lpapostolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2013 Άρχισα να μαζεύω τα κομμάτια για να κάνω υδρόψυχτο τον υπολογιστή μου. Θα ψύχει cpu, vga, motherboard και μάλλον ram. Θέλω να μου πείτε πόσα ψυγεία θα χρειαστώ και ποιά D5 αντλία να διαλέξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 4, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2013 Χρόνια πολλά καταρχήν! Αν μας πεις απο τι αποτελείται το σύστημά σου τότε θα πάρεις και απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 4, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2013 Χρόνια πολλά καταρχήν!Αν μας πεις απο τι αποτελείται το σύστημά σου τότε θα πάρεις και απαντήσεις Χρόνια πολλά! Κοίτα τώρα έχει core 2 duo 6700 και gtx295 dual pcd. Την υδρόψυξη τη φτιάχνω τώρα αλλά με το σκεπτικό οτι σε κάποιους μήνες θα γίνει αναβάθμηση, οπότε θέλω αυτό που φτιάχνω τώρα να μπορεί να σηκώσει και το επόμενο σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 4, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2013 Κουτί;Αν θες τη γνώμη μου κάνε την αναβάθμισή σου, μέτρα τα λεφτά σου και αργότερα βλέπεις.mobo+ram+gpu στο νερό είναι δύσκολα έως αδύνατα να τα συνδυάσεις και για το επόμενο σύστημα. Η/Οι gpu ok με ένα universal block αλλά τα άλλα δύσκολα.Το σύστημά σου αυτή τη στιγμή νερά δε θέλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 4, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2013 Κουτί;Αν θες τη γνώμη μου κάνε την αναβάθμισή σου, μέτρα τα λεφτά σου και αργότερα βλέπεις.mobo+ram+gpu στο νερό είναι δύσκολα έως αδύνατα να τα συνδυάσεις και για το επόμενο σύστημα. Οι gpu ok με ένα universal block αλλά τα άλλα δύσκολα.Το σύστημά σου αυτή τη στιγμή νερά δε θέλει.Το κάνω τώρα για να γίνει ήσυχο. Από θέμα ψυγείων και αντλίας εννοώ να κρατήσει και για το επόμενο σύστημα. Το κουτί είναι το lian li v2000 αλλά δε θέλω να το κόψω, οπότε ότι βάλω από ψυγεία θα μπούν έξω, μέσα το πολύ πολύ να βάλω ένα δύο μονά. Το ντεπόζιτο είναι ήδη μέσα και η αντλία μέσα θα μπεί, αλλα δεν ξέρω ακόμα ποιά να πάρω, θέλω όμως να είναι D5 γιατί έχω ήδη ένα EK D5 Top. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 5, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2013 Λοιπόν για την αντλία λέω να πάρω την alphacool αφού απ' ότι διαβάζω όλες οι D5 είναι ίδιες και αυτή είναι η πιο φθηνή. Τώρα θέλω όποιος ξέρει να μου πει για το ψυγείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιανουάριος 6, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2013 Τι CPU gpu και motherboard θα βάλεις στην αναβάθμιση που θα κάνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 6, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2013 Τι CPU gpu και motherboard θα βάλεις στην αναβάθμιση που θα κάνεις;Δεν ξέρω ακόμα. Αλλά και όπως είναι τώρα η gpu idle είναι πάνω από 50 και όταν παίζω είναι στους 75-77. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιανουάριος 6, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2013 Αν δεν κανείς την αναβάθμιση δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Πρέπει να ξέρουμε τι θα βάλεις στα νερά για να σου πούμε τι θα πάρεις όπως σου είπε και η κυρία πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 7, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Αν δεν κανείς την αναβάθμιση δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Πρέπει να ξέρουμε τι θα βάλεις στα νερά για να σου πούμε τι θα πάρεις όπως σου είπε και η κυρία πιο πάνω.Την υδρόψυξη θα τη φτιάξω για το σύστημα που έχω τώρα. Θέλω να μάθω αν ένα διπλό ή ένα τριπλό ή τετραπλό ή 2 τριπλά ή όποιος άλλος συνδυασμός είναι επαρκής για να είναι το σύστημά μου δροσερό και όσο πιο ήσυχο γίνεται. Η αναβάθμιση έρχεται δεύτερη, μετά απλά θα προσθέσω ότι άλλο χρειαστεί. Ο λόγος που αναφέρω από τώρα την αναβάθμιση είναι ότι για το σύστημα που έχω τώρα μπορεί να μου πείτε ότι χρειάζομαι ένα διπλό ψυγείο και για το επόμενο που θα είναι δυνατότερο θα χρειαστώ άλλο ένα διπλό, οπότε είναι προτιμότερο να αγοράσω από την αρχή ένα τετραπλό. Το επόμενο σύστημα λογικά θα έχει μια GTX680 και έναν i7 (δεν ξέρω ακόμα ποιόν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 7, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Σου είπα και πιο πάνω ότι το σύστημα που έχεις τώρα δεν αξίζει να μπει σε νερό.Δε θες να το καταλάβεις και σκέφτεσαι και το μετά οπότε...Αφού πας σε D5 Που είναι καλή επίλογή και θες να βάλεις εξωτερικά τα ψυγείαΠάρε ένα τριπλο'Phobya G-Changer 360 Ver.2 Watercooling Radiatorκαι ένα μονό ή διπλό και θα αντέξουν ακόμα και i7 με 680EKWB EK-CoolStream RAD XT 240 Watercooling RadiatorAqua Computer Airplex XT 120 Watercooling Radiator Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 7, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Σου είπα και πιο πάνω ότι το σύστημα που έχεις τώρα δεν αξίζει να μπει σε νερό.Δε θες να το καταλάβεις και σκέφτεσαι και το μετά οπότε...Αφού πας σε D5 Που είναι καλή επίλογή και θες να βάλεις εξωτερικά τα ψυγείαΠάρε ένα τριπλο'Phobya G-Changer 360 Ver.2 Watercooling Radiatorκαι ένα μονό ή διπλό και θα αντέξουν ακόμα και i7 με 680EKWB EK-CoolStream RAD XT 240 Watercooling RadiatorAqua Computer Airplex XT 120 Watercooling RadiatorΩραία. Οπότε βάζω το τριπλό έξω και είμαι εντάξει για αρχή. Είπα και πριν ότι ο λόγος που το βάζω είναι η φασαρία, οπότε υπάρχει λόγος για να το κάνω από τώρα. Έχω ακόμα μερικές ερωτήσεις. Με ποιά σειρά να τα βάλω? cpu-mobo-gpu ή αντίστροφα? Και αν βάλω και στη ram σε ποιά σειρά θα μπει? Δεν ξέρω αν έχει βάση αυτή η ερώτηση, ο αέρας που βγαίνει από τα ψυγεία στο περίπου σε τι θερμοκρασίες παίζει? Το ρωτάω επειδή σκέπτομαι να βάλω και ένα μονό στο μπροστινό μέρος του κουτιού μια και έχει χώρο αλλά δε θέλω να περνάει και τρελή ζέστη μέσα από όλο το κουτί. Από ανεμιστήρες τι θα πρότεινες? Σκεπτόμουν να βάλω Noiseblocker με pwm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Ιανουάριος 7, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Βασικα πιστευω οτι το κουτι ειναι αρκετα τεραστιο και ειναι κριμα να βαλεις κατι εξω! Μπορεις να κανεις κατι τετοιο με 1 ή δυο ψυγεια 480 και να εισαι αρχοντας οτι και να βαλεις σε μελοντικη αναβαθμιση, για το συστημα που εχεις τωρα ενα 4πλο ψυγειο θα ηταν μια χαρα. Μπορεις να βαλεις δυο τριπλα και να κρατησεις το ενα cage για τους σκληρους για να μην γεμισεις τα 5,25 ΑΛΛΑ Γιατι να δωσεις λεφτα να ψυξεις την 295 και σε λιγο καιρο θα την αλλαξεις?