Deroon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Γεια σε ολους! Πριν απο λιγες μερες (σχεδον μια βδομαδα) εκανα αναβαθμηση στον υπολογιστη μου του αλλαξα μητρικη επεξεργαστη ραμ προσθεσα και ssd 60gb και καρτα γραφικων... Τα καταφερα μια χαρα εγκαθιστωντας τα ολα με επιτυχια!!! Για τις πρωτες 2 μερες το pc το κουτι δηλαδη το ειχα ανοιχτο και δεν εκανε καποιον ιδιαιτερο ηχο αλλα μετα μολις το εκλεισα μετα αρχισε το προβλημα...αλλα το προβλημα εμφανιζετε μονο οταν τρεχω καποιο game τοτε αρχιζει ο 'βαρυς' ο ηχος...ρωτησα και μου ειπαν μπορει να ειναι ο επεξεργαστης...αλλα δεν ξερω...εσεις τι λετε ? Σας λεω τον 'βαρυ' τον ηχο τον ξεκιναει μονο οταν παιζω ! Θα γραψω και εδω τι pc εχω: Amd fx 8350 mobo gigabyte 970A-DS3 AM3+ vga gtx650 2gb ddr5 ram 2x4gb crosair ssd 60gb wd 500gb 500watt τροφοδοτικο το τροφοδοτικο και ο wd 500gb ειναι τα μονα που δεν αλλαχτικαν...! περιμενω απαντησεις..!!:jump:
Nemesis89 Ιανουάριος 4, 2013 #2 Ιανουάριος 4, 2013 Αν ανοίξεις το κουτί ίσως διευκρινίσεις-καταλάβεις από που έρχεται ο θόρυβος. Σαν τί σου μοιάζει ο ήχος? Ίσως είναι από την ψήχτρα της CPU ίσως από την ψύχτρα της κάρτα γραφικών.
swatoner Ιανουάριος 4, 2013 #3 Ιανουάριος 4, 2013 Συνήθως ο θόρυβος προέρχετε απο την VGA γιατί ανεβάζει αρκετές στροφές. Συντονίζει και τα μέταλα του κουτιού οπότε γίνεται εκνευριστικός.
tavlamari Ιανουάριος 4, 2013 #4 Ιανουάριος 4, 2013 coil whine ισως απο καποιο πηνιο της καρτας?Δες και εδω μπας καιhttp://www.thelab.gr/kartes-grafikon/provlima-me-7970-a-117722.html
eXhale Ιανουάριος 4, 2013 #6 Ιανουάριος 4, 2013 αν μπορουσες να κανεις ενα recording αφου ανοιξεις το κουτι θα ηταν καλο.
tavlamari Ιανουάριος 4, 2013 #7 Ιανουάριος 4, 2013 A μπραβο,'βαρυς'.Ρε φιλε γινε λιγο πιο συγκεκριμενος τι εννοεις 'βαρυς','ιδιαιτερος' ηχος γιατι ο καθενας μας μπορει να αντιληφθει οτι να ναι.
