Jump to content

Συμβουλές για υδρόψυξη

lpapostolis

Recommended Posts

Και παλι σωστο θα ειναι.Οτι σε βολευει.

Αν πας στο ψυγειο που σου ειπα που θα τους συνδεσεις για να ρυθμιζονται μονοι τους?Θα εχεις 9 fans συνολο, απο που θα τα τροφοδοτησεις?

Η μητρικη σου αποκλειεται να εχει θεσεις για τοσα fans, αν τα βαλεις στο τροφοδοτικο θα δουλευουν συνεχεια στο τερμα χωρις να αλλαζουν οι στροφες τους.

Χωρις fan controler το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τους συνδεσεις στο τροφοδοτικο αλλα να τους δινεις 5v αντι για 12v που θα επερναν κανονικα για να εχεις ησυχια.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

just for the record για να μην έχουμε παρανόηση.

Η λύση να δώσει 5V απο το τροφοδοτικό ΔΕΝ είναι λύση.

1) Εχετε γεια απόδοση

2) Δεν ξεκινάνε όλα τα fans με 5V τάση

Τέλος απο το τροφοδοτικό (μολεξ) μπορεί να δώσει και 7V. Όχι μόνο 5 και 12.

Δεν έχεις να μπερδευτείς πουθενά.

Το μόνο που αναφέρθηκε πέρα απο την ερώτηση σου για το res, είναι για το πως θα τροφοδοτήσεις τα fans.

Δε μπορώ να βάλω spliters και να τα συνδέσω όλα με τι mobo?

Όλα έχουν και τα όρια τους.

Μπορείς απο το manual να δεις τι θα σηκώσει αν 3πιν/4πιν επαφή η μητρική και ανάλογα τα fans πράττεις. ΔΕ το συνιστώ όμως.

Αλλά να στο πω και αλλιώς; Εδώ σκέφτεσαι μητρική και ραμ στο νερό στον fan controller θα κολλησεις;

Όλα έχουν και τα όρια τους.

Μπορείς απο το manual να δεις τι θα σηκώσει αν 3πιν/4πιν επαφή η μητρική και ανάλογα τα fans πράττεις. ΔΕ το συνιστώ όμως.

Αλλά να στο πω και αλλιώς; Εδώ σκέφτεσαι μητρική και ραμ στο νερό στον fan controller θα κολλησεις;

Τη ram δε θα τη βάλω, άλλαξα γνώμη. Η μητρική έχει ήδη το μπλόκ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη τη βάλω. Γενικά δεν είμαι φαν των fan controllers, τη θέλω λυτή την πρόσοψη και θα μου το χαλάσουν.

Λεμε οτι χωρις fan controler δεν θα εχεις ησυχια απο τα fans. Οι pwm μπορουν να αυξομειωσουν τις στροφες τους αρκει να ειναι συνδεδεμένοι στην μητρικη η οποια να εχει υποδοχη για pwm fans, οταν τους συνδεσεις στο τροφοδοτικο ολα τα fans δουλευουν στα 12v και δινουν οτι μπορουν να δωσουν χωρις αυξομειωση των στροφων επειδη το τροφοδοτικο δινει συνεχωμενα 12v.

Οι λυσεις ειναι δυο ή το ξανασκεφτεσαι να παρεις ενα fan controler και να συνδεσεις εκει τα fans και εχεις ησυχια οποτε θελεις ή αν δεν θελεις fan controler πας στην λυση να αλλαξεις συνδεσμολογια στο τροφοδοτικο σου οταν το ενωσεις με τους fans.

Το τροφοδοτικο δινει 5v,7v και 12v (δινει και 3v αλλα δεν ειναι το θεμα μας) αν συνδεσεις τα fans οπως βγαινουν απο το κουτι με το τροφοδοτικο μεσω ενος molex θα δωσει 12v και φασαρια αν αλλαξεις την συνδεσμολογια μπορεις να δωσεις στα fans 7v ή 5v το οποιο σημαινει οτι εχεις χαμηλοτερες στροφες, ησυχια αλλα χαμηλοτερη αποδοση.

Αυτο δεν ειναι και οτι καλυτερο γιατι θα εχεις μονιμα χαμηλοτερη αποδοση αλλα χωρις την δυνατοτητα να το αλλαξεις ευκολα, η καλυτερη λυση ειναι ενα απλο fan controler το οποιο ρυθμιζεις εσυ τα volt, στροφες, φασαρια του συστηματος σου.