Αν πας σε κατι universal τοτε θα πρεπει να σκεφτεις οτι θα πρεπει να παρεχεις αερα για να ψυχθουν τα υπολοιπα μερη που θα αφησεις εκτος. Γιατι να πεταξεις χρηματα να βαλεις υδροψυξη στις ram?Οι ddr2 που εχεις τωρα λογικο ειναι να ειναι λιγο ζεστες αλλα αφου θα κανεις αναβαθμιση οι ddr3 δεν ζεσταινονται ποτε. Γιατι να πεταξεις χρηματα γενικοτερα να βαλεις υδροψυξη στην μητρικη? Το μονο πραγμα που προσθετει η υδροψυξη στις ram, mobo ειναι το πως θα φαινεται (και οταν ερχεται κανενας φιλος σπιτι να του λεμε "Κοιτα ποσες σωληνες εχει το pc μου :banging: " ) εσενα ομως απ' οτι καταλαβα δεν σε νοιαζει τοσο πολυ το look του κουτιου γιατι δεν θελεις τοσο δραστικες επεμβασεις να κοψεις το οτιδηποτε, οποτε ασε τα στην ακρη. Βαλε το ψυγειο σου διπλο, τριπλο, τετραπλο οτι διαλεξεις με κατι τετοιο ή αναλογα το ψυγειο που θα παρεις στησε την αντλια σου και τις σωληνες στο κουτι βρες το που θα πανε πως θα περασουν βαλε ενα universal block στο cpu για την χαρα της υδροψυξης και οταν με το καλο αλλαξεις συστημα βαζεις και στην καρτα και εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 7, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Βασικα πιστευω οτι το κουτι ειναι αρκετα τεραστιο και ειναι κριμα να βαλεις κατι εξω!Μπορεις να κανεις κατι... Το κουτί ξέρω ότι είναι τεράστιο και ότι μπορώ να κάνω τα πάντα αλλά δε μου πάει η καρδιά να το κόψω οπότε θα τα βάλω έξω. Για τη 295 έχω το waterblock της EK που είναι full cover και είναι συγκεκριμένα για αυτήν, η mobo έχει ήδη block για υδρόψυξη και τις ram για αρχή τουλάχιστον δε θα τις έβαζα στο νερό απλά το ανέφερα σαν μελλοντική κίνηση. Αν είναι εύκολο μπορείς να μου απαντήσεις και στις ερωτήσεις που έκανα στο προηγούμενο post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Ιανουάριος 7, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Αφου θελεις να πας για εξωτερικο η γνωμη μου ειναι ενα και καλο. Xtreme NOVA 1080 To βαζεις με πολυ χαμηλους fans της επιλογης σου ή σαν bundle μαζι με τα fans αν θελεις βγαζεις τελειως τα led αν ενοχλουν μαζι με ενα πολυ απλο fan controller και βασεις για να σταθει καπου. Ουσιαστικα μπορεις να το δουλευεις χωρις fans οταν εισαι σε κατασταση web, ταινια κλπ και να αναβεις τα fans οταν παιζεις κανενα παιχνιδι.Το βαζεις και δυο quick disconnect για να μπορεις να το βγαλεις το ψυγειο οτι ωρα θελεις και να μπορεις να αδειασεις το κυκλωμα σου πιο ευκολα.Η σειρα δεν εχει σημασια οπως σε βολευει απλα να θυμασαι οτι οσο πιο μικρη η διαδρομη τοσο το καλυτερο για την σειρα για τις ram το ιδιο, ο μονος βασικος κανονας ειναι η αντλια να παιρνει το νερο απο το reservoir και μετα να το στελνει οπου θελεις εσυ! Βαλε και ησυχους fans μεσα στο κουτι να κρατησεις ενα airflow για τα μερη που δεν ειναι στο νερο και οτι συστημα και να βαλεις στο μελλον απο θεμα ψυξης εισαι αρχοντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιανουάριος 7, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Επειδή έχω το ίδιο κουτί ακριβώς να ξέρεις οτι έχεις πολλούς χώρους. Μπορείς να βάλεις ψυγείο με λίγα κοψίματα έως και καθόλου.