zomg Ιανουάριος 5, 2013 #8 Ιανουάριος 5, 2013 Κατά τεράστια πιθανότητα, ο μπάσος ήχος προέρχεταιαπό το μανίσιο φουρφούρι του AMD όταν δουλεύει σεγρήγορες στροφές. Όταν το κουτί είναι ανοιχτό δενείναι τόσο βαρύς γιατί ο ήχος διαχέεται, αλλά όταν το κλείνεις παγιδεύεται (εν μέρη) και έτσι αλλάζει σε μπάσος. Από 'κει και πέρα παίζει να οφείλεται και στην κάρτα γραφικών ή και στο τροφοδοτικό ή και σε συνδιασμό όλων αυτών.Κατέβασε το MSI Afterburner και τρέξε κάποιο παιχνίδι.Μέσα από το πρόγραμμα βάλε manual τις στροφές τουανεμιστήρα της κάρτα γραφικών και χαμήλωσέ τες. Ανο ήχος συνεχίσει να υπάρχει σημαίνει πως δεν είναι η κάρταγραφικών. Μετά μπες στο BIOS και όρισε χαμηλόστροφο profileγια τη ψύχτρα του AMD. (δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται γιατίδεν έχω εμπειρία με AMD, αλλά δε το κόβω για κάτι δύσκολο)Ξανατρέξε μετά το παιχνίδι, αν ο ήχος έχει φύγει/μειωθεί, τότετη ζημιά την έκανε ο ανεμιστήρας της ψύχτρας. (όπως έγραψαπολύ πιθανόν) Άμα ο ενοχλητικός ήχος συνεχίζει να υπάρχει,τότε παίζει να είναι του τροφοδοτικού. Τελευταία περίπτωσηείναι κάποιο low-pitched coil whine (άμα δεν ξέρεις τι είναιcoil whine googlαρε το) αν και χλωμό το κόβω. (συνήθωςτο coil whine είναι πρίμο, σα ζουζούνισμα/τσίριγμα/μπζζζζζ)Σε φίλο πάντως που είχε πρόβλημα με βαρύ ήχο, αλλάξαμε τηνμανίσια ψύχτρα του AMD με μια άλλη και ο ήχος εξαφανίστηκε.
Deroon Ιανουάριος 5, 2013 Author #9 Ιανουάριος 5, 2013 'βαρυς' οκ εχεις δικαιο...ο ηχος ειναι ακριβως ιδιος πως οταν βαζουμε ενα cd/dvd και το pc τοτε οταν το τρεχει αρχιζει και κανει εναν πιο δυνατο ηχο...? ενα τετειο πραγμα ακριβως...σκεφτομαι ουτοσι αλλος να αλλαξω τροφοδοτικο συντομα και ψυκτρα για τον επεξεργαστη για να του κανω και overclock...παντως ολοι πιστευετε ειναι θεμα απο τους ανεμηστηρες(τροφοδοτικο, ψυκτρα, και καρτα γραφικων?)
ssns Ιανουάριος 5, 2013 #10 Ιανουάριος 5, 2013 Eπειδη το εχω και εγω αυτο το θεμα οταν ανοιγω το game booster υστερα απο ωρα παιχνιδιου ο θορυβος ερχεται εξ ολοκληρου απο την stock ψυχτρα που παλευει να τον ψυξει.
Deroon Ιανουάριος 5, 2013 Author #12 Ιανουάριος 5, 2013 ok σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια ! Θα κοιταξω να αλλαξω την ψυκτρα πρωτα, οπως σχεδιαζα αλλωστε και μετα τροφοδοτικο! ευχαριστω...!
swatoner Ιανουάριος 5, 2013 #13 Ιανουάριος 5, 2013 ok σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια ! Θα κοιταξω να αλλαξω την ψυκτρα πρωτα, οπως σχεδιαζα αλλωστε και μετα τροφοδοτικο! ευχαριστω...!Να αλλάξεις; Γιατί ποιο απλά δε κοιτάς να δείς τι κάνει θόρυβο; Εγώ πιο πιθανό βρίσκω να κάνει η vga θόρυβο παρά η ψύκτρα του επεξεργαστή.
Deroon Ιανουάριος 6, 2013 Author #18 Ιανουάριος 6, 2013 δεν ξερω, ειναι ευκολη η εγκατασταση? για διξε να δω τι προτινεις...
Papakitou Ιανουάριος 6, 2013 #19 Ιανουάριος 6, 2013 Φίλε με 30 παίρνεις παρά πολύ καλή ψυκτρα γιατί να δώσεις τόσα λεφτά; *S2
swatoner Ιανουάριος 6, 2013 #20 Ιανουάριος 6, 2013 Φίλε με 30 παίρνεις παρά πολύ καλή ψυκτρα γιατί να δώσεις τόσα λεφτά; *S2Εδώ δεν ξέρει απο που προέρχετε ο θόρυβος ακριβώς αλλά εικάζει. Στα 50€ παραπάνω ευρώ κόλλησες;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.