Λεμε οτι χωρις fan controler δεν θα εχεις ησυχια απο τα fans. Οι pwm μπορουν να αυξομειωσουν τις στροφες τους αρκει να ειναι συνδεδεμένοι στην μητρικη η οποια να εχει υποδοχη για pwm fans, οταν τους συνδεσεις στο τροφοδοτικο ολα τα fans δουλευουν στα 12v και δινουν οτι μπορουν να δωσουν χωρις αυξομειωση των στροφων επειδη το τροφοδοτικο δινει συνεχωμενα 12v.

Οι λυσεις ειναι δυο ή το ξανασκεφτεσαι να παρεις ενα fan controler και να συνδεσεις εκει τα fans και εχεις ησυχια οποτε θελεις ή αν δεν θελεις fan controler πας στην λυση να αλλαξεις συνδεσμολογια στο τροφοδοτικο σου οταν το ενωσεις με τους fans.

Το τροφοδοτικο δινει 5v,7v και 12v (δινει και 3v αλλα δεν ειναι το θεμα μας) αν συνδεσεις τα fans οπως βγαινουν απο το κουτι με το τροφοδοτικο μεσω ενος molex θα δωσει 12v και φασαρια αν αλλαξεις την συνδεσμολογια μπορεις να δωσεις στα fans 7v ή 5v το οποιο σημαινει οτι εχεις χαμηλοτερες στροφες, ησυχια αλλα χαμηλοτερη αποδοση.

Αυτο δεν ειναι και οτι καλυτερο γιατι θα εχεις μονιμα χαμηλοτερη αποδοση αλλα χωρις την δυνατοτητα να το αλλαξεις ευκολα, η καλυτερη λυση ειναι ενα απλο fan controler το οποιο ρυθμιζεις εσυ τα volt, στροφες, φασαρια του συστηματος σου.

Με αυτο το spliter δε θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου? Η mobo θα έχει σίγουρα τουλάχιστον 4 θέσεις για pwm, οπότε να βάλω 4 τέτοια και θα μου φτάνει για να τους βάλω όλους.

post-28881-1416076965,6107_thumb.jpg

Οτι σου ειπε και η karmen δεν το εχω δοκιμασει ποτε να βαλω τοσα fans πανω σε μητρικη,αλλα το βλεπω λιγο τραβηγμενο να μπορεσει να σηκωσει τοσα πολλα αν το δοκιμασεις πιστευω οτι θα καψεις κατι στο τελος....

Υπαρχουν πολλα controlers που δεν θα σου χαλασουν τοσο πολυ την προσοψη,ψαξτο λιγο...

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2

Οτι σου ειπε και η karmen δεν το εχω δοκιμασει ποτε να βαλω τοσα fans πανω σε μητρικη,αλλα το βλεπω λιγο τραβηγμενο να μπορεσει να σηκωσει τοσα πολλα αν το δοκιμασεις πιστευω οτι θα καψεις κατι στο τελος....

Υπαρχουν πολλα controlers που δεν θα σου χαλασουν τοσο πολυ την προσοψη,ψαξτο λιγο...

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2

Αφού από τη μητρική θα παίρνει μόνο την εντολή για τις στροφές και ρεύμα παίρνουν από το molex. Φαίνεται και από τη φωτογραφία...

Δεν τα έχουμε δουλέψει όμως για να είμαστε σίγουροι. Δοκίμασε το και πες μας και εμάς.

Πάντως ένας απλός fan controller δεν γίνεται too much. Δες το δικό μου 2000 για να πάρεις ιδέα.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Επισης αν βαλεις στο google v2000 watercooling θα δεις οτι στο κουτι που εχεις εχουν γινει πολλα πραγματα απο απλες λυσεις εως τα παντα, παντως υδροψυκτο συστημα χωρις fan controler αυτες τις μερες δεν το βρισκω λογικο...

Υπαρχουν και αυτα Hydra Sentry Mix Lamptron FC9 NesteQ MaxZero Scythe Kaze Master Flat Lamptron FC Touch

Τα οποια δεν χαλανε και πολυ την προσοψη ειδικα το kaze master flat δεν φαινεται καθολου.

Επισης αν βαλεις στο google v2000 watercooling θα δεις οτι στο κουτι που εχεις εχουν γινει πολλα πραγματα απο απλες λυσεις εως τα παντα, παντως υδροψυκτο συστημα χωρις fan controler αυτες τις μερες δεν το βρισκω λογικο...