Όπως έβαλε ο Vas μπορείς να πάρεις Radstand πλαϊνό και να βάλεις κάτω το ψυγείο. Σε τέτοιο τεράστιο κουτί δεν λέει να βάλεις εξωτερικά την υδρόψυξη.Προτίμησε κάποιο GTX ψυγείο 4πλό ή 3πλό το οποίο με λίγες τρύπες στο πάτωμα μπαίνει άνετα και δυνατούς ανεμιστήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 7, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Αφου θελεις να πας για εξωτερικο η γνωμη μου ειναι ενα και καλο. Xtreme NOVA 1080 To βαζεις με πολυ χαμηλους fans της επιλογης σου ή σαν bundle μαζι με τα fans αν θελεις βγαζεις τελειως τα led αν ενοχλουν μαζι με ενα πολυ απλο fan controller και βασεις για να σταθει καπου. Ουσιαστικα μπορεις να το δουλευεις χωρις fans οταν εισαι σε κατασταση web, ταινια κλπ και να αναβεις τα fans οταν παιζεις κανενα παιχνιδι. Το βαζεις και δυο quick disconnect για να μπορεις να το βγαλεις το ψυγειο οτι ωρα θελεις και να μπορεις να αδειασεις το κυκλωμα σου πιο ευκολα. Η σειρα δεν εχει σημασια οπως σε βολευει απλα να θυμασαι οτι οσο πιο μικρη η διαδρομη τοσο το καλυτερο για την σειρα για τις ram το ιδιο, ο μονος βασικος κανονας ειναι η αντλια να παιρνει το νερο απο το reservoir και μετα να το στελνει οπου θελεις εσυ! Βαλε και ησυχους fans μεσα στο κουτι να κρατησεις ενα airflow για τα μερη που δεν ειναι στο νερο και οτι συστημα και να βαλεις στο μελλον απο θεμα ψυξης εισαι αρχοντας! Για τους ανεμιστήρες να πάρω τους Noiseblocker ή υπάρχει κάτι καλύτερο? Να βάλω και ένα μονό ψυγείο στο μπροστινό μέρος του κουτιού για να κρυώνει το νερό πριν περάσει από την αντλία ή δεν έχει νόημα? Επίσης στο ρεζερβουάρ μπορώ να κάνω inlet το 5 και outlet το 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιανουάριος 7, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Βασικα πιστευω οτι το κουτι ειναι αρκετα τεραστιο και ειναι κριμα να βαλεις κατι εξω!Μπορεις να κανεις κατι τετοιο με 1 ή δυο ψυγεια 480 και να εισαι αρχοντας οτι και να βαλεις σε μελοντικη αναβαθμιση, για το συστημα που εχεις τωρα ενα 4πλο ψυγειο θα ηταν μια χαρα. Μπορεις να βαλεις δυο τριπλα και να κρατησεις το ενα cage για τους σκληρους για να μην γεμισεις τα 5,25 ΑΛΛΑ Γιατι να δωσεις λεφτα να ψυξεις την 295 και σε λιγο καιρο θα την αλλαξεις?Αν πας σε κατι universal τοτε θα πρεπει να σκεφτεις οτι θα πρεπει να παρεχεις αερα για να ψυχθουν τα υπολοιπα μερη που θα αφησεις εκτος. Γιατι να πεταξεις χρηματα να βαλεις υδροψυξη στις ram?Οι ddr2 που εχεις τωρα λογικο ειναι να ειναι λιγο ζεστες αλλα αφου θα κανεις αναβαθμιση οι ddr3 δεν ζεσταινονται ποτε. Γιατι να πεταξεις χρηματα γενικοτερα να βαλεις υδροψυξη στην μητρικη? Το μονο πραγμα που προσθετει η υδροψυξη στις ram, mobo ειναι το πως θα φαινεται (και οταν ερχεται κανενας φιλος σπιτι να του λεμε "Κοιτα ποσες σωληνες εχει το pc μου :banging: " ) εσενα ομως απ' οτι καταλαβα δεν σε νοιαζει τοσο πολυ το look του κουτιου γιατι δεν θελεις τοσο δραστικες επεμβασεις να