Jump to content

Συμβουλές για υδρόψυξη

lpapostolis

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply
Οχι αλλα να προσεξεις τα thermal pads που θα χρειαστει να ειναι στο σωστο παχος γιατι μπορει να μην παταει καλα το block αν βαλεις πιο χοντρα.

Ναι το έχω τσεκάρει αυτό με τα thermal pads. Ευχαριστώ πάντως.

• 2 weeks later...

Τελικά πήρα το Phobya Extreme Nova 1080 με Phobya fans. Πήρα και το Koolance TMS-205 για τους ανεμιστήρες και τα υπόλοιπα. Τώρα έχω απορία για το νερό. Έχω δει πως όταν χρησιμοποιεί κάποιος χρωματιστό νερό και καθαρίζει τα μπλοκ έχουν πιάσει βρόμα. Για τη βρόμα αυτή φταίει το χρωματιστό νερό ή θα έπιανε πάλι και με το διάφανο?

Συνηθως τα καταλοιπα ειναι αποτελεσμα 3 διαφορετικων καταστασεων:

α) μη σωστος καθαρισμος πριν

β) παραγων χρωματισμου που διαχωρίζεται απο το διαλυμα μετα απο καιρο/θερμοκρασια

γ) αλγη

Προσωπικα ειχα υγρο με χρωμα (αποστειρωμενο νερο με Mayhem dye) και δεν ειχα τιποτα απο καταλοιπα. Βεβαια πριν γεμισω, ειχα κανει σχεδον αποστειρωση το συστημα με βραστο απιονισμενο νερο και μετα το drain εβαλα το αποστειρομενο και το dye. Αλγη δεν ειδα, μαλλον λογο silver coil. Στο rebuilt που κανω/τελειωσω, επελεξα χρωματιστους σωληνες ωστε να μην μπλεκω με επικαθισεις κτλ

Συνηθως τα καταλοιπα ειναι αποτελεσμα 3 διαφορετικων καταστασεων:

α) μη σωστος καθαρισμος πριν

β) παραγων χρωματισμου που διαχωρίζεται απο το διαλυμα μετα απο καιρο/θερμοκρασια

γ) αλγη

Προσωπικα ειχα υγρο με χρωμα (αποστειρωμενο νερο με Mayhem dye) και δεν ειχα τιποτα απο καταλοιπα. Βεβαια πριν γεμισω, ειχα κανει σχεδον αποστειρωση το συστημα με βραστο απιονισμενο νερο και μετα το drain εβαλα το αποστειρομενο και το dye. Αλγη δεν ειδα, μαλλον λογο silver coil. Στο rebuilt που κανω/τελειωσω, επελεξα χρωματιστους σωληνες ωστε να μην μπλεκω με επικαθισεις κτλ

Οπότε να πάρω το διάφανο...

αποστειρομενο νερο απο φαρμακειο. Παμφθηνο και το πιο καλο. Για χρωμα παρε χρωματιστους σωληνες ή ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ προσθετικο. Εγω εχω τα Mayhem σαν τα καλυτερα (αν και ακριβα/δυσευρετα)

αποστειρομενο νερο απο φαρμακειο. Παμφθηνο και το πιο καλο. Για χρωμα παρε χρωματιστους σωληνες ή ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ προσθετικο. Εγω εχω τα Mayhem σαν τα καλυτερα (αν και ακριβα/δυσευρετα)

Κοίτα για χρωματιστό νερό έλεγα να πάρω το Blood Red της EK αλλά άμα είναι να έχω τα προβλήματα που λες παραπάνω, θα πάρω το διάφανο της ίδιας εταιρίας.

Εχω αυτό

Aqua Computer Double Protect Ultra Red 1 LT Watercooling Fluid

πάνω απο χρόνο μέσα στο 800D μου χωρίς προβλήματα, χωρίς άλγη και ιστορίες.

Ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μπορεί να σου πει επίσης γνώμη καθώς το χρησιμοποιεί πολύ απο ότι ξέρω

Το έχω δει ότι κάνουν ωραίες κατασκευές στο κουτί μου αλλά το έχω πολλά χρόνια και πραγματικά δε μου πάει η καρδιά να το πειράξω. Για την αντλία τώρα αν λιώνω με κάποιο παιχνίδι ούτε flow meter θα βλέπω, ούτε το πρόγραμμα θα βλέπω. Κάποια άλλη λύση? :p

Δεν ξέρω αν είναι αργα τωρα, αλλα μια που εχια και εγω τον φοβο για το πως θα παρακολουθω την αντλία αν λειτουργεί βρήκα αυτη την λύση στο συστημά μου. Το Flow meter της KOOLANCE παίρνει ρευμα από molex και βγάζει τρίπηνο για παρακολούθηση στροφων, σαν ανεμιστηρας. το κάρφωσα στο CPU FAN πινακι της μητρικής και έτσι αν πέσουν πολυ χαμηλά οι στροφές έχω alarm και αυτόματο Shut down του υπολογιστή..(BIOS)

9143_1.jpg

Το κόστος είναι γύρω στα 45 ευρώ, όχι τραγικο για watercooling συστημα, και ηρέμησε το κεφάλι μου γιατί είχα δει φωτο στο δίκτυο, όπου σε σύστημα με sli 580 gtx που σταμάτησε η αντλία και του πήρε κάποια λεπτά να το πάρει χαμπάρι, να του παραμορφώνει τους σωλήνες και το plexi του waterblock από τη θερμοκρασία..

Δεν ξέρω αν είναι αργα τωρα, αλλα μια που εχια και εγω τον φοβο για το πως θα παρακολουθω την αντλία αν λειτουργεί βρήκα αυτη την λύση στο συστημά μου. Το Flow meter της KOOLANCE παίρνει ρευμα από molex και βγάζει τρίπηνο για παρακολούθηση στροφων, σαν ανεμιστηρας. το κάρφωσα στο CPU FAN πινακι της μητρικής και έτσι αν πέσουν πολυ χαμηλά οι στροφές έχω alarm και αυτόματο Shut down του υπολογιστή..(BIOS)

9143_1.jpg

Το κόστος είναι γύρω στα 45 ευρώ, όχι τραγικο για watercooling συστημα, και ηρέμησε το κεφάλι μου γιατί είχα δει φωτο στο δίκτυο, όπου σε σύστημα με sli 580 gtx που σταμάτησε η αντλία και του πήρε κάποια λεπτά να το πάρει χαμπάρι, να του παραμορφώνει τους σωλήνες και το plexi του waterblock από τη θερμοκρασία..

Και γω πήρα το αντίστοιχο που κουμπώνει στο TMS-205. Πολύ βολική συσκευή.

Εχω αυτό

Aqua Computer Double Protect Ultra Red 1 LT Watercooling Fluid

πάνω απο χρόνο μέσα στο 800D μου χωρίς προβλήματα, χωρίς άλγη και ιστορίες.

Ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] μπορεί να σου πει επίσης γνώμη καθώς το χρησιμοποιεί πολύ απο ότι ξέρω

Και εγω το ιδιο χρησιμοποιω και δεν εχω δει το παραμικρο.απο κοπριτη τον πηρα ειναι πολυ καλο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.