Υπαρχουν και αυτα Hydra Sentry Mix Lamptron FC9 NesteQ MaxZero Scythe Kaze Master Flat Lamptron FC Touch

Τα οποια δεν χαλανε και πολυ την προσοψη ειδικα το kaze master flat δεν φαινεται καθολου.

Καλή φάση το kaze master flat, όντος είναι πολύ διακριτικό. Παίρνει μόνο 4 ανεμιστήρες, γίνεται με splitter να βάλω περισσότερους? Και άλλη μια απορία. Υπάρχει τρόπος αν χαλάσει η αντλία να σβήσει αυτόματα το σύστημα για να μην καεί τίποτα? Συγνώμη αν κουράζω αλλά έχω πολλές απορίες :p

Το καθε καναλι σου λεει μεχρι ποσα watt αντεχει, οποτε οταν καταληξεις σε τι fans θα πας μπορεις να δεις μεχρι ποσους μπορεις να βαλεις σε καθε καναλι.

Ο flat που λες εχει 12w ανα καναλι αρα χοντρικα ενα fan που δουλευει στα 12volts με 0,2 ampere καταναλωνει 2,4watt (watts=volt x ampere) αρα στο καθε καναλι μπορεις να βαλεις max 5 fans.

Αλλα να στο πω αλλη μια φορα, στο κουτι που εχεις ειναι κριμα να μην του βαλεις μεσα τα ψυγεια...

Οσο για την αντλια οι συγκεκριμενες δεν παθαινουν τιποτα αν θελεις του βαζεις ενα flow meter σε σημειο που να το βλεπεις ή κατεβαζεις ενα προγραμμα για να βλεπεις τις θερμοκρασιες και θα το καταλαβεις οταν βαρεσει 100+ βαθμους!

Το καθε καναλι σου λεει μεχρι ποσα watt αντεχει, οποτε οταν καταληξεις σε τι fans θα πας μπορεις να δεις μεχρι ποσους μπορεις να βαλεις σε καθε καναλι.

Ο flat που λες εχει 12w ανα καναλι αρα χοντρικα ενα fan που δουλευει στα 12volts με 0,2 ampere καταναλωνει 2,4watt (watts=volt x ampere) αρα στο καθε καναλι μπορεις να βαλεις max 5 fans.

Αλλα να στο πω αλλη μια φορα, στο κουτι που εχεις ειναι κριμα να μην του βαλεις μεσα τα ψυγεια...

Οσο για την αντλια οι συγκεκριμενες δεν παθαινουν τιποτα αν θελεις του βαζεις ενα flow meter σε σημειο που να το βλεπεις ή κατεβαζεις ενα προγραμμα για να βλεπεις τις θερμοκρασιες και θα το καταλαβεις οταν βαρεσει 100+ βαθμους!

Το έχω δει ότι κάνουν ωραίες κατασκευές στο κουτί μου αλλά το έχω πολλά χρόνια και πραγματικά δε μου πάει η καρδιά να το πειράξω. Για την αντλία τώρα αν λιώνω με κάποιο παιχνίδι ούτε flow meter θα βλέπω, ούτε το πρόγραμμα θα βλέπω. Κάποια άλλη λύση? :p

Η περίπτωση του να βάλεις το fan controller μεσα στο κουτί και οχι μπροστά στίς 5.25" με κάποια ψιλομόντα παίζει;

EDIT: Ορίστε και μία ιδέα για το που μπορεί να μπεί!

XL04.jpg

Το έχω δει ότι κάνουν ωραίες κατασκευές στο κουτί μου αλλά το έχω πολλά χρόνια και πραγματικά δε μου πάει η καρδιά να το πειράξω. Για την αντλία τώρα αν λιώνω με κάποιο παιχνίδι ούτε flow meter θα βλέπω, ούτε το πρόγραμμα θα βλέπω. Κάποια άλλη λύση? :p

Υπαρχουν λυσεις γι αυτο το προβλημα αλλα ειναι ασυμφορες και γενικοτερα ειναι ενα μικρο ρισκο οταν στηνεις υδροψυξη, το πιο πιθανο ειναι να κλεισει ή να κολλησει το συστημα σου απο την υπερβολικη θερμοκρασια πριν καει το οτιδηποτε. Δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα ετσι πιστευω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.