κοψεις το οτιδηποτε, οποτε ασε τα στην ακρη. Βαλε το ψυγειο σου διπλο, τριπλο, τετραπλο οτι διαλεξεις με κατι τετοιο ή αναλογα το ψυγειο που θα παρεις στησε την αντλια σου και τις σωληνες στο κουτι βρες το που θα πανε πως θα περασουν βαλε ενα universal block στο cpu για την χαρα της υδροψυξης και οταν με το καλο αλλαξεις συστημα βαζεις και στην καρτα και εισαι μια χαρα. Eγώ πάλι θα βγώ λίγο offtopic και θα σε ρωτήσω αν η φώτο είναι απο SketchUp ή απο άλλο πρόγραμμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Ιανουάριος 7, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Για τους ανεμιστήρες να πάρω τους Noiseblocker ή υπάρχει κάτι καλύτερο? Να βάλω και ένα μονό ψυγείο στο μπροστινό μέρος του κουτιού για να κρυώνει το νερό πριν περάσει από την αντλία ή δεν έχει νόημα? Επίσης στο ρεζερβουάρ μπορώ να κάνω inlet το 5 και outlet το 2?Σε τι θα πας τελικα?Τι σκεφτεσαι? Για το res καλυτερα να βαλεις το 6 inlet και οποια σε βολευει outlet θα ειναι πιο ευκολο να κανεις την οποια επεμβαση στο μελλον.Αν πας στο ψυγειο που σου προτεινα δεν νομιζω οτι το μονο ψυγειο θα σου δωσει κατι παραπανω, και εγω ειχα πιο παλια την απορια αυτη οτι το υγρο μετα απο καποιο ψυγειο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια και μετα απο καποιο block εχει μεγαλυτερη αλλα μου ειπαν πολλοι οτι το νερο στο κυκλωμα μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας εχει την ιδια θερμοκρασια οποτε η σειρα δεν εχει να κανει με την θερμοκρασια του συστηματος.Για τα fans αν θα παρεις και fan controler οτι και να παρεις ησυχο θα ειναι, απλα παρε με πολλες στροφες και cfm ετσι ωστε σε χαμηλες στροφες να σπρωχνουν αερα και να ειναι και ησυχαEγώ πάλι θα βγώ λίγο offtopic και θα σε ρωτήσω αν η φώτο είναι απο SketchUp ή απο άλλο πρόγραμμα!ετσι οπως το βλεπω για SketchUp μου κανει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpapostolis Ιανουάριος 7, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2013 Σε τι θα πας τελικα?Τι σκεφτεσαι? Για το res καλυτερα να βαλεις το 6 inlet και οποια σε βολευει outlet θα ειναι πιο ευκολο να κανεις την οποια επεμβαση στο μελλον.Αν πας στο ψυγειο που σου προτεινα δεν νομιζω οτι το μονο ψυγειο θα σου δωσει κατι παραπανω, και εγω ειχα πιο παλια την απορια αυτη οτι το υγρο μετα απο καποιο ψυγειο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια και μετα απο καποιο block εχει μεγαλυτερη αλλα μου ειπαν πολλοι οτι το νερο στο κυκλωμα μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας εχει την ιδια θερμοκρασια οποτε η σειρα δεν εχει να κανει με την θερμοκρασια του συστηματος.Για τα fans αν θα παρεις και fan controler οτι και να παρεις ησυχο θα ειναι, απλα παρε με πολλες στροφες και cfm ετσι ωστε σε χαμηλες στροφες να σπρωχνουν αερα και να ειναι και ησυχαετσι οπως το βλεπω για SketchUp μου κανει...Ναι σκέπτομαι να βάλω αυτό που μου είπες και από λεφτά για το μέγεθός του είναι μια χαρά. δε με βολεύει να βάλω inlet το 6, αν βάλω το 5 θα είναι σωστό? Fan controler πάλι δε θα βάλω, προτιμώ να βάλω pwm και να ρυθμίζονται μόνοι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.