτο ειναι μοντεμ-ρουτερ και οχι ριπιτερ :o

Δεν είναι modem router, είναι σκέτο router και μάλιστα gigabit στις lan θύρες που έχει. Μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με ένα Access Point.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξεις καλώδιο πας σε Access Point όπως τα TP-Link που υπάρχουν στα λινκ παραπάνω. Δηλαδή

1. ή συνδέεις με καλώδιο το AP για να μοιράσει/επεκτείνει ασύρματα το δίκτυο, ή

2. παίρνεις ασύρματα το σήμα με το AP και το μοιράζεις με ένα UTP καλώδιο.

Το Netgear Range Extender μπορεί να λάβει ασύρματα και να δώσει/επεκτείνει πάλι ασύρματα (πράγμα που δεν κάνουν τα AP) ή με καλώδιο ταυτόχρονα.

Δεν είναι modem router, είναι σκέτο router και μάλιστα gigabit στις lan θύρες που έχει. Μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με ένα Access Point.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξεις καλώδιο πας σε Access Point όπως τα TP-Link που υπάρχουν στα λινκ παραπάνω. Δηλαδή

1. ή συνδέεις με καλώδιο το AP για να μοιράσει/επεκτείνει ασύρματα το δίκτυο, ή

2. παίρνεις ασύρματα το σήμα με το AP και το μοιράζεις με ένα UTP καλώδιο.

Το Netgear Range Extender μπορεί να λάβει ασύρματα και να δώσει/επεκτείνει πάλι ασύρματα (πράγμα που δεν κάνουν τα AP) ή με καλώδιο ταυτόχρονα.

Οκ, σορρυ για το λαθος, ειναι μονο ρουτερ :daisy:

Η ουσια ειναι πως με αυτο δεν μπορεις να κανεις ασυρματη συνδεση στο υφισταμενο ασυρματο μοντεμ-ρουτερ ή κανω λαθος?

Μπορει δηλαδη το συγκεκριμενο να λειτουργησει σαν ριπιτερ/access point και να το συνδεσεις ασυρματα στο υπαρχον μοντεμ/ρουτερ??

Ή ειναι απαραιτητο να συνδεθει ενσυρματα στο υπαρχον μοντεμ-ρουτερ, οποτε πρακτικα θα λειτουργει ειτε σαν switch ή αν καποιος δεν εχει ασυρματο μοντεμ-ρουτερ, να του δωσει την ασυρματη προσβαση?

θέλετε να κάνετε ασύρματο με ασύρματο ?

ναι :yu:

Για αυτο μιλαμε για ριπιτερς και αξες ποιντς ;)

βεβαια αν το δικο σου μπορει να δουλεψει και σαν access point/repeater τοτε ακομα καλυτερα, γιατι εχεις gigabit switch πανω με 4 θυρες :triniti:

ναι :yu:

Για αυτο μιλαμε για ριπιτερς και αξες ποιντς ;)

βεβαια αν το δικο σου μπορει να δουλεψει και σαν access point/repeater τοτε ακομα καλυτερα, γιατι εχεις gigabit switch πανω με 4 θυρες :triniti:

αυτό δεν το κάνει :p wifi σε wifi

δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα

Πού το είδες ότι χάνει τις ρυθμίσεις σε διακοπή ρεύματος ;;;:nada:

Eμείς το σετάραμε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το βγάλαμε από την μπρίζα 3-4 φορές για να το δοκιμάσουμε σε διάφορες θέσεις μέσα στο σπίοτι και στον κάτω όροφο και δεν έπαθε τίποτα...

Το γράφει ένας σε αξιολόγηση στο link του Πλαίσιο...

Το γράφει ένας σε αξιολόγηση στο link του Πλαίσιο...

Αποτελεί δηλαδή αυτός ο ένας στατιστικό δείγμα ;;; :suicide2:

Αποτελεί δηλαδή αυτός ο ένας στατιστικό δείγμα ;;; :suicide2:

Δεν είπα κάτι τέτοιο απλά για να το γράφει ο άλλος φαντάστηκα οτι παίζει να ισχύει...

Δεν είπα κάτι τέτοιο απλά για να το γράφει ο άλλος φαντάστηκα οτι παίζει να ισχύει...

Κοίτα, από τα λίγα σχόλια που αναρτήθηκαν είναι ο μόνος που λέει κάτι τέτοιο συν ότι πρέπει να κάνει και hard reset για να του παίξει κάθε φορά.

Άρα μάλλον η δική του συσκευή είναι προβληματική και δεν το έχει καταλάβει.

Βρήκα το καταχωνιασμένο switch (αυτό είναι) οπότε πάω για το TL-WA701ND λογικά!

edit: Αγοράστηκε το 701ND, συνδέθηκε στην TV χωρίς το switch και παίζει μια χαρά.

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.